Коментари - Наказват преподавателка, псувала студенти | Днес.dir.bg

Наказват преподавателка, псувала студенти

Ръководството на Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и Методий" е започнало дисциплинарно производство срещу преподавател от специалност "Статистика" във връзка със студентска жалба, подадена на 21 януари 2013 година, съобщиха от пресцентъра на университета.

Обратно в новината

Коментари - Наказват преподавателка, псувала студенти | Днес.dir.bg

Коментари

И все пак ГОСПОДАРИТЕ НА ЕФИРА защо не отидат в НСА катедрна "Статистика" - адреналинките са студентки там. Тъкмо ще сравнят нивото!!!

Наде, мога да разбера реакцията ти. Малко ми е трудно, но съм с теб. Еми

зАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗА СТАТИСТИКА ОТ НСА - Г- Н ГАЛОВ? ВСЕ ПАК ГОВОРИМ ЗА СТАТИСТИКА?

зАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗА СТАТИСТИКА ОТ НСА - Г- Н ГАЛОВ? ВСЕ ПАК ГОВОРИМ ЗА СТАТИСТИКА?

Пълна постановка. Практиката е обща - без решени задачи и курсова работа няма явяване на изпит. Но 90% от така наречените студенти са пълни отрепки, мотат се из уневерситетите за да харчат парите на родителитеси. Жалко, че преподавателя не е издържал, аз спокойно, любезно и с усдмивка ги късам, така че да се уверят какви некадърници са, и че за нищо не стават.

Миналата година имах упражнения по статистика при същата преподавателка. Всеки един час при нея беше мъчение... Нащият курс е съставен от млади и културни хора.Никога не сме били провокатори или катализатори на подобно отношение от нея, но въпреки всичко сме го получавали всеки един път. Никога не знаехме какво ще се случи. Е, вместо лайна нас ни наричаше диарии... Бяхме подложени на жсякакви обиди, но си мълчахме, защото нямахме смелостта да и се протижопоставим... Когато започнеше да вика цялата се зачервяваше от гняв... Според мен тя просто няма подход и е психически негодна за преподавател... Това в никакъв случай не означава, че не е професионалист. Напротив, ас. Надежда Цанкова изключително много разбира материята на статистиката, но това не е достатъчно за заеманата от нея длъжност.

Права си е жената!!!Напълно я подкрепям!!!Как може СТУДЕНТИ да се явяват на ИЗПИТ и да не са на ясно КАК точно протича изпита и как се формира Оценката!?!!!...Тези неща се обсъждат по време на лекциите и ли упражненията...,ако въобще някой е ходил на тях... Заслужават си псувните, а още повече и - ги провокират!... Друг е въпросът, че не е възпитано Преподавател да говори така, а може и всичко да е нарочно е инсценирано - за заснемане!!!

Госпожо, Вие чувате ли се какво говорите? Съвсем нормално е студентите да попитат - може би не всички са посещавали лекциите, някои може би трябва да работят за да се изддуржат или просто питат, защото не са сигурни. Да приемем, че не са били на лекции? Е, какво от това? Накрая се пише оценка за знания, нали? Колкото изкарат на изпита толкова, има си правила. Не е нужно студентите да бъдат словесно унижавани по такъв вандалски начин. Дори и да не са прави, а в случая не виждам тяхната "вина", нищо не оправдава действията на преподавателката. Смятам, че тя е шизофреник и има нужда от лечение.

Видяхме лошата учителка,но не видяхме добрите студенти жадни за знания.Нека я личуваме и изхвърлим и какво...На нея и пука,за разлика от младежите. То затова е изтипосано и филмчето.Няма морал- има печалбарство-всеки от новонароилите се университети е готов на всичко за пари.Това е резултата - нихилистична младеж и психически нестабилна учителка.

Пише се мумиченца,а не мимиченца неграмодници

Поведението на даскалицата е зов за помощ. Нейно право е да я лекуват адекватно. Очевидно е че страда и се опитва да пренесе страданието си навън. Този човек може да "изпуши" и да направи някаква беля. Горките студенти, който са били обект на нейната агресия, някой питал ли ги е дали са съгласни да са й отдушник? Без този отдушник нещата можеше да изглеждат по-зле, но кой би дал детето си за подобно упражнение? А близките на горката г-ца - те не виждат ли страданието й? Просто е имала нужда от подкрепа, преди да се превърне в това.... Вероятно се нуждае от хормонално-заместваща терапия, но нека оставим заключенията на съответният оторизиран специалист.

ТАзи жина е за освидетелстване и лечение,би трябвало като преподавател вече да има изградена рутина хора всякакви млади по-буй,по устати неможе да ес избухва така трябва ад се спазва добрия тон,явно,че са и спретнали постановка,но тя се е хванала,а ас и спретнали,защото това не и е първа проява явно и просто са знаели,че ще поеме инициативата....сама си е виновна,но явно вече не става за атзи работа,а и самата дисциплина статистика е безмислена,това емнение на един друг бележит преподавател по Статистика в ВТУ проф.Иван Иванов...

Изобщо не е постановка,и не е единичен случай...За да го направят този клип,със сигурност е имало и преди такива случаи,лично съм присъствал.Не е много удачно да даваш пари, за да получиш добро образование,а то какво-отиваш и те обиждат и псуват...

Показателен пример за това какви хора стоят и от едната и от другата страна на катедрата

за какви деца говорите тук , това са студенти , на по 20 години и за какви глупости ми обяснявате че и било до гуша от някакви си нейни проблеми , като не може да се държи добре в обществото да си седи у дома , университета е едно академично поле където такива думи са просто недопустими . Аз лично ако бях на мястото на някой от студентите , въобще не ме интересува каква е , при първата псувня бих а зашлевил , хората си имат права и тя ги престъпва по мн грозен начин , не бих допуснал някаква си психично болна да ми говори така !

Миналата година няма да забравя изпита си при тази персона.Беше същата работа като на клипчето, само че ние си мълчахме.През цялото време тя не млъкна с приказките си за това колко сме били тъпи,глупави и неграмотни.Как според вас може да се концентрира човек да напише или сметне нещо като постоянно слуша такива...Аз лично бях си пуснала музиката до дупка със слушалките,но пак я чувах...

