Бащата на запалилия се ковач: Затвориха работилницата му и остана без работа

52-годишният Димитър Димитров, който в сряда се запали пред президентството, е от с. Крайници, община Дупница. Това потвърди пред БТА баща му Кирил Биволев. Преди две години затворили ковачницата на сина му, с която преживявал. Преди дни прекарал инфаркт.

Обратно в новината

Коментари - Бащата на запалилия се ковач: Затвориха работилницата му и остана без работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руми

Инстинктът за самосъхранение е характерен за всяко живо същество и е изключително силен! За да го преодолее един човек и да посегне на живота си (и то по такъв ужасно мъчителен начин - запалване), означава, че нещо във психиката му е болезнено променено! Най-малкото е страдал от дълбока депресия! Но поне близките му е трябвало да го забележат и да го заведат при лекар! Жалко за човека, но за мен той не е герой, а е бил тежко болен! Но здравната ни система - това е друг разговор!

Аз ви моля,скъпи българи не се самоубивайте!Не причинявайте тази болка на близките ви!Вие сте по-ценни от тези боклуци в Парламента!По-добре е да им потрошите алчните мутри ,отколкото да се убивате сами!Те няма да спрат да крадат като се самоубиете!Господ да ги накаже ,мерзавците,за това,което причиняват на хората!АМИН!

Българинът трябва да разбере, че живее с други хора. Жал ми е за човека, но не го оправдавам, защото да чукаш цял ден под прозореца на съседа е НАГЛОСТ ! Има си место за всичко. Можел е да си наеме сграда извън жилищен район като всички останали !

могъл да си изнесе занаята извън жилището? След като е печелил добре значи е имал възможност.

изинявам се за първоначалната си реакция, която беше аман от псопати. Вярно че решението не говори за здраво психическо състояние, а за продължително психическо затормозяване. но това не е изход. Жив и по кофите е по добре отколкото мъртъв. Но по кофите не е решение, а дълбоко унижение за хора които искат за работят.

Darvine, когато говоря за ценностна система не говоря за кумири, те не влизат в ценностна система на човека. Става въпрос за основни понятия, които мотивират действията ни, като например кое е добро и кое е зло,кое е справедливо и кое не е и всичко останало, което се надгражда на тях. Без да се впускам в дебати ще кажа, че комунизмът като учение е също Вяра като християнството, но когато една Вяра започне да се използва от Властта за да оправдае съществуването и действията си се превръща в идеология. Кое е по-важно: да се молиш на Всевишния да смъква товара от сторените грехове или да не вършиш грехове? А не възниква ли християнството, а и другите религии в резултат на жаждата на човека да разграничи доброто от злото? А Десетте Божи заповеди не са ли опит да се напише моралния кодекс на човека? А когато религията ни кара да вършим дела в нейно име, тогава вече не се ли е превърнала в идеология на нечия користна чисто човешка власт? Малко ли хора се избиват и подлагат на изтезания в името на Правата Вяра, невиждайки, че всъщност се унищожават по волята на нечия човешка алчност и власт. С ценностната си система не се раждаме. Всеки си я гради и руши през живота, ако нямаш здрави основни ценностни опори, всичко лесно рухва. Ценностната ни система е всъщност йерархия от стойности с които се съобразяваме при общуването си с другите и които предизвикват различни по сила и полюс емоции при тяхното съблюдаване или нарушаване. Тя се гради в социалната семейна и извън семейна среда, като колкото повече съзряваме, толкова повече е от значение и нашата собствена воля.

тукмо щях да напиша нещо от сорта но гледам че ти добре си обяснил нещата ... човек които няма морален компас в себе си е вреден за обществото *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е вярно. Световният ненаяден капитал е виновен. На запад и на изток все повече се доближават до нашия хал.

Шумът от съседа е порок,той те побърква,аз имам богат съсед,който от глезотия си има водоструйка в къщи и когато започне на мие колите си те са само 10 за двама човека,ни побърква,просто се изнасям от къщи защото ще лудна.Кой е виновен,тоз който изява 9 зелника или тоз който му ги дава?

