Премиерът: Цените на горивата падат и ще падат, компаниите да публикуват как ги формират

"Мъчно ми е и ме е яд за майките, но оставка на Валери Симеонов е решение на коалиционния партньор", обяви Бойко Борисов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И Тиква ми викат и тиква...

си свалиха маските и се превърнаха в ганстери по улиците.

тази паплач. Беше ясно от първият ден, че тази пасмина е на площада да създава хаос в държавата. Единственият който ги нарече с истинските имена Симеонов, комуноидната проказа го обяви за прокажен. Абсолютен парадокс.

2016-та година КЗК даде разбивка на цените - 40% ЛУКОЙЛ, 40 % ДДС и АКЦИЗ, 10-12% печалба на търговците, 2% - транспортни разходи, останалото - административни разходи, съхранение на гориво, заплати по бензиностанциите, добавки за гориво, фири... Ама то горивото не са лотарийните картончета за търкане та да са със 7 % ДДС, я.. Пък и АКЦИЗА дори се облага с ДДС.. Тъй де данък върху данъка са начислява в горивата.. Най скъпото гориво е в Норвегия. Ама норвежеца дава 0,9% от дневната си надница за литър гориво.. Управляващите преди протестите викаха, че у нас е най-евтиното гориво, щото акциза бил най-нисък в ЕС и т.н. бляботения по въпроса.. Ама българина дава до 5% от дневната си надница за литър гориво..

При цена от 2,50 млв за литър приходите в хазната са ПОВЕЧЕ от при 2 млв. на литър... Сега ви продънват ушите за други доставчици на гориво, газ.. 2012-та Овъргаз имаше договор аналогичен на договора на Булгаргаз.. И можеше като друг доставчик да дава газ на по-ниска цена от тази на Булгаргаз.. Сами си проверете как ДЪРЖАВАТА ЗАДЪЛЖИ Овъргаз да продава на цените на Булгаргаз.. За да няма конкуренция.. ЩОТО МОНОПОЛА ЗА ПЪЛНЕНЕ НА БЮДЖЕТА НЯМА КОНКУРЕНЦИЯ...

Плащам си ГО на вноски, тази ми беше първата след увеличението. Преди плащах вноски по 48 лв., а сега е 70 лв. Баци Боци, пусни една таблица да видиме, как ги формираш тия цени. Аааа верно беее, те доходите ми се увеличили в троен размер за 5 месеца. Как забравих

не разбрахте ли, че цените на бензина и всички стоки се повишават от търговците?

ние го сваляме, те го избират

България-0.51 Чехия-0.49 Германия-0.48 Австрия-0.458 Естония-0.45 Румъния-0.436 Словакия-0.427 Полша-0.374 ЗАЩО Е ТАКА? ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ!

доходите ти са нищожни

"Бойко Борисов обяви, че цените на горивата падат" , само Симеонов не маже падне! А всичко тръгна от него.

И на глупакът е ясно, че над 50% от цената на горивата са данъци и акцизи, т.е. пари в джоба на държавата! Останалите 50% покриват цената на продукта (която не е малка), разходите по реализацията му и печалбата на търговеца! Така, че това упражнение с показването на цената не е нищо друго, освен жалък опит за насочване на недовослтвото към друг адресат! При това не толкова заслужено! Защото търговецът освен, че работи за печалбата си, е инвестирал не малко в мрежата си за реализация и осигурява и работни места, от които в държавата влизат допълнително не малко данъци, Докато ролята на държавата е единствено и само да събере и преразпредели парите (разбирай, да открадне голяма част от тях, чрез чиновниците-калинки). Ако поне имахме нормално функционираща държава, да си затвориш очите! А то....Както казва един хуморист :"Няма такава държава!"

А откъде тогава ще има пари за майките с умствени увреждания

Какво стана с тези женици?

Като почнат дебилите да си плащат осигуровките от собствения джоб а не от бюджета, като престанат да си увеличават заплати на база някаква измислена срз в която влизат и техните големи заплати, като птрестанат да се разкарват с коли чиито разходи са пак от бюджета а не от джоба им...