И студентите са прави и даскалицата е права. От едната страна са наистина дебили, лентяи и безотговорници (продукт са на времето си!?), а от другата страна са дефектирали, слабободготвени "специалисти" (продукт на системата си). И от двете страни има качествени елементи - НО СА МНОГО МАЛКО, за да могат да и повлияят количествено!

В образованието трябва радикална реформа, ако не искаме да останем без каквито и да било специалисти след няколко години. Но май натам отиват нещата. Мисля си, че много хора са с празни глави и чудесни дипломи, благодарение на финикийски знаци. А после? Накъде? Времето ще покаже резултатите на днешното образование.

За Бога, господине, вие вероятно сте последният човек в страната, който не е писал закон за висшето образование! Бъдете така добър и се въздържайте от подобна деятелност!

Ех, направо ме разубедихте! Хайде няма да го напиша!

От как ме турИха за учЕн станАх по-умна от всички, особено от келявия "лошия матрял" - студентите. Аммаха! Май... ви шъ ..ъ!!

Ами майка им, права е жената. Накрая ще излязат юристи и ще заемат местата на кадърните хора. А цялата работа очевидно е постановка. Изнервили са нарочно жената и са я заснели. Едва ли са водили запис с камера на всички лекции, за да я спипат кога ще се разпсува.

Да бе, щото то всеки преподавател може да го накарате да псува като хамалин, при това през толкова много студенти... Знаели са дяволчетата много добре какво ще последва. Скандала е огромен и удря жестоко по имиджа на ВУЗ-а.

Не може и е недопустимо да има такова отношение ,поведение и комуникация на преподавател във висше учебно заведение.Именно поради такова отношение на представител на университета и то към родител на кандидат студент беше взето решение миналата година това да не е нашият избор за по-нататъшно образование.И се оказа правилно.Явно този вид на поведение на преподавателския и изпълнителен състав на университета си е пробил път и се е установил да се проявява все по-често и по често,докато бомбата не експлодира.Жалко за всички останали добросъвестни и доблестни представители на учебното заведение.А относно студентите-причините за тяхното поведение и състояние се появяват много по-рано-като се започне от родителското възпитание,отиването в детска градина,училище ,техникум и се достигне до етапа на студентстване.И затова,че вече не се отива в университета за знания и развитие,а за диплома,взета с цената на всичко,затова,че знанията и учението преминаха границата на морала и се комерсиализираха,за пари всичко става.Жалко за бъдещите поколения.

Тя че откача - откача, но студент означава пълнолетен човек, подразбира се интелигентен, а не лекенца, които се правят на деца...

Мамини синчета. Обидили се били. Като слушате Азис хич не се обиждате. Я бегом марш в казармата, меки китки.

Лошото е, че и тая тъпа ненормална даскалица слуша Азис:)

Тая ако направи така с дъщеря ми например така да я дърпа или псува ше я поръчам да я расцепат така че всеки път когато се види в огледалото да испада е така в същата истерия

Първо,само като чух истеричния и тон(даже не съм се заслушала в думите и,и няма нужда) ми иде да и зашия два яки шамара за да млъкне.Децата ни всекидневно са подложени на такива истерични и перкулясали "преподаватели", а после те били подстрекателите.Я се обърнете към професионалисти или конкретно казано психиатъри .Те да направят оценка на крясъците на особата!аз такива преподаватели никога не съм имала!Никога!Аз не крещя на детето си,дори и като му правя забележка.Каква е тая селянка ,която ще тероризира децата.Я малко да влезете в час,че ми писна от изтрещели

Към хората с проблеми трябва друга тактика. Давайте го по кротко и увещаващо: "Посетете еди кой си хубав, слънчев, психиатричен кабинет, за ваше добро е, ние всички искаме да ви помогнем..." А че не може човек, който не владее себе си да преподава - съм на пълно съгласен!

Е смятай какви учители учат студентите после що си купували дипломи :)) Тая даскалка не става за нищто.....кон да и го натресе :) Майка ви да иба вика :)) Ебати селянката застреляна.....

какво възпитание, каква любезност! Възхитих се!

Спорът за тази учителка е много интересен и показателен за нашата действителност. Много от коментарите варират в двете крайности. Но според мен същината на спора трябва да бъде нужни ли са на тази страна с една шепа хора да има (не съм сигурен) над 30 университета. Колко истински специалисти ще излезнат от тях? Каква реализация ще има за тях? Много от младите хора са осъзнали, че трябва да имат висше образование.Това е добре. Но за нашите условия те трябва да са 5-6 на брой. Всички останали ти предлагат да си "купиш" диплома с таксите, а това е добре дошло и за много от сегашните студенти.

За добро или за зло съм твърде запознат с българското "вишу". Съвсем нарочно няма да взема отношение в полза на едната или другата страна. От доста време се нагнетява антагонизма стари-млади; учители-ученици... Ще кажа само че в практиката си съм срещал както невъобразимо неграмотни преподаватели (дори университетски!), така и преподаватели на европейско, дори "космическо" ниво, за които съм се чудил как , аджеба, за тези пари и в тази ненавистна към интелекта обстановка намират сили да работят, по-точно да творят? Да, да творят - защото преподаването е изкуство! Децата също не можем да ги определим еднозначно като калпазани. Българските деца не могат да се оплачат от липса на талант и заложби. На някои от тях дори не им липсва желание да се трудят и да постигат сериозни успехи. В някои случаи, макар и редки, но може би все по-чести, самите преподаватели не могат да им отговорят на нивото и изискванията... Проблемите започват от там: възпитание у дома, влияние на улицата, на масовата култура и неминуемите пропуски в образованието, които за съжаление, започват още в началното училище. Не малка част от проблема се корени и в тесногръдото му тълкуване от хората, реалност подклаждана, за съжаление, и от медиите... Ако трябва да посоча основния проблем - това е криминогеннта, корупционна, далареаджийска среда, в която растат децата ни. И никакви нови закони и промени, нито експерименти в образованието не могат да премахнат зловредното влияние на този факт! Искрено ваш: Щастливеца

Не мога да разбера кой ще вземе да се обиди от този коментар и ще му сложи "-".

