Изборът за председател на СГС стигна до съда в Страсбург

Изборът за председател на Софийския градски съд стигна до съда по правата на човека в Страсбург. Класираната на второ място Величка Цанова подаде жалба пред съда.

Обратно в новината

Коментари - Изборът за председател на СГС стигна до съда в Страсбург | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каква далавера е в съда, представяте ли си?? за да стигне тази да се оплаква там, какво ли е могла да изкара тук??

Трябва да се действа.Стига сме се делили.Това което става е страшно ,нечовешко.Със своите действия и бездействия хората работещи в съдебната система и най вече ръководните нива там където се преразпределя националният доход.

Когато се махнат партийте, тогава ще се оправи България!

Трябва да се действа.Стига сме се делили.Това което става е страшно ,нечовешко.Със своите действия и бездействия хората работещи в съдебната система и най вече ръководните нива там където се преразпределя националният доход.

Защо при нас съществува бариера за млади адвокати? Защо в англо-саксонската правна система има адвокати неюристи? Защо конкурсите за младши адвокати се назначават, след като се вземе в предвид предложение от адвокатските колегии по области за определен брой? Да не би те да са вещи относно "нуждите" на населението?

Дъщеря ми завърши СУ право с отличен ,но неможа да стане съдия,макърче всичко беразвила на конурса.В същия момент синът на един от най корумпираните съдии в нашия град стана . Записал право в Русе ,прехвърлил се в Благоевгрод и незнайно как завършил.

А не може ли да се съберем ,да вземем съдебната ни система и да я дадем на токийското сметище?!?

По думите й акцентите в жалбата й са два - че не е могла да получи справедлив процес в България, защото и двата състава на ВАС не са отговорили на възраженията й по същество, и за начина на формиране на петчленния съдебен състав. Според Цанова формирането не е било чрез случаен принцип на целия състав, а единствено на съдията-докладчик. Тя коментира, че усещането за един съдия да каже, че у нас няма справедлив процес, е изключително тягостно, защото по този начин девалвира самата съдебна система. nqma sydebvna sistema

В ЕС знаят отлично,че Мутри управляват България ! Но там уважават вота на Българите, колкото и шокиращ да е той. Делото с Назначената Семейна Приятелка на Цветанов,за Шеф на Соф.Градски Съд ,само ще допълни Престъпният образ на ГЕРБ! След Отпадането на ГЕРБ на Избори 2013 , България ще започне пак,да се Нормализира !

ние тржбва да се залваме всички тогава,стом комунистите взеха да се залват, за много неста. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

величке ти си комунист от класа? сега не могеш да взимаш големите подкупи. спри се. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най-добре съдебната система в БГ да се закрие!

Най-после нещо нормално в нашата ненормална държава. Дайте да подкрепим тази мъдра жена.

мноооого мъдра. когато и изнасяше - съдебната система беше идеална! когато не и изнася - "независимостта" на съдебната система е накърнена! същата тая НЕЗАВИСИМОСТ, с която се оправдават за гаврата им с българския народ в борбата му съвсем примерно, с монополите! общо взето когато е за народа що да реве? ама я виж като се почуства онеправдана кво става! страсбург! А ние овчиците дето за страсбург нямаме пари ( и за хляб нямаме, и това всъщност е СЪЩИЯТ въпрос) какво да направим, когато топлофикация промерно почука на вратата, със сметка от хиляди левове, за енергия която ФИЗИЧЕСКИ НЕ Е ВЛЕЗНАЛА В ДОМА НИ (но административно е наред)? ВРАГ НА НАРОДА е тази, а това че използва ума си за собствения задник означава само едно - ВЪН не просто от съдебната система, а от всяка държавна работа, та да види какво е конкуренция, и как се вадят ЧЕСТНИ (а не държавни) пари!!!

ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ЗА ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА- ЗАКОН!!! ДАНЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ РОДНИНИ И БЛИЗКИ НА МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ И ИЗОБЩО УПРАВЛЯВАЩИ ! ТАКА ЩЕ ИМА РЕАЛНА ВЗЪМОЖНОСТА ВСЕКИ ДА КАНДИДАТСТВА ЧЕСТНО ЗА ДАДЕНО РАБОТНО МЯСТО И ДА БЪДЕ ИЗБРАН ПО КАДЪРНОСТ И КАЧЕСТВА

ало величке това не ти е комунизма за да станеш председател трябва да се кихне една пара а не да се циври пред всички като дете

В България няма съд! Престъпниците са на свобода, а хората трябва да продават имотите си, защото са осъдени за дългове по неверните сметки на монополистите- "Топлофикация", електро и ВиК дружества, джи ес ем оператори. Това е реалната действителност у нас.

Притеснителното е, че само жени имаха смелостта да разкажат играта на ГЕРБ по разни теми-било за контрабандата Корнелия Нинова, било за клеветие-съдия Тодорова, било за референдума изборните нарушения-Мая Манолова, или сега Вили Цанова.

Браво, Петров! Поне един човек да каже направо, че това е поредната политическа битка на комунистите и съвсем не става дума за принципи!!!

хахаха, добре му го каза :):)

Демокрацията дава права на всеки, включително и на комунистите. Всичко друго би било пещерен комунизъм. Аз лично не виждам нищо лошо в идеята за референдум. Сигурно по-прилягаше на СДС да инициира такъв, но фактите са други

Конгречулейщънс, Борисов! Поредното решение, което не е ясно как е взето, но за сметка на това всички берем срама от погазването на основни човешки права

На кой му пука наистина - имаме овчи народ, командван от субект с тъмно минало ! Всеки сам трябва да промени себе си и да се замисли малко с главата си , за да се променят нещата ! Иначе поговорката за кервана ....

Абсолютно си прав. Мъката идва именно от нашата съпротива, за да го проумеем този факт. Нещата се случват и ще се случват въпреки личната ни "свободна"-анархистична воля.

Има едно животно, което ГЕРБ се заблуди, че са отсекли, както бор на ски-писта. Казва се гражданско общество. Докато не настояваме да участваме под някаква форма пряко във вземането на важни решения, ще се срамим с такива назначения и новини

За Герберистите-изчака решението на Съда! 2 десетелетия живях под ръководното на една Партия и под знака цялата власт. Съдебнаята власт е нещо повече от Герб. Това демокрация,законност ,а не нова диктатура.

Комунист и демокрация!? Пиян ли си или трябва си пийнеш полагаемата доза...комунистическите мекерета щели ги съкращават - проблем с финансирането! ГЕРБ из излови престъпните спонсори и ся глад...спри да пишеш щот нищо нема ти платят

Вили, Вили, ти поне да ставаше за председател! Когато беше и.д. председател едно нещо не свърши като хората- само кинсеше в отсрещната кръчма и нямаше смелост едно елементарно нещо да свършиш. Янева

Колега, процедурата не е спазена-всичко останало са подробности. Поредното неясно и непрозрачно решение. Ако имаме съгласие по това, може да коментираме и кой по-често е в кафетата

Писна ми съдии да водят дела, че са ощетени, наклеветени...мръсни комунистически тоги

Имаме ли съдилища в България последните години. В нея влизат само близки до НДСВ, завършили разни измислени платени вузове обикновено столичани. Обикновен човек не може да влезе докато приемите са централни. Върнете старата практика . Старите съдии са с по висок морал и по съвестни и по компетентни.

Имаме ли съдилища в България последните години. В нея влизат само близки до НДСВ, завършили разни измислени платени вузове обикновено столичани. Обикновен човек не може да влезе докато приемите са централни. Върнете старата практика . Старите съдии са с по висок морал и по съвестни и по компетентни.

Имаме ли съдилища в България последните години. В нея влизат само близки до НДСВ, завършили разни измислени платени вузове обикновено столичани. Обикновен човек не може да влезе докато приемите са централни. Върнете старата практика . Старите съдии са с по висок морал и по съвестни и по компетентни.

