ВМРО поиска легитимен превод на Истанбулската конвенция

ВМРО поиска да се направи легитимен превод на Истанбулската конвенция и едва тогава Конституционният съд да даде ход на делото.

Обратно в новината

Коментари - ВМРО поиска легитимен превод на Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде-хайде, не протакайте! От изгубени в превода акъл не искам

и каква е тази фундаментална промяна на Конституцията, за която трябва ВНС?

На фолклорен индивид като българина цялия живот му минава в джендър обсъждания и изучаване на джендър трикове :Пък моя вчера..., Пък на Павлова нейния...Да видиш вчера Новата ква рокличка изкара, Мичито откъде го взе тва боди, Пенке, много си секси с тая блузка, Мъжете много обичат... , Койчо излъгал Надето, Тая как го омота Киро, Тва Пиче ни изкърти , Жената е ..., Тая как я свалих... Ама Ганьо си е селска пръчка и неграмотно парче с абстрактни думи не разбира, че джендър е основната му мисъл и изява.

Според мен са прави. Гледам една десета от населението на България подкрепят конвенцията. Очевидно преводът ги е заблудил. В сегашния превод някои неща звучат по-малко грозно, отколкото в английския текст.

Чукчи , не читател, чукчи писател. Каракачанчитата са ниво под чукчи. Караканчи не читател, каракачанчи говорител. И да му преведат няма да прочете , а ще иска да му прочетат и пак същото.

Типично за МВРО първо правят истерии след това искат превод , пък накрая няма и да и прочетат. Типочно за ченгета , обучавани за пропагандни работници на червените политруци. Методите им са същите и ориентирани към прости примитиви като тях , само идеологията е различна, щото старата рухна, пък политруците трябва да сс на няква хранилка.

A на съпътстващия доклад който е много по бажен защото е нещо като ''правилник'' за прилагането и защо не се говори???При толкова заклети преводачи как до сега не е направен този превод????

обяснителен доклад е покрит почти навсякъде и трябва да ровиш половин час за да го намериш. Конвенцията е, като добро пожелание, а доклада е от над 40 страници. Ето определението за "джендър", написано в българския превод, като "пол" което не е коректно : Определени групи физически лица могат също да се сблъскат с дискриминация въз основа на тяхната полова идентичност, което с прости думи означава, че полът, с който те се идентифицират, не е в съответствие с пола, който им е отреден по рождение. Това включва някои категории лица, като например транссексуалните лица, трансвестити, травестити и други групи от хора, които не отговарят на това, което обществото е определило като принадлежащо към категорията на мъжете или жените.

Получава се, като вица за руския работник в оръжеен завод на който му подарили самовар. Три пъти го е сглобявал и все калашник излиза. В случая, как ще превеждаш ПРАВИЛНО нещо, което е обяснено в няколко реда, какво точно означава.

намерих конвенцията на немски, тя е публикувана ЗАЕДНО с доклада.Действително той е ПО-ВАЖНАТА част, тъй като именно там се разкрива действителната цел на ИК. Не съм чула по ТВ някой да говори за него, освен Даниел Вълчев, който пък нещо не беше дочел...Той каза,че не вижда в ИК закрила за бременни и майки с деца...Има такава-текстът посочва лицата, имащи нужда от специална защита-бременни, майки с деца,ХОМОСЕКСУАЛНИ,инфицираните с HIV....А къде са инвалидите, тежко болните, сираците и т.н.....То само това да е....НО ДА- ИМЕННО В ДОКЛАДА Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО....ИК НЕ БИВА ДА БЪДЕ ПРИЕТА В БЪЛГАРИЯ! P.S.-Впрочем КАК Захариева се е запознала с този доклад, който не е преведен / поне не знам/..На английски, на френски? Ами той е 85 страници...Сигурно Ц.Цачева й е помогнала....