Това не й е за пръв път явно, щом й залагат камера. Вярвайте, че е било редовно. Що се отнася до въпорсите, те бяха съвсем нормално и по естествен начин поставени. Жената не е за преподавател. Да иде да работи в реалния сектор и да внимава с колегите. Че тук са я заснели само, но някъде може да отнсе яки шамари. Освен това да кажа, че цинизмът в академичната ни сфера е ежедневие. Чувал съм на студенти по медицина асистент да отговаря на учебен въпорс така: Да не съм луд да си давам занаята срещу жълти стотинки?! Става дума за МА София. Чувал съм преподавателка от СУ да къса цели потоци. И да пуска с 3-а някой, който й е направил лична услуга. Чувал съм преподаватели да се подиграват на стденти, в,есто да ги учат. Чувал съм масово спеециализанти по медицина да не се допускат до практиката, за да не откраднат занаята на водешите спеециалисти. Виждам само студенти, които са изгонение от академичната общност още с влизането си в университет - с лошо унизително отношение, с омраза. От това излизат недоучили и мразещи. Това не просто съм го чувал, а съм го чувал като ежедневна практика почти без изключение. Това си плаче за ревизия, по-страшна от тази на електроразпределенията. Понеже последствията от това за нацията ни са по--страшни от всяка висока цена на тока.

Браво на студентите, тръгнали да защитават правата си! От такива хора има нужда България, а не от отрепки дето стоят в къщи и си траят вече повече от 20г. На всички които защитават тази Освидетелствана откачалка, ще им кажа, че това им е съдбата, да си траят и да теглят своето робство. Не се ли противопоставя човек на простотията по всички нива в една държава, няма оправия!!! Защитавайте я , но знайте , че за нея всички сте лайна, майка ви да .... Поздрави от Преподавателката!

Моля те, иди на преглед! Градският психодиспансер се намира на ул "Екзарх Йосиф", денонощни дежурства.

Ти си куку. Намерил си кого да защитавмаш - сборище от селски бекове и проститутки, наричащи себе си студенти.

Тежък климактеричен синдром (четох й CV-то в сайта на ВТУ, 63 набор, неомъжена), но това ПО НИКАКЪВ НАЧИН не оправдава срамното и позорно поведение на госпожицата "главен асистент". Вижте, много хора във висшето образование, когато се докопат с драпане и години подмазване, до някоя академична титла, забравят, че са човешки същества, че са били млади, че са били и те студенти, и започват да се възприемат като ИНСТИТУЦИЯ. Жал ми е, наистина, за такива люде нещастни и с мизерна душа . . . Жал ми е, че почти цялото ни висше образование е инфестирано с подобни индивиди, размахали жезъла на властомането и насаждане на страх и подчинение. В много случаи в България със студентите не се дискутира и не им се преподава, те са изпитвани, тормозени, унижавани, на тях се гледа като на едно стадо овце, а не като НАИСТИНА бъдещи колеги и професионалисти. Болно и тъжно ми стана като гледах този клип снощи. Нещата са далеч по-сериозни от пращането в специализиран вид лечебно заведение на въпросната "главна асиситентка".

Ако това беше повсеместно, тогава нямаше да прави такова впечатление, нямаше да бъде излагано на показ, нямаше да бъде коментирано. Фактът, че коментираме, показва, че има надежда (да не се бърка с името на въпросната дама). С две думи - клиничните случаи имат нужда от квалифицирана помощ. Университетът просто трябва да пази потърпевшите от неуспехите на здравната ни система.

Браво на Надежда Цанкова! Кажете ми как иначе да се справи с генерация от малоумни и неграмотни екземпляри, кой знае защо, наречени "студенти".

Надежда сигурно няма проблем със статистиката, но определено има проблем със себе си, клиничен. Ако не е в състояние да се "справи" със себе си, няма да се "справи" с нищо друго, излизащо от рамките на "статистическа единица", камо ли живи хора.

Тя е предизивикана от студентите , но не бива да им се вързва, а да проведе изпита и ги оцени подобаващо - съответно със слаб и така няма да се стигнедо неприятната сцена.

Предизвикана била?? А знаеш ли че е Освидетелствана и се води на отчет в Психо диспансера!? И че е дърпала косите на студентки заедно с вече известните си обиди? Това поведение на нормален човек ли е??? Преподавател!?

Значи се опитвате да изкарате човек виновен, че е болен?!

Защо тази жена изпадна в такава криза е напълно ясно! Много ми хареса израза й че всеки селянин с пари получава диплома по право.Нима не е така. Няма университет,няма институт от който да не излизан прависти. Какво ще правят след това и колко ги бъде тези прависти- никой не го е грижа. Влезте в съдебните зали и ще се наслушате на "шедьоври" излезли от устата на тези прависти.

За съжаление това е българската действителност.Това се случва и в дет.градини, училищата и университетите.Затова на няма в никоя класация по престижно учебно заведение.Затова децата които искат да бъдат учени и уважавани бягат на вън в други страни и не искат да чуят за тук.Там те се доказват и биват ценени .По въпроса-тази преподавателка явно е забравила ,че е била студент и за какво е сложена там .Децата с нищо не я провокират-те са там за да питат и учат и тя трябва да им се извини.

Напълно съм съгласен с Вас!

Ако тази преподавателка не прави някакъв цирк за пред камерата, то тогава незабавно трябва да я откарат в психиатрията за временно лечение. Определено има шизофренични отклонения...

Аз направих вече коментар по случая, но речих да разкажа и един стар виц за който ми напомня цялата ситуация. Двама каруцари се засичат с каруците си пред пазара и започват спор на "френски". Първия: "Жа упре". Другия: "Уй жа упре" ....;):)

Прав сте, постановката е очевидна. Но за да направят подобна обстановка, на студентите явно им е ясно какво ще последва. Те познават преподавателя си и очевидно това не се случва за първи път, за да знаят че нейният час трябва да се запише. Тя би трябвало да избухва всеки час така. В случая нямаше никаква провокация спрямо нея.

излезе,че висшите учебни заведения са детска градина,където предователите следва да дундуркат студентите и да им сменят памперсите;с опростителна усмивка да се радват на глупавите им бръщолевения - пък науката студентите ще превземат като се наредят в управлението с подарените им дипломи.РЕЗИЛ за студенцията,която си общува с псувни и рогатни ей,така - сега не е комунизъм!

Пише се рУгатня. Правиш някакъв опит да иронизираш, но не ти се удава. Никой не иска от нея да му сменя памперса , а да обясни човешки начина на изпитване. И да, сега не е социализъм и образованието се плаща, а много от студентите работят и то повече, отколкото на едновремешните бригади.

