Ескалация на кървави боеве в сирийския град Алепо, 40 убити

Най-малко 30 души са загинаха снощи при въздушно нападение на болница и жилищен блок под контрола на бунтовниците в град Алепо, съобщиха АФП и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Ескалация на кървави боеве в сирийския град Алепо, 40 убити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От пресата е известно, че мирните преговори са осуетени по вина на терористите в Сирия. По силата на постигнатото договаряне би следвало да се прекратят военните действия, да се даде на миротворците да навлязат в завладените от терористите територии, те да се запознаят на място със случващото се там, да се докладва и да се вземат решения за изход от конфликта. На престъпниците да се потърси сметка чрез военен съд. Но това не стана. Клан, клан, недоклан! Дран, дран, недодран! както се казва в поговорката. Терористите усетиха удобен случай да подновят своите набези, надявайки се да възвърнат позициите си в региона. В този смисъл, аз намирам сегашните военни действия като смел, самоотвержен и оправдан от всички страни отговор на надвисналата заплаха от страна на мракобесните сили. Москва не вярва на сълзи! както се казва в една поговорка. Възможно е да е пострадала болница. Това е неизбежно при сегашната обстановка на ожесточеност, когато всяка грешка и отстъпление се заплащат жестоко. Пътят към свободата минава през трупове. В случая има и болници. Жалко! Но няма друг верен път. Това зло трябва да бъде изкоренено час по-скоро!

А останалите 10 какви са?"Бунтовници"стреля щи от болницата!Живи щитове на правоверните много от които са евро откачалки руснаци или канадци или американци!

САЩ ИСКАТ ДА СТОПИРАТ СИРИЙСКАТА АРМИЯ ДА СИ ВЪРНЕ ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ!!!НО ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!!!

Ало ! Дирник бе ге ! Отново ли наричате главорезите от ИДИЛ бунтовници ?

чекай малко.. става дума за Руски бомби. Те избиват само опозицията на Асад, не и ИД войници. Поне до сега няма такава статия в ТАСС и Рия. Ако има - покажи ми я :)))))

Да де, сигурно Палмира и Карайтеян не бяха идиловски и там руснаците не бомбеха. Аре, стига неграмотни история. Руснаците избиваха всички терористи там без значение дали са черни или зелени. Терорът няма цвят.

Американските ГМОизроди са виновни

не ги е срам. да построят болница точно на пътя на свещената руска бомба? Мерзавци. Или си помисли, че сирийците имат идея как се строят сгради? Всичките им са от европейски и американски проекти. Нищо не им е останало от древните умения.

Сирийците много добре знаят как се строи. Отделно и когато се е налагало да идват външни фирми преди, строяха руснаци, българи, сърби и т.н. А сега сети се защо уродливите американци поддържат преврата там.

Какво стана след демократизирането на ИРАК от коалицията водена от САЩ?????????? Колко са убитите след операция пустинна буря??????

А така. А Цезар колко народ е избил там. Не го е срам. А оня с коня Македонски - направо ги е мачкал. Гадини мръсни.

Какво стана след демократизирането на Либия от НАТО??????????

Има много демокрация,няма я Либия.

Сириците казват "не сме бомбандирали болницата" и аз лично им вярвам! Тогава възниква въпроса кой е бомбардирал болница? И се сещам че краварите имат голям опит...!

Когато НАТО бомбандира болница в Афганистан и изби доста невинни какво последва?????????????

Тихо бе! Тва е демократична грешка... Тука става въпрос за кравожаден дикатор! КОЙТО ИМА НЕФТ И ГАЗ....! :))

УДАРЪТ ПО БОЛНИЦАТА Е НА ТЕЗИ,КОИТО ИМАТ ИНТЕРЕС ОТ РАЗВАЛЯНЕ НА ПРИМИРИЕТО..ДАЛИ Е АСАД ...НЕ Е ТОЙ..И АСАД И АРМИЯТА И НАРОДА МУ СА ИЗТОЩЕНИ ОТ 5Г ГРАЖДАНСКА ВОЙНА И ИСКАТ ПРЕГОВОРИ-А НЕ ВОЙНА...НЯМА ДА СЕ ИЗНЕНАДАМ АКО ТОВА НЕ Е РАБОТА НА НЕИДЕНТИФИЦИРАН САМОЛЕТ-СИРЕЧ ТУРСКИ...

Турски самолети над Сирия не летят.

А американски?

Това са ескимосите

Лъжата написана с главни букви не става истина.