Цените падат и ще продължат да падат. Не заради протестите, а защото цената на петрола пада", каза Борисов Ма така е... днес падат... Утре, когато когато цената на петрола тръгне нагоре, ще е "цените растат и ще продължат да растат, защото...;) Сега за другото, че ни е по-определящо за цените на горивата тук, у БГ: - имаш акциз и ДДС - плащат се от данъкоплатците; - имаш и акцизни складове - ТУК имаш един монополист,казва се ЛУКойл- и е монополист, защото над 80% от акцизните складове са в негово владение! КАК държавата ще преодолее монопола на Лукойл?! Как държавата ще въздейства върху възможността за картелни споразумения между монополиста и останалите играчи на пазара! Защото всеки, който си има и бегла представа от бизнес ще ти каже - по-лесно и сладко е да се споразумееш с останалите играчи, пък бедните - бедните да го духат! На това дай отговор, бе, не ми разказвай приказки и не ми прави плоски констатации - нали затова си начело на държавата!

Боже, каква противна и гнусна физиономия е добил.

Поредната идиотщина на боко и сие:((((( И как ще да изглежда тази касова бележка на тоя даже и на ум не му идва защото бая време в магазин или бензиностация не е спирал да си купи нещо от джоба.. Ами по тази логика искам и на цигарите да се пише колко е производствената колко държавата крадне , искам и на хранителните да ми се описва цена на производител и на търговец... С тези глупотевици боко освен обърканите кратуни от ''магистралки'' никоя друга читава глава няма как да заблудиш..

Още говорим за цените на горивата? Ама вие верно ли... :D Да поговорим и за времето навън тогава :)

Инцидентът на летището може да се окачестви като престъпна небрежност и немарливост, но още по-показателни са обърканите реакции на премиера Борисов Същото важи и за сухопътната ни граница. Единствената реакция на многобройните сигнали за некачественото изграждане на преградното съоръжение и последвалите срутвания бе засекретяването му и бързото приемане на закон, който да позволи ремонти по него да се правят „на тъмно“ и без обществени поръчки. Целта е само една – да се скрие как са изхарчени близо 250 млн. лв. и с какъв резултат

В проучването за 2017 г. страната ни е поставена на 93-то място по качество на пътищата сред 137 изследвани държави. Непосредствено преди нас са страни като Танзания, Алжир и Мали.С еднаква оценка като България са Виетнам и Уганда, а непосредствено след нас, с незначителна разлика, се нареждат Лаос и Етиопия.

Провал в областта на вътрешната сигурност и обществения ред Зад всеки един от разтърсилите обществото ни инциденти се крият неизпълнени предизборни обещания, нечути институционални, политически, граждански и синдикални предупреждения и липса на политическа визия и компетентност за управление на Министерството на вътрешните работи. Въпреки съществения обществен ресурс от над 3 млрд. лв. преки разходи за специализираните държавни структури и още близо 0.5 млрд., харчени за сигурност през бюджетите на министерства, агенции, комисии, областните администрации и общините, резултатите са плачевни. Според отчета на Министерството на вътрешните работи от февруари 2018 г. 75% от най-масовите и мъчителни за българските граждани престъпления – кражбите, остават неразкрити. По данни на прокуратурата разкритите грабежи са едва 40%.

По повод цените на горивата Томислав Дончев рече - "компаниите ще си намалят малко печалбите"... Направо се уплаших, честно!;) Ма как, бе Дончев, ще си намалят печалбите?! Ми ти искаш да фалираш рафинерията Ни барабар с цялата им верига бензиностанции, бе - че те , горките, от 10 г. данък печалба не внасят, щото са на загуба...;)

Почвайте да обсъждате оставката на В. Симеонов ! К'во чакате ?

как так падат и ЩЕ ПАДАТ“? Нали не зависело от правителствотто, от къде си сигурен? манипулатор долен!

Не зависи от правителството, а от тези, които зависят от правителството.