Това е постановка! Вината не е само на преподавателката!

Ах, "горките студенти "!! Нито бригади знаят , нито нищо !! Влезли са само с оценка от матурата !!Сега - достойнство и чест !! Че е постановка е ясно !! Такива завършили " висшисти " ги чака Европа - чинии има да се мият , кучета да се разхождат , чистачи на .... какво ли не !!

нужно ли е да знаем бригади, за да бъдем на твоето ниво, пикльо? Не знаем бригади, но не учим и научен комунизъм! Свободомислещи хора сме и си знаем правата!

Проблемът Ви е точно в това - знаете си правата, но не си знаете възможностите. А от писмената Ви "грамотност" се вижда, че определено възможностите Ви са нищожни. Да не говорим за липсата на възпитание. Например, по отношение на обръщението "пикльо" ще цитирам герой от филм: "Това го кажи на баща си!".

а задължения студентите имат ли? Пикльо си ти, защото направо почваш с обидни думи.

Трябва ли университетските органи да се занимават с тези неща чак след подобен скандал и заснемане на видео? Кога най-накрая студентските ни права ще бъдат уважавани във всеки университет?

а задължения студентите имат ли?

Трябва да си голям дебил, за да се опитваш дори да разбереш поведението на въпросната пуйка. И аз отначало се опитвах да я разбера, но я гледах по Нова ТВ и нямаше капка срам.

Имате ли идея, драги коментиращи, как учат децата ви до 12 клас? Първи час - няма никой. Спят. Започват да се влачат едва втория. Част от тях вонят на снощен алкохол, момичетата са облечени така, сякаш току що им е свършила смяната на Околовръстното. Няма ранички, няма учебници, някои и тетрадки нямат. Не знаят в кой час са. Не знаят какъв е предметът, не знаят докъде сме с материала. Идват да се уговорят какво ще правят през деня. След третия час отиват да пият кафе и не се връщат. А ние им пишем тройките и мълчим, защото ако ги изгоним, ще останем без работа. Всеки ученик е част от делигирания ни бюджет. Така със умното съдействие на министерството, обучаваме хора, които нямат идея какво правят в училище. После стават студенти. Не оправдавам преподавателката, но явно й е дошло до гуша от олигофрени.

ама, госпожо вие чувате ли се какви ги дрънкате????? ако учителят не е пример за детето в училище, то кой друг. ако сте комплексирана, че заплатата Ви е малка, не е нужно да обиждате българските деца. срамота е дори да се опитвате да защитите преподавателката. моля ви, подайте си оставката, не искам такива учители в нашето образование!

жената описва факти. Обидни за състоянието на нещата, но факти. Обидно е, че не стъпват в час, но не за учителката. Обидно е, че лъхат на алкохол, но не за учителката. Не им го е сервирала тя. Тя виновна ли е за фактологията, та да си подава оставката? Да си я подадат в министерството на образованието. А ти се изказваш като неграмотен комплексар, пълен с права и без грам задължения.

така е госпожо, учителка.

Госпожо учителке, вие, преподавателите нямате ли деца? Те не учат ли в същите училища, заедно с останалите и не са ли същите като тези, които така "литературно" описвате? А какво ще кажете за това, че ние, родителите прибирайки се от работа, вместо да си почиваме се налага да обясняваме на децата си учебния материал, който всъщност е трябвало ВИЕ да направите? Като искате добри заплати, се постарайте да си ги заслужите! Не може детето ми да се прибира от училище и да ми казва, че нищо не е разбрало от часовете, защото другите му съученици тичат, крещат и му пречат, а преподавателите се правят, че не виждат и не чуват, а когато помолят за допълнително обяснение, отговорът е "давам частни уроци, който не е разбрал да си запише час"!!!

Чак сега разбрах, защо внучетата ми заминаха да учат в Германия и Англия!

И кои ги подготви, за да отидат да учат в чужбина? Може би дядо им?

...случаят е емблематичен.Преподавателката се държи наистина недопустимо, минавайки всякакви граници за етично поведение, не мога да я оправдая!.Но, забележете - телефонът с камерата е включен още когато жената започва да обяснява кротко и сравнително спокойно как ще се проведе изпита. Това за какво говори?? - за преднамерена провокация, явно и преди е имало остри сблъсъци между страните по повод "как се процедира". "Студентите" са очаквали, че в един момент нервите и няма да издържат, и от своя страна са "процедирали" по този начин.Това обаче демонстрира само просташки манталитет.За съжаление, мога да констатирам, че повечето студенти в днешно време са просто една паплач, която трябва да се върне, в училище, за да завърши както трябва основното и средното си образование, и чак тогава да мисли за ВУЗ-е.Вижте какво става в училище - с биричка и водка през голямото междучасие, разговори по телефона в час....после мама и тате плащат таксите и ето, "маминото" станало студент! По мое време, единственото, което студентите си позволяваха по адрес на някой "лош" преподавател, бе да го нарекат "Секирата", само защото е много взискателен и къса на изпит.Случаят просто показва болното ни като цяло общество....

Много точен коментар.

Независимо дали има провокация или не, такъв език е абсолютно недопустим и по скоро отговаря на манталитета на каруцар. Лекотата на изказа с която се лее цветущата терминология, говорят за проблеми които са далече от академичното ниво!

права е дозента! наи-лошото е, че учат право и така не се намери 1 ида, за да успокои страстите и да анализира разногласията. нападнаха жената от всички страни с тапи вапроси. дозента каза, кога са обяснени шемите на изпита. от една зала хора явно никои не беше идвал на лекзии. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То пък един предмет - Стъкмистика, българския вариант на статистиката!!Всяка година фирмите попълват едни романи от по 72 страници с пълни глупости!!!А за тази псувня на майка трябваше някой да и резне едно кроше в муцуната та да си глътне мостовете тая кукундрела.Защото като я гледам за нея е песента - ....блъсках я , блъсках я , блъсках я с кеф, а тя както винаги смърдеше на кенеф...

Впечатляващо просташко изказване!

жената е в истерия..но за "Право" е много права и всяко село факултет...явно е в "критическата

Вижда се, че и ти не си по - различен от нея. Не ми бери грижата на мен. Аз когато е трябвало съм си взимал изпитите, но явно ти имаш проблем.

