Уикилийкс назова най-търсените престъпници на България

Най-търсените престъпници на България са Черепа, Големия Маргин, Баретата, Пилето и Пръча. Това пише в строго секретен доклад от 9 ноември 2009 г. на временно управляващия посолството на САЩ в София посланик Джон Ордуей, изпратен по искане на Хилари Клинтън.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс назова най-търсените престъпници на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Божков - гангстер???!!!)))) И да го видя няма да го повярвам))) Как ли изглеждат банкерите тогава ?Сигурно с тениски,маратонки и рап вериги ? Ще се смея минимум 2 дена.

Жалко!!!Беше хубава информация за Васил Крумов Божков.

Докато мутри и мутреси ни управляватот 10.11.1989 г. и до днес/ ,няма да има правосъдие!Врана на врана, око не вади!

грешка, от 09.09.1944 ни управляват :)

ГЕРБ - Грабители Ежедневно Рушат България Двамата депутати от ГЕРБ Димитър Аврамов и Стоян Гюзелев са осъдени на по 5000 лева глоба за конфликт на интереси. А бб и цц кога?

...и всички свързано_зависими от...САЩ

Защо ли НЯМА НОВИНА - ние това си го знаем отдавна.

Дали ще доживея да прочета и материал-разследване срещу Варненската групировка ТИМ? Тя единствена оцеля през годините и ще продължи да има и кмет на голям град.

Не бива току-така да се обижда Морската-ни столица и жителите-й -- онез-там подводно-лодочньiе наследники идат от оттатък морето, нали ?!

когато някой казва истината. Човекът е прав.

А Боко, Ц.Ц. и ....

Те у нас къде ги търсят в избата на баба ми ли?

В България престъпниците не ги съдят. Защото те са свързани с бСП-БКП, и много често са от средите на номенклатурата на бКП и агентите на ДС. а магистратурата също се управлява от тези структури. Ето за това става дума в доклада на ЕС. Той ББ отдавна го беше казал: "Ние ги хващаме те ги пускат"

Да не забравиш само докато редиш хвалебствия да добавиш че и Боко фигурираше в един такъв доклад на ФБР като част от подземния свят

Ако не се лъжа Божков не спечели ли търг за някой от лотовете за строителство на магистрала, пък имаше фалити , изобщо той е част от висшето общество, влиза в класациите за най-богатите хора в Европа, пък престъпник, така ли него не го следят подслушват и да има за какво да го съдят, та нали е един от най-търсените, " Къде ли го търсят " много интересно, същото се отнася и за останалите със интересни имена.

и изложба в Националния исторически музей беше организирал, излагайки антиките на България като собствени чрез съдействието на висши политици.

Много селективно. Още 2002 г в известното американско издание КУОТЪРЛИ КОНГРЕШЪНЪЛ, САЩ писаха за връзките на Борисов с подземния свят и почти го обвиха за опасен престъпник. Сега нищо не се говорят за това. А известно е , че "Биволъ" на СДСарчетата Атанас Чобанов и Недялков, и който вади тези "разкрития", е под личното ръководство на мистър Уорлик. Ашколсун на обективната американска информация! А "Бивълъ"- като всичик останали "медии"- мафия!

Не знам през 2002г, но може би след касто американците са поработили с ББ са видяли че той е точният човек - човекът дето може да свърши работата. А за доносник Гиоце , Станишката и целият висш ешелон на БСП и компания мнението на високопоставените служители в САЩ си остава същото - пълни боклуци. И нещо САЩ нямат много нужда ното от доноисници ан ДС, нито от специалисти по съветски униформи, нито от специалисти по история ан БКП.

Ти пък изобщо не си в час!

батков е на лов в Африка

БРАТЯТА АМЕРИКАНЦИ СА МНОГО ГОТИНИ ПИЧОВЕ ! ИЗРЯЗВАТ СИ СТАТИИ ОТ НАШИ ВЕСТНИЦИ, ПИШАТ ДОКЛАДИ (ДОНОСИ) И БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШИТЕ ЖУРНАЛИСТИ СИ ИЗКАРВАТ ХЛЯБА !!! ВСИЧКИ "НАЙ-ТЪРСЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ" СПОКОЙНО СИ ЖИВЕЯТ, ПЪТУВАТ СИ ПО СВЕТА (ДОРИ И В АМЕРИКА), НАГРАЖДАВАТ ГИ С НАЙ-ВИСОКИ ДЪРЖАВНИ ОТЛИЧИЯ И Т.Н. НА МЕН НЕ МИ СТАНА ЯСНО, КОЙ ГИ ТЪРСИ ТЕЗИ ХОРА ?

еха кви колоритни имена само направо сме ги фърлили хамериканците в тъч хахахаха

само да попитам къде е Батков???Или нешо леко пропускаме....

