Пресъхнаха реките към язовир "Копринка"

Общия му обем е 12,14%, водата от него към река Тунджа е важна за Стара Загора, Сливен и Ямбол

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Циганите трябва отново да разберат, че не са хора и отново трябва да бъдат потискани и заграждани извън пределите на градовете.

Нека да продължава активното изсичане на широколистните гори по склоновете на Стара планина и Средна гора и след две години ,от целият язовир ще остане само стената.Същото се отнася и до десетки други големи язовири.Много тъпи същества секат горите и мислят ,че това няма последствия.Тези последствия са бавни и в началото незабележими ,но след период от време се вижда резултата

Естествено, за сушата е виновен Бойко - лично! Що за малоумна червена напаст?!

Виновен е за нерационалното израсходване на водата и големите загуби по неремонтираната мрежа. За изсичането на горите, което също причинява суша да не би аз да съм виновен.

А ТОЙ БОЙКО Е ЗЕЛЕН... МНОГО СИ ТЪП БЕ

За липсата на питейна вода !

Ей Тупуп видя ли че не става само с магистрали бе Проз...трябва поддръжка на язовири, електроцентрали, влагане на пари в кадри - инженери, учители, лекари, медицински сестри, трактористи и т.н. Тупуп проз комунистите дори го знаеха това, затова строяха училища и университети и влагаха пари в образованието....Да ева Тупупа ти, и всичките ти тулупски гъзо...лизци...

АМИ МОЛЕТЕ СЕ ЗА ВОДА НА МУТРИТЕ - ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ СЪДБАТА ОФФФФФФЦЕ

Така ще е от тук нататък,защото фесовете изсякоха и продължават да изсичат Средна гора и Стара планина и няма кой да ги спре от къде да дойде тази вода? Безнаказаността води до това положение. Честит режим на водата. Пийте ПДЧ и пелети. Наздраве!

Ейй, омразните комунисти ви построиха 3000 язовира, вие не можете да ги поддържате бе. Поне да се бяхте научили да крадете по малко, но редовно. А вие искате за 1 мандат 5 поколения да си уредите. Ами то става, ама много бие на очи, бе.

След 11 години управление на Толупа и въздух няма да има

Леле, леле! Догодина април месец като дойде крушовската ромка на власт и стане премиер, като се изпикае, ще напълни всички язаовири и няма да има суша. А като се изака, целокупния народ читири години ще яде и ще пие.

ГЕРБ,ГЕРБ,ГЕРБ. Видими резултати....

Видима за сега е само на майка ти тутката.

Пак ще е каквото каже Мафията. Приоритет на Мафията са частните ВЕЦове по поречието на Тунджа и притоците й, а не питейните нужди на месните туземци.

Тези “месни” туземци от месо ли са? И ако ДА, има ли “постни” туземци?

Бегай оттука!

Сухата глад не прави, но кишата..

Доста от реките са прибрани на топло.

ако някой ме спре изсичането на горите България ще се превърне в пустиня след няколко години

Бе, пак по-добре, отколкото както беше в началото на управлението на ГЕРБ - наводнения! Тогава, причината за наводненията беше заради незаконния дърводобив и обезлесяването при комунистите и царя. А сега, причината за безводието е множеството водохващания за ВЕЦ-ове, строени по време на комунистите! Все пак, безводието е за предпочитане, защото наводненията са трагедия - издави се сума народ и добитък, пътища и мостове бяха отнесени. Като за начало, водният проблем, поне частично може да се опитаме да се разреши с молебени за дъжд, а след като отмине коронавирус епидемията - може да построим завод за обезсоляване на морска вода. Между другото - осигурено е финансиране, даже ако Балкански поток срещне някакви проблеми, най-мощните американски помпи може да се ползват, както и цялата газопреносна инфраструктура, заедно с реверсите и да се направят няколко допълнителни акведукта покрай магистралите и да се бута вода, където има нужда!

