17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се направи нова отсечка на метрото свързваща метростанция Константин Величков с новата метростанция на бул. България и бул. Гешов за да се облекчи трафика на автомобили по бул. Константин Величков и бул. Гешов. Пътувайки а автомобил от кв. Люлин в посока бул. България, както и всички болници (ВМА, Александровска, Пирогов и т.н.) първия булевард по който можем да завием надясно към тях е Константин Величко и преминаването по него е ужасно, няма друг булевард преди него свързващ бул. Тодор Александров с бул. Цар Борис III, а може да се изгради да минава през Западен парк и Красна поляна. Отделно всички автобуси, които се движат по К. Величков в посока Цар Борис завиват през Красна поляна и трябва да се прикачи в друг автобус 72, който е единствения минаващ покрай Цар Борис.

Харесаха ли ви метростанциите, дето ги разглеждахте преди изборите?! Уверяваха ви, че ще ги ползвате през есента. Ще ги ползвате, ама другата есен, евентуално, затова трайте и гласувайте! За Овча купел, Горна баня и Левски - срокът ще е някоя есен след 2020 година, ама нищо, важното е да се гласува!

точно на тая бутафорна станция Фандъкова откри предизборната си кампания. И започна с лъжата за метрото. Ама 80%-те процента лесно се оставят да бъдат будалкани, че даже им харесва

То метрото било лоша работа бе. И късно го пускат.И тези немци от ,,Сименс” нали са фашисти и нарочно провят толкоз дълги проби.Девет месеца.Кой ги знай колко пари ще ни одерат кожата.И на Бойко и на Фандъкова кой ги знай колко са дали?!Тя ако беше се напънала метрото можеше вече да е факт. Ама то и с метро и без метро вече България си отива. Европейския съюз ни зароби и ни погуби. Искат да заселят на нашту мясту емигранти да мой да американците да првземат Европа.Даа!

Нескопосан опит за ирония!1 Моля не опитвайте отново!

Това трябваше да се случи през Септември 2019 ! Кой сега ще плати неустойка за 7 месеца не ползване на метрото ?! Никой щото метростанции ги строи любимата на всички ГЕРБ-ри начело с Фандъка GP Group !

Само си спомням как щяха да го пускат много по рано та и ''предсрочно'' според плямпанията на фандъка преди избори:((( След това си спомням че сименс ''беше виновен'' за поредното закъснение'' защото искали реални тестове, след това пък нещо друго излезна и от ноември, декември, ануари...стигнахмне до април.....

забрави, че изведнъж и внезапно "откриха" подводни води, хаха

Изборите минаха и се връщаме в реалността. Може би ще успеят да го пуснат преди следващите.

Т.e. highlight-a на новината е, че пускането на метрото отново се отлага, този път с неограничен срок. Хвала на таквиз управници, кметове и началници! Най-големият смях е, че е щяло да се тества 9 месеца.. Вие чувате ли се какво говорите?? Защо не си кажете направо, че сте открили сериозни дефекти, за поправката на които се изисква повече време? Защо прехвърляте топката на Сименс? Цялата ви работа.

Какъв "Поп", бе идиоти??? Ако не знаете - прочетете. Този "Поп" е патриарх на Българската православна църква и е една от най-трагичните личности в нашата история. Името му е Евтимий. Спрете с опростачването на публиката.

Самият Братоев при изказванията си в комисията каза няколко пъти "Попа". Журналистите просто преразказват неговите думи. Това не ги оправдава, разбира се. След като не цитират точно думите му, би следвало да сложат правилното име. Иначе като го слушах в комисията, самият Братоев прави впечатление на доста неграмотен и с ограничен умствен багаж човек.

Чакайте малко, г-жа Фандъкова преди 2 месеца каза, че третия лъч е готов, а сега излиза, че ще е готов другата година лятото или есента. Тя тогава излъга ли?

Каза, ама това не се брои, защото беше по време на избори... Работа, работа, работа....ама като си некадърен, по-добре не работи, а дай път на някой можещ и знаещ!!!

искаш да кажеш "излъга"

Истината е, че със и без метро, трафикът в София няма да се оправи и хората ще си висят по задръстванията.

