Ходорковски не можел да се върне в Русия заради съдебен иск от $550 млн.

Бившият руски олигарх Михаил Ходорковски, който беше помилван и освободен от президента Владимир Путин след 10 години затвор, обяви на пресконференция в Берлин, че засега не може да се върне в родината си. Причината затова е съдебен иск към него и Платон Лебедев за 17 млрд. рубли (550 млн. долара).

Обратно в новината

Коментари - Ходорковски не можел да се върне в Русия заради съдебен иск от $550 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен е много странно защо Ходорковски отиде в Берлин ,а не в Лондон-събирателния център за демократи,дисиденти,русофоби,противници и врагове на Русия!Грубо казано ,не вярвам да го е уплашила съдбата на Березовски и Литвиненко!/Между другото да си спомним,че и Г.Марков беше убит в Лондон!/Не вярвам ,че и Берлин иска да измести Лондон като център на опозицията с/у Русия?!Провокативно-дали това не ход за спасяване на Ходорковски от "най-близките му приятели"/Ротшилдовците-!?/!?А с тоя ход 2 удара-Путин си подобрява имиджа,Меркел-също!

ЧУК

Двама бягат по улицата и мъкнат торби с пари, а зад тях ги гони полицията. Единият вика на другия: - Казах ли ти аз - като забогатееш, веднага ти се появяват някакви проблеми

jizast

Ето какво казва и Познер по въпроса: hp://www.youtube.com/watch?v=rlA89KMUmGM Който има уши да слуша, който има акъл ще си направи сам изводите.

ЧУК

Въпрос: Защо кучето минава със свита опашка покрай евреин? Отговор: Защото е чуло, че евреин където види дупка отваря магазин.

jizast

Значи Абрамович може да пилее руски пари за футболни отбори и яхти, Ходорковски обаче трябва да стои в затвора. Разликата е, че единият е слуга на Путин, другият искаше да прави бизнес по световните пазарни правила. И преди всички да почната да пискат - "олигарх, натрупал нечестно, съден", нека се запитат наистина ли вярват, че Абрамович, Дерипаска и другите плужеци пърхащи около Путин, са по-читави

Разликата е, че Абрамович си плащаше данъците, Ходроковски, Березовски и ко. не щяха.

jizast

Това звездите ли ти го казаха?

За разлика от 1.5млн.българи които напуснаха доброволно страната си Ходоровски е осъден на ИЗГНАНИЕ!Една много стара но тежка присъда!За руснаците това е тежка реалност!По-добре падар у дома отколкото Цар в чужбина!Новите господари ще му кажат какво да прави и как ще го използват за "демокрацията"!А може би е поредната разработка на КГБ с подходяща история е в лагера на "демократите"!Знаеш ли?!

Че какви връзки има Ходорковски с пиздин-мечков и компания ???

Следващият Президент на Россия ще се казва Архангел Михаил Ходорковски, ще раздаде суровините на концесии и най-после обикновеният руски народ ще заживее спокойно и щастливо.

Ле-лееее!!!! Сигурно си дешифрирал Апокалипсиса на Йоан`дето става дума за края на света.... `Щото там става въпрос за изпаднал бивш архангел-антихрист който ще води война с христянството,и ще му се опълчи"русият народ"...... Ти да не си сатанист а?? Че нещо много се радваш на такава перспектива......

pmotikov@abv.bg

В Ню Йорк има един много готин гръцки квартал, Астория, на Ист Ривър, на 10 мин с метрото до Гранд Сентръл Търминал в Манхатън, чисти балкански храни, фурни с пресен хляб, триетажни къщи с дворчета праскови, мушмули, круши, абе екзотика, някой път ще ти разкажа, посети го.

Това идиотите и хомицидите вече го правиха: "ще раздаде суровините на концесии" През 90-те. От тогава 90% руснаци премат терминът либерал = враг, убиец, предател.

Нека се опита. За връщане и дума не става. Нали го натириха да не се връща.

PO голям крадец от тоя едва ли има на света.

сигурно геншер и приятелчето му+меркел с тези милони се канеха да стро^т юзен поток, дано сме им объркали сметките с писмото на министъра- работни места ще се отвор^т и от големи пари данъци ще влязат

Много искам да знам в какъв затвор е бил тоя, че има много загладен вид, не като на затворник...

