Премиерът призова президента да свика КСНС за преговорите между България и Северна Македония

Кирил Петков потвърждава, че кабинетът няма да направи нищо на база на външен натиск и преди пълно разбирателство на ниво коалиционен съвет, задълбочено обсъждане в КСНС, и ясна и потвърдена позиция от най-висшия орган в тази държава - българският парламент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кирчо го е страх да взема решения и прехвърля проблемите я към народното събрание я към президента

Този с Боядисаната Коса Киро само нещо е обещал докато е бил при краварите и сега се опитва да се БЪРШЕ ! Я за газ е обещал влизане на макетата в ЕС я за нещо друго скрито от народа !

Причината да бъде искан нов КСНС не е в "напредък" на ангажиментите на РСМ, а в разпалване на война, която може да промени геостратегически Европа и света. Така че ходът на Петков е много правилен. С него той иска да покаже, че българското правителство споделя опасенията на евроатлантическата общност, но инициираните от него усилия по въпроса не получават обществена, коалиционна и парламентарна подкрепа, тъй като РСМ не предприема усилия да скъса с ЮгоКоминтерновската й ксенофобска идеология на омраза, недобросъседство и погазване на човешки права.

На сръбските политичари и техните македонски подгласници сръце на място им доде, че имаме тозе министър председател.Просто Киро, прост Киро, няма значение колко е прост а каква беля ще направи. Дали ще го гониме после со камане-няма значение,той белята вече я направи. Да видим дали бащата на прозрачната демокрация ще успее да оправи простотиите на Кирча не е ясно, но най-правилното решение в момента е Кирето да се разкара и друг министър председател да опита да оправи престъплението, което се опита Кирето да сътвори.

Просто Кирчо, в едно с втория отбор на Козяк (посолство на САЩ в София), да си събират багажа и да се изнасят от България! Държава като България, с разбита икономика, селско стопанство, здравеопазване, образование и промишленост, трябва да избира тези предложения, които ще и позволят да мине през кризата и да започне своето развитие и стабилизиране! Посоката не е само западна.

Защо, бе прост Киро, се занимаваш с неща, от които ама нищичко не разбираш?

Обръща се по голямо от нужното внимание на СМ. Истината е че Запада не желае нови разширявания на ЕС. Македонците са кандидати от 20 години..Франция ги спря преди няколко години с вето.Когато бойко ги беше пуснал след подписване на договора. Сърбия турция и черна гора са със замразени преговори . Сега заради путин ги лъжат за евентуално членство.Но го правят с половин уста.А макрон излезе с някакво ново предложение.За някаква алтернатива на тези държави в някаква европейска заедница Като уж това не било отказ за членство . А си е такова на практика.А нас уж на притискали??? Майтап кой луд ще притиска такава важна страна на балканите външна граница на ЕС геополитически сто пъти по важна на балканите от областа македония. Която е без никакво значение държава на 30 години.. Към българия няма сериозен натиск и никога е нямало Поради простата причина че великите сили и ЕС нямат интерес да го правят От време на време някой бюрократ в съюза или някой държавен глава Ни обръща внимание по темата . И накрая казват ..вижте там да се разберете Като много добре знаят че няма да се разберем.

Най-сериозната заплаха за националната сигурност е Про100киро.

Защо се занимаваш с тези отрепки, Киртак? Защо пак да се свиква комитета? Какво се е променило от февруари - какво изпълниха оттогава севермаците ?

Тъп ли си или само се правиш на тъп? Всички тъпунгери без всякакво основание овикват Киро, че щял да предаде България. Той естествено прави най-доброто за да защити себе си и България.

королатора иска да си измие мръсните ръце с колективно решение и съответно колективна безотговорност,дали обаче ще му се получи предвид очевидната липса на интелект у тази жертва на лоботомия

А в този ред на мисли, договорът за добросъседство от 2017 ни е единствената официална защита пред ЕС за ветото.Основен аргумент.Крадецът от Банкя май ги принуди да подпишат. Обаче бързо забравяме. Канадецът летя за Скопие на 2рия ден от началото на мандата. Нямаше инфлация, нямаше Ковид(по 200 трупа дневно), отиде да се излага, Ковачевски го гледаше с насмешка, такава гавра в македонската преса не е била.... Но това не е важно.... Кико има задачи...накрая с двойното си гражданство си отива в Канада, ще се върне за съд точно колкото Черепухин.. чакай, от умрял писмо....