Ти къде си виждал ВЕЦ че дрънкаш глупости бе к.а.ун крив...а като са били построени по времето на комунистите ВЕЦ-те тогава що е имало вода бе г.ъ.з ...защото е имало инженери и умни хора които са управлявали тия води и гори...а наводнения имаше по времето на ГЕРБ защото тия амджъказлии не подържаха нито един язовир...колко диги и язовирни стени се скъсаха а....Твоя идол Тулупа разбира от долнокачествени магистрали защото там може да се краде.

Водата ке слезе под земята, златото ке излезе! А, злато ли не ви сигна мазни г. Зове! Те, пийте ми...

Свинската мутра джитка с жипката и води монолог от телевизора с въображаеми конспиратори срещу селското му шизофренно величие като невменяем, той и неговите авери - други свински мутри и долна неграмотна измет, ограбиха, изпосякоха, унищожиха и загробиха България. Дори разстрел и народен съд за цялата тая гнусна мърша от ГРОБ и ОП е малко. Пораженията от тях затриват бъдещето ни.

дървената мафия е надпартийна - няма да мине да я припишеш на една партия.. Ако не вярваш ,поинтересувай се преди да сипеш жлъч... или не ти изнася... ти искаш да обвиниш Боко..

Доколкото ми е известно, министър-председател е мутрата Тиквоний. Тоест, изпълнителната власт е в негови ръце. Посочи един проблем, който тоя илитерат е решил трайно така, че да облекчи живота на българите. А за партиите - нито един лидер на друга партия не обяснява, че е по-напред от страните в Европа и му завиждали, при последно място по доходи в ЕС и първо място по смъртност. Схващаш ли, или си съученик на Цецо Гуменката от Вършец?

е следната: обвинявай ГЕРБ за всичко, от сушата до чумата през 16 век просто, защото така е модерно. Само, че си правите криво сметката: Първо, народът може да свали ГЕРБ, но никога няма да сложи БСП отново на власт. Второ, всичката помия, която изливате ще се върне обратно върху вас - защото ако ГЕРБ са черни, то вие съвсем не се виждате от мръсотия. И трето, народът излиза по улиците, защото иска най-вече справедливост - и къде е тя, в призивите ви за линч и саморазправа ли? Ами та това е анархия --- ооо забравих, вие всъщност не сте против анархията, защото най-лесно се лови риба в мътна вода... а и за кукловодите ви от Русия е най-добре България да е нестабилна..

Безводието и водния режим който чука на вратата със сигурност ще окачат Борисов на въжето а ГЕРБ ще изчезнат от политическият живот.

Интересно е, с кого ще се оправдават след това :)

tonk11

Да. И като доидат другите ще докарат дъжд с молитви а?

Това кога го сънува? След като се надруса ли?

Изсичането на горите е държавна политика на ГЕРБ. За това няма вода и няма да има. Забравихме "дървената мафия", защото сега секат с разрешение и всичко е наред по документи.

Държавната политика е за увеличаване на залесените площи и се изпълнява стриктно.

къде е каскетът да разследва ВЕЦовете на цялата политическа пасмина, които пресушиха реките и язовирите, къде си бе, боклук?!

ЩЕ ГИ ПОЧНЕ НЕБОЙ СЕ.

Единият от арестантите е с вецове.

Норвегия е първата страна в света, която забрани сечта на дървета на 26 май 2016-a

Прочети и вникни в документа, който цитираш.

е започнала много често да си подмива оная работа!

Всичко което построихме за 33 години под мое ръководство се унищожи. То беше построено за да носи печалба за държавата. Всичко останало печелившо е в чужди ръце. Останаха горите и водата. Жал ми е златото подарено на Дънди Прешъс. И земята ще продадат.

ЗЕМЯТА Е ПРОДАДЕНА ВЕЧЕ ! В МОМЕНТА ПРОДАВАТ НАРОДА !!!