Трябваше да е на първо място тука!

Батков е посочен на пето място с прякор Борат , той както винаги (по времената на Казана и АРТУР , Радко Останич, и др. гафове винаги избягва на сафарита в Африка , в момента е на лов в африканския континент

След като Бойко има минало на мутра, как да си обясним топлите му отношения с американците, и най-вече с г-н Уорлик?

Поддържа близки отношения с много официални лица от бивши правителства- да не би и с хамериканските?????Ех, тези хамерикансци, като не могат да разространят влияние, започват с пропаганда.Защо ли ми приличат на сегашното наше правителство????Ужким са демократична нация, а искат да се правораздава без доказателства, а само на доклади и слухове!!!!Техния Ал Капоне да не би да са го осъдили за всичките му престъпления?Май само за данъчни измами!!!!!Жалко за тяхната тоталитарна съдебна система.

павелчо, детайлите и "малките неща" бе човек... а ба ба казваше че "малките камъчета" те обръщали каруцата. големите н а л и се заобикалят бе...

българия географски е на кръстопът съствена от различни племена напр.онгури,лунгури,чукондури и т,н. отделно преминалите по късно други там е кучето

Голяма грешка - родствени племена!

Ало, ДИР.БГ доста приятни неща са написани и за Борат Батков, защо го пропуснахте?

като говорим за преступност и корупзя, гледаите този документален филм, които взе оскар тази година... за това кои и как е отговорен за световната криза в икономиката.. казва се "инсаид джоб" ... заглавието не излиза правилно тук, но е "ватрешна работа". филма има фан падж вав фасебоок.

Така е в капиталистическите държави,всички знаят кои са бандитите,но не ги ловят!Защото са ортаци с капиталистическата класа!

пропуснал е най-големия Бойко Борисов

Не само него. Американските посланици или са много наивни или се правят на такива. С това подобие на доклад само отчитат дейност. Жалко за парите , които получават.

У нас положението по линия на престъпност е трагично. това е Ясно. В САЩ същото не е по-различно. Като изключим, че донякъде контролират средната и дребна престъпност, то За тях съвсем спокойно можем да кажем, че едрата им мафия контролира държавата им. Но е съвършено неясно, каква работа имат в България американските дипломати. Това няма общо с дипломацията. И каква е тази брутална намеса във нашите вътрешни работи. Аз не знам България да се вмесва във американските дела, в американското правосъдие. Независимо дали са прави или не. Или аз съм проспал и сме станали поредния американски щат.

това,което някои възприемат като "намеса" е всъщност "конструктивна критика" по общоприети принципи и критерии валидни за всички държави и всеки индивид ! Това,че тук толкова хора не знаят принципи на живота,на човешки отношения е крещящо очевидно ,особено ако сте имали възможност да учите,работите и живеете и в други държави,където тези принципи се учат и спазват ! Без тези принципи,законност и ред ,индивидите изглеждат като диктатори ,които са невежи,аморални,нагли ,АЛОГИЧНИ И ПОТЪПКВАЩИ ПРИНЦИПИТЕ НА РАВЕНСТВО В ЧОВЕШКИТЕ ОТНОШЕНИЯ -НЕСПРАВЕДЛИВИ И ЖЕСТОКИ ДО ГЕНОЦИД ИЛИ ХОМИЦИД .....НЕЧОВЕШКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ И РОБСТВО ЗА ЕДНИ,ЗА ДА ОХРАНВАТ В РАЗКОШ АЛЧНИ,НАГЛИ И НЕВЕЖИ -това са и думите,които повечето българи и чужденци използват когато са потърпевши хронични жертви на организираната престъпност...Дори афганци,хванати преди да извършат терористичен акт,си описват своите сънародници -поръчители -старейшини и други като "жестоки зверове "-нима ще кажеш друго,след като узнаеш ада около тях

Ако ти решиш да вложиш пари някъде, дали няма да се поинтересуваш на кого ще ги дадеш?

но продължава в Афганистан -избраните при гласуването ,с много нарушения ,да получават управляващата роля в разпределението на милиарди за проекти ,за да работят вместо да садят опиум и да зарибяват и убиват с наркотици ...това,че не могат да спрат корупцията в Афганистан е явно,но защо са давали милиарди за проекти на корумпирани,които са злоупотребили с повечето средства,и с войниците опазващи мира /казали им да не стрелят по онези,които поставят бомби,за да не събудят местните афганци,и дори да не ги осветляват,така че в повечето случаи рейнджърите трябвало смело да ги задържат,при което рейнджрите,на които им било забранено да стрелят по терористите, били избивани -332 смъртни жертви от английския контингент ,като виновно е управлението наложило и искало тези "отношения "

Принципно са прави, принципно и ние си ги знаем, че са криминални и т.н. само че ние бяхме в преход, а в преход нещата са така, въпреки че сигурно всеки от нас е бил потърпевш от мутри. С две думи - господстващата класа в другите държави да не е била създадена съвсем честно, без измами, убийства, рекет и т.н.? Само си помислям за Кортес (нищо че е било преди стотици години)...а за днешният символ на корупцията - САЩ какво изобщо да говорим. Пак казвам - всички сме пострадали, но така стават нещата по света навсякъде, просто трябва да го изстрадаме, надявам се наистина да сме в края му.

