През новата година: 117 почивни дни, а най-много ще се работи през август

Комбинацията с официален празник ще създаде четири дълги уикенда през 2023 г.

Обратно в новината

Коментари - През новата година: 117 почивни дни, а най-много ще се работи през август | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези почивни дни и компенсации са дива тъпотия. Пречат на хората, пречат на икономиката.

Да не вземем да се минем - ако празника съвпаднел с почивен се почива още! Да забравим какво празнуваме. И ако ти се наложи да отдиеш на лекар в тоя пакет от лешперски дни тогава му мисли

54х2=104 117-104=13 Е направихме средно 4 дневна работна седмица!

Тези 13 празнични дни, ако ги разпределиш по един на седмица получавсш 13 седмици по 4 раб. дни . А, защо пренебрегваш оставащите до 52 седмици ?? Не обобщавай така !

Счупихме тъпомера с идеята зза "отпочиване" на почивните дни, които се падат в почивен ден :) В Германия почивните дни през 2023 са по-малко. Във Франция ще са също по-малко, отколкото в България - 113 дена общо. И не си мислете, че 4 дена са нещо незначително! При 250 работни дена, това е разлика от 1.6% в произведения БВП! После не се чудете защо България продължава да е най-зле от цяла Европа!

компенсирате почивни дни. Никъде на Запад няма такова нещо.

Така така. Българина нали да не се мине... Че гергьовден не ден а цели три. Не Великден - а цели че ти ри

В проучи малко по-внимателно .. Голямата Британия и някои други ...

Хайде бе, през август щяло да се работи най-много. Тогава всички са в отпуска и никой не работи. Още 31 към 117 дни! Ура!

толкова ново има в тази т.нар. новина? Ами годината е 52 седмици, това са 52 уикенда по 2 дни = 104 дни. Останалите са разни национални празници, нещо ново ли е това за вас? Или досега не сте се замисляли за елементарната математика???

От тези 120 дни работим в поне 90.

Почивните дни са само 9 (девет) !!! Събота и неделя (104 дена) не се смятат. Поредната подвеждаща и некомпетентна статия в дир-а.

13 са. 13+104 = 117, Научи се да броиш поне до 120 :)

Искрено ме расмяхтте с тази статистика мойте съм към 10 почивни общо на двете работи към 850 900лв изкарвам

Това , че има най-много работни дни не значи , че се работи най-много ! Отново журналистите се удавиха в своята неграмотност ! Научете го този език !

1 от 3 дни почивни? Това да го видя не вярвам. Може би така ще е само за бю'рократите ,де. Хоратва в частния сектор си работят всеки ден и пак не мога тда излзат на нула. Това не пречи на разни рвизори, доносници и прочее да ги рендосват с глоби, щото ги е страх да глобят милиардер "когото не трябва"

1/3 почивни дни, това си е тридневна работна седмица.Ми той комунизма дошъл..

Държава на мързели, мрънкащи страхливци, агресивни примати. Крадлива, откачена популация. Който иска да се сърди, но класиците ни са го казали. Това е положението.

мунчооо, що не погледнеш НЕбългарски календари с почивни дни, бе мунчооо

Гледаме. През 2023 от 11 официални празника във Франция, два се падат в събота или неделя. По този случай "почивните" дни за 2023 са 113. А има и още нещо - във Франция събота НЕ е почивен ден. Работната седмица е 35 часа, но събота е работен ден. До преди десетина години имаше училищни занятия в събота.

И като хейтиш така, какво се променя, всичко това зависи от нас, от всеки един.Само показваш,че си още един от мрънкащите

Но ти в момента се изявяваш точно като мрънкащ страхливец. А и мързел - интелектуален, Предвид плявата, която си изтипосъл. Едва ли си се потрудил и минутка да я обмислиш.

А кога ще се работи. Само мрънкат, че били бедни а вчера и днеска улиците празни. Никой не работи.

бегай работи бе, някой да те спира?

Язък, тъкмо си викам, че ще работим следващата година, пък то август цялата фирма 3 седмици почиваме. Каква греда, драги читатели... Някой да сметне колко часа средно депутатите са в пленарна зала...

Да бе, я идете в Спиди склад Горубляне и ще видите почивка на куково лято.. Нон стоп работа и отношение, като към стадо говеда, че и по зле...

А АЗ РАБОТЯ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20-25 ДНИ В ГОДИНАТА ...... ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ ОПИСВАМ ПРОСТОТИТЕ КОИТО СЪМ ИЗРАБОТИЛ ЗА ТЕЗИ 20-25 ДНИ В ПАТЕНТИ :)) ..... ЗАТОВА МЕ КЕФИ КОЛЕДНИЯ ПЕРИОД ... ... ДАВАМ КРЕДИТНАТА КАРТА НА ГОСПОДАРКАТА ТАЙЛАНДКА И СЪМ СВОБОДЕН ДА СИ ИГРАЯ С МАТЕМАТИКАТА .. НИКОЙ НЕ МЕ ЗАКАЧА - ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ МЕ ВИКАТ ДА ИЗЯМ ПАНИЧКА CHOW MEIN ))

А те като са на работа така яко се трудят.

Толкова е за робите.

Сега разбрах защо всички си вземат отпуска август

На 23 Септември "около Деня на Независимостта" май не се почива

Май-май, не, но през септември, и особено, когато 23 и 24 септември се падат събота и неделя, СЕ ПОЧИВА, драги читателю!

то през август така се работи та нема накъде повече след като половината държава е във отпуска