А не е ли "от тези, от които правителството зависи"?;)

Tozi iska da e kato Todor Zivkov nesmenjaem da upravljava 40 godini oli do zivot

А ЗАЩО ФРАНЦУЗИТЕ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ????? НАЛИ СА ПАЗАРНИ ЦЕНИ ,А АКЦИЗИТЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ ЕС !!!???? МАЙ ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ГОРСКИЯ И ДА РАЗГОНИ ВСИЧКИ ПИКЛЬОВЦИ ВЕЧЕ !!!! ПРОСТО ДА СЕ ВЪРНЕ ДОСТОЙНСТВОТО НА ХОРАТА !!!

Сянката на глобалистите падна върху Европа и лесно няма да се измъкнем. Тези орди, които прииждат са под техен контрол. Горивата, банките, борсите, застрахователите и всичката нищоправна измет също.

И ВИДИОТЯВАНЕТО С НАГНЕТЯВАНЕ НА ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯТА - ХРИСИМИ ПАЦИФИСТИ ПОНЕ В КРАЕН СЛУЧАЙ , СЪЩО УЧАСТВА В ТОЗИ ПРОЦЕС ! ПРОСТО 3-4 МИЛИАРДА ЧОВЕКА СА НЕНУЖНИ ВЕЧЕ !!!! И НИ УНИЩОЖАВАТ ПО ВСЯКАКВИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ !!!! НО СВЕТОВНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА Е НЕВЪЗМОЖНА - НЯМА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА БЕСНИТЕ, НАРОЧЕНИ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ И ЩЕ СИ НИ УБИВАТ ПОЕДИНИЧНО !!!!

защо се чака хората да скочат, за да се натиснат фирмите.

Много ми заприлича неговото интервю с една случка ,която сподели една колежка преди мно-о-о-о-го години.Та нейната баба И казвала "Дъще , ако мъжът ти Те хване в леглото с приятеля Ти ,ти му казвай :Ама ти на очите си ли ще вярваш ,или на моите думи".Та и тук така.На тоталната мизерия и разруха ,която ме заобикаля ли да вярвам и се сблъсквам ежеминутно, или на неговите "сладки"самохваления.Да беше станал писател и да пишеше комикси или приказки за малки деца ,ама то с един Винету-трудно

Значи Валерко и сие имат картбланш да правят, каквото си искат, да говорят каквото си искат, защото властта си е чисто тяхна работа, Министър председателят е непричьом.

Какво е това непричом

Комунистическите и ДС марионетки - ОСТАВКА, МАФИЯ

Бате Бойко не е само велик, той е БОГ!

И правителството пада тиквооооо....

Нещо не разбирам от думите на Господ Борисов-хем всичко пада , хем цените космически.Сигурно става дума само за доходите на българите .Ама нали му е трудно да каже "право куме в очи ",върти ,суче ... ОСТАВКА !!! Е ТОВА Е !!!

Г-н министър-председател,и какво като публикуват как се формира цената? Да не би от това тя да намалее? Трите слона, които крепят всяко управление са горива, електроенергия и топлоенергия( там където я има). И сметките са прости - щом имаш кола - трябва гориво, щом пиеш кафе - трябва ти ток, щом не искаш да мръзнеш - трябва ти топло. И държавният апарат знае много добре, че българинът няма да се откаже от тези 3 неща. И това е гарантиран приход в държавата - ДДС-то. За съжаление държавният механизъм, който да облага ангажираните в тези 3 сфери компании, не може да спечели стотинка от данък печалба. И може би крайно време да се намеси прокуратурата !

Вчера , в една медия, един президент на ГЕРБ, чийто кандидатура на последните президентски избори беше заменена от председателят на ГЕРБ с кандидатурата на едно "магаре" , обвини действащият президент , че не обединява нацията защото не слиза при протестиращите , за да ги обеди да не протестират. Само, че настоящите протести са против изпълнителната власт , а не срещу президентската институция. Защо министър-председателят Борисов не слезе при протестиращите и да ги разубеди, за да спрат протестите ? Защото с този , познат до втръсване рефрен , как успехите са само на управлението , а грешките и неуспехите на всички преди това , няма как да бъдат убедени протестиращите. При този рефрен и НСО не може да даде гаранции , че ще го опази от народната любов. Истината обаче е една : всеки народ си заслужава управляващите, за нас българите тя е с много горчив вкус, но вината е само наша.