Некадърници!!! На спирката на владимир вазов тепърва започват да изграждат подлезите към спирката на метрото на ниво са разчистване на терена!!!! Те много добре знаят, че са много далече от пускане просто лъжеха и мажеха за местните избори, но истината е, че май ще е готово за парламентарните????!държат се с нас като с малоумни идиоти това дразни !!!! А иначе , че те са крадци и помияри всички го знаем!!!!!

Иване, малоумни сме си! Както виждаш, плюем си по форумите, а после си ги избираме.... Такива сме СИ ИЗБРАЛИ!!!

Това с ''избирането'' отдавна не хваща дикиш защото всеки нормален знае за машинации, фалшификации и назначения и за това е този голям % на негласували които не искат да ги използват за да си оправдават фалшиментото

От Попа до Красно село! Няма как едно красно село да е начална точка, а пък Попа, дето е на пъпа на София, да е крайната точка ?!?!? Хайде, да не се възвеличават толкова в кварталното село

А може да се сърдите и за това че накензаха селското стопанство и ТКЗСацията и вместо да развиват промишленост из цялата страна се нахвърлиха на Кремиковски киликанзери и събраха селяните в няколкото областни града с цел да ги правят пролетариат, защото от селяните надеждни граждани на социалистическото общество не ставало. Бясната урбанизация е по съветски образец и това нашия даскал по история - убеден комунист - ни го обяснаваше някога!

Добре че е метрото че без него София щеше да е парализирана

Българите са уникално нагли... при Бай Тошо висяха по 2 часа и 2 дни на опашка и мълчаха... сега в Т-Маркета като се насъберат 6 човека започват да викат и недоволстват, че не работела втора каса... и са все разни дъртаци, които навремето ставаха за кисело мляко да се редят в 5 сутринта на опашката преди да тръгнат на работа.... За забавянето на строжа на метрото се сърдете на ЦК на БКП и съветско-социалистическата власт, че са го забавили с 45 години.... не с 4-ри месеца...

А може да се сърдите и за това че накензаха селското стопанство и ТКЗСацията и вместо да развиват промишленост из цялата страна се нахвърлиха на Кремиковски киликанзери и събраха селяните в няколкото областни града с цел да ги правят пролетариат, защото от селяните надеждни граждани на социалистическото общество не ставало. Бясната урбанизация е по съветски образец и това нашия даскал по история - убеден комунист - ни го обяснаваше някога!

оооо, любим аргумент ми е това! Какво било било преди половин век! Баси дъртаците, които го помнят и с това оправдават всичко

И що не се семосезира некой главен прокурор да провери ко стаа под тая пуста земя

Прокурорът го избраха, за да не се самосезира и да не прави нищо, ако го сезират.

До такава степен няма какво да се каже срещу метрото че забележете какви нелепи опирки пишат руските тролове в коментарите за да се опитат да ви баламосат.

Разбира се че няма какво да се каже против строежа на метрото! Например не може да се каже че кръстовището на Красно село трябваше да е пуснато преди три години, а го пуснаха преди два месеца за изборите... Не може да се каже и че участъкът до Красно село трябваше да е пуснат лятото на 2019-та, пък сега изведнъж стана април 2020-та... Не може да се каже и че участъкът до Овча купел трябваше да е пуснат до края на 2019-та, пък сега изведнъж стана 2021-ва... И не може да се каже че тия срокове, които цитирам са обявявани от кметицата и Братоев, което пък по никакъв начин не може да се каже че може да се провери...

и няма какво да се каже, че движението на новото кръстовище на Красно село е тотално парализирано - излизаш от тунела откъм ул.Житница и няма къде да застанеш на пътя, задръстването е още в тунела, при това в почивен ден.

Селяните ще ходят на поп по-бързи!

Нали се сещате че това нямаше как да се случи ако бяхте избрали Манолова? Тя щеше на секундата да спре строежа на метрото! Само вижте Перник: кмет комунист и веднага режим на водата!