Откакто Дънди Прешъс се зае със златодобива в Челопеч природата се изчисти от арсена, а градчето разцъфтя. Не че Дънди са големи пичове, но хората на бай Тошо ебаха тотално мамата на природата.

Комунист ли е, когато и да го утрепеш все ще е късно! И за говно да го купиш, пак ще се минеш!

толкова е просто. Но сечта продължава. Глупавите чужденци внасят българска дървесина, а ние ги прецакваме с 200. Докато не дойде денят, в който ерозията, сушата, пожарите не ни накарат да се опомним, че никой не е спечелил войната с природата. Но тогава пак ще страдат нормалните хора, а не тези, които хищно са ползвали природните ресурси. Те и семействата им вече ще живеят безгрижно в страни, в които "бизнесът" им би ги вкарал за много години в едно доста специфично и непривлекателно държавно заведение.

Откога се говори, че на реките в България се строят по няколко ВЕЦ-а?! Е как да остане вода в реките? Ревизоро и Гешефф ще се престорят ли поне, че правят проверка? Нямам думи, внасяме боклук, изсичаме си горите и си пресушаваме реките, за да могат шепа престъпници да забогатяват! А още 3 областни града са под риск от воден режим! В 21 век! Гарантирано от ГРОБ! Мамицата ви, нещастници!

ВЕЦ Копринка, който се отлива в Тунджа и ВЕЦ Стара Загора, който се отлива в старозагорската напоителна система чак до Марица.

Сечете още, да ви е'а мамата алчна...

Тава е защото сме започнали и краката да си мием

Горите, боко, къде са горите?

В следващите мандати ще залесява, само му дайте шанс. От магистрали и инспекции не му остана време за други проблеми.

Даже много. От клавиатурата няма как да го видиш.

Алоооо, троловете, за тази новина още не са ли ви спуснали опорките? Или под останалите статии изкарвате достатъчно? Но нищо, продължавайте да браните гербаджийската мафия. Горите се секат поголовно/ ако не вярвате идете между Партизанска песен и Мазалат, да видите какво чудо е, а и не само там/, водата се точи за нашите вецове. Майната й на природата, важно е пари да валят. А вие, тролове, сте най-долните мишки. Хайде давайте поне минуси слагайте, все някой лев ще изкарате.

не знам, ама май само името ти такова.. По време на БСП не се ли сечеше бе, мазник?

тези гори, които вие сечете са посадени от хората по лошото комунистическо време, както и градските дървета които поголовно пак сечете

Ясно, засадени от теб, комундето и сечени от мен, гербаджията :) Толкова си елементарен и невеж, че направо ми е жал за тебе.. Точно със същите елементарни лъжи се опитвате да залъжете пак народа да гласува за вас.. Само че ви е крива сметката.. Народът помни 96-а и всичките ви жалки опити да управлявате след това...

Не съм фен на тиквата и на бандата му ,но тука си в грешка. Истината е че повечето фирми които се занимават със сеч са приближени на дпс и бсп . Виж кои са шефовете на горските стопанства и ще разбереш за кво иде реч. Отделно кирливия ВЕЦ на Курумбашев разказа играта на Жребчево. Гербаджийската хунта чувам,че отклонява и продава вода към Турция. Гора и вода няма ли, няма да има и живот. Чур за герб чур за бсп чур за психодесните. Чур за Русия , чур за САЩ . Да живее България!!!

Фирми, покровителствани от мафията ДПС, изсичат горите и изнасят дървения материал. В същото време източват язовирите, за да си захранват ВЕЦ-овете. Това е истината, доказана и подкрепена с факти, независимо какви небивалици и фантасмагории ще съчинят гербаджийските помияри. Разходете се по Родопите, по Стара Планина, Под-балкана и ще се убедите в мащабите на това престъпление. Идете по Странджа и вижте конвоите от камиони, натоварени с трупи от вековните дъбови гори... От Национален парк Странджа!!!! Минете покрай пристанището на Бургас и се насладете на планините от трупи, чакащи да бъдат натоварени на кораби!! Това са "Видими резултати" - престъплението на 21 век. Жалки неграмотни отрепки...но ще си платят един ден...

