Президентът наложи вето над мораториума за нови лекарства

Президентът Румен Радев налага вето на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г.

Обратно в новината

Коментари - Президентът наложи вето над мораториума за нови лекарства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

крантата с пари от народа,вето няма ли,да има?!

тъпото ходи,да Фърчи...

жилетки на крантата...

"Президентът наложи вето над мораториума за нови лекарства" -- ПРЕЗИДЕНТА Е ПЕДЕРАСТ.....

кво ми пишете за тоя селяк,тоя никой за нищо не го ебава.

За нзока и лекарствата-през миналата седмица няколко лепшера ни замайваха как тази седмица щели да ни информират за престъпна група източила стотици милиони от Здравната каса.Думичка не са обелили!Кво става?

Ето защо народът не искаше цялата власт да е на една партия.Запомнете управляващи,,че хората бавят,но не забравят,,И ако сега потулите нещата с кражбите и геноцида който упражнявате към нашето здраве,е няма да имате деуг мандат,колко и да ни внъшавате ,че живеем добре.Не може да доплащаме толкова много за лекарства,аптеките процъфтяват,а народа отделя от ,,залъка си,,само да оцелее.Защо във фалиралата Гърция,отдавна са безкръвните операций,а нас те ,,колят,,и после инфекций и накрая си отиваш,в кой век живеем,ако имаш пари живееш,ако нямаш отиваш си.И друго ,не ни мислете ,че сме останали само80%и чеп за зеле,ще дойдат децата от чужбина и ще ви пометът.Не може 28години само и само да крадете,каквото се се направи или се разпада ,или го унищожавате.

с крантата,си няма ли,да тури?!

Не ,са разходки,а екскурзии с кранта!

Румбата са изпрегна :)

РУМЕНЕ , ПОЛОВИНАТА МАНДАТ МИНА А ДОСЕГА НЕ СИ ОРГАНИЗИРАЛ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ ПО АКТУАЛЕН ВЪПРОС ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАШ КОСТИТУЦИОННО ПРАВО ДА ГО НАПРАВИШ .... ЧИСТА ЗАГУБА НА ВРЕМЕ СИ ТИ:))

Stavaj ,che shti eba pichkata majchina i u govedoto,shti eba!

Stavaj ,che shti eba pichkata majchina i u govedoto,shti eba!

ti si pederuga!

ХВАЩАТ СИНА НА СИК-АВТОДЖАМБАЗИНА ... ЗАКАЧАШ МУ 2 ЖИЦИ НА ТОПКИТЕ И ПРАЩАШ ВИДЕО НА ТАТКО МУ КАК СЕ НАСИРА :)) .... И ВЕДНАГА СТАВАШ ЗДРАВНО-ОСИГУРЕН :)) ...

Хубаво е че поне президента е умен. То иначе ако останат такива важни неща за парламента повечето българи трябва да сме археологическа находка.

клепоух катър!

Наблегнете на профилактиката. Вземете пример от Япония, където от години държавата дава непрекъснато безплатно коензим Q10 на всички, които са от зряла възраст нагоре. Затова вече клонят към столетници. Клинични изследвания показват, че мишки, на които е добавян в храната Q10, живеят с 50% повече. След няколко десетилетия ще се докаже това и при хората, просто е нужно време. Средната продължителност на живота ще стане от 80 на 120 г., само с добавка на Q10. Колкото и да е скъпо, по-добре да го раздават и у нас безплатно, защото е много по-евтина алтернатива на лечението. А лечението у нас и без това е доста често безрезултатно.

играе една обезумяла игра, за премахване на българите от държавната им територия/само след 6-7 години ще се докарат ужасяващи събития в страната/, пробват с наглед по-трудно забележими за обикновеното население провокации, какви ще са реакциите му, когато го притиснат един ден с по-тежък натиск и унищожения!?Днес пробват ситуацията, с лишаване от лекарства и лечения 500-600 тежко болни човека!?Замълчи ли си мнозинството от населението и да си обърне главата на другата страна, след две години започват по-големите и тежки удари, за предизвикване на пълен обществено-социален срив в българската държава!

каза, че лекарствата в България са най-евтините ?!?!

А бе,тоя льохман да не е седнал на габърче във френския самолет,че така се е изцепил за закона? Какво разбира фуражката от здраве ?

мека възглавничка,са му турили на тъпото!

Знаете ли че 80% от Частните Болници в България са на Турската Осигурителна Система , а 20% на Мафията . Държавните Болници са с Директори подчинени на Мафията .Турската Държава знае как да източва Българската Здравна Каса Законно . Радев трябва да раздвижи ДАНС - как се изнасят Капитали от ЕС към ИДИЛ .