Ами да си е наел място или каквото и да е там извън жилищния район на селото, ама не "дома у дворо, че си прайм кво си сакам" а после някой друг му виновен, че му затворили работилницата и какво станало дошъл в София. Да ама в София скъпо, наеми, народ бол без работа е какво си е мислел, че в София ще цъфне та върже е така. Не стаа така

Шумът от съседа е порок,той те побърква,аз имам богат съсед,който от глезотия си има водоструйка в къщи и когато започне на мие колите си те са само 10 за двама човека,ни побърква,просто се изнасям от къщи защото ще лудна.Кой е виновен,тоз който изява 9 зелника или тоз който му ги дава?

Защо ли си мисля, че на повечето от самозапалилите с-акта не е по тяхно решение! Защо ли да не си помислим-/фантастично/, че може да е уцелен с плазмено оръжие или подобно ,но с извъземна техника- в никакъв случай не от човеци! Има два-три съмнителни случая на самозапалване в които жертвата изобщо не е имала намерение да го извършва !!!!!

и хапчета няма да ти помогнат

На много българи за всичко им е виновен е планът Ран-Ът. Дори и за сутрешното посещение на тоалетната.

Не се самозапалвайте, а палете виновниците за упадъка! Във война сме от 23 години. Мафията ни избива от 23 години. Дори начертаха стратегията Ран-Ът, как да ни избият на половина! Време е да започнем да се защитаваме. А в една война, героизъм е не да паднеш убит от врага, а да убиваш за родината! Не помня кой го беше казал, но е много вярно.

Se taia

Сталин го е казал това :)

В двора на съседната до моята къща също има ковачница, покрита само с наелони, а разстоянието до спалнята е ок.6-7 метра. Когато съседът работи, имам чувството, че лежа в работилницата му. И аз мисля да се оплача - няма събота, няма неделя, няма сън от 2 до 4 часа!!! Нетърпимо е! А има решение - ще направи звуко-изолация на работилницата и ще уважи правото ми на почивка и спокойствие! Оплювате полицая, но аз се намирам в неговото положение и напълно го разбирам. Питам се: защо Димитър не е направил тази инвестиция, за да спаси работилницата си?!?!?

при 90% от подобни работилници, липсата на средства за подобна инвестиция е просто "малък", страничен ефект на "гениалното" в европарите. тоест, работещ занаятчия без европари не трябва да има и едва ли не, за всички е по-полезно да бъде унищожен. защото представете си само какво би означавало за системата, ако някой самосиндикален (макар и добър майстор) е в работеща конкуренция на някой бездарен полуидиот - финансиран с милиони от ес. ако вярвате на цветната рекламка за ..крава на европейски...., значи всичко е ок..

В обедните новини гледах съседа, благодарение на който човекът е оставен без препитание. Нагъл полицай, с безцеремонно държание пред камерата - зацелувал момиче и момче /може би децата му/. Нито дума на съжаление за потъпката си и за изгорелият човек. Такъв да не ти е съсед, едва ли само Димитър му е пречел. Изглежда на простак с безцеремонно отношение на антихуманист!!!

А полицейската къща бе огромна на три етажа, с едната полицейска заплата ли, някой да провери!!!

Шумът е голям тормоз, не е виновен съседът, който се е оплакал.

не разбирам стиха "да обичаш на инат".затова и не разбирам като някой се хване за нещо на инат!защото работата и животът на инат, са нещо против правилата,против волята на другия и затова носи само мъка.

