Президентът издаде укази за избори и референдум на 25.10.

Президентът издаде два указа - за провеждане на избори за кметове и общински съветници, както и за референдум, на вече определената дата - 25 октомври.

Обратно в новината

Коментари - Президентът издаде укази за избори и референдум на 25.10. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОЙ??? КОЙ??? Кой се страхува от мажоритарен и задължителен вот?!?!?! Явно са тези партии с купения цигански вот,които при задължително гласуване ще се борят за влизане в парламента!!!

Sm3hurk0

На изборите, управляващите ще получат поредния шамар ! После ще анализират, защо младите не гласували и бягали зад граница, но всеки ще отчете победа на изборите. По надолу има едно мнение, което съвпада с моето: в началото гласувах и бях предаден и повече няма да гласувам, Ще добавя, че аз бих отишъл да гласувам, когато престана да да виждам хора, които ровят денонощно в кофите за боклук ( в София ).

Регистрирай нова партия,убеди два милиона в правотата си и промени СИСТЕМАТА!!! Другото са приказки от Шехерезада.........:-)

Тъпи, по-тъпи, най-тъпи, младежи от ГЕРБ! Може ли някой от тези харантутници да обясни защо клечи пред Партийния дом? Номерата се теглят след подаване на документите, а кой по ред си ги подал - това не означава нищо, само простите идиотччета се кефят на това!

Референдума е незаконен! Указа на Президента противоречи на Чл.34.(1) от Конституцията на РБългария. По IP адреса може да се проследят всички граждани как са гласували! Чл. 34. (1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.

Ама, моля ви се...Какъв е тоя Президент, дето нарушава Конституцията? ОСТАВКА!

Още по добре, тъкмо ше знаят че АЗ не ги харесвам. Мислиш ли че им пука кой как гласувал. Те после си нагласят резултатите.

Води ни Партио, ти води под твойте бойки знамена свети със името на Боко като светулка във нощта Да бъдем дружни, смели, сръчни със Боко да сломим врага да бъде ГЕРБ навеки мощен като слонската пръдня

Нито обществото ни е дорасло за това, нито законите са ни подходящи, нито има кой да осъществява контрол, нито моралът ни е подходящ и то не само на политиците, а и на отвратителното ни общество. Във всички развити държави е въпрос на чест и дълг да постъпиш правилно, а тук да прецакаш някой, а и след това да хленчиш, и да се оплакваш, че не се оправяме ;(

каква я мислихме , каква стана ? искахме задължително гласуване за всички български граждани , които имат поне основно образование , живеят и плащат данъци в България ! получехме неясен въпрос който не променя нищичко !

Е ако ме задължат и не гласувам, какво в ГУЛАГ ли ще ме пратят, или ще ме застреля НКВД? Боли ме дедовия!

Президенте, от цялата Герб-аджийска сган ти си един от най-свестните-в смисъл, че не си лъскал обувките на Маргина ,не си правил контрабандно производство на цигари и не си пуйка на висока длъжност като например министър на вътрешните работи , или кмет на София БГ народа иска не референдум с мъгляви идеи , а СПРАВЕДЛИВОСТ !!!!! Макар и със задна дата. БГ народа иска да види остатъците от рекетьорските банди на ВИС и СИК и тези с белите якички, които ги създадоха и покровителсвуваха да бъда изправени в съда в съда , после в затвора, а имуществото на т.н весели вдовици конфискувано. БГ народа беше обиран, рекетиран, тормозен от БГ гангстери с осигурен гръб от БГ полиция и правосъдие така, както не е обиран и рекетиран от турците по турско. ДОКОГА ЩЕ СЕ ПРВИТЕ НА ПО-УМНИ ОТКОКОТО СТЕ, А НАС НА ТЪПАЦИ? Народа иска възмездие на първо време, а не шикълкавене с ялови инициативи като тъпия референдум Препишете от румънците, вкарайте в затвора 1000-2000 смрадливи ВИС-аджии и СИК-аджии и още толква продажни политици и съдии и ще ви повярваме!

Че кой е луд да отреже клона на който седи? Кой е луд да хапе ръката която го храни?

Най-тъпия референдум, какъвто може да си представи човек.

Ние ли станахме най-гадната държава на света?

Не мога да повярвам. От уникални партийни велможи освен простотии друго не се очаква. Това е поредната измишльотина. Цял референдум за едно нищо. Какъв е проблема да са налице и двата варианта. По-интересното е - партийните измекяри не искат МАЖОРИТАРНИ избори. КОйто може да се маха от тази скапана държава

объркват работите, затова! Друго си е партията, едни стройни редици!