Лекенцето е обещавало едни неща, пред едни посолства. Сега баща му, му бие контра. Идва въпросът... ама случайно ли Петков старши е от инициативния комитет на Руменчо, заедно с шефката на лудницата, мама Заркова, малко ДС ченгета и Йончева??? Политическото инженерство на Радев (а той не е инженер, тъп като джапанка, цял живот хранен в столова) ви е резултатът в момента.Има едни 17 милиарда за получаване, ЕС няма да ги даде преди вдигане на ветото.

Кирчо усеща,че пада без парашут.

Няма как да си успешен премиер, ако не познававаш езика, историята и хората в държавата. В другия случай си оставаш Просто Киро.

Купете газ от Русия. Съчувстваме на украинците, но мислете за гладния собствен народ.

Рубленчо, заради теб дойдоха тия кретени. И с мадуровските машинки наесен, с копейкин съвсем ще я втасаме... ама ганьо си те преизбра за президент - сега ти жънем плодовете.

Е нали веднъж го събираха и нищо не направиха?Този киро е голям мързел- той иска да клекне на скопие и никой не го подкрепя. Еми да работи, да се занимава, да вербува - той е много слаб и си прехвърля проблемите та друг са му върши работата- малоумник. Поне в това отношение, фатмакът е в правилна позиция, а кокорчовци се чудят какви още да ги надробят...

като си даваш задните части, кой знае какво Кирето е обещал "алангро" и сега дойде времето за изпълнение на обещаниета, ама го е страх да вземе сам решение, че знае, че и металните решетки на НС няма да помогнат народа да ги изнесе, та търси зад чий гръб да се скрие, ми да му е честито.

Киро Кирооо, Киро! Нали правителството нямаше да направи нищо и нямаше да се поддаде на вършен натиск. Искането ти за свикване на КСНС какво е? Нищо ли е? Въртиш, сучиш, въртиш, сучиш все в престъпните идеи на Весела Чернева гледаш! Знай, че тя от своите денари няма нищо да ти даде! Имайте достоинство бе управляващи, та и ние покрай вас да имаме. Срамувам се вече!Казаали сме веднаж каквото трябва, точка. Всяяко последващо говорене по темата разгаря наглостта и нахалството на сърбо-македонистите и надеждите им, че ще успеят да ни измамят. Нека РСМ свиква своя Консултативен съвет за сръбско-македонска национална сигурност за да мислят как да признаят истинанта.

“ Киро Кирооо, Киро! Нали правителството …” Е, подаде ли се, бе тъпоъгълник? Не ви се сбъдна мократа мечта да направи тази грешка и да се самосвали, колкото и да плачехте…:) А сега и тази опорка ви отне:) Да видим за какво друго ще ви спуснат да плачете:)

Догово за добросъседство, памковата позиция от 2019, декларацията, на 44-тото Народно събрание от 2019 и решенията на Консултативният съвет по национална сигурност при Президент от началото на 2022 не са достатъчни ли? На Киро Петков му казват че е време да достави , да изпълни обещанията си и се върти и чуди как да се измъкне.

Хайде пак да ти обясня - искането за КСНС е за да ти се направи още едно много ясно обяснение, че опорката ви, че премиерът Кирил Петков щял сам и тайно да пусне Скопие в ЕС е пълна простотия! Шегувам се - на никой не ву пука за тъпите ви опорки! Смисълът е още веднъж България да изрази категорично и ясно напълно обосновани ЕДИННО становище и позиция на всички власти - парлавент, правителство, президент, в унисон с това на церия български народ ЗА ДА СПРЕ НАТИСКА и да се концентрират за решаването на важните и неотложни за България въпроси! Имам чувството, че пак не си в състояние да вденеш…

Радев време е да биеш дузпата на Кирчо и кокорчи иначе се смятам , че и ти същия продажни

И как точно президентът бие дузпата на премиера в парламентарна република, бе кретен:) Сега герберите и повиярите на Мутрата, Пашата и Копейкин дотолкова ли изпаднахте че да се молите на омразния ви Радев да ви върши работата:) Помияри! Жалки помияри!