Айде не споменавай Перник, че да не те започна! Положението с водата беше известно поне 4 - 5 месеца преди да се обяви режимът, но предишнат управа си мълчеше, щото избори, това, онова и го нахендриха на перничани на два ката. Е, добре че махнаха герберския паразит, че да разберат хората какви са ги вършили предишните управници на града. И добре, че новият кмет вдигна шум, че държавата да си размърда задника, че да се опита да пооправи положението, ама надали...Щото бода в необходимите количества няма от къде да се докара...И не ми е ясно, защо Рударци, Мърчаево, Кладница и Драгичево ще минат на режим, след като вода от язовира НЕ ВЗЕМАТ? А, както казват местните, Рударци имат минерална вода, която тече ей така и никой никой не рачи поне в водопреносната мрежа да я вкара...За Кладница е почти същото, имат вода в излишък, ама пак никой не я е каптирал...Е, това последното е пак от местни хора...А Драгичево цяло лято бяха на режим "сега има, после няма"...

Руските тролове много ги е яд че в София спирките на метрото вече са по на гъсто от тези в Москва

каква глупост

Целия велик комунизъм : 11 км метро Бат Бойково време : 41 км метро

Не помня по комунизъма да имаше метро...

Имало е малки тунел без спирки. Колкото за парлама

Аз пък не помня да е имало комунизъм!

И защо трябва да ни лъжат през месец? Пъдпъдъкова да направи метро за ромските си избиратели

Ако беше кмет от БСП ни метро ни нищо нямаше да има. Как си призна руски троле.

Значи викаш Кмета строи метрото. Евала умен. Ама как точно го прави селската учителница по руски.

Драги читатели, тази отсечка се строи вече 4 (ЧЕТИРИ) години и трябваше да бъде пусната август 2019, поне така пишеше на един ей толкоз голям (поне 3 на 5 метра) билбоард. И така, месец абгуст дойде и отмина, но метрото така и не бе пуснато. Към края на септември обявиха, че ще бъде пуснато месец февруари 2020, щото Сименс правили тестове, но ни изпътзаляха, защото по спирките все още се работеше...А и сега май все още се работи...Сега очакваме през април пак да ни пуснат някаква приказка за тестове, местове или каквото измислят там, за оправдание за закъснението...А може и август 2020 да стане, та да закръглят година от пусковия срок...

Комунизъмъ за 40 години не можа да пусне една спирка... Все пак да строиш метро не е като да строиш Лафка за вестници и цигари...

Ами като не можеш да се справиш, не обявявай срокове! Ама нали избори, това-онова...

Би ли обяснил, глупако, кога в България е имало КОМУНИЗЪМ?

Айде пак, комунизмът виновен...Абе от де ви копаят такива, бе? А никой дори не споменава какви пари се откраднаха от това метро, строено в по-голямата си част с евросредства, което сведение гордо се мъдреше на рекламните билбордове за метрото...

айде спри се, бе дъртак! А през Османското присъствие, когато хората са почнали да строят метро, колко метра? По тая логика никога не трябва да има метро в София. Ми, ок, да върнат стотиците похарчени милиони, тогава

Фъндъкова се посра отново, след Витоша и Граф Игнатиев..

Герб са построили три пъти повече метро от цялото бай тошово взето заедно

затова с аизбрани да бачкат!

И как точно ГЕРБ са построили метро ? Да не би някой от ГЕРБ да е специалст по подземно строителство, или пък работниците, които го строят да са от ГЕРБ ? Или може би турската и японската фирми, на които е изпълнението са членове на ГЕРБ. Я обясни по-подробно, ако искаш.

излъгали са го, че герб плаща. Не му е ясно, че ние плащаме И метрото, и заплатите на фандъкова и борисов

Хвала... Очакваме за Септември 2020 значи...

Тази линия ще бъде най грозната и най опасната, защото свързва циганите от Овча Купел и Горна Баня с мангалите от Североизточна София, а оградите са като за животни.

Само мрънкаш и от всичко си недоволен. ...да не си от феновете на пилота мрънкач ?

Колко пъти тъпата Гъска сменява крайния срок на пускане. Досега трябваше да е готов целия Трети лъч - от Овча купел до Левски-Г, а тука чета че ще пускат трите спирки от Красно село до Попа.

Красно село дето е име с кавичка. Попа където е някакво селско разговорно име и няма такова нещо на картата без кавичка. Еххх журналя

Вие наистина ли вярвате че ГЕРБ и Фандъкова строят метрото. Некадърните крадци от ГЕРБ и безличната учителка по руски, които за 2 години и 4 месеца не успяха да павират 910 метра улица, похарчиха 64 милиона лева и създадоха едно от най-големите грозотилища в София за цялата й история ...