В най-тежък режим, с физически труд и тормоз. Това 10 /десет/ години, но с интелект, воля и характер е оцелял. Има евреи, които в концлагерите за правели научни теории, вместо да хленчат и да се окайват.

Виктор Франкъл е бил такъв.

Не му е лесно на тоя, беше помилван по празника на КГБ, сега до края на живота ще трябва да го празнува :)

Тоя като му вземат паричките и ще му резнат кратуната както на березовски в англия!

въобще няма да се разплача за този.

Защо ЕС е толкова загрижена за един крадец на милиарди като ходорковски и защо точно неговите права са важни, а не на някой несправедливо осъден човечец ? И все едно нещо тази крадлива мижитурка ще може да отмъсти на Путин ...

Тоя тип е един най-обикновен криминален престъпник! Тоя тип е продавал алкохол-менте и е тровел с него хора. Тоя тип не е плащал данъци, и когато кметът на града (Нефтеюганск) протестирал, той е бил убит.По нареждане на Ходорковски. За това шефът Сигурност на Юкост е бил осъден на 24 години затвор.

Всичко това е така, обаче е противник на Путин, което е достатъчно за Запада да го обяви за герой.

деер

Интересно е кога западните производители на скъпи блага ще наложат ембарго на олигарсите? ..... ало г-жо Меркел, кога?

Ей сега ще си го преместя...и двамата са крадци -милиардери

От 20 милиарда долара ми остана само 1 милиард , оплака се Ходорковски .... На Боря Березовски му беше още по-тежко - от 5 милиарда му останаха само 100 милиона долара и се самоуби от мъка :)

Да отмъщава ли? Ходорковски да отмъщава на...Путин!?! WTF, тоя евреин за какъв се помисли? Че и избяга в Германия!!! Направо да го настанят в Дахау, немците имат богат опит в това отношение... Мишката не може да отмъсти на слона за това, че той по невнимание я е стъпкал, докато се движи невъзмутимо из ареала си.

Нямало да отмъщава - тоя вирнатия нагоре показалец май точно обратното означава.

Въобще няма да се занимава със снажния президент, просто пътьом ще му го на.ука. Айде да гледаме Интер - Милан, по-старите помните ли песента на Челентано ?

Меркел и Путин се споразумяха,Путин прати Ходорковски в Германия,защото се видя че не можеше да го пречупи да върне парите които заграби и трябваше да го убива,а след Березовски и Литвиненко щеше да е 100% че е от властта!! Ходорковски ще вложи милиардите си в Германия,а Меркел ще върне жеста на Путин по някакъв политически или икономически начин!! А ние си лаламе по форумите да плюем и защитаваме някой!!

много си тъпа

Не аз,ти си тъп ,но за сметка на това си идиот!!

Този яко си е платил,за да го пуснат,че и извън Русия.Ама така си е ,за милиони няма закони.Ама го е страх ,щом и гък не казва срещу Путин.

Кога ще чуя че Бг съд е осъдил Борисов или Прокопиев или който и да е от крадците на т.нар.преход на 10г. затвор 550млн.глоба и пълха конфискация.Кога,Кога.....

С всичките си богатства, поради некърно управление, болшевикистан фалира и се разпадна. За да спасят положението и да привлекат външни инвеститори, Горби и Елцин привлякоха интелигентни млади хора, Ходорковкий, Березовски и др, на които повериха мениджмента на стратегически отрасли. Младоците поеха фактически рухнали предприятия и успяха да ги закрепят и то в условия на световно ниски въглеводородни цени.

Това е една голяма лъжа. Това не са спасители, а грабители на Русия Те са готови да я предоставят цялата на новите претенденти за световно господство, както навремето Хитлер.

pmotikov@abv.bg

Това ще е най-добре за обикновените руснаци, но зле за кгб-истките бандити.

Ама не се шегуваш нали? Наистина ли болшевикистан фалира?? Ле-ле,колко голяма държава.....чак до Детройд стига...не знаех!!!

pmotikov@abv.bg

Детройт се изкупува от китайци, които ще инвестират в нова индустриализация на града.

Край! Този следва съдбата на Солженицин....някъде там далеч на запад...Мориконе....