Само преди година според вас резидента имаше решащата дума. Сега какво?

Ти ме бъркаш с Черен Петър (но ми харесва да ми говориш на Вие). Бъркаш ме с някого другито, или си внушаваш по асоциация, но аз и ти сме пазлични:)

Има начин!! Ама боли

"и ясна и потвърдена позиция от най-висшия орган в тази държава - българският парламент"... състоящ се от мюсюлмани, цигани и национални предатели, чуждопоклонници .... мъка..... мъка...

Какъв натиск, бе? Путин ще ни бомби ли, ако пуснем РСМ?

Най- добре

Дано не се стигне дотам да сме втората държава след Англия да напусне ЕС заради РСМ - натам отиват нещата...но ако това е цената да ни оставят на мира, трябва Референдум

Шубето е голям страх.

Стига външен натиск от сащ и ес! С такива приятели като тях не ни трябват врагове! Трябва да издържим и отстояваме позицията ни до край, като Гърция! С цената на всичко! Ни шенген, нибевро, ни препикани визи за сащ не ни трябват ако цената е да загубим Македония!!! Или ЕС да подкрепи националната ни позиция по казуса рсм или ако не, ние излизаме от този съюз! Националният ни интерес не може да е обект на компромис! Да покаже ЕС колко държи на нас, крайно време е! До сега видяхме само как 12 години потупва приятелски един доказан бандит в лицето на тиквата, който ни граби и рекетира с позволението на ЕС! У нас остана впечатлението, че тиквата е отделяла от чекмеджетата и за Барозу и за Юнкер! Това ли са европейските ценности?

"Македонизмът" не е лъжица, за всяка политическа уста. Невежи политици, правят смешни изявления, като това, че Б-я рекетирала С.М, Гърция спори със С.М, за името десетилетия, рекетьор ли бе Гърция? Не, разбира се, както не е и Б-я. Жените на Мицковски и Ковачевски, се оказаха македонки с българки корени, както са и 54% , от населението там. Престъпление е дедо ти да е българин а ти да твърдиш, че не си. Друга дума няма. Извършва се престъпление, спрямо паметта на предците ни. Ако Б-я си предаде държавният интерес, ще направи мечешка услуга на Е.С., защото ще настъпи кантонизация на съюза.

Радев подкопава системно геополитическия избор на България с поредица от опорки. Първата му опорка за отказ от боеспособните изтребители F16 u за поддържане до дупка от Русия на старите несъвместими МИГ29 докара военната ни авиация до крах. Втората му опорка срещу изпращането на военна помощ за Украйна бе тезата на Гъобелс от 1941 г., че "не трябвало да се помага на нападнатата страна, за да свършела войната по-бързо" (в полза на агресора разбира се !). Следващата му опорка, лишена от всякаква логика бе, че не трябва да даваме военна помощ на Украйна, "за да не се използвало българско оръжие срещу украинските българи там" ??? Що се отнася до Македония, опорката му е българските условия "4+1" да бъдат изпълнени още преди старта на преговорите на РСМ с ЕС. Нещо, което би могло да стане примерно при отваряне на първата им преговорна глава, като на този етап подписването на пътна карта към договора за добросъседство между двете страни спококойно може да се приеме за достатъчно условие !

Грешиш, твоята работа пусни питомното, гони дивото, още повече, че до този момент, Скопие доказа, многократно, че не може да им се вярва. От тях се иска просто да си изпълняват договора, който не изпълняват и продължават системното си говорене на омразата. Каква демокрация са, щом не са включили българите в Конституцията си? Никаква! То дори е смешно, да правиш нация на базата на решения на Коминтерна.