защо нещо, което абсолютно не е задължително ни се представя за нещо абсолютно задължително? при това се налага на сила от вресливото, но добре платено сороско малцинство над огромното мнозинство. що за диктаторски похвати имат "толерантните" либерал-фашисти. не им е за пръв път да се налагат над разума, а резултатите от управлението им са и буквално, и брутално катастрофални. за изтриването на нормалното бъдеще от лицето на земята да не отваряме дума...

Иска им се да я прогласуват, затова си търсят алиби, с какво да се оправдаят после, че преводът не е точен. Така е, като вече 30 години избираме политици, които не знаят езици, учили едно, а работят друго.

Патреотите почват да клякат. Като се преведе понятието джендер и конституционният съд каже че няма нищо противоконституционно и всичката работа ще се оправи. И конвенцията ще бъде ратифицирана, и коалицията ще оцелее и бойко ще продължава да се пъчи по телевизора. А всъщност е добре да се направят някои промени в някои закони така че домашното насилие да престане да бъде семеен въпрос. Конвенцията трябва да бъде изхвърлена в коша и нейните лобисти изгонени защото тя е: - излишна (вече имаме равенство между половете и знаем че насилието е лошо нещо); - сексистка (защитава и овластява жените за сметка на мъжете) и - вредна (довежда "GREVIO" спрямо което БХК е като отбора по надплюване от детската градина, защото има надправителствена власт дефинирана в конвенцията). А твърдението че може да се приеме със забележки, условия и тълкования си е чисто гербава лъжа. В последните точки пише че не може се променя освен в точно определени точки. Които се отнасят само до някакви срокове.

Патриоти,явно някой ви е дърпал ушите.Вие занете ли ако сега отстъпите НС ще гледате,,през крив макарон, Ще влезат други огладнели хора и двете уродливи партий да унищожават ,,всичко бъл. и родно,,Но вие ако парите ви примамят никога повече ваз

Но за да издразня патриархалните традиционалисти и религиозните моралисти смятам че дефиницията за брак като съюз между мъж и жена трябва да се изхвърли от законодателството като излишна, защото равенството между половете казва кой с кого може да прави семейство. И да отглежда и възпитава деца!

О-па. Стигнахме до "врат или шия" момента в спора. Какво променя терминологията? онвенцията е убийствена за семейството, а в следствие и човечеството.

Превод- на македонски...

Хора, не се хващайте на тази въдица- превод. Всеки ден чета западен интернет и гледам, че от два три дни се лае непрекъснато за донорство на яйцеклетки, изкуствено оплождане, правото не само на лезбийки но и на ...знаете кои да имат деца плюс генетична намеса ,,ако има някакви увреждания на плода,,- тоест генно манипулиране. Гендър- генетично редигиран- тоест променен. Внимавайте, до къде ще позволим да бъдем манипулирани по всички жизнено важни за нас въпроси.

Какъв легитимен превод искате? Каквото и да се превежда, оригиналният документ е водещ и законно валиден. И в него има обяснителен документ, който пояснява какво се разбира под "джендър" и какви права се полагат на самоопределиия се като такъв и какви разходи трябва да се направят за да се гарантират тези права. И кой ще плаща за това и на кого. Явно ВМРО искат да се уверят дали няма да има възможност и те да гушнат някой милион покрай ИК. Както и да се върти човек гърбът му все ще е отзад.

Защо ВМРО? Защо не ДПС? Това не е устав на армия, това а конвенция а патриотите би трябвало да се възмущават ако са били ощетени войниците или те просто нямат доверие на армията, защото просто не са на власт..

НАЙ АПРЕД ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗЕ РЕДАКТОРКАТА, ЗАЩОТО Е ПОСТАВИЛА ТАЯ КРАСИВА ЕМБЛЕМА НА БЪЛГАРЩИНАТА КАТО МОТО НАРСТАТИЯТА. КРАСИ, СПРИ ДА ИЗДЛЕБНЯВАШ. НИКАКЪВ ПРЕВОД НЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ВРАЖЕСКАТА СЪЩНОСТ НА ТОЗИ ПАСКВИЛ. НАШИТЕ ПРАДЕДИ ОТХВЪРЛИХА ЦАРИГРАДСКОТО РОБСТВО. НИЕ, АКО СМЕ ДОСТОЙНИ ТЯХНИ НАСЛЕДНИЦИ, ЩЕ ОТХВЪРЛИМ ЦАРИГРАДСКИЯТ ПАРЦАЛ.