Коментари - Наказват преподавателка, псувала студенти | Днес.dir.bg

Наказват преподавателка, псувала студенти

Ръководството на Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и Методий" е започнало дисциплинарно производство срещу преподавател от специалност "Статистика" във връзка със студентска жалба, подадена на 21 януари 2013 година, съобщиха от пресцентъра на университета.

Обратно в новината

Коментари - Наказват преподавателка, псувала студенти | Днес.dir.bg

Коментари

И все пак ГОСПОДАРИТЕ НА ЕФИРА защо не отидат в НСА катедрна "Статистика" - адреналинките са студентки там. Тъкмо ще сравнят нивото!!!

Наде, мога да разбера реакцията ти. Малко ми е трудно, но съм с теб. Еми

зАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗА СТАТИСТИКА ОТ НСА - Г- Н ГАЛОВ? ВСЕ ПАК ГОВОРИМ ЗА СТАТИСТИКА?

зАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗА СТАТИСТИКА ОТ НСА - Г- Н ГАЛОВ? ВСЕ ПАК ГОВОРИМ ЗА СТАТИСТИКА?

Пълна постановка. Практиката е обща - без решени задачи и курсова работа няма явяване на изпит. Но 90% от така наречените студенти са пълни отрепки, мотат се из уневерситетите за да харчат парите на родителитеси. Жалко, че преподавателя не е издържал, аз спокойно, любезно и с усдмивка ги късам, така че да се уверят какви некадърници са, и че за нищо не стават.

Миналата година имах упражнения по статистика при същата преподавателка. Всеки един час при нея беше мъчение... Нащият курс е съставен от млади и културни хора.Никога не сме били провокатори или катализатори на подобно отношение от нея, но въпреки всичко сме го получавали всеки един път. Никога не знаехме какво ще се случи. Е, вместо лайна нас ни наричаше диарии... Бяхме подложени на жсякакви обиди, но си мълчахме, защото нямахме смелостта да и се протижопоставим... Когато започнеше да вика цялата се зачервяваше от гняв... Според мен тя просто няма подход и е психически негодна за преподавател... Това в никакъв случай не означава, че не е професионалист. Напротив, ас. Надежда Цанкова изключително много разбира материята на статистиката, но това не е достатъчно за заеманата от нея длъжност.

Права си е жената!!!Напълно я подкрепям!!!Как може СТУДЕНТИ да се явяват на ИЗПИТ и да не са на ясно КАК точно протича изпита и как се формира Оценката!?!!!...Тези неща се обсъждат по време на лекциите и ли упражненията...,ако въобще някой е ходил на тях... Заслужават си псувните, а още повече и - ги провокират!... Друг е въпросът, че не е възпитано Преподавател да говори така, а може и всичко да е нарочно е инсценирано - за заснемане!!!

Госпожо, Вие чувате ли се какво говорите? Съвсем нормално е студентите да попитат - може би не всички са посещавали лекциите, някои може би трябва да работят за да се изддуржат или просто питат, защото не са сигурни. Да приемем, че не са били на лекции? Е, какво от това? Накрая се пише оценка за знания, нали? Колкото изкарат на изпита толкова, има си правила. Не е нужно студентите да бъдат словесно унижавани по такъв вандалски начин. Дори и да не са прави, а в случая не виждам тяхната "вина", нищо не оправдава действията на преподавателката. Смятам, че тя е шизофреник и има нужда от лечение.

Видяхме лошата учителка,но не видяхме добрите студенти жадни за знания.Нека я личуваме и изхвърлим и какво...На нея и пука,за разлика от младежите. То затова е изтипосано и филмчето.Няма морал- има печалбарство-всеки от новонароилите се университети е готов на всичко за пари.Това е резултата - нихилистична младеж и психически нестабилна учителка.

Пише се мумиченца,а не мимиченца неграмодници

Поведението на даскалицата е зов за помощ. Нейно право е да я лекуват адекватно. Очевидно е че страда и се опитва да пренесе страданието си навън. Този човек може да "изпуши" и да направи някаква беля. Горките студенти, който са били обект на нейната агресия, някой питал ли ги е дали са съгласни да са й отдушник? Без този отдушник нещата можеше да изглеждат по-зле, но кой би дал детето си за подобно упражнение? А близките на горката г-ца - те не виждат ли страданието й? Просто е имала нужда от подкрепа, преди да се превърне в това.... Вероятно се нуждае от хормонално-заместваща терапия, но нека оставим заключенията на съответният оторизиран специалист.

ТАзи жина е за освидетелстване и лечение,би трябвало като преподавател вече да има изградена рутина хора всякакви млади по-буй,по устати неможе да ес избухва така трябва ад се спазва добрия тон,явно,че са и спретнали постановка,но тя се е хванала,а ас и спретнали,защото това не и е първа проява явно и просто са знаели,че ще поеме инициативата....сама си е виновна,но явно вече не става за атзи работа,а и самата дисциплина статистика е безмислена,това емнение на един друг бележит преподавател по Статистика в ВТУ проф.Иван Иванов...

Изобщо не е постановка,и не е единичен случай...За да го направят този клип,със сигурност е имало и преди такива случаи,лично съм присъствал.Не е много удачно да даваш пари, за да получиш добро образование,а то какво-отиваш и те обиждат и псуват...

Показателен пример за това какви хора стоят и от едната и от другата страна на катедрата

за какви деца говорите тук , това са студенти , на по 20 години и за какви глупости ми обяснявате че и било до гуша от някакви си нейни проблеми , като не може да се държи добре в обществото да си седи у дома , университета е едно академично поле където такива думи са просто недопустими . Аз лично ако бях на мястото на някой от студентите , въобще не ме интересува каква е , при първата псувня бих а зашлевил , хората си имат права и тя ги престъпва по мн грозен начин , не бих допуснал някаква си психично болна да ми говори така !

Миналата година няма да забравя изпита си при тази персона.Беше същата работа като на клипчето, само че ние си мълчахме.През цялото време тя не млъкна с приказките си за това колко сме били тъпи,глупави и неграмотни.Как според вас може да се концентрира човек да напише или сметне нещо като постоянно слуша такива...Аз лично бях си пуснала музиката до дупка със слушалките,но пак я чувах...

