Преговарящите: Ревизия в МВР, зелен рестарт, култура на ниво, инхаус поръчките

В третия си ден от преговорите представителите на политическите сили обсъждаха 4 ключови теми

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

господата които искат съкращение в МВР да кажат, как така за здраве в бюджета се отпуската по няколко милиарда и все не стигат. Май за тази година за здраве е около или на д 5 милиарда! +0 години на политиците има пречат ВО и МВР. За това 3 и повече години България е разграден двор! Нещо не е такак, както го обясняватл

Има две неща ,на пръв поглед дребни,но съществени,които трябва да се променят. 1.)Да отпадне лишаването на гражданите от правосъдие,поради факта ,че не си внесъл 5 лева,в седем дневен срок преди обжалването на дадено дело,тъй като много от хората нито знаят за тази такса,нито знаят номера на банковата сметка на съда,нито имат във всяко населено място банка,че да направят превода.Делата средно се точат по две години,така,че всеки за тоя срок ще намери начин да плати. 2.)

Сегашния закон не позволява на гражданите когато не са юристи,но спечелят дело,да получат хонорар за направените разходи.Разрешено е само ако се защитаваш с адвокат ,той да получи адвокатски хонорар за труда си и направените разходи.Това е дискриминация,тъй като не позволява на инженера,икономиста,архитекта,лекаря и т.н,когато се защитава сам и спечели дело да получи хонорар за направените разходи.Все едно,че той не е положил труд,време,знания,разходи по неговата защита.

Има ли нещо нормално в тази Държава? До сега всичко което се коментираше, енергетика, съд и прокуратура, здравеопазване и т.н. се оказва че е сгрешено и трябва да се поправя. Ако всичко това е истината, вярно ли е че последните 12 години са виновни за всичко лошо в което положение се намира Държавата?

Реформи в МВР. За 30 години това ще е 6 или 7 закон. Не е ли по-добре да се върне закона, с който България е приета в ЕС и отговаря на всички изисквания на Европата! А нека всички които искат махане на отделни служби да погледнат закона на МВР в Германия. Ако махната документите за самоличност и дирекцията за информационни услуги от МВР, това означава, че институции из вън МВР ще имат достъп то информация, касаеща националната сигурностл Пример ще знаят за кое превозно средство и лице са се интересували БОП, ДАНС, НРС. А що се касае до работещите пенсионери - едно 80-90% от работещите пенсионери в МВР са с възможно ниски заплати, за които МВР не плаща осигуровкил Надали някой ще се съгласи да работи за 700лв да върши работа на всички офицери и държавни случаи о той да е все виновен. Проблемът в МВР, че за последните години дойдоха некомпетентни хора, който дойдохо в МВР само заради заплати, но те не са по трудово правоотношения, а по служебнИ! Когото се прави реформа в МВР трябва да се изхожда от много неща. Нека тези, които като трън в очите им е МВР да погледнат в другите министерства за 30 години колко пъти е намален състава. Ще излязат страхотни неща. Да погледнат за тези години колко агенции се откриха, които работят по ЗДСл. А в момента надали в МВР има служител, който да каже колко е числения състав на м-вото. То от реформи и от калинки всичко е на това дередже. А на Асен Василев ще кажа, че в НРБ е имало над 100 000 армия, МВР е било малко по-малко, но бюджета е стигал. Въпрос на икономика и преразпределение на благата е всички и на дисциплина. Не може частника да води двойно счетоводство, а в същото време да иска държавата да му помага. Пример частните болници да работят по държани системи, на частните училища да им се помага, има и други такива моментил. Пак осигуряват се на миминална, а после искат помощ от държаватал

И разбрахте ли как лекичко пробутаха това при " доказани качества " и пенсионирани такива да работят ? Ако са такива защо са пенсионирани ? Нали са много отрудени и са се скапали , а и колко други работят на техният график , АМА РАБОТЯТ и без привилегии ! Когато един работещ се пенсионира с 42г трудов стаж на 65г а тези на 45г с 18г стаж последния по некакви неясни критерии е натрупал 72 стаж и като сложим и 100 000 бонуси каква излиза сметката ! Нямат ефективна работа щото всички са рода , любовници и тем подобни мешавици !

Държавните служители сами да си плащат осигуровките -социални и здравни. При пенсиониране до 3 заплати, без изплащане на отпуски и пр.

Значи само све въпросчета че не разбрах: 1. Ще борим наткоманиите с изкореняване на корупцията- моля някой умен да не светне каква е връзката между тези две неща ? 2. Полицейско районно с патрулка и жандармер на всеки три села- а пари и наличен състав откъде ? Айде парите - ще увеличите данъците ; ама хора откъде ? Или имате вълшебна пръчка ? Или просто правите една голяма говорилня за пред хората ? Моля някой да ми отговори ?