След бай Тошо това е единственият който прави нещо за тая страна, другите са пълни уръфляци!

Защо не имитираш вятъра заедно с цялата ГРОБАРСКА пасмина, ако можеш да ме разбереш.

Най-накрая едно точно сравнение:))) или по-точно продължение. Бойко си е отроче на Бай Тошо!!! Да живее БКП!!! Боже пази България!!!

Този на бай Тошо може да му бъде само охрана и нищо друго!

Ако имаш предвид как "магистралата" до Правец израстна в няколко други "магистрали" със съмнително качество, прав си.

Време е и мутренското правителство на ГРОБ да падне. Стига му толкова кражба, лъжи и мародерства на Винету Тиквунски.

Вяма да падне правителството, нещастнико, ти ще паднеш!

Много ми хареса лексика и анализите в цялото интервю.Беше много автентично изживяване.Все едно се намирах в селска кръчма ,в която обитателите вмирисани на ракиени изпарения в комбинация с пот, и непрани дрехи, правят анализ на политико -икономическа ситуация в държавата, като срамежливо избягват такива теми като корупцията ,влиянието на хората със съмнителен произход на парите в политическия живот, тяхната недосегаемост и неподсъдност.Но през цялото време изпитвах срам,че човек с такива когнитивни възможности и министър-председател на България

Само едно не разбирам, защо набърка ракията.

Ще набърка всичко и всеки , от което може да извлече някакви положителни дивиденти , и стовари на всеки, всякакви неудачи от неговите управления,а то цялото е една неудача.Прилича на малко дете ,което се учи да кара колело и всякакви прашинки му пречат, и всички други, освен него са виновни.Много е водевилен и ако не беше мин.председател, и неговото управление не рефлектираше върху народа щях много да се забавлявам

Нещастните плужеци по форумите, дето цвъкат минуси, да му лапат оная работа на бат Бойко!

Дръж се Бойко, мръсната червена сган откача ,че България върви напред!

Цената на горивата не зависели от премиера, а от пазара. Оставката на Симеонов не зависела от пермиера, а Сидеров и Каракачанов. То май нищо в тази държава вече не зависи от този човек. Като не може да управлява, да си ходи.

ТИ СИ ВЕЛИК! ТИ ВСИЧКО МОЖЕШ !!! АКО ГИ ДЪМПИРАШ ОЩЕ МАЛКО, КУПИ ГИ НА БЕЗЦЕНИЦА БАЦЕ !!!

Умников зареждал ли е от собствения си джоб скоро???? Дизела не паднал!!!!!!!!!!!! Явно не се произвежда от петрол.

За всичко е виновен кан Аспарух, че е преминал Дунава тук, а не до Виена!

Всичко може само не комунисти и турци.

Червените синове и внуци на комунистите - българоубийци, веднага нацвъкаха минуси. Те ли ще ни управят, заедно с другите ни най-големи душмани - турците.

САШЕ, Много си ми САШЕ, бе САШЕЕЕ!!! Тъжно.

Ми то сега какви ни управляват ? Комунисти пак... И Цветанов, и Борисов...Лилито - партизанска унука ..и колко още знайни незнайни комунисти и техни наследници...

Това е възможно най-грешната позиция. Няма значение, каква вяра изповяда политикът (определям и комунизма като вяра). Важното е да има контрол! И ако политикът реши да кривне от правилната за България линия да му бъде посочвана вратата. Ама Хикс не си вършел работата но да го държим, защото след него идвала Нинова? Така само даваме криле на въпросния Хикс още по-добре да не си върши работата. А изгоним ли него, дари Нинова да дойде, ще знае, че решим ли, ще я изгоним. И после ще трябва да се разплаща с ония, които са я финансирали и чакат от нея "благодарности".

Не е хикс, а Тиквуний Простий- наричай нещата с истинските им имена.