"Държавата планира да закрива болници, които е довела до фалит" в групата на болниците, чиито приходи не покриват разходите и са наложителни оздравителни планове, са областните болници във Враца, Бургас, Сливен, Кюстендил, Пловдив, Ловеч, Ямбол, Силистра, Габрово, Търговище, Шумен, университетските във Варна, Стара Загора и Русе, ортопедията в Горна баня, "Пирогов", университетската болница по неврология и психиатрия "Св. Наум", педиатрията в София, ИСУЛ, Александровска болница, областният онкодиспансер в София. Част от тези болници са и в задълбочен процес на декапитализация - ИСУЛ, Александровска, "Пирогов", ортопедията, болниците във Враца, Ловеч, Бургас, Пловдив и Стара Загора. В групата на болниците в тежко състояние обаче са и болниците по белодробни болести в Перник, Велинград и Роман, болницата за рехабилитация в Мездра и психодиспансерът в София, при които рискът от закриване е по-голям.

Дибилите гласуваха за Радев и сега се радват на тъпотиите му.На празните приказки и пълните торби от Париж. Дибили.

Нинова му е звъннала на тоя.

работата на бг президента е по- малко важна и от тази на чистачката на Tръмп.

Борисов не ми купува самолети, щот нямало пари. Еми току що му ударих с балтията бюджета на НЗОК за 2018, дето беше с половин милиард по-голям от тазгодишния. Следователно за 2018 остава бюджета от 2017. Ето колко лесно му намерих още половин милиард за самолети.

Като си прост е завинаги.

Американците го докараха този авиатор Видя се , че не върши никаква работа, а всеки ден прави гафове .СЕГА ДА СИ ГО ПРИБЕРАТ .

Няма ли съветници този Радев не се търпят простотиите му .Като няма , какво да работи , да върне парите от еекскурзията до Париж и да се пенсионира ....Излага се , не става ......

ПАК СИ ПОКАЗА ТЪРТИЕВАТА ВОЕННА ПРОСТОТИЯ ДА МИСЛИ С КОМУНОИДНАТА СИ КРАТУНА.

Ако беше Плевела нямаше да има вето.Каквото му каже Тиквун това щеще да направи.В НЗОК е такава каша и толкова се краде,че не знам и 1000 пъти да се налага вето дали ще се получат нещата.

Трябва Президента Радев да сезира ДАНС за Здравеопазването в България .Ако трябва да помоли и ЦРУ и ФБР за Помощ . Такива Кражби не е имало в Родината ни . И знаете ли че Истината е - Лекарите не са Виновни - Мутрите и Мафията Държата Здравната Каса в Обсада .Имаме нужда от Международна Помощ . ПП - ЕС няма Ресурс да ни помогне .

Имаме за Първи път Президент - Генерал, с достойнството На Български Генерал. ----------- Президент - Генерал. Това е Гордост за мен.

Фармацевтичната индустрия или big pharma, както е известна по света, е една от най-огромните далавери и схеми на глобалистите, заедно с далавера "интелектуална собственост" (двете вървят ръка за ръка)! Много ясно че мошеника Радев ще е на страната на глобалистите кожодери с прескъпи лекарства!

прочете ли защо е ветото или набързо написа за лобизъм без да помислиш?

ама дежурнио модератор, квестор и т.н. на ДИР-а, отвя и най-прилежнио четвъртокласник, дежурен по дъската, по бришене с гъбата.. Хвала на таквизи прилежни дежурни..

Поздравления г-н Президент!!!Вие сте единствената преграда срещу управляващата мафия във всичките и лица и сектори на крадене.

Тъкмо бялата мафия се беше "наточила" на нови 400 000 000лв. и президента ги секна.

Ние да не сме Саудитска Арабия ??

Само герб и най умният човек в българия Б.б. навсякъде другаде Бб щеше да бъде професор визионер нещо като МЪСК. Ама тука си е най добри

Само герб и най умният човек в българия Б.б. навсякъде другаде Бб щеше да бъде професор визионер нещо като МЪСК. Ама тука си е най добри

"...и се засяга основно конституционно право, гарантиращо на гражданите достъпна медицинска помощ." "Конституция", "права" и "достъп" не фигурират в речниковия запас на Гражданите за Европейско Развитие на България.

В ГЕРБ по-често се употребяват думи като суджук, пастърма, апартамент, братовчед ...

Не случайно генерал Радев има по-голямо одобрение от Бойко, Цецо и Цвета Караянчева взети заедно

И Десислава Атанасова може да прибавим ... Радев пак ги бие по рейтинг

Кротко ще обърнеш лодката или това е кучето?

Президента отново изпълнява поръчка, на рублофилите от БСП и кака КУРнелия-т.е. тези, които го спуснаха на президентското място!!

аз пък си мислех, че го избра българския народ. Я си провери пак в опорните точки!

