Австрийски вестник за България: Един окалян президент и кризата след 1989 г.

24 години след промяната от 1989 г. българите поставят под въпрос младата си демокрация, а президентът Росен Плевнелиев стои зад уличните протести, които настояват за обновяване на държавата, докато неговите противници се ровят в миналото му на предприемач.

Обратно в новината

Коментари - Австрийски вестник за България: Един окалян президент и кризата след 1989 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Маргарита трябваше да стане президент. Росен Плевнелиев не е за тази работа. А че е употребен от ГЕРБ - спор няма, той и сам го е видял и си е разбрал грешката ... надявам се. Както обаче се случва в такива моментни - тази грешка е непоправима.

Малко хора знаят, че Плевнелиев има апартамент и в Германия и ако не бяха го изгонили от там за грубо нарушаване на данъчни и трудови закони и пране на пари, никога нямаше да се върне в България.

Защо медиите в Австрия не пишат нищо за куфарчето с пари (от куфарчетата на Луканов ) получено от Росен Плевнелиев като верен син на ПАРТИЯТА и за командировката му в Германия с цел да изпере тези пари?

и децата знаят за далаверите на Роско Офшороско, даже австрийските.

ние завистливите българчетата никога няма да имаме силни водачи защото чакаме само една селска интрига и го предаваме , що си мислим , че по този начин ще имаме водаЧ който да направи нещо за нас, А И ЗАЩО ДА ПРАВИ ЗА ТАКЪВ ЗАВИСТЛИВ , РОБСКИ НАРОД

Той не е окалян. Той мрази народа си, той е по.. ерко.

Съгласно европейските правни норми, Плевнелиев няма какво да търси на този пост, а и изобщо в политиката.

Пастирката е най-вредния президент, който сме имали. Въобще не си е на мястото. Твори гаф, след гаф. А като заговори за морал ме стяга корема. Колко държавна пара отива за екипа на това нещо, а един полезен съвет не са му дали. По добре е да се изявява само за новогодишното поздравление. И там гафи, но поне ще сме пияни, може да не му обърнем внимание.

За хиляден път се убеждавам, че западните медии, дори и когато се понапънат да оценяват българската политическа реалност що годе обективно, само доказват колко не са в час и колко са далеч от истината. Боряна Димитрова е социолог точно колкото курвите на околовръстното са флейтиски във виенската филхармохия ...Тя е от сума време ПЛАТЕН ГОВОРИТЕЛ И ПР на седерастията, в наши дни на т.нар Реформаторски (Реставраторски) блок. С други думи остатъците от продажната и корумпирана насипна измет, останала след СДСтата. Да се представя мнението на Борянчето за обективна оценка е пълен абсурд. Толкова за "задълбочеността" на австрийската журналистика... Но дори за не особено разбиращите австрийци вече са наясно, колко смехотворно е именно Плевнелиев да се пробутва като радетел за нов морал и "борец срещу олигархията". Дори и от Австрия е ясно колко безнадеждно фалшиви и обречени са подобни маркетингови трикове. Оттам и вярната констатация за катастрофалният срив в доверието към офшорният ни "президент", както и липсата на оптимизъм у австрийците относно шансовете на кликата на Плевнелиев и Прокопиев за евроизборите, пък и на които и да било избори в бъдеще.

посочва, че обединяващият фактор между "Атака", БСП и ДПС е противопоставянето срещу Борисов. Обединяващият фактор е по-скоро разпределянето на порциите в държавата.

Плевнокио Офшорков още не е в затвора.

Точно заради такива Мишоци като теб ги маниполират както си искат на другите избори Гласувай за Бареков и бъди щастлив с това което си постигнал в живота си....

А точно там му е мястото, безспорно...!При другите си приятелчета бандити и мошенници - Боки Тиквата-Винету, Цвъки Апартаменто, и цялата банда на Иво Прокопиев.

"Standart" - сигурно е издание на някакви недоубити кумунисти!