ЕХ МИТАК, МИТАК. Загубил си жена , работа , хляб. КАК СЕ ЖИВЕЕ БЕЗ РАБОТА, БЕЗ ХЛЯБ !!!!! КАК СЕ ЖИВЕЕ В ДЪРЖАВА В КОЯТО ЧЕСТНИТЕ СЧИТАТ ЗА ЛУДИ !!! КОГАТО СИ ДЛЪЖЕН КАТО БЕЗРАБОТЕН ДА ПЛАЩАШ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ПО КОТИТО ДЪЛЖИШ И ЛИХВИ !!!! За разлика от теб държавните хрантутници не плащат нито осигуровки за здраве, нито такива за пенсии !!!!!! ТЕ САМО ПОЛЗВАТ !!! ЗАТОВА ЩЕ ВИДИШ РАБОТЕЩИ ПЕНСИОНЕРИ ПОЛУЧАВАЩИ ПО 700 ЛЕВА ПЕНСИЯ, И РОВЕЩИ В КОФАТА ЗА БОКЛУК ХОРА С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ КОИТО ДЪЛЖАТ НА СИСТЕМАТА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ !!!! Някой може ли да ми обясни къде е правдата ??!!!! ДА СИ БЕЗРАБОТЕН И ДЪЛЖИШ ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ , А ПОЛИЦАЯ, СЪДИЯТА , ПРОКУРОРА , НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ ВОЕННИЯ , МИНИСТЪРА ДА СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ПОДОБНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ !!!!!! Каква гадост, какви профсъюзи какви пет лева ??!!! ВРЕМЕ Е ДА БЪДЕ ИЗМЕТЕНА ЦЯЛАТА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА ПРЕВЪРНАЛА НАРОДА В ТОВА ЗА КОЕТО ЧЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ БИХА МЕЧТАЛИ !!!

Късмет е, че отчаянието на хората не се е примесило с гняв. Потиснете го и тогава една крачка ни дели от това живите факли да се превърнат в живи бомби или в живи обречени стрелци. Някой ще каже: аман от откачалки, като не им се живее да си мрат там някъде, където няма да ни развалят спокойствието. Само че самоубийствата не са само лична дилема пред корабокрушенците на живота. Те са лакмуса на общество ни. А то е много кисело, толкова кисело,че разяжда и плътта и съзнанието. Според психолозите самоубийството е акт на автоагресия, тоест агресия насочена към собственото Аз. Съвсем не! Те са бягство от действителността, от тази, която неможем да променим и от която не можем да избягаме. Жалката шибана действителност и толкова жалък опропастен животец. А това,че някои самоубийства са тъй демонстративни, това е всъщност отчаян опит да се изкрещи към нас глухите и самодоволни хора да се осъзнаят и да видят техните Величия накъде са тръгнали и в каква житейска кочина се валят. Обществото ни е болно. Общество това сме ние-народът и излъчвания от него елит. Няма болен елит без болен народ. Болестта е всъщност болна, дефектна ценностна система, ценностната система в подсъзнанието ни определяща морала и начина на мислене. Всичко останало е пряко или косвено следствие на това. Градежът на тази система е вековен, сриването й е въпрос на поколение. Много от коментарите по темата са илюстрация на това. Много жалко.

Две неща нямат почивен ден- хорската простотия и завистта!!А че полицай е замесен Бойко и Цветанов нямат вина!! Вина има завистта на мързеливият полицай-изкарал мързелувайки 25-30 год. в МВР!! След пенсия такива ръцете са им сложени отзад- за нищо не стават!! И почват да правят мърсотии на трудолюбивите хора!!

Отново е замесен милиционер.Нека да не забравяме, че той е колега на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, все хора, които са готови да изядат хляба на човека до тях. Нека сега този милиционер знае , и децата му да знаят и всички наоколо, че е погубил един човек....

Не се палете, хора, живейте, напук на тия, които искат да ни смачкат! Прочетете Д. Дамянов: Когато си на дъното на пъкъла, Когато си най-тъжен и злочест .... Когато от безпътица премазан си И си зазидан в четири стени .... Загубил всичко, не загубвай себе си Единствено така ще го решиш.

Айде...още един за паметник! като го гледам на снимката, без ръкавици, с мръсните гащи, как си кове човека, яснооооо! Още един миризлив българин със златни ръце и лошите му взели хляба от ръцете. ха, ха, ха! Вдигнете му паметник на човека!

Това не го бях забелязал. Явно човекът не спазва нито нормите за безопасност, нито спазва хигиенните норми, включително и нормите за шум, и съответно не се съобразява със съседите си.

За какво норма на шум говориш?! Става дума за ковачница...

Как не ви е срам! Ами и вие ако сте в работилница ще изглеждате така, не може да бъде с бяла престилка! Наистина сте много прости и жалки! Без думи!