Радев подкопава системно геополитическия избор на България с поредица от опорки. Първата му опорка за отказ от боеспособните изтребители F16 u за поддържане до дупка от Русия на старите несъвместими МИГ29 докара военната ни авиация до крах. Втората му опорка срещу изпращането на военна помощ за Украйна бе тезата на Гъобелс от 1941 г., че "не трябвало да се помага на нападнатата страна, за да свършела войната по-бързо" (в полза на агресора разбира се !). Следващата му опорка, лишена от всякаква логика бе, че не трябва да даваме военна помощ на Украйна, "за да не се използвало българско оръжие срещу украинските българи там" ??? Що се отнася до Македония, опорката му е българските условия "4+1" да бъдат изпълнени преди още преди старта на преговорите на РСМ с ЕС. Нещо, което би могло да стане примерно при отваряне на първата им преговорна глава, като на този етап подписването на пътна карта към договора за добросъседство между двете страни може да се приеме за достатъчно условие !

“Някои хора търсят решение за всеки проблем, докато други (българи) намират проблем във всяко решение!” И мрънкат като недое…!

Най-пое е разбрал, че на 10-ти правителството пада и парламента се разтуря именно заради въпроса с РСМ.

На кой 10-ти, бабо Ванге? И коя година:)

Питай ГугЛЕНА !

Има ли още поне един кръгъл идиот тук, който да не е вдянал, че решението дали Северна Македония да започне процедурата по присъединяването към ЕС в България или не окончателно взима и ще вземе само и единствено Парлавента? Има ли още някой тъпак който да не знае, че България е парламентарна Република? Според мен май има:)

Кире. Стига с тия Украйна и Македония! Имаме си държава да оправяме, мутри да съдим, съдебна система да оправяме. Инфлация да борим. Заради това те моля 1/ Македония да спре да краде история и език. До като не се откажат ВЕТО и нито крачка назад от наша страна. 2/ Спрете с тия напъни за военна помощ за Украйна. Изгонете и украинските военни, които тайно обучавате в Ново Село. Тази война не е нашата.

Пак ние да се събираме и за какво. Да се събират тия през границата и мислят нещо. Нагъл, нахален и бекруполен е този северомакедонски народ. Те не желаят да променят НИЩО, а ние дасе събераме и да мислим. Що за простотия.

+++++++++

Очевидно има идиоти, на които колкото и пъти да им казваш едно и също, те отново ще повтарят въпроса. Защо? Защото са идиоти или просто безмозъчни марионетки?

Радев не се връзвай на тоя шарлатанин нищо не се е променило за да свикваш КСНС

Отсега казвам, че догодина Македония ще спечели Евровизия.

Нема.Пази се за УСрайна

Тролът “info“, който е фен на Простото Киро, е също толкова тъп, колкото него.

Аз не съм ничий фен, кретен! Защото само тийнейджърите, простите и инфантилните имат фенове, според вен! Ние с теб сме различни координатни системи, така че не се опитвай да си ме обясниш, тъпанар:)

+1, тъкмо това написах по долу и аз

Понеже темата за историята ни стана отново гореща тема около напъните на Скопие да влезе през задния вход на ЕС, разчитайки на тайно лобиране и натиск върху България, аз бих искал да припомня нещо много важно! През новата ни история (а и изобщо) аз поне не си спомням никога България да е нападала за до пороби друг народ. България никога не е провеждала геноцид, етническо насилие и прочистване в други, съседни ни страни. НО… Срещу България и българи не с години, а десетки години са провеждали такива и Русия (Москва), и Турция (Анкара), и Гърция (Атина), и Югославия (Белград), с днешна Северна Македония (Скопие). И те са свързани с гонения, преследвания, зверства и убийства на много българи само защото са … българи и не са се отказвали от националната си принадлежност! Всъщност от нашите съседи се оказва, че май единствено Румъния не са преследвали българи и провеждали отявлена антибългарска омраза като устойчива политика! И тъй като аз поне виждам в гнусната пропаганда на Скопие срещу нас и гузна съвест, и своего пода продължение на всичко това, висля, че е крайно време да си кажем цялата истина! И особено историците! Истинските ни историци!

Ти сигурен ли си за Румъния. Северна Добруджа? После нахлуването в Южна? Ако я бяха задържали Варна щеше да е сега изцяло набухана с мамалиги.

Ти само потвърждаваш тезата ми, но ми се струва, че си мислиш, че ми опонираш::)

Правя уточнение!