"Гербаджийското Комсомол" ако трябва от глад и студ ще измре, но първо ще регистрира любимата Партия! Защо ми звучи познато това?!

При електронното гласуване ще стане същото като при тотото-печелившите са предварително определени-за всичко си има компютърни програми!

Значи на 25.10 са изборите, а ГЕРБ се редят на опашка от днес 10.08. Може да са имали и предварителна информация. Тези младежи вместо да работят нещо, ще висят някъде! Много продуктивен подход. Могат да сменят изборния кодекс, че номерата от първата седмица се размешват на случаен принцип.

В цяла ЕВРОПА от миналата седмица намалиха цената на Тока и Горивата . А 95 е 2 лева ,Дизела също . Какво става в България , кой ни бачка .

Монопол брат, свалят ти цената на тока 1 лев и ти дигат цените на потреблението от първа необходимост с 10%! Това може да шашне чужденец, ама ние българите си го знаем, нали сме овце!

да се върне и ергенския данък и регистрацията без право на работа в друго населеното място? Или казармата от 2 години?

Защо падна толкова ниско бе Росене.... Хората не са пуйки....

Хал хабер си нямам какво е това електронно гласуване,а едва ли и половината от българите са наясно за какво става изобщо въпрос.Бабите на село ме питаха,какво е това чудо,но и аз уж грамотния не можах да им кажа нищо.Пълна мъгла.

не си виСшист! Иначе щеше да знаеш какво е това!За бабите е прекалено късно да го научат, за останалите е прекалено рано! Скоро заведох едно семейство от София на гости на роднините им в Странджата!Децата на по 12-15 години бяха направо изумени, че бабата (стопанката на къщата) няма Интернет! Не можеха да повярват! Та и Росковите хора са така...

След като ще съм длъжен да гласувам, следващата стъпка е да ми посочат и за кого!

Добър вечер. Я сам стрина ви Пена от село Долно Уйново, Тутраканско. Сичку разбрах, само не разбрах ко ще рече туй дистанционно гласуване? Имам си на телевизора дистанционно, с негу ли да гласувам? Щото от цифровизациата вече разбирам: Муам единиа край на кабела у едната дупка, а другиа край го муам у другата дупка. Та да ми каже некой как се гласува дистанционно?

за задължително гласуване в Гърция и Белгия, но и там не гласували всички и нямало последици!Няма как да стане просто технически!

Да се въведе валидно гласуване с бяла/празна/ бюлетина. Това означава, че никой от кандидатите не е желан, и всички трябва да бъдат сменени. Това е решението... И задължително гласуване. Който не е гласувал - данъците, таксите, тока и водата двойно.

Някой от комисиите ще отбележи "необходимия" знак.

Даже и да се въведе задължително гласуване, как ще дотътрят хората насила? Как ще гласуват задължително българи в САЩ, които живеят на 2 000 километра от най-близкото консулство, как ще ги глобят ако не гласуват? Глупости!

Отхвърлиха от референдума най-важните въпроси за хората и ще ни карат да гласуваме за маловажни проблеми.Депутатите си правят гаргара с електората-не каквото искат масата от хората,а те каквото сметнат че е в техеп интерес.А са избрани уж да защитават народната воля?

Младежите от герб, дето висят пред ЦИК, не го правят за доброто на България, а за собствените си джобове. Цвъки ще им плати за цирка.

Ето така се намалява младежката безработица.

А ЗА КАКВО ДА ГЛАСУВАМЕ ИЗОБЩО ???

"Междувременно днес, за поредна година, младежите от ГЕРБ запазиха ред за първото място за регистрация на партията в ЦИК за предстоящите местни избори. До датата на регистрацията членове на столичния МГЕРБ ще дават дежурства пред ЦИК. Те ще се сменят на 4 часа, като първите двама вече са заели място, само минути след като са издадени указите на президента." 'ба си инфантилите...

И какво ще "избираме" на тези избори?Поредната шайка бандити, крадци и долнопробни мошеници!

Твърдо против! Няколко, човека са обяснили много точно всички рискове, които има. Искам задължотелно гласуване! Крайно време е да се сложи ред, но не дават шанс :(

е борба за гювеч,няма какво да се лъжем!

Г-н Президента е достоен човек! Разумните хора са с Вас, Г-н Плевнелиев! Искрени съболезнования!

Младежите от ГЕРБ запазили ред за първо място и щели да се сменят на 4 часа ми напомни за реденето на опашки за банани през комунизма.