Този е един от престъпните руски олигарси, много по-голям от нашите, който за кратко време заграби огромни богатства. Не ги е заработил, нито получил по наследство. А западната пропаганда е ясна.

Правилна позиция. Човек в затвора помъдрява. Бог забавя, но не забравя. Обикновено си го изкарва на деца и внуци, така грешниците още повече ги боли. Пример - фамилията Кенеди и много много други.

боклука дето слага минуси - страх ли те е от провидението на съдбата :))) hahhhh

ИЗОПЩО НЕ МИПУКА ДА УМИРАТ

Tака става то - като си е помислил, че откраднатите от червената номенклатура милиарди и дадени му да ги управлява, са негови...

Такава възможност, се дава само веднаж!

щЕ СИ ГО ПРЕМЕСТЯ Ж ДРУГИЯ КРАЧОЛ

Едно КОМСОМОЛЧЕ,успяло да присвои от държавата 15милиарда долара-разбойник.

АКО ПРОЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ В Ю ТЮБ НА АНГЛИИСКИ ЗА ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ЩЕ ВИДИТЕ С КАКВО ПРЕЗРЕНИЕ СЕ ОТНАСЯТ ХОРАТА НА ЗАПАД КЪМ ТОЗИ ЧОВЕК.ВЪПРЕКИ ПРОПАГАНДАТА НА ЛИБЕРАЛ-ФАШИЗОИДНИТЕ МЕДИИ ХОРАТА РАЗБИРАТ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.

Истината за шума около Худорковски в статията ......Ходорковски - тайната целувка между Путин и Меркел!!

Цялата ни Мара Втасала, та Това Еврейче сте си го Тъпосоли на масата. Какво ще ядете тази вечер? Щото той ще си хапва сигурно Сьомга, дето килограма, струва колкото аутобоклука тедо сте си го купили. Нещастници.

Аз съм на боб чорба. Ти - на хайвер ли си?

Миша, няма 30 годишен милиардер, който е невинен!

Тоя далаверажия и мафиот да не лае срещо Путин защата ако не беше той на власт до сега Русия да е стигнала дъното като нас !

В Русия има много бедни хора по малките градове и селата,добре са само по големите градове!! АМА ДА ТИ КАЖА ПРИ ТИЯ ЗАЛЕЖИ НА МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА,ПЕТРОЛ,ЗЛАТО ,ДИАМАНТИ И ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ РУСИЯ ТРЯБВА ДА Е ПО ДОБРЕ И ОТ КУВЕЙТ,А НЕ ДА МИЗЕРСТВАТ!!АМА И ТАМ МНОГО РАЗБОЙНИЦИ!!

не ми говори за големи и малки градове - средната работна заплата в Русия по данни на tradingeconomics за последната година е достигнала около 30K рубли, което е над 1300 лв. Това е СРЕДНА работна заплата за страната и през последните години постоянно расте.

Видях Милионери на по 28-30 години. Това беше през 90-те.И сега са такива, и доста по милионери.Правят го, като хората и зачитат Хората, които работят за тях. Никога не са били, като Ходорковски. Абе на вас, колко дълго трябва да ви се обяснява една проста история.

На теб - ясна ли ти е, тази "история"?

А и малко знаят че през 1993 г. за кратко Ходорковски заема поста министър на енергетиката.

Един евреин, обикновен бивш съветски гражданин, се оказва собственик на нефтени предприятия и лично богатство за 34 милиарда долара. И 30-ти в света богаташ. Как стават те зи работи?! Що за заговор е това? Що за човек е този евреин, та да се нагуши с милиарди? Що за хора са Тимошенко в нейните газови милиарди? Нашият Боко Тиквата с 8 милиарда лева, и още стотици кърлежи? Това ли е демокрацията Нова ли е десницата? Това ли е морала и националната ни идея?

А защо от списъка ти липсват червените олигарси? Коментара ти е тенденциозен и манипулативен защото е насочен само срещу определен човек.

По-важно е Путин да не мрази Ходорковски...