Ами добре. Благодаря. Ето още едно уточнение от колега по въпроса: “Всички " румънски" воеводи и боляри са българи. Носят български имена и са писали на български език. Създателят на влашката държава е български болярин. Отиди и го кажи това на някой румънец. Не само, че ще го отрече, но и ще ти каже, че втората българска държава е румънска. А надписите от с. Мурфатлар не са български. " Мартеницата е румънска от 2000 г." и други подобни. Това всичко идва от държава създадена през втората половина на 19 век.”

До info. По- надолу се заяждаш с мен, питаш дали имам проблем с румънците, а тук ме цитираш. Ти дали имаш поне малко себеуважение?

Просто допълвам другата гледна точка, и посочвам че е цитат, бе тъпак! И да - имам огромно себеуважение, про това доказано, за разлика от групичката неграмотни тролове, лузъри и хейтъри та форума на Дир-ницште! На теб какъв ти е проблемът с тава, бе келеш?

Пак ли този коментар? Вземи го редактирай и премахни Румъния от кръга на приятелските държави на България. Защото и те крадат българска история и култура.

И с тях ли имаш проблем:)

Троле, аз имам и влашки корени( едната ми прабаба е от такъв произход). Искаш ли да си поговорим на темата Румъния? Тъкмо ще видим кой, колко знае? Ти нали си много умен.

Театрото започна…. Така ще мине Македония и после ще ни вкарат и еврото…..

Защо да се свиква КСНС?Нали точно на аналогичен КСНС се взе решение за позицията по отношение на РСМ.Този индивид Киро върти сучи само и само да вдигне ветото. Какво се занимават всеки ден с тия изедници РСМ.Държавата затъва с часове,тоя тъпоъгълник само това му е в празната глава.

съвета за национална сигурност? бе севернитемакета да не ни нападат в гръб докато"помагаме" на украина бе??? или понеже пропадна идеята за редовен полет софия -скопие, пък и северномакедонския космонавт не излетя, ще търсим друга алтернатива за прикоткване на безумномразищите ни севернимакета?

Последният КНС каза, че няма промяна в Българската позиция. Какво се е променило от тогава, че да се свиква нов? Македония първо да спре да краде история и за признае Българския език за майчин. Оттам нататък и в интергалактичедкия съюз да влизат не ми дреме.

Нищо! Иска просто още веднъж така да ни го каже, че и последният идиот да го вдене! И да прескочите към следващите опорки:)

гугЛенче, ти ли си, ма?

Простото Киро яко го напъват отзад за тая пуста С Македония.

Киро простия лъжец се чуди как да се извърти хем да не падне от власт, хем да изпълни обещанията които е дал.

Тъпото не можа да изкриви истината и сега ще свиква нов съвет за махане на ветото! Аз лично досега на протести не съм ходил, и само едно ще кажа, тия решетки да си ги сложите отзад , защото колко шута по гъза ви чакат , свет ще ви се извие

Лена къде е? Тя не беше ли спец по всичко?

Премиерът Кирил Петков много добре отново декларира, че няма да направи нищо на своя глава и под натиск. И е добре, че го прави отново и отново, защото това е любима опорка-обвинение към него от прости и злонамерени същества, която непрекъснато въртят за да я наложат като истина! “Кирил Петков потвърждава, че кабинетът няма да направи нищо на база на външен натиск…” Но аз имам един съвсем прост и доста интересен, струва ми се, въпрос, чийто точен отговор е много важен, според вен. И той е: А да допуснем, че Кирил Петков “се подаде на този силен натиск”, за който президентът Радев струва ви се пръв заговори открито (забележете, че премиерът Петков досега не ни е казвал за натиска върху него, който е удържал)!!! Ами тогава МОЖЕШЕ ли премиерът на своя глава, или да кажем той и група около него, да кажем ДА СЕ ПОДАДАТ на натиска, на своя глава?!! И КАК? Мисля, че разбирате защо задавам този въпрос, защото той ще ни разкрие как са били предавани и продавани досега интересите ни през предните години и десетилетия!!! Нали си спомняте колко пъти разни политици и управници са споменавали през годините за НАТИСК от вън! Само един пример - спомнете си как премиерът Димитър Попов (и друг в студиото тогава потвърди - от службите) ни разказваше за силния натиск върху него етническото ДПС да бъде регистрирано като партия в грубо нарушение на българската Конститузия, за да може да учавства в политиката и управлението… Особено възмутен бе той от онова писмо до него от турския президент, в което той му пише, че “ако ДПС бъде допуснато но избори той (турчина) щял да сбъдне мечтите му?!?” Той твърди, че е бил много възмутен и категорично е отказал, но явно други наши политици и управници не са имали нищо против “да им сбъднат мечтите”! Което пак ме навежда на въпроса за ролята на прокуратурата, МВР и службите.