Засрамете се! Докога разни Сергеейки и Гоцевки ще се борят за власт в съдебната система. Не се ли нагушихте достатъчно, все пак спазвайте някаква мяра, де..

"Най-добре информиран" - понеже гледаш Бареков и Найденова вероятно? Един съвет ще ти дам - като си мълчиш (най-вероятно) поне не ти личи колко си тъп всъщност.

А ти кога стана на 16 г. , кога почна да се праиш на начетен и образован.Марш да си пишеш домашните ! Страната ни има нужда от образовани а не неуки дървени философи !

Не е редно да има обиди. Съществото на провежданите дискусии е колко нематериални обекта с негативна енергия могат да се поместят на върха на иглата. Ботевградския кмет като не успява да дискутира (поради заетост) едвам сколаса да подсигури имоти за семейството си

Така наречената "съдебна система" е главата на мафията в българия. Мафията не е слумайно явление у нас - тя е създадена и се поддържа от алчни адвокатчета, лукави прокурорчета и корумпирани съдии, разбира се, активно подпомагани от бандата на Цецо Цв. Какво повече да кажа - цял свят знае, че България се управлява от мафия, която граби и убива, която извършва безнаказано геноцид срещу нацията ни. Мързеливи и глупави народи живеят по-добре от българите, как ще обясните това, ако не с мафиотски заговор срещу народа ни. У нас честността и трудолюбието се наказват, а алчността, лицемерието и подмазвачеството се поощряват.

Ivan

Съмненията, че Борисов е имал връзки с подземния свят стигнаха до Брюксел. Това обвинение се повдига вече за втори път. И за втори път иначе приказливият български премиер отказва да коментира случая, пише "Дер Щандарт". Независими журналисти дадоха българския премиер Бойко Борисов на новосъздадената европейска комисия "Антимафия". Причината: тъмното му минало. За връзките на настоящия български премиер с организираната престъпност се разбра от депешите, изпращани от София до Вашингтон и публикуани от Уикилийкс, информира австрийското издание "Дер Щандарт". В тези депеши бившият американски посланик Джон Байърли информира за тъмните епизоди от миналото на Борисов и връзките му с организираната престъпност, пише и сайтът за разследваща журналистика и български партньор на Уикилийкс bivol.bg. По-късно данните за Борисов са били проучени и потвърдени от източник с псевдонима "СИМО", а неотдавна германският "Тагесцайтунг" разкри, че зад този псевдоним се крие не друг, а американското ЦРУ, припомня "Дер Щандарт". Контрабанда, нелегални сделки, пране на пари Публикуваните от Уикилийкс депеши свързват Борисов с контрабанда на метаамфетамини в огромни размери, нелегални сделки с горива в схема с Лукойл и пране на пари през СИБАНК, която тогава е била управлявана от приятелката на българския премиер Цветелина Бориславова, четем още в публикацията на австрийското издание.

За връзките на БСП с подземния свят никога не е имало съмнения. След като висшия функционер на БСП, бивш служител на ДС, Цвятко Цветков нарече Маргините "наши момчета", след като Румен Пикльото лато вътрешен министър ходи на крака на бандити като Братя Галеви, след като цалото висше ръководство на БСП застана зад бандита доц. д-р Тракторов и неговата банда, изводът е ясен - няма съмнения че престъпната партия БСП е свързана с престъпниците в България. Но това не е всичко. Средният управленски ешелон също е свързан с БСП от една страна и с престъпнсотта от друга. Съдебната система също - как да си обясним факта че Пенгезов ( и не само той) редовно си пие пиенето в компанията на известни бандюги. Това го знаят и в САЩ и в ЕС, във всеки доклад ни го напомнят. Но Гьон-сурати като БСП се правят че не разбират. Или "сухото" от престъпниците, с което ги "спонсорират" е по-силно от всякакви доклади от Брюксел.