БОКО Е ВИНОВЕН ЗА СУШАТА,И НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ.

Не че нещо, но според мен така става след като горите се секат поголовно

Дето мърсят тази българска земя Крим също пресъхна Русия унищожава всичко живо

в лудницата търсят бармани.Дават безплатни хапчета за параноидна шизофрения.

Дреме ми за Стара Загора, Сливен и Ямбол! Нали ми се въртят ВЕЦ-овете и продавам на държавата скъп, но "зелен" ток?

Ще излезе единствения който е направил нещо за водния баланс в последните 20 години

доган е направил почти толкова колкото и тиквата за аутобаните ... демек е откраднал половината пари и именно поради това и цанковия вече е спукан и за ремонт, също като тиквестите магистрали

А хореографа какво казва? Че си мием ръцете ли?

От два месеца не е валяло. Политиците са виновни!

2-3г да не вали може да е реална предпоставка за пресъхване на тези язовири

Най вече Бойко,Бойко!!!

Лунно затъмнение - къде скрихте слънцето бе, гербаджии.. Бойко и ГЕРБ оставка...? :)

Сечат горите, изпускат язовирите без контрол, въртят далавери и после: "Ами то е суша, не сме виновни ние!" Не е суша. КРАДЕТЕ, ГЕЙБЕРАСТИ ДОЛНИ!

хронологично трябва да започнем от Курнелия, Румен Гечев, Румен Овчаров и прочие..

Сечете горите докато пукнете алпна паплач после се чудете защо няма вида. Естествен подбор в природата алчните боклуци ще измрът или мигрират. Докато си затваряте очите за поголовната сеч така ще бъде.

Вода гази - жаден ходи. Гарантирано от Хунтата ГЕРБ!

си идат ама комундетата на власт няма да дойдете, Вервай ми! :)

1. Не съм комунист... като спонсора ти Боко от школата на ДС в Симеоново. Даже точно обратното! 2. Нямам никакви интереси да дойде този или онзи, защото не живея в БГ от много време. 3. Жал ми е за нормалните българи, които все още не са се махнали, затова се занимавам с глупости. 4. Калинките ще сте добре и при комунделите. Вие сте си такива - ветропоказатели без чест, морал и достойнство.

Ха, аз пък съм в България.. не съм калинка а трезвомислещ човек, който, освен че вижда недъзите на сегашните управляващи си дава сметка и за алтернативите.. Така, че не ми слагай етикети, моля те.. И работя и плащам данъци в България, за твое сведение.. Гледам си семейството и ми пука накъде отива страната, затова не мога да търпя да ме хлъзгат по нанадолнището някакви си олигархично-ретрокомунистично-властоносталгични елементи.. А ти какво направи за България?

Не само ще дойдат комундетата мо и пак ще избесят ГЕРБавите, а също и дебилните "демократи" като теб.

Как да дойдат комунистите, след като те са на власт в момента? Разгледай малко биографиите на сегашните управляващи, слушай ги как говорят и какво правят. Виждаш ли разлика от комунистите? Няма да видиш, защото такава няма. Продължавайте да си пазете Бойко като писано яйце. Заблудени хора!

Въобще не пазя ГЕРБ, а мисля за бъдещето на децата си. Много ми е ясно какво ще стане като падне ГЕРБ - коалицийка между основните играчи на протеста: БСП, ДБ и прочие, ДПС за патерица, амнистия за Божков, Ветко и Джуката и останалите и ... познай какво - краденье без жал... БСП дори не успя през годините да си избере един нормален лидер.. единствено Михаил Миков не правеше чак толкова лошо впечатление.. Всичко останало е от бандит нагоре.. как да искам да ме управлява такава отявлена сган..