И студентите са прави и даскалицата е права. От едната страна са наистина дебили, лентяи и безотговорници (продукт са на времето си!?), а от другата страна са дефектирали, слабободготвени "специалисти" (продукт на системата си). И от двете страни има качествени елементи - НО СА МНОГО МАЛКО, за да могат да и повлияят количествено!

В образованието трябва радикална реформа, ако не искаме да останем без каквито и да било специалисти след няколко години. Но май натам отиват нещата. Мисля си, че много хора са с празни глави и чудесни дипломи, благодарение на финикийски знаци. А после? Накъде? Времето ще покаже резултатите на днешното образование.

За Бога, господине, вие вероятно сте последният човек в страната, който не е писал закон за висшето образование! Бъдете така добър и се въздържайте от подобна деятелност!

Ех, направо ме разубедихте! Хайде няма да го напиша!

От как ме турИха за учЕн станАх по-умна от всички, особено от келявия "лошия матрял" - студентите. Аммаха! Май... ви шъ ..ъ!!

Ами майка им, права е жената. Накрая ще излязат юристи и ще заемат местата на кадърните хора. А цялата работа очевидно е постановка. Изнервили са нарочно жената и са я заснели. Едва ли са водили запис с камера на всички лекции, за да я спипат кога ще се разпсува.

Да бе, щото то всеки преподавател може да го накарате да псува като хамалин, при това през толкова много студенти... Знаели са дяволчетата много добре какво ще последва. Скандала е огромен и удря жестоко по имиджа на ВУЗ-а.

Не може и е недопустимо да има такова отношение ,поведение и комуникация на преподавател във висше учебно заведение.Именно поради такова отношение на представител на университета и то към родител на кандидат студент беше взето решение миналата година това да не е нашият избор за по-нататъшно образование.И се оказа правилно.Явно този вид на поведение на преподавателския и изпълнителен състав на университета си е пробил път и се е установил да се проявява все по-често и по често,докато бомбата не експлодира.Жалко за всички останали добросъвестни и доблестни представители на учебното заведение.А относно студентите-причините за тяхното поведение и състояние се появяват много по-рано-като се започне от родителското възпитание,отиването в детска градина,училище ,техникум и се достигне до етапа на студентстване.И затова,че вече не се отива в университета за знания и развитие,а за диплома,взета с цената на всичко,затова,че знанията и учението преминаха границата на морала и се комерсиализираха,за пари всичко става.Жалко за бъдещите поколения.

Тя че откача - откача, но студент означава пълнолетен човек, подразбира се интелигентен, а не лекенца, които се правят на деца...

Мамини синчета. Обидили се били. Като слушате Азис хич не се обиждате. Я бегом марш в казармата, меки китки.

Лошото е, че и тая тъпа ненормална даскалица слуша Азис:)

Тая ако направи така с дъщеря ми например така да я дърпа или псува ше я поръчам да я расцепат така че всеки път когато се види в огледалото да испада е така в същата истерия

Първо,само като чух истеричния и тон(даже не съм се заслушала в думите и,и няма нужда) ми иде да и зашия два яки шамара за да млъкне.Децата ни всекидневно са подложени на такива истерични и перкулясали "преподаватели", а после те били подстрекателите.Я се обърнете към професионалисти или конкретно казано психиатъри .Те да направят оценка на крясъците на особата!аз такива преподаватели никога не съм имала!Никога!Аз не крещя на детето си,дори и като му правя забележка.Каква е тая селянка ,която ще тероризира децата.Я малко да влезете в час,че ми писна от изтрещели

Към хората с проблеми трябва друга тактика. Давайте го по кротко и увещаващо: "Посетете еди кой си хубав, слънчев, психиатричен кабинет, за ваше добро е, ние всички искаме да ви помогнем..." А че не може човек, който не владее себе си да преподава - съм на пълно съгласен!

Е смятай какви учители учат студентите после що си купували дипломи :)) Тая даскалка не става за нищто.....кон да и го натресе :) Майка ви да иба вика :)) Ебати селянката застреляна.....

какво възпитание, каква любезност! Възхитих се!

Спорът за тази учителка е много интересен и показателен за нашата действителност. Много от коментарите варират в двете крайности. Но според мен същината на спора трябва да бъде нужни ли са на тази страна с една шепа хора да има (не съм сигурен) над 30 университета. Колко истински специалисти ще излезнат от тях? Каква реализация ще има за тях? Много от младите хора са осъзнали, че трябва да имат висше образование.Това е добре. Но за нашите условия те трябва да са 5-6 на брой. Всички останали ти предлагат да си "купиш" диплома с таксите, а това е добре дошло и за много от сегашните студенти.

За добро или за зло съм твърде запознат с българското "вишу". Съвсем нарочно няма да взема отношение в полза на едната или другата страна. От доста време се нагнетява антагонизма стари-млади; учители-ученици... Ще кажа само че в практиката си съм срещал както невъобразимо неграмотни преподаватели (дори университетски!), така и преподаватели на европейско, дори "космическо" ниво, за които съм се чудил как , аджеба, за тези пари и в тази ненавистна към интелекта обстановка намират сили да работят, по-точно да творят? Да, да творят - защото преподаването е изкуство! Децата също не можем да ги определим еднозначно като калпазани. Българските деца не могат да се оплачат от липса на талант и заложби. На някои от тях дори не им липсва желание да се трудят и да постигат сериозни успехи. В някои случаи, макар и редки, но може би все по-чести, самите преподаватели не могат да им отговорят на нивото и изискванията... Проблемите започват от там: възпитание у дома, влияние на улицата, на масовата култура и неминуемите пропуски в образованието, които за съжаление, започват още в началното училище. Не малка част от проблема се корени и в тесногръдото му тълкуване от хората, реалност подклаждана, за съжаление, и от медиите... Ако трябва да посоча основния проблем - това е криминогеннта, корупционна, далареаджийска среда, в която растат децата ни. И никакви нови закони и промени, нито експерименти в образованието не могат да премахнат зловредното влияние на този факт! Искрено ваш: Щастливеца

Не мога да разбера кой ще вземе да се обиди от този коментар и ще му сложи "-".