Хмм що не станаха така нещата в Хърватска,Чехия,Словакия,Словения,Плоша,Литва,Латвия,Естония и тн. бивши соц държави?

И там е същото, просто летвата е дигната по-високо защото жизнения стандарт и "интересите" са по-високи. Най-многото поръчкови убийци в Европа са от Хърватско. Най-много и най-технологични обрири и грабежи има в Полша (има месеци с 90000 бр. !). В Словакия има много циганска престъпност подобна на нашта и т.н.

Надяваш се ама дори не сме стигнали средата му.Нещата не са станали точно така в изброените държави,дори в САЩ.Там е действал закона на джунглата,а тук има роби и робовладелци.

не са изяснени целите,пътищата,стратегията и проблемите на прехода на онези,които са получили доминиращите позиции ,и то със сила,измама,сплашване и алчност за бласт и чуждите пари,и то в такива количества,които оставят другите -съвестните квалифицирани и производителни работещи данъкоплатци на ръба на оцеляването без статистика за растящата свръх-смъртност от цигански кражби и убийства,самонастаняване в чужди домове и земя...Физическият труд не е производителен,а бавен,скъп и губещ за всички -знаехте ли това? -Трябваше да има курсове за повишаване на квалификацията на всеки,а не тепърва за ограмотяване за нулево стъпало -това не е преход, а връщане в първи клас ,заради циганите,които като деца са играли,просели,джебчийствали и размножавали от 12 годишни...Очакваш преход ,когато приоритет са неграмотни с нужди без икономически потенциал,а шефовете имат илюзии да получават външно финансиране ,с което да злоупотребяват вечно като източник на финансиране,и обикновено не са достатъчно квалифицирани за работодатели и управление,и не са избирани по този критерий въобще

Интересно, че за ТУМ няма нищо в доклада. Интересно, че и те се занимават с рекет, аз лично познавам рекетирани за дялове от голям бизнес. ТИМ никой не ги пипа. Да не би ТИМ да си има Европяйски съюз и Съединени щати :-)

ТИМ никой никога не ги е пипал, те одавна не са просто групирвка а собственици на половината държава, а относно интересите, които стоят зад групировката ..търси малко по на Изток

Еде тимаджийте са добри хора. Само да не им се пречкаш...

Ани просто е - не смеят да ги споменатват защото ТИМ_аджиите са проводници на чужди служби ... както каза колегата по-горе - леееко на изток в посока на съветския брат ... а те даже и не го крият !!!

А защо никой не споменава Боян Радев?Неговите колекции с антики и картини май конкурират тези на Черепа.Освен ,че беше борец,беще и личен бодигард на министъра на вътр.работи и отговаряше за иманярите.Ето защо сега си пуши пурите и не мисли изобщо за пенсията си и колко е.Заслужил комунист от преди 22 години.

Още от едно време силовите спортисти /борци, джудисти, самбисти, щангисти/ бяха използвани за охрана на Първия и членове на ЦК, както и по време на масови прояви. Затова не е и случайно, че точно те бяха наказателните отряди на новоформиращата се мафия, а после станаха охранители и започнаха да се бъркат в големите игри. Не забравяй, че повечето от тях бяха военизирни и имаха военни чинова в армията или милицията.

Тая секретна грама на хамериканския посланник съдържа информация, която може да ви каже всяка баба. Проблема е, че на всички нас явно не ни пука!

Хахаха,и аз точно това се чудех-кое му е секретното на доклада.Все едно да обявя в СЕКРЕТЕН доклад,че ясното небе е СИНЬО на цвят.

какво означава "най-търсен"? Черепа го дават (до скоро) по телевизията н мачове на ЦСКА. ако е толкова търсен явно МВР не гледат телевизия и затова не са го заловили, този тооолкова търсен бандит.

Много избирателно.Защо ДИР-а не казва и другото име от този доклад,който излезе в Биволь.Тодор Батков

Ало, Сайта!!!!?? Май и вие сте в "киреча"! Наистина нещо много избирателно изпуснахте Тодор Батков! Да не би освен на "Стандарт" да плаща и вашите заплати?

"Най-търсените престъпници на България" са богати, спонсорират партии и притежават (управляват) държавата . Някой да не си помисли, че ги търсят от полицията!

