Гласуване предизвика остра криза в съдебния съвет

Председателят на Върховния касационен съд и правосъдният министър отправиха остри критики към ВСС, който не избра Нели Куцкова да оглави Апелативния съд.

Обратно в новината

Коментари - Гласуване предизвика остра криза в съдебния съвет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна е ясно на всички - съдът в България и самата държава е собственост на мафиотски структури. Политиците са кукли на конци, дърпани от мафиоти и САЩ.

Някой чу ли Куцкова да разкритикува онези съдии, които пуснаха Брендо от ареста ? Къде що го търсим после Брендо - при братя Галеви, Малкия Маргин и Илиян от 'Соло' ? Ако Куцкова беше човек с поне малко съвест и достойнство, трябваше да говори по тези въпроси или поне да не изказва мнение в публичното пространство, защото така сама се издава ... Или както казваше Лазар Груев - всеки да си бяга в пистата ! Куцкова да си гледа корумпираните съдии и да ги посочи с пръст, а не да критикува човека, който доказа вече на две съдебни инстанции какво са правили Пешо сумиста и др. килъри ! Няма как мафията да се примири с тези неудобни за тях въпроси ! А защо Куцкова мълчи за триото Мирослава Тодорова - Бр. Аспарухов - Ат. Тилев ? Не е ли това 'бермудски триъгълник' ? Ако Куцкова беше обективна, достойна и човек с морал, трябваше да си признае, че в последния негативен доклад на ЕК за съдебната система изрично бяха похвалени Цветанов и Ася Петрова за успехите им в делото ' Килърите ' , където Пешо сумиста и сие получиха доживотни присъди на две съдебни инстанции ...

Н. Куцкова няма ли да каже нещо за Мирослава Тодорова, която чрез забавяне на мотивите си с цели 5 години на практика оневини един кредитен милионер като Атанас Тилев, близък до Бр. Аспарухов от кедесарския кръг 'монтерей' и Цеко Йорданов, който е един от подсъдимите по делото ' Октопод ' ? Ако Нели Куцкова е достоен съдия, трябваше многократно да е казала имената на свои корумпирани колеги, вкл. и такива, имащи хотелчета по Беломорието и Черноморието ... Или както се изрази Антон Станков - по Черноморието е само цацата, а големите рушвети са по Беломорието . Знам, че задавам неудобни въпроси и затова сега да не забравят пак всички лица, свързани с мафията и офшорните сметки, да скочат ? Кои са корумпираните сред магистратите, Куцкова ? - Имена , имена, имена ! Нели Куцкова няма ли да каже кой контролира амфетамините, хероина, кокаина и проституцията в държавата ? Едва ли някакви 16 - годишни деца , хванати с по 100 милиграма трева , са големите ' акули ' в този ' бизнес ' ?!

не разбирам от съдебната система, само дотолкова, че е корумпирана тотално, че ЕС непрекъснато ни прави бележки без последствие. Не може да се намеси, то кой ли може. Непрекъснато съдебна ни система сама се омазва - то не беше "батко-братко", непрекъснати оправдателни присъди за явни олигарси и мафиоти, помилване по главата на убийци на пътя. Не виждам едно знаково дело да е справедливо отсъдено. Един съдя особено от ВСС трябва да е честен, а не лицемерен. Боже, защо сме толкова подли, завистливи и нагаждачи българите.Такива ли сме се пръкнали или такива станахме. Надежда няма...

Липсата на изказвания срещу кандидатурата на Нели Куцкова, при нейното обсъждане във ВСС може и да говори за лицемерие, както казва председателят на ВКС. Има обаче и друго обяснение, а именно, че да застанеш открито против издигнатата кандидатура е силно нездравословно. Обикновените граждани може и да не знаят кой е локомотива, стремящ се да изтегли Куцкова начело на Апелативния съд. Членовете на ВСС обаче вероятно знаят както отговора на този въпрос, така и последиците за всеки дръзнал да застане на пътя на въпросния локомотив...

Може би за пръв път този състав на ВСС гласува по съвест и се противопостави на всестранния натиск Н.Куцкова да бъде избрана за шеф на САС.И веднага вой до небесата и заплахи за смяна.На всички е ясно,че Куцкова не става за ръководител.Говорител.това е капацитета и.Правилно ВСС реши,че ако ще се правят реформи трябва друг човек!!!

Нека още веднъж да напомним: ВСС ИЗБИРА РЪКОВОДИТЕЛ НА САС,А НЕ ГОВОРИТЕЛ!!!! Какви са тези истерии,заплахи,езически обреди и т.н. РЕФОРМИ в съдебната система все пак ще има.

Какъв е проблема ? Ясно е като бял ден ,че съдия Куцкова не е избрана. Да бъде хвалена е едно, да бъде избрана за ръководител е друго. Това е положението. Добър съдия, прекрасен човек , но не е за ръководител.Точка.Какво има да се обсъжда ,да се умува и да се правят изводи,че ВСС не работел.Точно обратното, работи си нормално .Като се предложи друг кандидат пак ще се обсъжда и ако получи мнозинство ще стане ръководител, ако не получи няма да стане. Това е положението.Място за истерии няма. И мен ме хвалят ама за президент не ме избират.Какво толкоз ,свестен човек , ама не става. Иска президент , не става, иска началник , не става , айде сега работи си скромно и почтено и си направи изводите. И без истерии ,щото нищо особено не се е случило !? Още 10 пъти да се кандидатира уважаваната съдия, началник няма да стане.

ЗАЩО "заседава" ВСС??? Нали 8 от членовете му са на ПЛАТЕНА от САЩ "фондация " за " обмяна на опит" в САЩ?!?!??? Това е фандация " Америка за България4!?!? Питам се за КОЯ /чия/ Б-я ?????