Колко ПРАВИТЕЛСТВА имаше преди ГЕРБ? Колко метра метро имаше преди ГЕРБ.? Колко хиляди човека пътуват ежедневно с метро? Отговорите на тези въпроси са ФАКТИТЕ. Останалото е поли-помия.

Правилно мерите метрото в метри. Ако с тези темпове се строи метро, в Лондон и Стокхолм още щяха да са с по една линия!

Колко сантиметра направи БСП?

Април ама кой април. Метрото до Красно село трябваше да е готово през м.Септември 2018 година.

Строителството на тази малка отсечка с големи претенции показва нагледно какво могат герпаджии. Цялата линия трябваше вече да е в експлоатация (оня ден свалиха табелката на Витошка с крайните срокове.). След като "къртицата" (незнайно защо закупена от частна фирма и работеща на ишлеме за София) на два пъти бърка изкопа и излиза на друго място, сега пък е протекла перловската река под която са прекарали (по некадърност) трасето на бул. Вазов. Освен това по тази линия не можем да заблуждавме вече, че извършваме "големи" строежи - прокопаното и направено от бай-Тошо вече е "изконсумирано", а надземни евтини участъци (Младост и Дървеница) няма къде да бъдат поставени. И така вместо да бъде пуснато през есента на 2019 г. ленторезът ББ ще реже лентите на три пъти (едва ли не на всяка спирка), някъде в бъдещето. Казват, че осемте спирки по тази линия ще влезнат в експлоатация през 2025 г. (ако до тогава нещо не дефектира). Отделно не е ясно защо бяха изградени спирки, трасе и купени влакове работещи без машинисти. Тази спорна "екстра" се прилага там където труда на машиниста е скъп, има профсъюзи с безкрайни искания и т.н. в БГ - трудът е на безценица, а стотиците милиони оскъпяване носят само комисионни на управляващите ! И да припомня на дежурните тролове, които скоро ще налажат темата - БГ гордата членка на ЕС, хармонизирана и сертифицирана с тежко напъване ще построи линия от 10-12 км с 8 спирки за период от 7-8 години (трябваше да е за четири). "Сатрапът" Путин строй 42 км. железен път за метро и 16 спирки за период от ЕДНА ГОДИНА САМО В МОСКВА - данните са за 2018 г., през 2019 са повече !

Нужно беше да напишеш много по-малко, за да разбереме, че ни смяташ за идиоти. Понял, руски троле? Апропо, убеден съм, че знам много по-добре от тебе къде и какво се направи по Живково време и то е несравнимо по-малко от това, което се направи по времето на Фандъкова.

Правилно пишеш "по време на". А защо не кажеш с ЧИИ ПАРИ? И колко от тях са откраднати?

А иначе, извън езиковите неволи на статията, мен дълбоко ме съмняват и тези обещани срокове. Този метро лъч беше обещан за пролетта на 2018 г., ако си спомням правилно, после беше отсрочен с една година, а сега и с още една...Тиквата и неговата проста самоковска селянка Данка това го могат, да отсрочват. Онова, което не могат, е да спазват обещанията си, но то е нормално. За пред стадото им, подобно поведение минава за политика, при това европейска.

ХА-ХА! Нали щеше до края на 2019 да е готово до Овча купел? Ама крадливата шайка ГЕРБ и малоумната учителка отново окрадоха парите!

Другари редактори с килийно образование, с това съществително "поп" може да натоварвате звездите на поп музиката, не и Св. Евтимий Търновски, когото явно имате предвид. Това, че на поколения селяни статуята на средновековният наш светец и патриарх им прилича на поп, си е техен проблем. Наш проблем е това, че техния проблем се прехвърли върху три поколения простачета, които израснаха с това просташко определение за Св. Евтимий, и дори го възприеха за норма. Тази норма, обаче, не бива да се популяризира от вас, претендиращите за поне минимална обща култура журналисти...

Булгаристански нещастници! Трябваше да е готово през октомври, после стана януари-февруари, а сега - април-май! Ами най-добре изобщо не го пускайте!!!

jingiby

Спокойно, догодина ще обявят ново отлагане за по-догодина...

Само 1 година закъснение, направо си е постижение....

За метро в София се е говорило от 100 години. Закъснението е 1 век, душко!