За всичките мъки на хората в Сирия са виновни САЩ. С техните глупости в цяла Африка. Кой може да каже със сигурност тия в Алепо дали са умерени или неумерени терористи и за каква опозиция се говори, при положение, че до вчера нямаше такова животно тъдява?

За Асад всички знаят че е диктатор и е избран незаконно. Просто е наследил от баща си властта.

Като за диктатор доста е популярен сред народа си,не мислиш ли? Армията му не само,че не го свали,ами се бие с негови снимки на танковете си. ----------------------- И 100 ника да смениш, оставаш си един кофти наркоман, бачкащ за дозичката;-).

Само тъпаците знаят това! Разумните хора се съобразяват с резултатите от изборите и държавността по света.

Асад може да е диктатор,но САЩ, НАТО, Турция и Саудитска Арабия нямат право да нападат суверенна държава,маскирани като терористи. Това доведе до разпада на страната, убийството на хиляди хора,и приток на орки към нас. Това е за Хага. Историята ще ги осъди със сигурност.

Новината е изсмукана от пръстите на централи от рода на лондонската обсерватория и прочие западни центрове за дезинформация. Плитки и празни скалъпени новинки, като за масовия консуматор на Запад. Само че пред умна аудитория не вървят, прозрачни са, транспърънт...

Кой е ударил болницата ще се разбере след година-две. ..както и със сваления в Украйна пътнически самолет.

Алепо - тази талибанска крепост на пиндостан - ще падне по всички правила на бойното изкуство, дещи от руския опит в градски боеве откъм ВСВ и насам. Напразно се пънат главорезите на пиндосите, накрая всички ще виснат по дърветата, защото кожйто служи на терорзма, отива в рая при девиците на Мохамеда.

То Алепо го вземат от 1 година и нищо не могат да вземат!! Най много да влезе турската армия и да смели сирийската!!

Абе няма ли кой да им спретне на Американците една асъл цветна революцийка? Щото който нож вади от нож умира....

И тази цветна революцийка какво ще прокламира?? Терора, деспотизъма, диктаторството, корупцията, край на свободата на словото?? И колко в САЩ ще се навият на това??

Свобода на мексиканското и афроамериканското малцинство от гнета на WASP-овете;-).

Като начало сваляне на режима Клинтън. След това промяна в конституцията и въвеждане на ефективна демокрация. Удовлетворяване на териториалните претенции на коренното население и обезщетения на всички наследници на роби зверски избити от колонизаторите мейфлауеристи. Справедливо нали?!

Ами ей сега, Тръмп като спечели изборите и това може да стане!!!

Не знам дали е истина но звучи МНОГО драматично - семейство на зъболекар , последния педиатър и тн. поднесено за домакини любителки на серияли

Ами ти кого очакваш да загине в болница?? автомонтьор или обущар?

САЩ да внимават много защото помним какво направиха с протестиращите студенти и деца срещу войната във Виетнам!!!!!

И ние помним колко милиона изби Сталин, и Катин помним. А ти какво помниш??

Прасе, нали Сталин е лош,бе- вие американците като сте добри защо избивахте цивилни с напалм, че и на своите студентчета трошахте кокалите с палки;-)?

Помня и стотици хиляди безследно изчезнали индиянци обградени от армията в САЩ. Още не се казва какво точно се е случило тогава. А говорим за средата на 20 век!!!!

Това да не са пак САЩ?! Те обикновен гърмя болници,и убиват цивилни.

Обикновено болниците ги гърмят руснаците и сирийците. Американците ги гърмят доста рядко.

СУТАТА НА РАШКИТЕ, МЛАТИХА БОМБИ МЛАТИХА, А СЕГА НЕЩО СЕ УКРОТИХА !!!! ЗАЩО ЛИ ????? А ИСЛЯМИСТИТЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ !!! КОМАЙ ПАК ЧИЧО САМ ТРЯБВА ДА ГИ ПОЧВА. А ТРОЛИЩЕТО НЕКА СИ СМЪРДИ, РАШКИТЕ ПАК "ПОБЕДИХА" КОМАЙ КАТО В АФГАНИСТАН!!!

Може би в Алепо отдавна няма цивилно население а ако има то бива държано като заложници от терористите.