Бе те от ЕС и САЩ и за Бойко интересни неща пишат. Тях как ще ги коментираш?

Чудя се на себе си, защо ли опонирам на платени клакьори като теб!?!? Ама днеска просто нямам работа та за това... Само се колебая всяко изречение ли да ти затапя или по принцип?... Много, много е кухо. Благодарение на всички изброени от теб (+ неизброения Гоце) мижитурката от подземния свят ББ стана първо генерал, после кмет, а сега премиер. Той не е избиран от никого -назначиха го, разнасяйки чували с предварително напечатани и попълнени бюлетини под зоркото око на мафиотския му съдружник ЦЦ. И естествено, поради много невидими за теб неща, но основно заради котилото на БКП, тези двамата не осъдиха нито един от изброените от теб бандюги. Тоя ще идеяни много, защото от котилото си е научил попската приказка:"Не ме гледай що работя, а ме слушай що ти думам." И не си само ти завеян и без мисъл в таванското куфило. За съжаление има още много като теб, а и се множите като плевели -ни тор ви требе, ни вода...

Аз мисля да съдя държавата за въведените "КОНКУРСИ" за адвокати. Те са ненужни и нарушават свободата на юридическата професия. Тази бариера е въведена умишлено, за да спъва всички завършващи право. Вече има данни, че провежданите "КОНКУРСИ" тотално се манипулират и така в гилдията влизат само "наши хора".

Или просто си некадърен и не можеш да си вземеш изпита за адвокат. Нали знаеш, че от всяко дърво свирка не става. Можеш да станеш полицайче - за там акъл не се иска - трябва само да си послушен и да махаш с опашка.

А да ти е хрумвало да сравняваш правните системи в различни страни в Европа. Защо при нас съществува тази бариера? Защо в англо-саксонската правна система има адвокати неюристи? Защо конкурсите се назначават, след като се вземе в предвид бройката гласувана от адвокатските колегии по области? Да не би те да са вещи относно "нуждите" на населението?

И моля те разсъждавай, а не говори общи приказки. Не те познавам и не знам що за дърво си и каква свирка става от теб.

Ами Найден Зеленогорски! А?

Не само това, ами цялата българска държава с фалшивия президент и министърпредседател трябва да идат на съд в Сртасбург

Цанова е права, че българската съдебна система не работи и е корумпирана, но не е права че не са я избрали. Европейският съд няма да обърне внимание на нейната молба.

Браво на Ивет Лалова :):):)

Ашколсунна Балотели. Нявря империалистите където им е мястото.

ТАЗИ "СМЕЛА" СЪДИЙКА ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРА ПРЕД СТРАСБУРГ ЗА БЕЗУМНИ СЪДИЙСКИ ОПРАВДАТЕЛНИ ПРИСЪДИ, А СЪДИ КОГАТО НЕ УСПЯЛА ДА СТАНЕ ШЕФ.

защото шефовете налагат стила и направлението на бездействие по особено значимите дела, за критерия на които и главният прокурор е в неведение.

ще има катаклизми. Той е толкова "независим", че въобще не му пука за стандартите, на които набляга ЕК. Иначе черпи сноята сила от недрата /бюджета/ на народа и го харчи с вързани очи.

Поздравления за тази смела постъпка! Този народ трябва да се замисли,че неможе да чака само на единични "бели лястовици"! Свободата е скъпо струващ лукс,и, трябва да се заслужи! Стига спящ,готовански народ!

След ден-два излиза от ЕК един доклад България и нейното тригодишно развитие от бандата на Али Баба, сразила "черния" Кода (триглавата ламя). Погледнато реално, има защо паниката ни тресе! Вземат ли опоненти от ГРОБ властта, пандиз-палас е бъдещето на "политическата ни класа-каста".

адмиразии кам тази смела садиика.само така трябва да се деиствува сас тезипросляци от герб. сад до дупка. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дано само не изчезне безследно или да се простреля няколко пъти сама...