Да живее и пребъде във вековете делото и идеите на истанбулската конФекция - най- прекрасната конФекция в космическия безкраййййй.

Както и да я превеждат, все джендър ще излиза. Защото си има придружителен документ, неразделна част от конвенцията, където дословно е изброено, какво означава това понятие.

Хич да не се правят на луди! Текстът го има на френски и на английски, преведен е на български, руски, немски и италиански. КС не може да се прави, че е последна инстанция и да допусне изменение на Конституцията щом конвенцията предписва изменение на Конституцията и законите! ИК противоречи на биологичните закони, образованието, възпитанието, ЕКПЧ, основни начала на наказателното право, семейното право, религията, морала и равнопоставеността на страните в процеса. ИК въвежда инквизиционния наказателен процес. ИК не държи сметка за хормоналния дисбаланс, но нагло поставя задължението за самоопределение на невиждан полов признак по лично усмотрение. Като за идиоти!

Какво излиза сега, че тази конвенция е пробутана в Европа с ИЗМАМА. Без да се спазва законовата процедура. Що за управление има тогава този ЕС, та това вече прилича на чиста диктатура. Кой тогава и как взема решения. Значи Европа се управлява от диктатор, който самоволно взема някакви решения и ги натриса с измами на европейските народи. И ние дори не знаем това? И след като на светло излиза една такава измама, колко ли още такива са направени и ние не знаем. Въобще в що за организация членуваме България. И има ли смисъл от това. Дори се опитваме да подлъжем Македония и Сърбия. Това обяснява до някъде абсурдностите на този ЕС, който взема решения, предизвикващи масово недоволство в Европа.

Само тъпанарите още не са разбрали, че тази конвенция не засяга половете и че няма никакъв трети пол там. Ама тя простотията ходи по хората и патриотите.

Само тъпанар си мисли, че още не сме я прочели и не сме видяли наглите манипулации, които опитват да прокарат в законодателствата, чрез нея.

Защо си мислиш, че българите са най-умните в цяла Европа? Всички други, които са я приели са малоумни, така ли? Като сме много умни, защо сме на последно място по всичко?

Признавам си - аз съм от тъпанарите. Но знам също така, защо съм прочел конвенцията, че с нея се дават невероятни права на НПО-тата. Ако ти не си разбрал това, значи или си глупав или си на хранилката на такова НПО. Остани със здраве, пък нека ние да сме тъпи и неразбрали.

Ами това и мното добре, че се дават права на НПО-тата.Иначе, кой друг ще контролира самозабравили се правителства, които искат само да крадат? Ако няма активно гражданско общество се получава това , което имаме сега - пълна власт на мафията и простотията, облечена във власт.

Някои сме я чели и в оригинал. И 20 превода да натаманят, приемаме оригиналът, с всичките му идиотщини. Там ясно е написано к`во и що.

Кога пък успяхте да се научите да четете, пък и да разбирате какво четете?

Все тая

Що? Не е готино да ви опонират грамотни хора ли? Е, не може всички да сме като гейберистите. Четем, четем. В частност - на три чужди езика, пък и на родния се справяме. Знам, не е приятно, ама к`во да се прави :) Ще страдате :)

Предлагам Конституционен съдия Филип Димитров за докладчик по делото.

Те ти булка Спасов Ден - за какво спорихме още от самото начало? - ама някои просто не желаят да чуят.

а бе кво ша превеждаме бе,никаква ратификация и готово,а който иска конвенция да ходи в истамбул,там ще го направят конвенционален джендър,ние искаме да сме си нормални,а обратните на терминал 2 и към либерална европа,там все ще се намери кой да ги хакне,бая арабска паплач има

Споко.Теб ако те направят обратен ще станеш всъщност нормален.

плоска си като дъска:)