Първо беха 14, после 20, а сега 30

Виждал съм стотици снимки и немалко филми за Алепо- тям няма една здрава сграда, камо ли пък оборуджана болница. Всичко е обезкостено и ограбено, тези от ИДИЛ/опозиция/умерени грабят също като нашите тъмнозелени, до арматура. Така че да се твърди, че в Алепо има здрава болница е абсолютна лъжа, лъжат през ушите си - все пак Мохаммед им го позволява и не го считат за грях.

Ето ги USA-освободителитe тва болници, училища гърмят наред - ДЕМОКРАЦИЯ И ПЛУРАЛИЗЪМ!

А какво отговори правителството на Асад по въпроса? Или Дирът не може да чете?!!?

А дали са били цивилни? Вярваш на хора, които ядат сърца, режат глави и са ислямисти. Няма що, страшно достоверен източник на информация са.

нищо не се споменава за загубените заради рашките 5 града вчера и вече са в ръцете на ИД.

Драги троле, пак не си разбрал. Зелените терористи загубиха 5 села срещу ИД и тук руснаците нямат нищо общо. Днес се опитват да си ги върнат.

Я Ми припомни троле. По кого стреляха 4 месеца рашките. Само не ми казвай че са били ИД, щото дори в ТАСС няма статия за загинал ИД войник от руските удари.

А също така троле... би ли ни казал защо опозицията се махна от преговорите? Май щото рашша взе да ги стреля преди седмица, а? Или помниш колкото шебек????

Интересно къде бяха тези благородни борци за граждански права и демокрация по -рано. Та 70% от Сирия с кръст и молебен ли беше превзета от джихадистите-крайни, умерени и по-малко умерени. Те без бомбардировки и изстрели ли ги превземаха тези градове? Кой ядеше сърцата на пленениете войници? Но сега е време когато тази измет е навряна в кучи.. е време да надигнем малко дежурен вой за права и свободи?

Така наречената болница е убежище на изчадието ИД, а така нареченият режим в Дамаск е законно избраното правителство на Сирия, писна ми от словоблудства и изкълчване на истината! Не лицемерничете, наричайте нещата с истинските им имена! Не искам ИД да убива децата ни!

Колко точно стотици хиляди цивилни трябва да избие руското протеже асад и колко милиона трябва да избягат или да се бият срещу него , за да стане нелигитимен асад по руските кръвнишки критерии.Легитимен тиранин и убиец няма . Само руската сволоч живяла столетия в робство им се радва и хвали.

Как ще ти седи оранжев гащеризон и някакъв изрод да ти реже главата, чувал ли си поговорката на чужд гръб и сто тояги са малко, а ти глупав ли си, наивен ли си или просто платен?!

Беко, колкото и да се пъне,Асад не може да достигне числото, което демократоналагащите сили на САЩ и коалиция реализираха в мракобесен Ирак.С други думи-за цялото си управление(е, като изключим войната с Иран) сатрапа Саддам не успя да убие толкова мирни граждани,колкото демократичната коалиция с миротворчески бомбардировки и други демократоналагащи мероприятия.

Невъзможно. Шорош е виновен. Нашите ракети не избиват мирни жители. Виж... имаме обаче договор за 980млрд за възстановяване на страната. Така че сгради събаряме за закуска.

Да си чувал за косвени жертви?! Милиони в Хирошима, Нагасаки, Виетнам, Арабската пролет и прочие нечовешки безумия на шефовете ти!

Странно.... не говорихте така за болницата ударена от хамерите. А това е 6-тата от руснаците.

"болница под контрола на бунтовниците"....

"Най-малко 20 цивилни загинаха"

Къде се чуло в страна управлявана от руска подлога да има права и защита на хората, за благоденствие да не говорим. Всичкото руско безправие , тирания и гнет спрямо вечните руски роби се прехвърля и става робство , гнет, насилие и мизерия за местните нещастници.

БРЦК

Що бе , Ирак и Либия след внесената от САЩ демокрация да не са по добре ?

Нещо бъркаш причина и следствие руските подлоги садамчо и кадафи мачкаха всичко наред в родината си , даже едни наши сестри искаха да бесят , а садамчо взе и кувейт. Властта им стана нелигитимна за гражданите и паднаха всякакви правила . никой не е длъжен да търпи кървав тиранин, както е руската догма.Естествено , че ще се роди съпротива там къдрто има насилие и причината е в насилието на руските местни подлоги . Народите не са като това да не са руските роби , вечно наведени.

TIREX

американците хвърлиха атомни бомби и никой не ги порица освен мислещите хора, след това запалиха хиляди конфликти и бомбардираха мирни хора в Югославия, Либия Ирак..