затворници вече не работят в уранодобива и имат много по-добри шансове за оцеляване --то ти стига да кпиш върху уранво находище Както беше съобщено на 20 октомври 2005 г. Ходорковски беше доставен на трудов лагер YaG-14/10 на (Исправительное учреждение общего режима ЯГ-14/10) на град Краснокаменск близо до Чита . [43] Лагерът на труда е свързано с уран добив и преработвателен цех и по съветско време имаше репутация като място, от което никой не се върна жив. [ цитиране необходими ] Според новинарски репортажи, затворници вече не работят в уранодобива и имат много по-добри шансове за оцеляване, отколкото в миналото.

В една нормална цивилизована държава повечето милионери забогатяват с поколения,дядото е започнал бизнес,бащата го доразвива и внуците почват да обират лаврите!! В България и Русия стават милионери за 1 година и милиардери за 4-5!! За сметка на милиони хора население, които едва се прехранват! Ненормален преход,десетки години години промиха мозъка на населението с комунизъм и диктатура и колко е лош запада,а накрая те станаха най големите капиталисти и продължава тоя същия народ да е манипулиран наивен и беден!!

Смятам, че "Случаят Ходорковски"е принципна схема за подставено лице / бушон, маша .../, което сключва сделки и договори в законна форма. Ползването на услугите му, се нарича CIRC-error correction. В случай на провал - го вкарват в затвора или отстраняват.

1963 - Роден в Москва, син на инженер-химици 1981 - Влиза Менделеев химия Институт, Москва 1980 - Настройва компютърен софтуер бизнес с състуденти 1987 - основава Менатеп банка 1994 - Купува Apatit компания тор на търг 1995 - Купува Юкос за 350 млн. долара, с Менатеп приемайки 2 млрд. долара в дългове 2003 - Арестуван за укриване на данъци, незаконно присвояване и измами 2004 - Първо съдебно дело започва 2005 - Открити са виновни за шест от седем обвинения, вкаран в затвора за осем години 2007 - Юкос обявен в несъстоятелност Март 2009 г. - Второ съдебно дело започва в Москва Декември 2010 г. - осъден за присвояване на средства и пране на пари Август 2013 - второ изречение намалена Декември 2013 - президентът Путин обяви, че ще бъде помилван след искане за помилване

На 26 години, преди падането на СССР през декември 1991 г., той основава банката "Менатеп", което му позволява при неизяснени обстоятелства да поеме контрола върху петролната компания "Юкос". Каква 87 те гони като тогава беше комунизъм!!

напиши в гугъл Ходорковски - тайната целувка между Путин и Меркел и прочети статията!!

в общи линии статията нищо не обяснява..., че Путин няма да направи нищо случайно е ясно и без да я четем

Ти май само имаш Интернет оГрамотност .

Един криминален престъпник доказано осъден хули страната си и се искарва десидентЗпадни политици и о;игарси се лигавят с него само защото става дума че бандита не е руснак ,а евреин и член на еврейската мафияТой си признава че е изнесъл достатъчно пари от Русия които даже не знае колко са,което е углавно престъпление по руските закони и пак бил невиненТоаи боклук сам признава че бяга от Русия зада не си искат парите от руската държава и се плещи че бил политическиВсички крадци са политически пострадали.У нас братя Галеви не бяха допуснати да станат депутати.Не ги обявиха за политически жертви защото не са евреи.Ако бяха от мафията на Сорос щяха да са десиденти и жертви на режима.Евреина според мафията не е виновен даже да е бомбардирал Хирушима и Нагазаки с атомна бомба.

Мога само да посъветвам Ходорковски: не плюй там където някога си лизал.

Az kadeto plyuq ne lija no,kadeto sera i zemqta otdolu izqjdam.

Ходорковски, е типичен пРимер, за това, как едно треторазрядно комсомолче от Приют може да стане някакъв Магнат в Русия. Тук в България това също беше итерпретирано от комунистите. Но в съвсем маломерни мащаби. Пример - депутата Гечев от бсп.

1990 основава банка,а после става шеф на Юкос най голямата петролна компания в Русия!!Обясни го на другарите как се става от прошляк олигарх за 1 година време!!

Не мисля, че трябва да ограмотявям. И за теб се отнася. По въпроса , в този форум , включително и от мен има написано. Ако си тук, само да се изпикаеш , прави го и се Махай.

Миша, по света и унас има толкова много мразещи Путин идиоти, че един в повече или по-малко няма значение. Бъди здрав и харчи останалите си милиони спокойно.

Тоя както го е подкарал ще свърши като Березовски!