че когато горивата бяха евтини, никой не е излизал на улицата в подкрепа на правителството. Това крадливо правителсво на Тиквуний Простий не е за подкрепа, а за затвора

само показва колко е прост! при успешно управление просто ще бъде избран пак ,каква по голяма подкрепа, но от къде да се сети този умник, дето съветник му е една гуменка!

Цените паднаха, заради протестите. А глупостите за Симеонов не ги коментирам. Мутрата продължава ясно да показвa, че властта и кражбите са най-важни.

Това с цените на горивата е само за отлоненяване на вниманието. Докато Борусов се занимава с този проблем ще го ударят някъде другаде Проблемът е, че управляващите де сменят бързо и лесно, но тези който ги избират бавно и трудно.

За жалост тази е истината.

Насладихме се на разговор между бъдещ политически труп - и настоящ журналистически труп. За какво са телевизиите в България , и как се борят за рейтинг? Сутринта в 7 - Новините по БТВ - нито дума за това какво се случва в Българи - нито дума. Аз не искам да гледам тъпата "Ферма" или още по -тъпия "Биг Брадър" аз искам да бъда информиран, какво се случва в България,Ама май и телевизиите ще разберат какво се случва едва когато протеста стигне до под прозорците им..Аз няма да гледам повече Национални телевизии. А имаше времена когато гледахме черни екрани с надпис СТАЧКА и слушахме Бийтълс......

в Бг като в Европа а95 е масова 1.55 до 1.70 евро

Репертоара му го знаеме,все едно и също.Новото беше тъжната физиономия,с която се извиняваше на маиките,но само преди месец искаще да се направи нещо,"за да ми се махнат от главата".

До Василев: Да мму се махнат от главата, разбирай минисръра който отговаря за тях да си свърши работата,защо то премиера е премиер...

Така трябва да се действа! Следващата ти стъпка трябва да бъде, да се определи, как си формират цената електроразпределителните и електропроизводителните дружества. Какви разходи декларират, колко от тях са наистина производствено необходими. И да се реже с твърда ръка.

при цена на горивото 2,70 , 1,34 отива за акциз и данъци. Държавата прибира 50% от цялата сума и се опитва да се скрие за търговците. ТО поне до 10 не можеш ли да смяташ?!?

как да стане таа работа. Тва значи по-малко кражби за него после, след като Гинка и Инерком купят ЧЕЗ. И не, приликата на името на фирмата на Гинка с тази на Пашата (и Баце Б) Инергруп не е случайна! Навремето приватизираха (ах тази мръсна дума), сега “придобиват” пак с откраднатите от нас пари препрани в Катар и къде ли още не, за да могат отново да ни точат през сметките ни за ток!

Мисилите ли с главите си въобще?! Искате пазарна икономика, тя идва с плюсове и нинуси. Странно как всички очакват плюсовете да са само за тях????

как работи герб. Започна работното време и почнаха хвалбите за герб. След 17 ч спират. Те това им е работата ,на топло и пред лаптопа.

Сития на гладния не вярва, това е извода от интервюто.

Слушах Борисов в интервюто му с Хекимян , и такава наглост и посредственост се лееше от екрана.Само хора с минимални ,по точно с никакви когнитивни възможности могат да му повярват.Такива детски сравнения рядко могат да се срещат.Тридесет години България ударно затъваше в блатото на мизерията ,корупцията и престъпността, но през последните 10 под ведрото управление и в блатото на тъпотата издигната в ранг на държавна политика.Нищо не спомена за огромните заеми взети от неговите правителства.Спирането на всякакви енергиите проекти,сръчно плъзна на орешарски

Само да попитам че не го гледах сутринта. Цар Тиква каза ли че онези преди 1989-та са виновни или с другата стара песен за Орешарски ?

Разбира се ,че Орешарски е дежурния виновен за всички минали,настоящи бъдещи неудачи на смехотворните /но за съжаление и трагични/,управления на Светилото.Направи и няколко измислени технологични сравнения с миналото ,но май се усети ,че не е много удачно