Това не й е за пръв път явно, щом й залагат камера. Вярвайте, че е било редовно. Що се отнася до въпорсите, те бяха съвсем нормално и по естествен начин поставени. Жената не е за преподавател. Да иде да работи в реалния сектор и да внимава с колегите. Че тук са я заснели само, но някъде може да отнсе яки шамари. Освен това да кажа, че цинизмът в академичната ни сфера е ежедневие. Чувал съм на студенти по медицина асистент да отговаря на учебен въпорс така: Да не съм луд да си давам занаята срещу жълти стотинки?! Става дума за МА София. Чувал съм преподавателка от СУ да къса цели потоци. И да пуска с 3-а някой, който й е направил лична услуга. Чувал съм преподаватели да се подиграват на стденти, в,есто да ги учат. Чувал съм масово спеециализанти по медицина да не се допускат до практиката, за да не откраднат занаята на водешите спеециалисти. Виждам само студенти, които са изгонение от академичната общност още с влизането си в университет - с лошо унизително отношение, с омраза. От това излизат недоучили и мразещи. Това не просто съм го чувал, а съм го чувал като ежедневна практика почти без изключение. Това си плаче за ревизия, по-страшна от тази на електроразпределенията. Понеже последствията от това за нацията ни са по--страшни от всяка висока цена на тока.

Браво на студентите, тръгнали да защитават правата си! От такива хора има нужда България, а не от отрепки дето стоят в къщи и си траят вече повече от 20г. На всички които защитават тази Освидетелствана откачалка, ще им кажа, че това им е съдбата, да си траят и да теглят своето робство. Не се ли противопоставя човек на простотията по всички нива в една държава, няма оправия!!! Защитавайте я , но знайте , че за нея всички сте лайна, майка ви да .... Поздрави от Преподавателката!

Моля те, иди на преглед! Градският психодиспансер се намира на ул "Екзарх Йосиф", денонощни дежурства.

Ти си куку. Намерил си кого да защитавмаш - сборище от селски бекове и проститутки, наричащи себе си студенти.

Тежък климактеричен синдром (четох й CV-то в сайта на ВТУ, 63 набор, неомъжена), но това ПО НИКАКЪВ НАЧИН не оправдава срамното и позорно поведение на госпожицата "главен асистент". Вижте, много хора във висшето образование, когато се докопат с драпане и години подмазване, до някоя академична титла, забравят, че са човешки същества, че са били млади, че са били и те студенти, и започват да се възприемат като ИНСТИТУЦИЯ. Жал ми е, наистина, за такива люде нещастни и с мизерна душа . . . Жал ми е, че почти цялото ни висше образование е инфестирано с подобни индивиди, размахали жезъла на властомането и насаждане на страх и подчинение. В много случаи в България със студентите не се дискутира и не им се преподава, те са изпитвани, тормозени, унижавани, на тях се гледа като на едно стадо овце, а не като НАИСТИНА бъдещи колеги и професионалисти. Болно и тъжно ми стана като гледах този клип снощи. Нещата са далеч по-сериозни от пращането в специализиран вид лечебно заведение на въпросната "главна асиситентка".

Ако това беше повсеместно, тогава нямаше да прави такова впечатление, нямаше да бъде излагано на показ, нямаше да бъде коментирано. Фактът, че коментираме, показва, че има надежда (да не се бърка с името на въпросната дама). С две думи - клиничните случаи имат нужда от квалифицирана помощ. Университетът просто трябва да пази потърпевшите от неуспехите на здравната ни система.

Браво на Надежда Цанкова! Кажете ми как иначе да се справи с генерация от малоумни и неграмотни екземпляри, кой знае защо, наречени "студенти".

Надежда сигурно няма проблем със статистиката, но определено има проблем със себе си, клиничен. Ако не е в състояние да се "справи" със себе си, няма да се "справи" с нищо друго, излизащо от рамките на "статистическа единица", камо ли живи хора.

Тя е предизивикана от студентите , но не бива да им се вързва, а да проведе изпита и ги оцени подобаващо - съответно със слаб и така няма да се стигнедо неприятната сцена.

Предизвикана била?? А знаеш ли че е Освидетелствана и се води на отчет в Психо диспансера!? И че е дърпала косите на студентки заедно с вече известните си обиди? Това поведение на нормален човек ли е??? Преподавател!?

Значи се опитвате да изкарате човек виновен, че е болен?!

Защо тази жена изпадна в такава криза е напълно ясно! Много ми хареса израза й че всеки селянин с пари получава диплома по право.Нима не е така. Няма университет,няма институт от който да не излизан прависти. Какво ще правят след това и колко ги бъде тези прависти- никой не го е грижа. Влезте в съдебните зали и ще се наслушате на "шедьоври" излезли от устата на тези прависти.

За съжаление това е българската действителност.Това се случва и в дет.градини, училищата и университетите.Затова на няма в никоя класация по престижно учебно заведение.Затова децата които искат да бъдат учени и уважавани бягат на вън в други страни и не искат да чуят за тук.Там те се доказват и биват ценени .По въпроса-тази преподавателка явно е забравила ,че е била студент и за какво е сложена там .Децата с нищо не я провокират-те са там за да питат и учат и тя трябва да им се извини.

Напълно съм съгласен с Вас!

Ако тази преподавателка не прави някакъв цирк за пред камерата, то тогава незабавно трябва да я откарат в психиатрията за временно лечение. Определено има шизофренични отклонения...

Аз направих вече коментар по случая, но речих да разкажа и един стар виц за който ми напомня цялата ситуация. Двама каруцари се засичат с каруците си пред пазара и започват спор на "френски". Първия: "Жа упре". Другия: "Уй жа упре" ....;):)

Прав сте, постановката е очевидна. Но за да направят подобна обстановка, на студентите явно им е ясно какво ще последва. Те познават преподавателя си и очевидно това не се случва за първи път, за да знаят че нейният час трябва да се запише. Тя би трябвало да избухва всеки час така. В случая нямаше никаква провокация спрямо нея.

излезе,че висшите учебни заведения са детска градина,където предователите следва да дундуркат студентите и да им сменят памперсите;с опростителна усмивка да се радват на глупавите им бръщолевения - пък науката студентите ще превземат като се наредят в управлението с подарените им дипломи.РЕЗИЛ за студенцията,която си общува с псувни и рогатни ей,така - сега не е комунизъм!

Пише се рУгатня. Правиш някакъв опит да иронизираш, но не ти се удава. Никой не иска от нея да му сменя памперса , а да обясни човешки начина на изпитване. И да, сега не е социализъм и образованието се плаща, а много от студентите работят и то повече, отколкото на едновремешните бригади.