Ти си откровен идиот! Ако се палеха такива като теб, а не свестно хора, можеше да сме по-добро място за живеене! За съжаление, войнстващата злоба и простотията са ни превзели!

Когато се запалиш ти, България ще стане по-добро място. Защото ще имаме един боклук по-малко.

АБЕ ТЪПАК,ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПОЛУЧАВА ЕДИН ИНВАЛИД ПЕНСИОНЕР В БЪЛГАРИЯ?ТИ ДЕЦА ЗНАЕШ ЛИ КАК СЕ ГЛЕДАТ И ХРАНЯТ?ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПАРИ СТРУВА ЛЕЧЕНИЕТО НА НЕГОВОТО ЗАБОЛЯВАНЕ?МАЙ НИЩО НЕ ЗНАЕШ,ЗАЩОТО ИНАЧЕ ЩЕШЕ НЕ ДА СЕ ЗАПАЛИШ,А НАПРАВО ДА ИЗГОРИШ.

Ти си едно интелектуално джудже един псевдо човек без какпка съзнание! Трябва да те кастрират да не създаваш още такива като тебе!

052 на тебе паметник да ти вдигнат хомобандюга долна!

ХОРА, СПРЕТЕ да се самозапалвате, вместо това правете огромни чучела на политиците и ги палете тях, нека се страхуват,треперят и плачат те, а не вие и вашите близки !

Кой политик се плаши, бе? Сега всички си готвят кампаниите за изборите през деня, а през нощта сънуват властта. От какво да се страхуват политиците? От протестиращите? Ами протестиращите се гордеят със своята толерантност, миролюбие. Те танцуват, пеят песни, цитират някакви си исторически фигури от време-навреме. От това ли да се страхуват? Та те са клоуни. Ти като ходиш да гледаш цирк, клоуните плашат ли те или те разсмиват? Всички тия жалки протести единствено вдигнаха рейтингите на наследниците на БКП. Това което ще се случи, е че силите ще се разпределят по-равно в новият парламент и ще има нова тройна/четворна коалиция, но този път и със селски мутри. Танцувахте '97, танцувахте 2012/13, ще има още много да танцувате. Което не е зле, само по себе си. Социално е. Бих казал, че е и здравословно, но в тая мизерия е невъзможно да надебелееш.

До всички хора от който зависят решенията в тази държава искам да заявя нещо: Дайте възможност на хората да си върнат достойнството и силата и ще осетите наистина любовта на българският народ, народ който посяга на собственият си живот в името на справедливостта, а не на тиранина, народ който въпреки всичката болка и мъка до днес е запазил идентичността си. Управление със Сила без чест и без здрав разум и съчувствие води единствено към разруха и страдание !

От умрял писмо ли чакаш?

Този човек ако беше в Германия щеше да е абсолютен барове. Идея си нямате колко се ценят ръчните занаяти и особено кованото желязо. Такива майстори си заработват 6-7 хил. евро всеки месец. жалко за човека. Не се е родил в правлната држава.

Гербаджиите от РИОКОЗ му разбили бизнеса на човека, е бати кавалите долни! Тези завършени идиоти ще свалят и последната риза от гърба на човека!

А когато ти направят GSM базова станция до главата, и хванеш тен от нея, на кого ще се оплачеш бе, умнико :)

за саяление това е садбата на повечето булгари решили да правят бизнес в тая мутренска дарява. семеиството ми никога не е било богато но имахме дребен бизнес които хранеше пет семеиства. благодарение на управляващите в момента сме вав фалит. нека господ ги сади.

Господ ги сади, ние ги берем :)

Когато хората бъдат притиснати до стената, те извършват отчаяни и необмислени неща. Ето - човекът останал без препитание - самозапалил се. Представете си обаче бившият полицай да беше изперкал от шума, да беше излязал на Е-79 и да беше изпозастрелял всичко живо, що минава оттам. Затова си има норми за шума и те трябва да се спазват. Искаш работилница - проектираш си и си построяваш такава, която е шумоизолирана, или се местиш в промишлен район. Ако не можеш да си го позволиш - ей го на пазарът на труда - препитаваш се от наемен труд. Това, че имаш златни или диамантени ръце не те освобождава от това да се съобрзяваш със съседите си. Да - имам съсед, който се е олаквал от шума, който съм вдигал. И си беше прав човека. Съобразих се с него и сега с него нямам проблеми.