"Заради избора на Янева и Капка Костова и Галина Захарова подадоха като членове на ВСС." Какво са подали Капка Костова и Галина Захарова? Да бяха мъже ще разбера, но сега??!! Отново е на показ некадърността на БГ журналистиката!! А колкото до самата статия - за съажление това е БГ реалността, но не е само при нас. Навсякъде по света на важните постове стоят "правилните" хора. Друг е въпроса, че там като те уличат в корупция или неморално поведение веднага си подават оставките и идва другия :правилен" човек. А тук кокала е явно е много тлъст и сладък и не се пуска лесно!!

Не мислите ли че такива понятия като независим съд или честен съдия или прокурор звучат като оксиморон или като лоша шега.

Мда. вече се говори ... а ти как си стигнала до тук?

Протоколът от конкурса за следователи в Националната следствена служба беше манипулиран. Програмата е събрала 2 пъти оценката на 4-тия оценяващ и не е събрала оценката на 5-тия оценяващ. Това не може да стане случайно! Извършено е умишлено за да се класират "правилните" кандидати! Налице е официален документ с невярно съдържание изготвен и подписан от Румен Киров - началник отдел "Международен" в НСлС. Никой не се трогва. На прокурора във ВАП не му прави впечатление, на членовете на ВСС - също. На съдебния състав във ВАС също. Някой от тях да е сигнализирал Районна прокуратура София? А вие искате законност! От кого? Във ВСС е изготвен официален документ с невярно съдържание, извършено е документно престъпление! На кого му пука!

Ми сигнализирайте Вие г-н Магистрат !

Разбира се, че съм сигнализирал! И какво от това. Никой не обръща внимание, все едно, че не съществува този проблем!

Колко смешно - нашият съд даден на Европейският съд !

Тъмни балкански субекти с много тъмно криминално минало бродят из България, даже и я управляват ! Пазете се европейци !

Внимание, пропусната фраза в изречението "Капка Костова и Галина Захарова подадоха като членове". Да се чете: "Капка Костова и Галина Захарова подадоха ръка за приветствие на членовете на ГЕРБ".

Личи си, че нямате идея какво пишете. Захарова и Костова подадоха оставки точно заради несъгласието си със съзнателно провежданата от гробаджиите политика на овладяване на съда от неграмотни, незнаещи и със съмнителен морал хора, които обаче са политически верни и винаги готови да изпълнят съответната поръчка.

Това не е всичко. От личен опит мога да кажа, че системата е отвратително корумпирана и се взимат неправомерни решения, като решаващ фактор са парите дадени на съдията от страна на закононарушителя. Мога да цитирам имена и да покажа докумемнти засягащи решения вдети от съдия в Софийски Административен Съд. Най-лошото е , че с нези си действия съдийте активират процеси на саморазправа в обществото. Съдебната система, не само, че не е полезна, тя е направо вредна в нашето общество.

ти засилваш усещането, че сме вкарани в глух коловоз. Вероятно много от проблемите ни се дължат на несигурността на гражданина в прилагане на правото.

ЯСНО Е ,ЧЕ НЯМА СЪДЕБНА СИСТЕМА У НАС . МНОГО ЗЛОУПОТРЕБИ И ВИНОВНИ НЯМА . В ПИРОГОВ СЛЕД СИГНАЛИТЕ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ ОБРАЗУВАХА ДЕЛО СРЕЩУ НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ -КАК ТАКА НЕИЗВИСТЕН , ЗА ХОНОРАРИТЕ ,ЗА РЕМОНТИТЕ , ЗА НАДПИСАНИТЕ ЗАПЛАТИ - ЗАД ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ СТОЯТ ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА И ДА СИ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТТА. СТЕГА БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА.

Гледам не публикувате критичните коментари, а само тези на малоумните клакьори дето не правят разлика между "съд", "съдия" и "председател на съд". Те са винаги готови да си изкажат компетентното мнение колко некомпетентни са съдиите и как честният Цецо ги лови, а корумпираните съдии ги пускат. Цирк.