Има грешка в превода, президентът не е "окалян", а е КАЛЕН.

Това е пародия на президент-мистър биин да ама президент....никога

Той е Ранобудко Подстрекателчев Разединителчев или просто Плевнокио... Смешник и палячо. Винаги ми подобрява настроението.

окалян бил, що да е окалян, щото го плюят слугите на олигархията ли? Че това е комплимент, не е кал. Нормалните хора това го възприемат като сигнал, че човекът е читав. Най-после свестен почтен човек е стигнал до важен държавен пост и цялата ДС номенклатура се е захванала да го каля.

:-)))))))

НАГЛИ, ПО-НАГЛИ, НАЙ- НАГЛИ, КОМУНИСТИ. НАЙ ВИСШАТА СТЕПЕН НА НАГЛОСТ И БЕЗСРАМИЕ. СВЕТОВЕН РЕКОРД ЗА ГИНЕС.

С/към гинесолясълите-се - като ЗА Гинес !

Най-големия монополист е държавата. От там трябва да се почне ! Да вземем таксите за услуги: те трябва по закон да са съобразени със сложността и трудоемкостта. Обаче не е така при нас! За получаване на една бележка, която се издава по искане един държавен орган, другия, вместо да си я изтегли сам от масива, ти иска по 100 и повече лева ! Напр. скиците на парцели в ГУАК са по 100 лв. - за едно копие ! При кадастъра - от 60 лева нагоре ! Пак за едно копие от масива, което се прави за 2-3 минути ! За извозване на боклука в едни градове се таксува (при аналогични отстояния до сметищата) 3-4 пъти повече отколкото в други! Има много други такива примери ! Приканвам форумците да допълнят списъка !

Ха Сега вземете Всичкото Управление, И ! : --> просто си представете че подаваме Абсолютно-Всички Взисквания от Нас-Всички Данъкоплатците онлайн ! ----- Мигар би Ни трябвало управление от повече от 50-70 Човека ?!

Не знам доколко е чист бизнеса на Плевналиев, не ме и интересува. Единственото, което ме интересува този човек дали може да е полезен с нещо на България. Щото имаме нужда от хора, които да работят и за народа, не само за себе си. Засега няма причина да не му вярвам, още повече че съм забелязала че щом комунистите започнат да плюят някого, значи много се страхуват от него. Мижитурките не ги интересуват, защото знаят че сами ще се закопаят. А платените драскачи доказват, че Плевналиев е заплаха за БСП и компания. Един въпрос към платените клакьори - не се ли страхувате от възмездие? Нечестно спечелени пари най често отиват при докторите, казвам ви го от дългогодишни наблюдения в живота си. Сега може да си похапвате доволни, но ще дойде момент в който ще съжалявате. ВЕрвайте ми.

Теб може и да не те интересува да ли е чист бизнеса му,но мене ме интересува.Хора с нечист бизнес нямат място на този висок държавен пост,а на всичко отгоре и да ни поучават.

А ти имаш ли доказателства за нечистия му бизнес? Или това е една от опорните ви точки. За мен щом е правил бизнес в чужбина и не е наркотик, всичко е наред. Германците няма да допуснат мафиотски изпълнения.

Излиза , Доган,Пеевски, Моника СА С ЧИСТ БИЗНЕС. Що не престанете да пишете щуротии.

Може ли изчадието с нечист бизнес да бъде да е полезно с нещо на България?! Момченце гробарско, бегай у десно и пътувай зад Океана!

Колкото и да хленчи и да предава страната ни където му попадне, Плевнелиев никога не е бил и няма да бъде никакъв на българите, както и те на са му на него.

Плевнелиев е най-лошото, което можеше да й се случи на България.

а Делянчо Пеевски е най-доброто

А управляващата пасмина - най-доброто, нали? Ей луди хора бре!

