Около 460 български и 260 румънски превозвачи се очаква да протестират в Брюксел

Автомобилните превозвачи организират първият мащабен протест в Брюксел срещу промените в европейските регулации, известни като Мобилен пакет I

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лобистки протест , абсурден и поредно доказателство за наглостта на транспортните фирми у нас. Взели да ми плашат с имиграция. Кого бе ? И от кого ?! Собствената ни държава ни прави имигранти , те обвиняват другите . Ами ако не са те да ни приютят и покажат как се живее нормален човешки живот ,кво щеше да прави изстрадалия български народ?! Тия заблудени шофьори незнаят ,неразбират или неискат , че с тази професия на запад ще карат нови камиони, ще работят за истински работодатели уважаващи труда и човешкото достойнство , ще си купят нови коли , ще си купят дом , ще имат висок стандарт на живот, ще са по-често при семействата си и най-важното -ще живеят сред бели хора в уредена държава.

Срещу КАКВО протестират?!Навярно против това,че изискват да създадат човешки условия за труд и почивка на шОферите,за което едрите транспортни акули не желаят да плащат?Нема да ви се отвори парашутът!

превозвач - собственик на транспортна фирма, камиони и шофьори! шофьор на камион - човек който протестира, че искат да му увеличат заплатата от 1300 лв на 4 000 €

Правителството намалява максималния срок за вземане на решение за издаване на визи за сезонни работници от 35 работни дни на 15 календарни дни. Одобреният днес проект на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за издаване на визи и определяне на визовия режим се отнася за издаване на виза за дългосрочно пребиваване на граждани на трети страни, с цел пребиваване на територията на Република България като сезонни работници, съобщи правителствената пресслужба. Промяната ще спомогне за по-ефективното задоволяване на потребностите на българските работодатели от работна сила за целите на сезонна заетост, се отбелязва в съобщението.

"превозвачи" да се чете "роби"