Това е постановка! Вината не е само на преподавателката!

Ах, "горките студенти "!! Нито бригади знаят , нито нищо !! Влезли са само с оценка от матурата !!Сега - достойнство и чест !! Че е постановка е ясно !! Такива завършили " висшисти " ги чака Европа - чинии има да се мият , кучета да се разхождат , чистачи на .... какво ли не !!

нужно ли е да знаем бригади, за да бъдем на твоето ниво, пикльо? Не знаем бригади, но не учим и научен комунизъм! Свободомислещи хора сме и си знаем правата!

Проблемът Ви е точно в това - знаете си правата, но не си знаете възможностите. А от писмената Ви "грамотност" се вижда, че определено възможностите Ви са нищожни. Да не говорим за липсата на възпитание. Например, по отношение на обръщението "пикльо" ще цитирам герой от филм: "Това го кажи на баща си!".

а задължения студентите имат ли? Пикльо си ти, защото направо почваш с обидни думи.

Трябва ли университетските органи да се занимават с тези неща чак след подобен скандал и заснемане на видео? Кога най-накрая студентските ни права ще бъдат уважавани във всеки университет?

а задължения студентите имат ли?

Трябва да си голям дебил, за да се опитваш дори да разбереш поведението на въпросната пуйка. И аз отначало се опитвах да я разбера, но я гледах по Нова ТВ и нямаше капка срам.

Имате ли идея, драги коментиращи, как учат децата ви до 12 клас? Първи час - няма никой. Спят. Започват да се влачат едва втория. Част от тях вонят на снощен алкохол, момичетата са облечени така, сякаш току що им е свършила смяната на Околовръстното. Няма ранички, няма учебници, някои и тетрадки нямат. Не знаят в кой час са. Не знаят какъв е предметът, не знаят докъде сме с материала. Идват да се уговорят какво ще правят през деня. След третия час отиват да пият кафе и не се връщат. А ние им пишем тройките и мълчим, защото ако ги изгоним, ще останем без работа. Всеки ученик е част от делигирания ни бюджет. Така със умното съдействие на министерството, обучаваме хора, които нямат идея какво правят в училище. После стават студенти. Не оправдавам преподавателката, но явно й е дошло до гуша от олигофрени.

ама, госпожо вие чувате ли се какви ги дрънкате????? ако учителят не е пример за детето в училище, то кой друг. ако сте комплексирана, че заплатата Ви е малка, не е нужно да обиждате българските деца. срамота е дори да се опитвате да защитите преподавателката. моля ви, подайте си оставката, не искам такива учители в нашето образование!

жената описва факти. Обидни за състоянието на нещата, но факти. Обидно е, че не стъпват в час, но не за учителката. Обидно е, че лъхат на алкохол, но не за учителката. Не им го е сервирала тя. Тя виновна ли е за фактологията, та да си подава оставката? Да си я подадат в министерството на образованието. А ти се изказваш като неграмотен комплексар, пълен с права и без грам задължения.

така е госпожо, учителка.

Госпожо учителке, вие, преподавателите нямате ли деца? Те не учат ли в същите училища, заедно с останалите и не са ли същите като тези, които така "литературно" описвате? А какво ще кажете за това, че ние, родителите прибирайки се от работа, вместо да си почиваме се налага да обясняваме на децата си учебния материал, който всъщност е трябвало ВИЕ да направите? Като искате добри заплати, се постарайте да си ги заслужите! Не може детето ми да се прибира от училище и да ми казва, че нищо не е разбрало от часовете, защото другите му съученици тичат, крещат и му пречат, а преподавателите се правят, че не виждат и не чуват, а когато помолят за допълнително обяснение, отговорът е "давам частни уроци, който не е разбрал да си запише час"!!!

Чак сега разбрах, защо внучетата ми заминаха да учат в Германия и Англия!

И кои ги подготви, за да отидат да учат в чужбина? Може би дядо им?

...случаят е емблематичен.Преподавателката се държи наистина недопустимо, минавайки всякакви граници за етично поведение, не мога да я оправдая!.Но, забележете - телефонът с камерата е включен още когато жената започва да обяснява кротко и сравнително спокойно как ще се проведе изпита. Това за какво говори?? - за преднамерена провокация, явно и преди е имало остри сблъсъци между страните по повод "как се процедира". "Студентите" са очаквали, че в един момент нервите и няма да издържат, и от своя страна са "процедирали" по този начин.Това обаче демонстрира само просташки манталитет.За съжаление, мога да констатирам, че повечето студенти в днешно време са просто една паплач, която трябва да се върне, в училище, за да завърши както трябва основното и средното си образование, и чак тогава да мисли за ВУЗ-е.Вижте какво става в училище - с биричка и водка през голямото междучасие, разговори по телефона в час....после мама и тате плащат таксите и ето, "маминото" станало студент! По мое време, единственото, което студентите си позволяваха по адрес на някой "лош" преподавател, бе да го нарекат "Секирата", само защото е много взискателен и къса на изпит.Случаят просто показва болното ни като цяло общество....

Много точен коментар.

Независимо дали има провокация или не, такъв език е абсолютно недопустим и по скоро отговаря на манталитета на каруцар. Лекотата на изказа с която се лее цветущата терминология, говорят за проблеми които са далече от академичното ниво!

права е дозента! наи-лошото е, че учат право и така не се намери 1 ида, за да успокои страстите и да анализира разногласията. нападнаха жената от всички страни с тапи вапроси. дозента каза, кога са обяснени шемите на изпита. от една зала хора явно никои не беше идвал на лекзии. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То пък един предмет - Стъкмистика, българския вариант на статистиката!!Всяка година фирмите попълват едни романи от по 72 страници с пълни глупости!!!А за тази псувня на майка трябваше някой да и резне едно кроше в муцуната та да си глътне мостовете тая кукундрела.Защото като я гледам за нея е песента - ....блъсках я , блъсках я , блъсках я с кеф, а тя както винаги смърдеше на кенеф...

Впечатляващо просташко изказване!

жената е в истерия..но за "Право" е много права и всяко село факултет...явно е в "критическата

Вижда се, че и ти не си по - различен от нея. Не ми бери грижата на мен. Аз когато е трябвало съм си взимал изпитите, но явно ти имаш проблем.