Руски възпитаници!Ко да ги прайш?!На цивилни и по слаби от тях са големи побойници!Като се пробват на Израел и осират небето(78 свалени самолета над Бекаа без загуба за Израел)и земята(израелците унищожават танкова бригада с чисто нови Т 72 за няколко часа)и политиката!Гражданска война кото можеше да бъде избегната!Въобще руски възпитаници!

Sibirski

Търсете в ютуб клип на ANNA NEWS от 26.04.2016 "Алепо. В шаге от эпицентра" или го вижте watch?v=Sc5UlQgn4MI

е това ,което се е случило.Време това безумие да спре:,,Лошия мир е по-добър от най- успешната война" В интерес на истината сирийските летци едва ли са искали да улучат точно болницата.Техните самолети са стари(МИГ-21,МИГ-23,СУ-22,СУ-24),без модерни системи за прицел. Принудени са да хвърлят бомбите от голяма височина,защото напоследък свалиха няколко от тях с преносими зенитни ракетни комплекси (ПЗРК ,,Игла",китайските FN-6 и др.).

Ти откъде знаеш какво е имало в "болницата"? Случайно да забелязваш, че вият точно тези, които режат глави?

Какво е имало в болницата не знам.Пишат за убити лекари и деца. Идеята ми е ,че едва ли е уцелена нарочно тъй като сирийските военновъздушни сили имат проблем с високоточните удари,каквито виждаме по клиповете от американски и руски самолети.

"извършен вероятно от силите на режима" - щом е вероятно, ясна е работата.

много авторитетно звучи когато сащ осъждат "извършен вероятно"!!! :))))

ТУРКОМАНИТЕ В СИРИЯ ЖИВЕЯТ ОСНОВНО В СИРИЙСКИЯ КЪРДЖАЛИ- АЛЕПО. ТЕ ИСКАТ ДА ОТЦЕПЯТ АЛЕПО И ДА ГО ДАДАТ НА ТУРЦИЯ :)) .... ТАКА ЧЕ УБИТИТЕ СА ГАДЖАЛИ - СЕПАРАТИСТИ

"Бомбардирана е болница в Алепо, обвиняват режима в Дамаск" - поредната фалшива провокация на наемниците там. За съжаление се жертват невинни хора в името на една провокативна външна политика :(

Какво сеете? Какво очаквате да пожънете от посятото? Сеете смърт. Радвате се на смърт. Това какъв плод ще ви донесе?

Въпроса е кой сее ????

Предстои светъл празник. Спомнете си за този празник. Спомнете си за лъжите с който е бил заблуден народа и за отношението му към Господ Исус. Определете се на коя страна сте.

откачалка. заради религиозните разделения между хората, четем такъви новини... хората са зли и си измислят разни приказки (религии), за да избиват инакомислещите...

"Сирийският център за наблюдение на правата на човека е потвърдил, че рейдовете са извършени от самолети на режима в Дамаск." Аз твърдя, че ударът е нанесен от сили на НАТО. Доколкото съм в България, а сирийският център за това-онова в Англия, аз съм по-близо и виждам по-добре.

намесиха се американците и започнаха да се избиват цивилни, да се бомбардират болници

САЩ + БРАДАТИ И НЕГРАМОТНИ ТАЛИБАНИ, НАДРУСАНИ С АМЕРИКАНСКИ НАРКОТИЦИ=ТЕРОРИЗЪМ ЦЕЛТА Е РУСИ. НО НЯМА ДА СТАНЕ :))))))

Как сте днес на Велики четвъртък атакистки мишки,ще празнувате ли или ще храчите без почивка пак?Преди малко ви съжалявах но разбрах,че сте от породата на злобните и винаги недоволни хорица за които не си струва дори да се мисли....храчете си и се надявайте,че ще станете по-добре....освен някой рак да си докарате друго няма да постигнете...ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ КОИТО СА ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИ!

Американските терористи трябва да бъдат изгонени по цял свят,да се приберат в американската си кочина и да изчакат света да реши съдбата им.С терористите се постъпва само по един начин:до стената.

Както в Украна и Афганистан, така и в Сирия бойците застават на покрива на болница, училище, жилищна сграда, джамия - и оттам или от етажите стрелят по противника. За да отблъснат нападението, или за да прекъснат обстрела на отсрещната страна тази сграда бива атакувана. И заедно с биещите се фанатици загиват и цивилни човеци. На война, като на война...