Какъв е смисъла да се харчат пари (милиони) за референдум за нещо, което може да бъде въведено като ОПЦИЯ ? И ако на референдума гласуваме ЗА електронно гласуване, какво става с гласуването с бюлетини? Изчезва? Или просто ще въведат електронното като ОПЦИЯ ? Което може да стане и без да се харчат пари и да се отбива номера, че "се били допитали за мнението на народа".

Еее г-н Плевнелиев, ние уважихме Вашата лична трагедия! Защо Вие вместо да се отдадете на печалната загуба, продължавате да правите простотии? Защо ни подлъгахте?

Той е длъжен да подпише тези 2 указа!

мене са ми спрели тока, как че гласувам електронно?

Най- отговарящ на народопсихологията ни е дагейския кубебабаит Слави! Тоя ще удари Барека по гръб!

В тая жега пред ЦИК ще има пържени тиквички

Най-голямата разпродажба в България я направете на някой празник. Например в САЩ е в Денят на Благодарността. Само тогава американеца можеш да го накараш да висне от 2 часа през нощта на километрична опашка пред мола. Що за цирк е да се прави разпродажба на партийните листи с номера? Има по-елегантни начини носещи и рекламни приходи: понеже изборите за 18+ ,на Марина Диневи в яхтата на агент Сава за $30млн. като подходящ декор да се разиграе лотария в стил "Тути фрути". Хем очите пълни, хем и забавно. Разбира се да има и наляти комсомолци с оскъдни червени препаски за бригадирките на Миков в узряла възраст и третополови за радост на ДПС електората и одобрение на шоуто от БХК.

Много се иска от този народ,а той не може да го даде!

ми да ! най-важно е електрическото гласоподаване ! що да бият път избирателите от Анадола , като може направо от там да си гласуват ! бе , на тоя от снимката , не му ли светна вече една лампичка ?

Не, чака да му светнат всичките три!

АААА,АМА ЗАЩО СТЕ ПУСНАЛИ КОМЕНТАРИТЕ,БРЕ?! НАЛИ ДРУГАРЯ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР-ПРЕЗИМЕНТ РЕЧЕ ДА ГО ОСТАВИТЕ НА МИРА?! Е,ВИЙ ДА ГО ОСТАВИТЕ,А ТОЙ ЗАЩО СЕ ГАВРИ И НЕ НИ ОСТАВЯ НА МИРА,Я КАКВИ ПОРЕДНИ ДИВОТИИ Е НАТРОПАЛ,КАКВИ СА ТИЯ ЗАБАВЧАКИ ЗА РАЯТА,БРЕ- ЕЛЕКТРОНИКИ,РЕФЕРЕНДУМ-ДУМ-КИ,ИЗБОР-БОР-ЧЕТА И ПРОЧИЕ ,БЕ?! ТО ПАРИ НЯМА,ПЪЛНО ДРАНЕ,МИЗЕРИЯ И НАЗАДЪК,ПЪЛНА ДИВОТИЯ,А ТЕ СИ КИЧАТ ГОЛИЯ ТУМБАК С ЧИФТЕ ПИЩОВИ,ЗАРЕДЕНИ С ХАЛОСНИ ПАТРОНЧЕТА?! И В ЦЯЛАТА ТАЯ ХАЛОСИЯ И ХАЛОСНИ ДУМ-ДУМЧЕТА СЕ ИСКА ДА СЕ ВЯРВА,ХАХА???!!! ДУМ-ДУМ-ДУМ-ЧЕТА СА НУЖНИ,АМА ДА НЕ СА ХАЛОСНИ!!!!!!!!!!!!!

Ама и референдум ли ще има?! И ако се окаже, че хората искат електронно гласуване как ще го осъществят???

Аз се чудя ако искат електронно гласуване, какво правим с хартиеното. Щото изобщо не им пречи да въведат и сега електронното като опция и изобщо да не се занимават с референдум. Който иска с бюлетина, който иска с компютър.

Браво на президента, все пак успя да постигне референдум по един от най - важните за бъдещето на България теми! Жалко обаче, за детето му!Бог да го прости ..! Това е най - лошото което може да се случи на човек... Дано г-н Плевнелиев има сили да продължи да изпълнява задълженията си

не е господин,а е другар,не е презимент,а е комсомолско секретарче ,не е ваш,а е кученце-марионетка на други,каквито и да са,но небългарски господарчета! погледенте си държавата,това е кочина,всъщност не е държава ,а последна от последните! Господ наказва,ама сили да имал,малко му е,още от божията промисъл му трябва,а?! Ок...........ще..ще!