Зелен рестарт, зелен сертификат, зелена карта, дрън-дрън, бла-бла, празни думи на празни хора за пред избирателите и платените медии. Всъщност се изпълнява планът на Бай Дън за защитаване на американските интереси на територията. За това си е платил чрез "Америка за България", това ще му дадат. Няма безплатен обяд, сметката дойде. Да бях умрял! До гуша ми дойде с достойнство да се перчи лицемерът, богатият от бедни да краде, нищожества с почтени да се мерят, да е в бардак девическата чест и ученият, унизен, да проси, и ситият под маска на злочест, и много често болен здрав да носи, и доблестният – в хорските крака, и правият да си криви душата, и словото с намордник все така, и правдата – слугиня на лъжата. Уилям Шекспир 1564-1616

За които се говори съществуват още от правителството на ГЕРБ,но хората не са запознати.Почти всеки услуги в НАП са електронни,за фирмите подаването на декларации е само електронно.В НОИ също работят доста електронни услуги.В Столична община почти всички документи,които са Ви необходими можете да получите он-лайн.В БНБ също.За банките всички знаят,много хора плащат през телефона си.Ревизиите в НАП се правят он-лайн,без директен контакт между инспектор и проверяван.Това е едно средство за борба с корупцията ,което работи. На фона на казаното новите управници говорят празни приказки и тепърва ще се запознават с постигнатото от хората преди тях.Много скоро ще се разбере ,че са слаби политици и управници.

Кирил Петков измислил план как да махне Гешев. Отишъл при него и му казал: - Гешев, подай оставка. Това е.

Имаме Главен прокурор,който подгони едрите риби и затова трябва да го махаме.Излиза,че престъпниците ще избират Главния прокурор.Черепа не може да се завърне от Дубай,а Цветан Василев от Сърбия.

Че комунистите казват на черното бяло и твърдят,че Петков Василев и Радев били честни и почтенни.Относно Бойко Борисов мисля,че се оправя и без да е на власт.

Като чета коментарите и ще си кажа, пе целия народ е гласувал за ГЕРБ и никой не харесва тия 4 партии. Много ви е яд, пе вашия вожд само плюе, но властта му намалява с всеки изминал ден

По добре прочети материала на Нидал Алгафари в понеделнишкия брой на в. Труд как се печелят избори от Кирчо и Кокорчо.

Горките гербави, как не разбрахте, че народа ни не е прост, както ви се иска! И въпреки това сте впрегнали по гьобелски пропагандни тролове. Колко ви плаща Боко за да ги дрънкате тези небивалици?

Най-важните въпроси не са поставени. Първо:Нищо не правят с борбата срещу монополите,дали са мобилни оператори,енергийни дружества,фирми за бързи кредити загробващи хората с робовладелчески договори,от които не можеш се откачиш ако не си платиш за нищото,защото няма кой да наложи глоби за договори които са срещу хората измислени от адвокати тарикати. Второ:В България има половин милион трайно безработни,на които държавата не помага с нищо.Трябва да се приеме Закон който да гарантира на тези хора минимално парично финансиране ,равно на линията на бедност за да могат да оцелеят,като имат средства поне за храна,лекарства,отопление и вода. Трето;Да се даде право на Омбудсмана да има права поне на Районен съд,за да може ефективно с Решенията си да защитава гражданите,а не само да препоръчва на това или онова министерство или монополна фирма и от там да си прехвърлят топката без да им пука за хората. Четвърто,Пълно електронно управление,не само да се гласува по интернет ,но и всички услуги да стават по интернет,а не както е сега от сто услуги само пет са по електронен път за другите губиш време да пътуваш,да чакаш на опашка на гише,да ходиш втори път да получиш резултатите и тн. Пето премахване в здравеопазването Направленията,за може да ходиш при който специалист имаш нужда,а не да се молиш за направление,което води до ниско качество на лечението,защото те лекува само един специалист за когото си взел направление.Трябва в здравеопазването хората да се лекуват на принципа на Диагностично консултативната дейност,защото повечето са с по няколко заболявания.

Хората ГЛАСУВАХА за партия "" Продължаваме Промяната "" за да МАХНАТ всякавки МАСКИ и Сертификати, и Софийските педдрази с МАСКИ - Б.Борисов, Слави Трифонов, БСПм ДаБългария... Затова и за парттиие- мошеници с МСКИ гласуваха само ПОЛОВИНАТА от тия на предишние избори.. Чакаме да МАХНАТ- Маските и Сертификатите за Българи.. А чужденците- араби, китайци и негри да се гърчат в МИША дупка.