+ 1111

Дядо ми беше ковач и по родова линия :) всичките помпим бицепс с по една торба цимент от 50кг .... Та ако решиш да ми правиш проблем ще те заболи

Няма проблем - после ще ме лежиш, а докато ме лежиш, тебе ще те коват :)

ПРЕВЕДИ МИ ДУМАТА помпим

И да съчувствате на човека другари, това няма да върне БСП на власт, бъдете сигурни.

Чул те Господ.

БКП ще дойде на власт. Ковачите са в задруга и тя е в стопанския двор. На никой не се пречи.

Като гледам как Цветанов е мобилизирал платените герберски писачи, колко злоба и арогантност срещу бедния самотен човечеч, останал без капка надежда и човешка солидарност. Това е целта - бездуховност, безсърдечие и егоизъм - до скоро мислех, че това е ужасното бъдеще, но светът, а и българите се обърнаха. Сега за герберо-седесарската пасмина у нас, изповядваща този "морал", пътя е само към бунището !

Съчувствие към самозапалилите се - да, героизиране - не!

Аз пък гледам, че от Позитано са се активизирали в този форум ..... Бля, бля , бля. Що за глупости? Цветанов, Позитано, платени , тинтири минтири ....

Не сме готови за ЕС. Сама по себе си тази работилница е била незаконна. Такъв обаче е и бизнеса в процъвтяваща Турция и Китай например. По европейските стандарти е ''сива икономика'' , но на турците и китайците не им пука.Нямат норми за вредни емисии, норми за шум, социални норми, финансова дисциплина и т. нт. . Е това е раеалноста господа и другари. ЕС има миниси и плюсове.

всички сме виновни за това което се случва в Бг !върхушката която е управлявала 23 години и ние с нашето мълчаливо съучастие

Изглежда, че е вероятно друг да е диктувал на Пламен Горанов какво да говори на протеста. Поне в частта, свързана с ТИМ. Но това поставя въпроса дали думите и действията му не са били изцяло манипулирани. Визирам статия на Дарик Варна, в която се твърди, че в Интернет се разпространява втори клип, този път с пълното изказване на Пламен. На него е видно, че той слиза от трибуната, след което мъж го инструктира да говори срещу ТИМ. Пламен се връща и го прави.

Ама разбира се, ТИМ - спонсорите на Буда как може разумен човек да говори срещу тях. Те са благодетелите на Варна - най-добрият град да се самоубиеш.

Не защитавам ТИМ. Но откъде накъде някой ще нарежда на Пламен какво да говори?! Според мен са го използвали. Жалко за хубавото момче, мир на праха му...

Всякакви неудачници, идиоти и психари ми отварят работа ежедневно! Ми турете някъде една табелка "Място за самозаполване", да си седна там на работното място и да си действам... Иначе тия го обърнаха на дюнерджийница!

Подозирам, че грешиш. По-вероятно е да е мръсна анти-гербаджийска свиня.

Виновна е смяната на системите след 1989-та и това, че едно цяло поколение трябваше да си смени ценностната система. Някои успяха да се нагодят, други не можаха. Това е проблема на България в момента. Икономическата остановка в света и Европа още повече утежнява ситуацията. За да се измъкнем, ни трябва здрав разум и вземане на точни решения. Истерията не помага.

Познавам Човека. Ковач. Майстор. Дано докторите го стасят. Искам някой от пишещите тук да направи ретроспекция на това колко мъже избиха семействата си и се самоубиха, колко мъже се самозапалиха, колко мъже скочиха от Аспаруховия мост? Само да не ми казва, че всички са безхарактерни или луди, щото тия квалификации бяха патентовани от слава богу вече бившите управляващи.

Абе нещастник, колко прост трябва да си, че да избиеш собствените си деца? На това ли казваш , човек с характер и воля - да си избие собствените деца, и това , според теб, е човек с характер???? Пфу!