Те за Тръмп ги говорят тези глупости и не се усещат, тука за Радев ще го правим на въпрос. Като казвам аз за хапчетата, но кой да слуша...

Приемете нашите почитания. Добре, че Ви избрахме и пак ще Ви изберем. Вие сте добър коректив на позорната партия ГЕРБ

Попитали Ген. Радев: - Вие как кацнахте в Президентството? - Още се чудя, издигнаха ли ме, спуснаха ли ме...

Джужак, този виц е още по-тъп

вие на Козяк се чудите, ама нормално то с вашия интелект и такива въпроси ви затрудняват.

чадо на Дондуков.. Я си виж де ви МАЙКАТА.. И от Изпълнително си бюро я натирихте.. Не само от родното и село не си я поискаха.. По пътя на Фидосовицата си я лизнахте..

От Министерството на здравеопазването излязоха с официална позиция по повод решението на президента Румен Радев да наложи ветовърху параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК за 2017 г. Според тях това е необосновано и категорично е в ущърб на интересите на пациента. Налагането на вето върху бюджета на НЗОК означава връщане в изходна позиция и абсолютна невъзможност да се ползват предимствата, предоставени от новия по-голям бюджет за здравеопазване. С него се осигуряват с 407 милиона повече средства за лекарства, болнична и извънболнична помощ и зъболечение, посочват от ведомството. Чрез него е намерена правилната рамка, в която публичният фонд може да осигури финансиране на всички здравноосигурени лица за всички здравноосигурителни случаи. Постигнат е правилният баланс между първичната, специализираната и болничната медицинска помощ, медицинските изследвания, денталната помощ, медицинските изделия и лекарствените продукти, добавят от там. Всеки един закон при необходимост може да бъде променян по волята на Народното събрание. Спирането му е необосновано и категорично е в ущърб на интересите на пациента, посочват в заключение от здравното министерство.

Въздухарят го играе добрият президент. Жалко, че хората се подвеждат по популизъм и демагогия.

Изглежда се мъчиш да си умен ,ама на роди тъпня.За какво жалиш, че бялата мафия не може да краде ли?

Джуджак, днес си представил рядко тъп виц на публиката

Рундьо ще си спъва цял мандат !!Ще завърши, като президент ДЕБИЛ !!

ние президентът дебил вече го изтърпяхме един мандат, сега е друго.

Радиокулата вика самолета с пилота Радев с ! Непрекъснато ви викаме, но нямаме отговор! Ако ме чувате, разклатете крилете! - Пилотът Радев вика радиокулата! Приземих се преди два часа. Ако ме чувате, разклатете кулата!

Браво на Президента, който се очертава като единственият достоен политик!

Стига се излага, дедо Хвърли нещо през терасата

Нека гербажиите поправят недомислиците си. Не може без нови лекарства. Според ГЕРБ трябва да се лекуваме само с пеницилин и стрептомицин

Браво !!!

Браво на Рамен Рудев!

Този път президентът не получи указания за ветото от Корнела, а от онзи горе когато фърча с едно франсе в небето.

Виж - няма нито един гражданин на който са накърнени права за лече- ние, а има 750хил. които не плащат здравно осигурителни вноски от 6% Всяка год. имат някои болници гл. общински с дефицит и неплатени лекарства, Но са осигурени 460мил над бюжет.2016 за покриване на дефицита. Безсмислено вето!?

Значи да не лекуваме някой който си плаща, защото има такива дето не плащат.

Не се заблуждавайте хора - всичко е демагогия! Има много модерни и изключително скъпи лекарства, заплащани от касата - моноклонални антитела за ракови и автоимунни заболявания, тирозин-киназни инхибитори и мн. др. Почти съм сигурен, че революционни лекарства не чакат на опашката! Истината е, че целият шум се инспирира от фармацевтични компании - една шепа с иновативни и все по-скъпи лекарства, вършещи едно и също за да се добавят още милиони печалба. Кой обаче ще плаща софрата? Т. нар. пациентски организации са платени глашатаи на същите тези фирми! А на Радев не му е мястото да прави популистки изпълнения по теми, от които фуражката му хал хабер няма! Мислете!!!

Всички безизключение се лекуват!? Много си задръстен Виж - няма про- блем с нито едно лекарство и освен че са осигурени всички лекарства има в +460мил +европрограми.... Проблем е неплатени здр.осигуровки а се лекуват УЖ са спешни на аванта а социялните да се поемат от М-вото

Панов за некомпетентен е много некомпетентен. Правилно е наложена вето, след КАТ бюджетарят Ананиев кряка. Пари за манастири, църкви и постоянно ремонтиращи се новооткрити магистрали има, европейците ще ги храним от януари с гурме, за болните и бедните- нищо. Само приказки, на които никой не вярва.

Народееее!Спри кражбите и далаверите!Има достатъчно пари за всичко!