Президентът призова да осъзнаем стойността на свободата

Нашата българска, историческа енергия не е в носталгията по отминало величие, а в осъзнаването на стойността на свободата, заяви президентът Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Президентът призова да осъзнаем стойността на свободата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПЕДАЛИ СТЕ В ДИР ЧЕРВЕНИ И ПРОДАЖНИ!

Ушатия фатмак бе похвален от Решетников. Явно е обещавал на едро!

тоже...

Демонстрираш завидни познания за армейските чинове и звания.

В писмото-плач чрез митрополит Исидор до Патриарха на Православната църква в Русия, Антим I описва гнетът под който живее Православния Български Народ, като разказва за кланетата, за опожарените селища и други ЗВЕРСТВА. Прочетеното писмо разтърсва Руския Патриарх и той го занася лично на руския император Александър II, екзарх Антим I описвайки тежкото положение на българския народ и моли Патриарха да се застъпи пред царя за България. Прочитайки го, Александър II се просълзил и написал на него : "Да се освободи България!".

защо българина е прост? не случи на поробител ,не сличи на освободител внушават ви ,че роб може да дарява свобода.

И на ,,баща,, не случи!

на баща съм случил,написаното е типично в стил руски крепостен

E, даа, ама пък ,,случихме,, на новодемократи!? A?

посочи ми един не бивш комунист в управлението на бг след 89

Дрън, дрън, дрън... Високопарни дрънканици в стил "късен социализъм". А негово Ченгейшество избълва чутовна глупост и наглост - видите ли, руският народ бил принудил императора да "освободи" България?! Крепостните мужици се наложили над императора! Да се смееш ли, какво ли... Тези хептен ни взеха за идиоти.

Не са те взели. .! Ти си си естествен идиот!

Когато тоя говори за свобода ,що не вземе да се освободи от влиянието си на Русия и Путин пък тогава да говори за свобода в България .Та самите от КГБ си признаха че те го слагат за президент .Тогава тоя да не говори ,а да вземе да се освободи от зависимостите си .

Вчера на Шипка беше прекрасно . Усещаше се един дух на сплотеност и гордост . Българският древен Дух . Както и пред паметника на Апостола на 19 февруари имаше много малчугани със знамена и носии . Прекрасна гледка , особенно когато всички запяхме Химна . Колкото до свободата , тепърва трябва да си отвоюваме Държавата от мафията . Битката няма да е лесна , но е неизбежна . Оптимист съм ! Президентът Радев и двамата Патриарси бяха посрещнати с аплодисменти . При споменаването на мин.председателя те преминаха в друг вид възгласи :)))) Организацията на община Казънлък беше перфектна . За което благодарим ! Да пребъде прекрасната ни древна Родина ! Амин .

Паркетният генерал се издъни в словото си. Това е нивото на новите генерали. Пунт, пластика и харчене на народна пара. Нали щеше да сменяш модела и да възстановяваш справедливостта ?

Кой си ти бе, нещастнико, че наричаш Президента на България "паркетен генерал"! Келеш с келеш!

дааааааа..... постоянно ни напомнят че сме роби на на #еврпата и $ европата!

Браво на Президента! Винаги слушам много внимателно речите му и винаги се възхищавам на техния проницателен и дълбок смисъл! Думите му докосват сърцето, но пораждат и мисли... Дай, Боже, повече такива политици на България!

В словото си Радев направи непростим гаф и грях. Не посочи всички народи участвали в освобождението. И от Вторник на сетне по малко гръмки кухи фрази и нещо реално за народа.

Да, пропусна Япония, един самурай се бие на страната на руснаците.

Някои хора забравят, че Русия не е СССР. И е просто славянска, православна държава. Тя вече няма да ни храни, а просто си гледа интереса.

България винаги е хранила СССР и Русия иска това да продължи вечно.

наивник.....

Русия е страна, където капитализмът се вихри на воля, почти както в романите на Дикенс.

Интересно, защо няма български знамена по отделните кооперации.

Дали не е забранено?

А свободни ли сме? Били ли сме някога след падането на Второто българско царство?

Отварям тук - ясно, соросоидите-тролчета са били по-ранобудни от нормалните българи.Добро утро, вчера отбелязахте ли националния празник?

Айде бе, чак сега да отваряш. Поне десетина коментара си направил от сутринта. Прозираш като лист маруля.

Е, ако съдиш по себе си

Кви са тия психолози, които ще ми казват какво да обичам, какво да мразя, какво да ям, какво да обличам, как да се грея?! Джъст толк аваут дис..

Именно защото ценим свободата си те търпим едва - едва, но не за дълго, Решетниковско протеже такова...

БЪЛГАРИН КОИТО НЕ ЗНЕ ЧЕ СМЕ БИЛИ ПЕТ ВЕКА ПОД ЧЕРНО ТУРСКО РОБСТВО ЗА МЕН Е НЕГОДНИК И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ.ДАЛИ СЪМ ПРАВ ДОСТОИНИ БЪЛГАРИ?

Защо патриархът на Русия не се срещна с президента?