Ако БСП и ДПС загубят вота през май, предсрочните избори са неизбежни. Колко пъти и от колко мръсни комунистически устички чухме това внушение? През май няма какво да загубите, гадове! Какво значение има за управлението на България коя партия колко евродепутата ще има? Като разберат, че нямат електорална подкрепа, щели да предизвикат избори, за да загубят властта тук, в България??!! Че кой ще е толкова луд да ви повярва, бе! По-скоро се надявате с тази пълна глупост да спечелите спокойствие до м. май! И прилагате на практика своя гениален вожд и учител Адолф Хитлер: Обикновените хора по-скоро вярват на голямата лъжа, отколкото на малката. Това съответства на примитивната им душа. Те знаят, че за дребното и самите те са способни да излъжат, но да излъжат за повече, май че биха се притеснили. Голяма лъжа даже няма да им дойде наум. Ето защо масите не могат да си представят, че другите са способни на къде по-чудовищни лъжи, на къде по-безсъвестно извращаване на фактите. И даже когато им разяснят, че става въпрос за чудовищна измама, те все още ще продължават да се съмняват и ще бъдат склонни да смятат, че вероятно тук все пак има частица истина. Ето защо виртуози на лъжата и цели партии, изградени основно върху лъжата, винаги прибягват именно към този метод.

Какви са Българите ли Завистливи ,Интриганти, Лицемери,Крадци и Измамници винаги намирайки по другия начин само и само да се работи по малко. В по голямата си част прости и необразовани индивиди ............

Обикновено такива хулители на българите са мелези по самосъзнание.

Не пичага това е самата истина боли но е точно така ,колко още има да се каже само .........

с този манталитет бжхте,когато ни гонихте през 89 год.--и до днес не сте се променили. за това ви знажт,като,,ганиовци,крадци,гюри,балкански субекти...,,

Офшорковата персона придизвиква спонтанна погнуса не само в БГ.

"От къде се вземате толкова глупаци-злостни,некомпетентни и вярващи, че от всичко разбират, и че изразяват и мнението на народа!!? Кой ви упълномощи,да говорите от името на мнозинството? Но, простака сам си взима това право-нали от цяла България се пръквате- от години-ден след ден, от села и паланки полунеграмотни,но със самочувствие и решимост за успех на "всяка цена", с лакти, нокти и зъби... "Миецате", "Пиецате" и ръсите всякакви диалекти от родните си краища-и ОООО-Вьипиюща наглост!...говорите, като месии тъпи и прости селски чада! Добре дошли в София! Вече сте Софиянци!

Отвратен съм от това, което си написал толкова неграмотно и тъпо!!! Виж си текста, имаш най-малко 15 сериозни грешки, стилови, граматически, езикови и препинателни. От къде си се пръкнал ти бе, мургавелко? Нима твоето Факултето ти дава гаранция за "кореняк-софиянец" - то точно ти и тези като теб са пошлостта и посмешището на България. Докато не се изкорени това нагло присъствие на търтеите и неграмотниците като теб в съвременната ни история, няма шанс за държавата ни!!!

Долу мръсните комунистически ръце от първия истински президент на България Росен Плевнелиев! Всеки, който пише против президента на България, е национален предател! Гордеем се с теб и ГЕРБ!

Миличният ми- колко се лъжеш! И аз до вчера вярвах на Плевнелиев- но според мени той е болен и много, много лъже- Той също е един комунист по душа-излъга и за майка си и баща си. Зад наивната му физиономия се крие един изпечен хитрец

Това ГЕРБ-ЕВРОНАДЕЖДА с главни букви звучи толкова точно. Да наистина това е надеждата на мутрите и сметкаджиите от ГЕРБ да яхнат европейските ценности за своя полза и няма нищо общо с България и Еворпейските надежди.

В кое Нато бе другарю,да не е това дето го плюхте с Първанов цялата партия като гробокопач на социализъма? Брей кво нещо е комуниста - в кенефа да го пуснеш пак ще ти отвори бакалия и ще се хвали отгоре! Заслугата на Гоцо за нато е колкото заслугата на БСП за ЕС- 85% я свърши Костов,15 % -Царя,я вие и тогава саботирахте ,саботирате и сега!