Е не са ли луди? Да застреля детето си. Колко ненормален трябва да си за да гръмнеш децата си и жена си? Или според теб това е човек със силен характер - не искал да се мъчат и затова ги гръмнал?

Моля, преди да пишете каквото и да е, прочетете "Линее нашто поколение" на Иван Вазов.....

Айде сега понеже някой си е сложил автоматичен чук в двора, да изселим съседите, които се оплакват от шума, и да обявим квартала за промишлена зона. Чест прави на бившия полицай, че не се саморазправил, а е минал по законния ред и затварянето на работилницата е било напълно обективно следствие на неспазване на нормите за шума.

Тоя сатрап Боко затворил работилницата на човека...

На Цвинокио хората казват, че тоя нямал нищо общо с протестиращите, запалил се бил за кеф и удоволствие. Така, че спокойно! Сценария с новата изборна победа на ГЕРБ чука на вратата и пак ще можете да си крадете необезпокоявани от никого уважаеми граждани за азиатско закриване на България !!

Е тоя против какво е протестирал? Против ЕРП -та или против ТЕЦ-а? Може би е бил с миньорите? Стига глупости бе хора. Това не е постъпка на нормален човек а на психично болен.

А сега ми кажете кой е виновен, че човека е психясал и се е самозапалил - правителството, парламента или съседа, който не понасял шума? Докато има злоба и завист между нас, ще има и такива случаи и никое правителство не може да ни спаси! Ако някой се опитва честно и почтено да се издържа със труда си ще се намерят поне двама мързеливи да му завидят и да му попречат!

Това , че е психясал е Божа работа. Когато ти дойде някоя болест , тя не пита дали си съгласен или не. Това , че се е самозапалил , си е виноовен, само и единствено самият той. И не ми намесвай, неща като честност , труд и завист. Живота никога не е бил лесен и всеки трябва да се бори, а не да се самоубива.

Всеки има право на избор. Тези, които казват , че хората се самозапалват от труден живот, са в много голяма грешка. Хиляди хора живееят трудно, но не се палят хиляди. Всеки трябва да си носи отговорност за действията. И аз живея трудно и мога да искам да залея с киселина първият срещнат, само заради това, че ме гледа на криво. Хайде бе, такива психари са за затвора.

Не се палете, хора! Боклуците пак ще останат да се хилят злобно и да ни мачкат.

Много лична информация публикувана за този човек. Какво било, що било. Човека в крайна сметка са го спасили......но Пламен не

А ония шмуляци вчера си подаряват плакети, награждават се, доволни от себе си... Нагли и недостойни измекяри са те нищо повече!!!

Вярно, голяма лична драма! Но то половината народ е в подобно положение! И какво, да се направим всички на факли ли! Тои не стига, че това стана най-експлоатирания медиен образ на т.н. протести, ами и продължават всеки ден! И като е бил добър ковач на село, що ще в София! Ни валутен борд ни е виновен ни ЕС. Млад, здрав мъж, вместо да си гледа земята на село, се потирил по столицата и...Очакван финал!

Не пич, не всички на факли - такива като теб си живуркат и въобще не мислят. Аз лично не мога да се оплача от живота си и не бих посегнал на него на този етап. Човекът обаче е стигнал до отчаяние и затова го е направил. Виждаш, че с инфаркт не може да се копае земята, а семейството няма какво да прави. Това е единственият му начи на простест - изгаря, умира или не умира, и аз го уважавам. А ти продължавай да философстваш колко му е глупава постъпката.

Полицията му е затворила работилницата, разбра ли сега и така е с целия дребен бизнес в България, май такива като тебе трябва да ходят да орат на село та да им дойде акъла.

Ти замисляш ли се какво значи съседа до теб да отвори ковачница и да блъска по цял ден? Толкова ли не може да си намери едно помещение на 100 метра от жилищната зона и там да работи, че трябва да се пали? Същия закон, който затваря шумни заведения затваря и домашни ковачници. Ако не ти харесва не плюй потърпевшите (съсед бивш- еди- какво- си) ами прави инициатива да се смени закона. "Всеки да може да прави каквото си иска без значение на кого пречи" - това май са исканията на много хора по форумите и улиците.