Евала, Бойко. Що не палнеш джипката и да идеш до Копринка. А една тръба от Белмекен ще има ли. Какво въобще управляваш. Или се въртиш само около финансираните проекти, другите не те интересуват

До като свят светува, ще получаваме знаци от Господ, че и задниците да си скъсаме, няма да можем да контролираме това което наричаме ''природа'', а всъщност е Неговата воля! Ковид го доказва , сега и сушата ще ни напомни,че не сме по-значими от едни мравки например :(

Докато сами си унищожаваме природата и господ не може да ни помогне. Затова отивай да сечеш горите и чакай да ти се размине.

Чудесна новина, таман ще сложи край на това русофилско комунистическо сборище, след като безплатните кебапчета на Бузлуджа се спряха. Което не отказа комунистите да ходят там, та може и на пресъхнал язовир да продължат да ходят

факт

А където стъпи ГЕРБав или луд "демократ" даже дето е имало трева изсъхва и остава пустиня. справки - България преди 1989-та и по време на "демокрацията".

Обезлесяването води до засушаване. Просто трябва да се спре безугледната сеч и да се стартират програми за залесяване. Тук говоря основно за дървената мафия, която сече и изнася навън.

Господине, затова и горите следва да са частна собственост, за да се знае кой плаща. Данъкоплатецът ли да плаща за залесяване? Разбира се че не, горите се продават и новият собственик следва вече да мисли дали да ги сече, да ги ползва за ловни полета, за туризъм или за каквото той си реши. Е избрал е да ги сече, негови са си ...

Пробвай да си купиш гора от държавния фонд да те видя.

Ако гората е частна, по-лесно ще се сече. Не се опитвай да ни лъжеш!!!!

Еврофекал ела да видиш горите във вилните зони около Варна и по специално тези с морска панорама. Всичко се изсече за да строят къщи смениха статута на земята. Всяка гора трябва да е държавна така корумпираната паплач ще строи на определени месра. Дибримир Джикоф Манастирски рид.

Когато БСП спечели изборите, ще завали дъжд. Бойко го е спрял, защото го продава в Гърция. Затова строи и пътища натам - да не си чупи цистерните.

Трябва граждански въоръжени патрули с дронове и стрелба към всеки сечащ с камиони в горите....ако искаме ние да сме живи, трябва да избием нашите убийци...

52% от българите се греят на дърва. Откъде мислиш се взимат?

Годишният прираст на гората е 10%. Площта на горите в България се увеличава всяка година. Язовирът е празен, защото не вали дъжд в планините.

Сичат там където не потрябва , а освен това феноменът не е български , а регионален . Липсва една регионална стратегия на високо ниво от сътрудничество . Но след вчерашните изказванията в ООН , кой да се учудва ? От духа на общите решения за регионалните проблеми до унилатерализмът , това си е проблем .

защото нерегулираните сечове имаме наоколо българските гори навсякъде , в всяка една посока , север, юг , изток , запад . Поради който би трябвалао да се намеси ЕС , но дали това е една от техните приоритети ? Щетите от безводието ще са колосални и всъщност непредсказуеми . Само едни водни режими както и някакви обезщетения няма да могат да променят картината . Голям парадокс .

До юли месец наводни половин България. Там може и да не е, но е съмнителна работата че е по средата. Пак някой нещо се е облажил за да се стигне до 12%.

На язовира му е такава функцията - да се пълни когато вали и да се изпразва когато не вали.

30г държавата спи ... ремонт, поддръжка и строителство на нови хидротехнически съоръжения клонящи към нула, масова сеч и нулева залесителна дейност няма как да не доведат до тези резултати

С какво ще напълниш хидротехническото съоръжение? Нали и тези след него искат да тече вода?

водния поток е променлива величина според сезона и именно с тези съоръжения си създаващ условия да имаш вода независимо от сезона и сухите години