КИРЕТО що не е в затвора? за подписана декларация с невярно съдържание

Темите ,които се дискутират на тези предварителни разговори са не само интересни, но и от много години мъчат обществото като цяло !! Това е интересен формат, за който няма да се каже цялата истина, но ще се постави ново начало и най - важното: пръст в раната !!!! А това е все пак опит за връщане към нормално общество!!!! Но като прегледах мимоходом коментарите тук ,само едно ще кажа за : Платените тролове, намерете си достойна работа батювата ,че след шест месеца ще умрете от глад !!!

Не може ли само да решите за македонския космонавт и да разтурвате седянката

Празни приказки. Шанс всеки малоуник да се изкаже и да добие 5 минути слава. Почвайте работа. Цените летят. Хората измират от безхаберие. Да ви таковам промяната

Боби Сандов ли изплува ? Тия дето го изгониха от Студентската организация в СУ заради присвояване на общи средства ? МВР- преглед на състава - а разбирай уволнения за да се раздадат постове на техни хора. Защо не споменавате за раздутия административен апарат? За липсата на пари за основни неща? Щото трябва са се даде работа на каката на лелята на жената на някой си ? ДАНС нямат кой да им превежда от турски, полицаите имат лимит на горивото и на патроните за упражнения. 1 човек на районно в София в отдел Издирване; Ма иначе пиарки, секретарки , чистачки, които даже не стъпват на работа но получават заплати. Ама не го казвате това. Смешни сте !

Кирил Петков въобще да не ги слуша тези "експерти" по сигурността , хабер си нямат за какво става въпрос ! Дилетанти пълни !

Няма ли даимаме вече политици говорещи правилно български? Какво е инхаус поръчки и защо не се ползва български аналог?

Щото не са българи

Молете се за България....Българският народ гледа като препариран,на около 20% в галавите им е само "чегъртане" на Борисов и Гешев, така че от тези мошеници и негодници не може да ни спаси никой, освен Господ Бог.

Не направят ли лустрация нищо не са направили.

Не се бъзикайте с язовирите, че не дай си Боже удари едно земетресение. Като днес, ще отиде половина София в Мездра и Враца.

Абе къде е Боеко Т.? Гледам, гледам да го видя с ръцете в джобите да казва, да нарежда, да дава, да разяснява, да му звънят от Европа за управление на кризи, пък май няма никаква Тиква на масата?! Което, разбира се, е невъзможно, все пак герберастието щеше да го връща на бял кон, оседлаван в Банкя.

Хахахаха, банкянските пишман коняри щракат минуси :)))

рано е. Декември-януари ще се "щракат" минуси или плюсове. До тогава и от двете страни на барикадата само тролове се плювате.

Ама разбира се, герберасти. Вие още от изборите Радев-Цачева преди пет години се каните ей сега, почти всеки момент вече, да се завърнете триумфално, и все ви се оказва рано, ха ха ха ха ха ха!

пиян ли си, тъп ли си, трол ли си. Пише ясно - плюсове или минуси сле известно време управление. Ако новото правителство се справя разбира се ще има адмирации. Защо всеки, който не изпада веднага в екстаз от Кирчо и Асенчо трябва непременно да е от ГЕРБ? По първосигнален си от шимпанзе.

Драги другаре, имам план за оправяне на България, който се състои от една точка. 1. Трябва да направим нещо за България. - и тяхната работа същата.

Т.Ж.: Дела, дела, и пак дела! Б.Т. Работа, работа, работа! ???

Пълни идиоти изобщо не ги слушайте, това дето говорят и след три живота няма да стане Днес ходих на църква и там цените са увеличени, свещите от 20 вече 40ст

Най нслудничаво ми звучи "зелен рестарт" и "25 микрограма на кубичен метър въздух". Едва ли някой може да изчисли колко кубика български въздух имаме в България. И ако някой успее, той ще е новият Айнщайн. Да не говорим че всеки час, и всяка минута българския въздух се заменя от Македонски, гръцки турски, сръбски и румънски. Но, министър по климата, минава всякакви разумни граници. Все едно този министър да казва кога да вали, да духа вятър или слънцето да пече по мслко.