Тези другари, дори да са "най-търсени", далеч не са най-големите престъпници. Най-големите престъпници търсете сред партийните функционери, в енергетиката и там където се правят бюджетни разходи. Там е най-сладката кльопачка. Е, по документи - всичко е изрядно - договорчета, фактурки - това, онова - документите са уредени.

valentor

Ъм чи то ако таквиЗ неща си пишат амбасадорите, както тук представените ужким за щатски, тЕа са пълна скръб. Че да бЕха минали на разузнавателно пътуване през няколко треторазрядни български града щЕХА да научат къдЯ къдЯ по истински истини, и къдЯ по истински имена. Накратко уЙ ки ли иска кво не знам но е пълна дезинформация. Не може да им сЪ вЕрва !!! Блейте : беееееееее

Най-търсените престъпници на България са Черепа, Големия Маргин, Баретата, Пилето и Пръча. но господа и другари, та те не се и крият, кои ги тарси?

каде са доган станишев и костов.тях кои ще ги суди

Доган не знам де е мамка му циганска, ама другите двамата са редом с другия престъпник - Бойко Борисов!!! За ниго и връзките му с Интергруп що се мълчи? А за спонсорът му Валентин Златев???

Нещо се изказваш неподготвен. - Американците (каквито и кусури основателно да им откриваме) са просто по-нормално мислещи от нас и не могат да възприемат ненормалната ситуация тук и чалга манталитета ни. За това коментарите и анализите им ни се струват "наивни" и неадекватни. А всъщност ние сме такива... Спомнете си изказването на Ю.Рот: Че в Б-я не можеш и една крачка да направиш, без да рискуваш да настъпиш крокодил. - Не се заблуждавайте каков иската охрата да ни кажат и къде стоим...

До сега не съм чул нито едно невярно твърдение от САЩ, евала!

Урко, трябваше да напишеш, че те нито се крият, нито ги търси някой

и то под чужда самоличност повечето престъпници..И освен това е явно,че убиват,ако ги разкрият

Само където са пропуснали да напишат, че т.нар. Череп не го пипат нито Герб, нито който и да било, че си организира изложби с антики, закупени с мръсни пари, че имат намерение да му връчват орден Стара планина и т.нат. С други думи, че Герб = Мафия и не се различават от предишната политическа измет, която ни управляваше преди това...

Много добре си го казал - особено краят на коментара ти. За съжаление картинката е такава....

Предложение за ревизия на онзи-там анекдот за вагабонтите у нас : -- Нито се крият, нито някой ги търси . ( Да-да -- у нас, у нас и никъде другаде ! )

супер...тъпите американци пак всичко знаят...еи много проста нация, все ни е разбрала какви ги дробим, за разлика от европеичетата, които сега ще си ни блъскат по главата.

Нека не забравяме кой беше шеф на МВР тогава? Пак същия боклук, който е и премиер сега!

Я малко си напъни липсващото мозъче и помисли пак, кой беше МВР шеф тогава...хахахаха

А прави ли ви впечатление, че никой, ама абсолютно никой не споменава Маджо? Нито нашето, нито чуждите разузнавания? Защо ли?

като че не си ги знаете! ама г о л я м а е новината!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нещо тези грами започнаха да приличат на жълтата ни преса ... май поне 50% са преписвани от там ... Би могъл да ги напише всеки средно информиран човек без да е американски посланник.

Пълни смешници са тези Уики! Най-големите престъпници на прехода ни са всички Мин. Председатели, Министри, Висши съдии, Прокурори и депутати в последните 23 години! О, не! Всъщност най-големите престъпници на прехода сме всички ние, защото позволихме това да се случи с овчото си мълчание.

Aйде бе .. Боко рапона не е чувал за тях..:))))) А списъка може да бъде продължен с : ТИМ-хората на Боко , Златев- свинара, герговци - и двамата , ЦветИтто- перачката , Боко- и ИПОН-а...Р,Овч. и петковци , Гоцев и гоцетата, ДС-ивановци и т.н. ::)))

Кирил Йорданов официално е кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна..:)))))) .................. Да живее Боко рапона и ТИМ.-перфектната МАФИЯ. И Златев- потомствения правешки СВИНАР, който изнудва цяла България с цените на бензина ..Да живее и ДС-симеоново , и пожарната и ИПОН-а , И сик и вис - абе ЦЯЛАТА мафия на България, която е на власт, да живее,,,:)))))

Трябва да си припомните, че България граничи на изток с ТИМ! Също така, че ТИМ е създадено от БКП/БСП. Може да питате известния висш партиен функционер Премянов как е основал ТИМ. А за Огнян Дойнов да сте чували какви ги вършеше в Австрия по това време?