Личи си, че Петков ти е любимец. Зад Петков обаче стои Прокопиев: чел ли си какво пише по македонският въпрос в неговите медии? Как тезите на македонизма се защитават в " Дневник"( може и нещата да са се променили, не съм ги посещавал тези сайтове от месеци)? Коя е съветничка на Петков по външна политика? И какво разпространяваше тази жена по този въпрос? А спомняш ли си колко ентусиазиран беше Петков по този въпрос от началото на неговият мандат? Хубаво е, че вече не е чак толкова ентусиазиран.

Ако бяхме заели подобна принципна позиция още в началото на годината щяхме да помогнем на северномакедонците да разберат, че ще им се наложи да предприемат реални стъпки, а не само да се надяват на международния натиск. От друга страна международния натиск може да наклони везните при партиите в Парламента. Не бива да забравяме как Борисов се подмазваше на Заев преди срещата му с Радев миналата година, а после беше на срещата в Любляна, уж на среща с ЕНП, и подливаше вода на българската позиция, като казваше, че няма проблем служебното правителство да свали ветото. Та не е трудно да си представим как с парламентарни трикове българския парламент може и да пусне РСМ: - ПП - 67 депутата - ще гласуват 'за' сваляне на ветото - ГЕРБ - 59 депутата - възможно е да гласуват 'за' сваляне на ветото - ДПС - 34 депутата - ще гласуват 'за' сваляне на ветото - БСП - 26 депутата - ще гласуват 'против' сваляне на ветото - ИТН - 25 депутата - най-вероятно ще гласуват 'против' сваляне на ветото - ДБ - 16 депутата - ще гласуват 'за' сваляне на ветото - Възраждане - 13 депутата - ще гласуват 'против' сваляне на ветото Днес, на среща в България беше северномакедонския военен министър Славянка Петровска. Тази дама миналата година, като виден функционер в управляващата северномакедонска партия СДСМ, извади компромати срещу кандидата за кмет на столицата им Скопие - Даниела Арсовска, че има българска лична карта. Как така година по-късно я посрещаме на червен килим, с военни почести?

“Ако бяхме заели подобна принципна позиция още в началото на годината щяхме да помогнем на северномакедонците…” А още по-добре ако бяхме заели тази позиция преди 2 години, още по-добре преди 3, 4, 5,…, 12 години, по тази правилна логика, нали:) Защо си се втренчил само в последната година!

Тези неща за Борисов добре си го написал. А сега напиши какво правеха по отношение на тази позиция на държавата ни по време на управлението на ГЕРБ и ОП, сегашните управляващи? Напиши нещо за една декларация приета в Европарламента включваща македонско малцинство? Кои стояха зад тази декларация?

Кирил Петков, Стани Кире Петковски и ни отърви от себе си!

Консултативен съвет по НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ заради Македония. :) Кирчо иска президентът да извади горещите кестени...

Или просто му е омръзнало от тъпи и безпочвени обвинения и с този правилен ход просто отнема една от любимите опорки на лумпените срещу тего! Като не се бил консултирал - що не слушал, като иска да се консултира - що слуша! Няма угодия на простите и лумпените! Като оня виц за вълка и заека с и без шапката… Само дето тук някои порове се изживяват за вълка:)

Ясно е, пе вече са ни продали. Сега само да намерят формулата хем да пуснат Македония, хем да не паднат от власт

Какво ти е ясно, бе тъпак! Нали трябва парламентът да го гласува (разреш(и)! Ясно му било! Чукундур