дали иска да е в ЕС, НАТО, или какво точно иска? Направо натика БГ в кучи г...?

Най-успешния Президент на Република България - Първанов .По негово време България влезе в НАТО и ЕС . Днешния Президент Плевнелиев е заплаха за Националната Сигурност .Мюсюлманин с радикално мислене .По негово време България влезе в АЛ КАЙДА . Терористични актове и десетки хиляди бойци членове на АЛ КАЙДА влезли незаконно в България и настанени в Казарми на Българската Армия

Не си прав!Кое от всичко това ,което си изброил зависи еднолично от Президента.Наистина ли мислиш ,че Първанов ни вкара в НАТО?Между другото и аз мисля ,че Първанов е един от малкото свестни хора които е излъчила Комунистическата партия.Но какво стана с него...?

Кккой ?! ... Гошето ?! --> Е ли Необходимо да Си припомняме Високопрофилните-му врътки ?!

От до тук написаните коментари излиза, че всеки индивид в БГ разбира и е наясно с нещата, има рецепта за "оправяне", знае кои са виновните, познати са му механизмите, по които си вършат далаверите, също така е добре запознат и с връзките между бизнеса и политиката, поназнайва и за нещица от личния живот на днешните герои и пр. и пр. простотии... Ганьо, Ганьоо, кога ще ти уври тъпата кратуна, Ганьо!? Освен погнуса и отвращение, друго няма какво да се изпита, четейки глупостите на тук пишещите скрити таланти и недооценени всезнайковци! Наистина, от нас, българите, нищо не става!

Дали всеки индивид тук разбира от политика не е толкова важно, защото сто пъти по-важно за индивида е да пита - къде са му откраднатите от червения боклук пари и кой кой е в кражбАта.

Тит-тиит си ти !(Микулашек, както би Ви избабанил Швейк)

Вестникът дава своя интерпретация на събитията в България, опитвайки се да влезе в кухнята на нещата. Показва ясно лицата на водещите фигури на двете враждуващи и борещи се за надмощие формации. И двете имат сериозен финансов ресурс. Фактическата новина на изданието е, че Борисов е изпаднал от коловоза! Коловоза на горните формации. Може ли Борисов да включи левия мигач? Интересен въпрос! За сега от никъде не го искат, а той самия няма обществени изяви за да каже какво мисли?

Какво толкоз ?! (Поискайте среща на Дондуков. Нататъка - сте Вие-Лично.)

Гатанка На най- високо място стъпил олигопол, едва напъпил. Живота му преминал в измами:- пилаф похапвал със имами, раята грабил от гурбети, с префинени германски мурафети. Офшорки кътал за разплати, строил за себе си палати, подписвал ордери за хилядарки, издръжка дал на две другарки. На Боце пудел на верижка, пролайва, като верен дришльо. Протестърски организатор, в антиправителствений театър. Смешник,палячо,Буратино, Какво е туй, кажи дружино!? Паси,14.10.2013

Няма тука нужда-олелийка, - просто - махленска шмекерийка !

Глупаците никога не свършват! Но затова, пък си вярват... към другаря "Паси"

Росен Плевнелиев и неговата наследничка като строителен министър Лиляна Павлова са изплатили над 1,5 млн. лв. на компании със запорирани сметки, въпреки изричната забрана на съда. Плевнелиев, а по-късно и неговата наследничка отказват да изпълнят съдебните решения по СВОЯ целесъобразност. Сигналът е и до Брюксел в Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ

Lainomets are here! Нещо документи, доказателства?