Колко тъжно! За един месец четири мъже се самозапалиха ! Безнадеждността е убийствена днес! Защо никой на обявява броят на самообесилите се, самоудавилите се или скочили от високо? Защото медиите са под пълна цендура и контрол! Но публичните самозапалвания няма как да премълчиш! Само така тези саможертви можаха да привлекат вниманието на Света и да попречат да се замаже действителността у нак! Те не са напразни! Поклон пред саможертвата на Героите

Заради такива героизирания на тези постъпки, се случва това, което се случва...

Наистина много жалко за тези хора, да почиват в мир. Но това за мен не е героизъм, ГЕРОИЗЪМ Е ТОГАВА КОГАТО СЕ СОМОУБИЕШ ЗА ДА СПАСИШ НЕЧИИ ЖИВОТ. Да се самоубиеш в името на някакви идеи или щото ти е труден живота, даже и не си безнадежно болен си е умопомрачение.

Извинявай, но човекът горе ти пише, че това е начинът да привлечеш вниманието. Смъртта чрез самозапалване е ужасна - представи си колко много искат да кажат тези хора. Има известен героизъм в това да умреш мъчително, за да изплашиш управляващите и да обединиш хората. Какво направиха с протестите на хората - обявиха ги за лумпени, за малоумници... Къде е изходът, мен? На летището ли?

Стефчо, маминото, ами стига вече писа. Вземи прочети отново на Боко любимата книга "Винету", там бъка от герои. Той Боко от там се вдъхновява и виж как ревна и се нацупи при ПЪРВОТО му публично неодобрение. Разсърди се голямата мъжага и си обра крушите. Стефчо, тези хора, които се самозапалиха са истински герои. Думата герои, Стефчо, означава хора, които жертват живота си за добра кауза, такива хора са мноооого малко-останалите като теб недоумяват и ги обругават, защото не им е по акъла да разберат, овцете, какво става.

- Как кой? Станишев, Костов и Доган! Омръсна ми да повтарям, не ме слушайте!

До какво ни докараха ГРОБ!!!

БОЖЕ, БОЖЕ, БОЖЕ, ЗАЩО ЗАЩО НИ НАКАЗВАШ НИЕ ЛИ СЪГРЕШИХМЕ ИЛИ НИЕ НЕ ТЕ РАЗБРАХМЕ ПОЛОВИНАТА НАРОД ИЗПЕРКА А ДРУГАТА Е БОЛНА ЧИИ ГРЕХОВЕ ИЗКУПУВАМЕ ???

аззз

Дир-а защо не непаравите един раздел в новините Разни и там да слагате подобни новини? Не знам защо ни занимавате с личните драми на някакви селяни с психични проблеми, ние си имаме достатъчно наши си проблеми, в големите градове, аре напишете нещо хубаво стига с тия простотии...

delly

Моля, подобни предложения и коментари да ги отправяте тук: http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=12251378 Смятам, че е твърде неуместно да пишете подобен коментар под тази новина.

Ало кучката , ако говори за морал, не намирате ли за малко цинично при толкова гладни хора в България да побликувате на първа страница рецепти за Вретенца, Пържолки и С'омга .... Магистраладжийките Королев и Виденов Отворили сергия да продават по интернет рекламата на банките на олигарсите и ще ме учат на Морал ...... Мамата и на редакторите и на Собствениците на Дир-а

Докато има Валутен Борд нещата ще стават все по-зле, който и да дойде на власт. И преди някой хора да почнат да лъжат, че без борд нещата щели да се влошат - ще им кажа напишете във google: "БВП Аржентина" или 'БВП Еквадор" и вижте как се е променял този показател по време и след края на Валутния Борд - и после коментирайте. И ще ми е много интересно как Е. Хърсев или И. Костов или В. Каролев, какво и соросоидите от ИПИ ще коментират тези данни.

Акъл на българите не остана. Сега ми остава само самоубийствата като последен изход от мизерията, така че няма да те разберат. Прекалено много платени лизачи им наоколо. Но това не трябва да те спира, разпространявай данни колкото можеш повече в интернет. Колкото повече, толкова повече.