На мене ми се струва,че повече от пишещите тук не са българи.Радев им бил виновен ,че са били зле. Че Радев е в политиката от скоро . Той си има определени задължения,които си изпълнява. Ама някои ги е още яд че не сме още под Османско......

Соросоиди, русофоби, туркофили успокойте се вече. 3 март мина, днес е 4-ти.

100 години юбилей от победата на България над Русия в Първата световна война. 3 март е велик ден, на тази дата през 1918 година Русия капитулира пред Царство България и подписва Брест-Литовския мирен договорРусия е унизена и наказана за вероломното нападение в Добруджа. Брест-Литовският мирен договор от 3 март 1918 г. между Четворния съюз (Германия, Австро-Унгария, България и Османската империя) и Русия слага край на руското участие в Първата световна война. Датата не е случайна. Избрана е от българският премиер Васил Радославов, като символичен отговор на цялата анти-българска политика на Русия схизмата против Българската църква от 1872 г., умишленото разкъсване на българските земи с цел по-лесното им присъединяване като губерния, предварително договорено със секретни договори на Русияо еи заложено в Берлинския договор, организирането на метежи, преврати, убийства на български патриоти, които се опитват да отстояват националната ни независимост и накрая вероломно нападение през Добруджа и в гръб, през Македония, където също действа руски експедиционен корпус от 20 000 щика под общо френско командване. С този договор Руската империя губи над 1 милион км. от територията си. Днес тези земи се наричат Литва, Латвия Естония, Полша, Украйна, Молдова, Беларус, Грузия, Армения.

Голяма радост, нали? България и Турция в един лагер - така сте българите-туркофили. Сигурно и сюнет сте си напраили.

Смешник!

Тикви, вземете прочетете нещо повече от Винету!

140-годишнината от Освобождението на България е повод България да благодари на всички народи, които имат принос за това. Не и според държавния глава обаче. Румен Радев направи недопустимо изказване, което е не просто исторически некоректно, но и обидно за всички жертвали се в името на свободата ни.Като допълнение на този ден, определен за национален празник и подчинен на определен протокол в тази връзка, държавният ни глава го наруши безпрецедентно и не присъства на вдигането на националния флаг в столицата. За сметка на това той беше компаньон на специалния пратеник на бащицата Путин руския патриарх Кирил агент от КГБ.

За пореден път за още по-голямо съжаление на една от основополагащите дати в хилядолетната история на страната ни държавният ни глава изглежда повече като говорител и представител на интересите и тезите на Русия.

Абе тикви, четете повече! По време на руско-турската война са се били всички под знамето на Руската империя! Не е имало държави като Финландия, Украйна, Беларус, Литва и т.н. Тези земи са влизали в територията на Русия! Румъния е нещо различно, да!

Молитва Свободата е като хляба. Всеки ден се замесва, изпича, изяжда. Свободата трябва всеки ден да е прясна, топла, сладка, достатъчна, за да я споделиш с други. Не яжте огризки, не яжте вчерашен хляб, не яжте подарен хляб. Сами си замесвайте и изпичайте хляба, за да го имате, за да не го просите. Засяда на гърлото вчерашния хляб, подарения хляб. Хляб наш насущний дай си го сам. Димитър Стефанов Стоянов (Радой Ралин)

Апостола е казал - Тоз който ни освободи , той ще ни пороби ! Е , прав си е бил ! Тоз дето за 15 години е платил 450 000 лева данъци в България , сега строи хотел за 400 + милиона до паметника на същия национален герой ! Кажи Радев , защо трябва да я плащаме тази свобода на Златевци и Алекперовци !?

Вицепрезидент да клечи пред чуждо лице, било то и руския патриарх е нарушаване на суверенитета на Република България.

Радев , ние свободата си я ценим , и сме благодарни на руския народ . Но не желаем на плащаме цената на тази свобода на разни руски олигарси със странни имена и на техните протежета в България .

Свободата я видяхме вчера. Няма никаква стойност, след като вице - президента на България коленичи пред руския патриарх. Такова унижени за президентската институция не е имало от Аспарухово време до днес. Срамота и резил.

Как не е имало? Желев като се кланя на Ран не беше ли унижение? Или ако някой се кланя на американци, и то не духовни лица, не е унижение?

Никой български политик не е коленичил пред чужди лица. Никой. Изключваме Йотова разбира се.

Турчино, когато Желев се поклони пред Ран не беше президент и никога не е коленичил. Лъжеш кучко руска.

Румчо,ние сме възпитани в семейства, които поколения наред са работили и давали кръвта си за България!Ти трябва да обединяваш народа,а не да го резделяш!Ами ти толкова можеш

да осъзнаем свободата и да те изритаме от президенството, тъпо парче дето разделя народа това си ти пРезиденте

Свобода без пари и липса на справедливост си е живо робство.

Защо НИТО ЕДИН "политик"не посмя да каже,че сме освободени от турско петвековно робство? Това ли е свододата извоювана с толко жертви?Страх и страх!!Нещастници!Енергетика на ЧЕЗ се скри ,като мишок,какъвто винаги е бил !!

Взе да ми писва с високопарните си фрази. Няма дела за хората.

затова ни кани руснаци и почна да посештава нашенците сас милиця -да се порадваме на свободата преди напално да докара болшевиките