Решение 4 /18.07.2008 г. Старозагорския окръжен съд..., С Решение 54/05.08.2010 г. Старозагорския окръжен съд, Търговски състав осъжда Хайткамп строителен холдинг ООД и Масс Арътма Системлери Иншаат Санаи ви Тиджарет в качеството им на съдружници в Консорциум Хайткамп Масс да заплатят на Строителна компания Загора ЕАД сумата от 802 192 лв., както и 160 583 лв. лихва за забава за периода 17.03.2008 г. до 29.07.2009 г., а също и сумата от 105 049 лв. направени разходи за събиране на главницата от 802 192 лв. в хода на съдебни и изпълнителни производства, както и сумата от 82 306 лв. направени разходи по делото. Осъдителни присъди следват и от Пловдивски апелативен съд и Върховния касационен съд. При това решенията на съда вече не са само за запориране на плащанията, а за директно превеждане на парите към потърпевшата българска компания. Въпреки това Плевнелиев, а по-късно и неговата наследничка Лиляна Павлова отказват да изпълнят съдебните решения на съда по целесъобразност. Междувременно сумата вече набъбва с разноски и лихви до 1,56 млн. лв.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се." Но не на БЪЛГАРСКИЯ, А НА НЕМСКИТЕ И ТУРСКИ НАРОДИ В СЛУЧАЯ!!!!

Чудя се, кой от списващите тука, може да излезе и да каже, аз направих това и това, няма от какво да ме е срам. Или лъжете или не сте видели нищо от живота. Как мога да твърдя това ли? Вижте на какво прилича страната, в която живеете и ми кажете, как така тия адски много умни и честни хора се оставят да ги командват няколко глупави и корумпирани? Или може бе мнозинството не е толкова честно и умно, колкото му се иска да вярва?

Оооххх... (Идете на сайта на 'правителството' 'ни'. ... Има си имейл, а и директен тлф.)

Журналистът Иван Бедров не беше ли член на БХК?

Те без да искат се разкриват. Сега стана ли ви ясно кой стои зад назначението на този индивид за президент?! Т.е. кому е удобен той?! Изказващите се тук са пропоуснали да обърнат внимание (нашите слугински медии си замълрчаха, както обикновено!1 че Плевнелиев се изказа от трибуната на ООН, че войските на сирийското правителство са използвали бойните отровни вещеста, а не бунтовниците!

Не го знам какъв е, но статиите му почти нокога не са съвем обективни.

... и бивш служител на Иво Прокопиев ... ... бачкал и при съдружника на Цветелина Бориславова ...

"Един окалян президент" е перфектно заглавие !!

Стилът на тази статия е напълно български вариант.Няма как да се сгреши ,че това е платена българска помия.

Сега президентът и хората не вървят в една посока. Посоката му е тази на кръга Капитал. Окалян не е - той се е самоокалял. Ранобудният ни държавен глава дали най-после ще направи нещо обединяващо?

ли е платено от комунистите? А вижте пред същия вестник ВАШИЧЪК как си топи и оценка си дава на УПРАВЛЕНИЕТО на ГРОБ: Мавродиев:"Аз бях един от основните критици на Дянков. Не се проведоха успешни структурни реформи в публичния сектор - няма реформа в здравеопазването, което сега е пред колапс, няма реформа в пенсионната система, в публичната администрация и т.н. Финансовият министър не беше реформатор, беше един провален министър,... САМО икономии. Това беше основната причина, поради която предишното правителство подаде оставка през февруари и изгуби изборите." Интервюто е от 10,09,2013. Комунистите ли са му ПЛАТИЛИ интервюто???

Въпреки че смятам, че Дянков е книжен плъх без да има идея от реална икономика, ще те репликирам - здравеопазването го "реформират" от 1989. Най-вече червенушковците. Не може да обвиняваме Дянков за нещо, което другите 18 години не свършиха. За пенсионната реформа - ами той се опита да вдигне пенсионната възраст, ама червените гниди скочиха "оо, не може да се работи повече". И гледай сега какво ще се случи и как ще се теглят кредити да се плащат пенсии. За публичната администрация - също като здравеопазването. Никой не смее да пипне там, много се надявах Дянков да посмее, ама и той не посмя. Затова сме държава в която държавните служители са най-големия паразит - по-голям дори и от циганите. А за спестяването - добре че поне това се случи. Щото можеше да няма никакви реформи, но да има голямо харчене - каквото има в момента за безсмислени министерства, точене на ДДС, и какви ли не други бспдпсарски дивотии.