Площта на България е 111 000 кв. км. Атмосферата стига до (по груби спомени) 200 км над земната кора. От тук нататък е въпрос на елементарно изчисление колко "български" въздух има. Ако на еднокнижниците това си се трува айнщайново изчисление, Боко Тиквата може само да се гордее с вас, че ще се разбирате добре. Да не говорим, че очевидно не схващаш абстрахирането на понятия, та уточняваш как въздухът ставал "македонски, гръцки, турски" и т.н. точно като детенце от първи клас. Но боковист да се опитва да смята елеметарни формули и да мисли абстрактно, минава всякакви разумни граници. Все едно Боко Тиквата да прочете нещо повече от "Винету".

Блаблабла...Народът се интересува от растящите цени и от доходите си които са НАЙ-НИСКИТЕ в ЕС.

Точно затова би шута на Тиквата. 12 години с най-ниските доходи в ЕС стигат.

Трябва ревизия в МВР. И в прокуратурата трябва. Овладяването на силовите структури епървостепенна задача. Само верни на партията кадри на да. Така се чегърта. НАП няма нужда да се пипа. Там имаме човек. Продължаваме Подмяната.

Кой ще прави ревизия, на кой имаш доверие?

На Рашков.

А в прокуратурата,следствието и съда кога ще има ревизия? Ще осигурите ли кламери, лепила и техника за полицията? Ще им дадете ли нещо за Нова година или само на съдебната власт по няколко заплати? Ами условията на труд в МВР- кога- никога! Не ви вярваааам!

На това се вика цирк от класа. Балкански пасти да яде пред тези. Диригента си дрънка на китара и си пее, народа се ококолил и чака комата, като бездомен пес. Кой изимува, лятото по прашки, като Спецов.

Нещо прилича на параван това цялото нещо.

Последно се говори, че шефа на еконт е изтеглен като министър, министерството се дава на ИТН и министър ще е Гроздан Караджов, който вече е от ИТН, шеф на транспортната комисия в парламента ще е Настимир

Невероятно е ,че 2021 г. успя метеж в България и най-отявлените ,изгладнели комунистически дейци се готвят да довършат България !!! Те са суперспециалисти по крадене и фалити .Прошка няма надушат ли парите ..

Това е срам за България! Изборът на Радев също.

Обясни го тогава на мнозинството, че е редно да се срамуват, понеже не са угодили на герберастите. Които даже не успяха да издигнат кандидат за президент от отмиращата си тиквена партийка.

Всичко е отлично, но как ще се синхронизат стотици коренно противолжни идеи...

Всички проблеми идват от корупцията и точка 1 трябва поетапно в рамките на 1 година съкращаване с 50% на държавните и общински служители. А в борбата с организираната престъпност новото правителство да поиска помощ от Италия за операция "Чисти ръце".

чете ли статията. Става въпрос за създаване на нови чиновнически места, вкл. и вицепремиер. Та така със съкращенията.

Виждам ги новите неща които дискутират и се хиля. Сред тях са много от старите далавери дето комунистите ги бяха планирали и добре че тройната коалиция си отиде та не можаха да станат. Ама сега им дойде времето

От фейсбук профила на Красимир Кумчев, агробизнесмен от Пловдив С интерес исках да чуя как виждат развитието на селското стопанство хората, които участват в преговорите, инициирани от Продължаваме промяната. От всичките 15 участници, НЯМА нито един АГРОНОМ и има само един РЕАЛЕН производител. За сметка на това в преговорите участват 6 с профил гори и лов ; 4 икономисти; 2 юристи ; 1 коневъд ; 1 преработвател ; 1 политолог! Но, всички те, били с огромен опит! Гледах 35 минути и спрях. ПРОДЪЛЖАВАМЕ…

И нито един гербераст също няма. Ти да видиш.

на баница...

"На политическото инженерство трябва да му бъде сложен край. С тези механизми стигнахме до най-ниските нива на доверие на гражданите в системата", подчерта Иван Иванов от БСП Мухахахахахахахахахаха

Не че нещо, но интересно как ще съкращаваме администрацията както обещаха като отваряме 20 нови министерства и агенции и не знам какво си. Но сигурно идеята е да уволним роднините на едните и да назначим там роднините на други.

Идиотите са предложили да има министерство на климата

За да им стигнат министерствата предлагам министерството на транспорта да се раздели на министерство на отиването и министерство на връщането.

ти ли си бе?!

Поделихте ли си министерствата, че това е най ажно за вас кретени. Това което обсъждате са празни приказки пред народа. Дойдете си на думата и се скарайте вече, мошенници!!!

Това трупата на Сатиричния театър ли е ??? Режисьорът РАДЕВ там ли е ???

Смешници.

Браво ! Дерзайте!

се оригват,на баница!

А ти на шльокавица!

ти ли си бе?!

И да върнат казармата, защото както виждаме тя ражда велики п резиденти!