и рекорда за Гинес по времето на ДЯНКОФФФ! То му бе в ресора на ЗАМ. ПРЕМИЕР! Така, че не го изключвай. Та за рекорда - ЧЕТИРИМА МИНИСТРИ В ЕДИН МАНДАТ! ПО ЕДНА РИФОРМА НА ГОДИНА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗА ВСЯКА ГОДИНА УПРАВЛЕНИЕ. А сега иди и си прочети РЕШЕНИЕ 8 на КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД от 2012-та година. За едни ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ВЗЕТИ ПАРИ ОТ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ. И си събуй чорапите - да ти стигнат пръстите, да преброиш колко пъти СЕ СПОМЕНАВА В НЕГО!!!!

1. БГ е с една от най-високите възрасти за пенсия в ЕС и с най-малка продължителност на живот. Колко според теб може още да се вдига тази възраст без да е гавра с осигуряващите се? 2. Дянков не само не пипна администрацията ами при него се увеличи+ увеличените бонуси за "правилните" чиновници. 3. Дянков е най-обикновенно безпринципно посткомунистическо мекере-за каквото му платиш такова ще ти пее. Как само се мазнеше на Гоце, когато той го привика!Пфу!Гнус!

Фокус-мокус С чековете от ръкава, Арлекин върти забава. Щом въпрос е, го подритва... Плебса, да не го изпитва! Фокус-мокус, тра, ла, ла, Чехльо пак се омота, във лъжи и недомлъвки, за имоти вехти дъвки. Фокус нов и тра, ла, ла, и Бареков закова, с ордерчета цели две, кинти бол, седемдесет!? Паси,21.10.2013г.

Арлекини, амфетамини, потурини и вся остальная КаПе-шмекерини - ВЪН ! от Нашите финансови главини.

Това призидентче може да се хареса само на някоя самотна жена. Не става ясно обаче защо неговата жена го нарече "мухльо" и май го остави.

Ама Вие всерьез ли ? (Извинете, но Не Ви вярвам.)

Чудя се на някой хора колко им е къса паметта.Компроматите и окалването са "нормален"политически прийом .Атаката срещу Плевналиев е част от атаката срещу ГЕРБ.Но вижте чрез какви хора се осъществява(кой стои зад нея е ясно).Някой може ли да каже кое е ДОКАЗАНОТО престъпление на Плевналиев.Комунистите окалват всеки който не им харесва и излезе напред.Росен Плевналиев наистина е най нормалния сред политиците ни.

За съжаление е така - един човек, който по принцип не е политик, е най-адекватен сред политиците. Но матриалците няма как да го разберат това - на тях им дай по две кебапчета и 20 лева коледна добавка.

Се събудите за реалностите в милата ни родина. Или ще го нарправите, когато е вече късно. Не се ли питате защо през тези 24 год. България имаше най-смешните хора (почти всички) на първите меиста в държавата. МП без трудов стаж , а някои без семейства. Силови м-ри, дето са всичко друго но не и за силови, външни подобни и т.н. Посочете коя в друга държава имаше такива примери. Та мисълта ни е, че това президентче е част от същата схема. Когато си отговорите на този въпрос, ще проумеете какво става.

Хвани единия, удари другия, И! - просто Ще гепсаш Цялата шайка махленски шмекери Доказани БеКа-пистични изодродья.

виновни са Ф. Димитров, Ал. Божков, Ив. Костов, Ст. Софиянски, Б. Борисов и т.н. Най-невинните са Т. Живков, Андрей Луканов, Ахмет Доган, Ил. Павлов, Р. Овч., Г. Гергов, Цв. Василев, Д. Пеевски и т.н. Не знам защо но нещо не им вярвам. Според мен логиката е обратна.