Шило

Е, ако Нели-то не става за началник, против убежденията ли си да гласуват?

Единственият проблем в сучая е липсата на отрицателни изказвания по отношение на единствената кандидатура. Що се отнася до тайното гласуване - то трябва да се запази. Изборите за парламент и за президент също са тайни. По съвсем понятни причини.

предлагам на министъра иванов , да внесе поне един румънски за 5години !

Шило

Ще се намери в чудо! Повярвай ми, при това законодателство...

МНОГО Е ДЕМОКРАТИЧНО ДА СЕ ОТПРАВЯТ УПРЕЦИ, ЧЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ КАНДИДАТ НЕ БИЛ ИЗБРАН.

ИМАЛО ЕДИН КАНДИДАТ. ДА НЕ СЕ Е ВЪРНАЛ СОЦА, БЕ ДРУГАРКО КУЦКОВА И ДРУГАРИ СЪДИИ?

ВСС не върши абсолютно нищо. Защо изобщо съществува.

българският народ има много пари и не знае вече на кого да ги дава, затова просто ги хвърля през прозореца !!!

БРАВО НА ВСС! ДОЛУ КУЦКОВА!

всс да стяга куфЕрите и да Фаща пътя за севернокорейското царство на ким.

Не знам как да го формулирам,но БГ трябва да се самолиши от суверенитет в съдебната състема.Примерно В БГ да действат немски съдилища,с немски съдии.Ако трябва В БГ да се въведат немските закони.И тогава няма да ми казват :не могат немски съдии да съдят в БГ щото законите са различни.Казвам го напълно сериозно.Може и френски.За щатски не смея да го кажа,не че не си го мисля

Какъв е този "избор" с един кандидат, че при това и обидени, че кандидатурата не била пробутана успешно? И аз да бях член на този съвет, щях да се покрия от срам.

Аз пък щях да се покрия от срам, ако бях този единствен кандидат. Първо, че се е съгласила да е единствена кандидатура ( на това как му се казва сега?), а после, че дори като единствен кандидат не е събрала гласове.

Според мен Пеевски е много добро момче и едва ли ще откаже.

;о)))))))))))))))))) Дялан камък - и за шеф на ДАНС да го туриш става и за шеф на Апелативния съд, и за... абе и ловец и рибар!

И там пълно с тролове. Каква майка ви е раждала бе ей!

Нещо сте сбъркали. Рамадан обяви, че съдебната реформа е успешна. РъБ и гРоБ се надпреварват да се хвалят един друг (защото ги е срам сами да го правят). Социолозите измериха повишаване на Боковия рейтинг. Умните и красивите отчетоха успех на демонтажа на модела #КОЙ. Сбъркали сте, вече няма непрозрачни решения, защото няма държава.

Висши магистрати срещу ВСС: Тържество на непрозрачни решения В сегашният му вид и структура , и съдържание, сегашният ВСС, трябва да бъде закрит.И не е въпросът да създадеш същият "Франкенщайн" , като сега , разделен на две квоти, а да се създаде нова структура, която в най-пълна степен да може да защити най-вече обществения интерес.

Куцкова ми е крайно антипатична, и като съдия не е нищо особено, но това НАИСТИНА Е СКАНДАЛ ! И какви са тия петима "отсъстващи" на този крайно важен избор? И вижте кои са ! Тия "въздържали се", и гласували "против", защо нищо не са казали при обсъжданията?! Боклуци!

От 25 членове, читави 9, корумпирани 16.Кофти.

Читави?!? И как така станаха читави? Защото са гласували "За" избора на Куцкова, или защото са се оплакали, че другите, с които са се договорили, са се отметнали от обещанието си да гласуват за нея? Имаме нужда от напълно нова съдебна система, без стари и омърсени имена в нея.

проблеми към "Отворено общество" на Сорос - Н.Куцкова ли става дума?! "Соросите" не са "читави" хора! Корумпирани и нагли манипулатори са! Защо ли ВСС, не иска да чуе гласа на народа: Нова Съдебна Система - с Нови хора!

Еххх ВСС ->>>еххх Централен затвор. Как се привличате, как си отивате, как сте си нужни и то сега, веднага, хайде самосезирайте се и се самозапътвайте натам. Няма нужда да чакате и минутка повече.

Гърчим се четвърт век в простотии. Откриваме нон-стоп хладката вода. За топлата - беш-ли-му-мамата кога. А е простичко. Радикално, но просто. Референдум. Отказ от държавен суверенитет в полза на Германия, Франция или Англия. Тотална забрана български граждани да участват в коя да е от властите. Била законодателна, правораздавателна или охранителна. Много, много по евтино ще ни е да си плащаме за чужди съдии и полицаи, пред сегашното изхранване на непотребни торби !

Пич, той Брежнев не ни искаше в СССР ти ми говориш за Германия. За свободата и независимостта на България са мрели големи Българи (няма грешка в буквата). Не може с лека ръка да им плюем на живота дето са го дали. Не мога да разбера защо толкова много хора си мислят, че може да се седи на стари лаври - животът е една постоянна борба. Ако искаме нормална държава трябва всички да работят като един - без почивка. Защото плуваме в море с хищни риби, които ще ни прилапат ако проявим слабост.

На тези от ВСС им трябва едно БУМ и ТРЯС с 2-3кг трот еквивалент и край на мъките. Даже без да съм радикален бих ги наградил ВСС, парламата,президенството,съдът в купом,адвокатската колегия,елита ни от Бояна и Банкя, всички турбо гъ--зари дет се шират из резиденциите, де що има масон, банкер, кука и пишман военен от които нямаме нужда след като продадоха армията ни отдавна с едно рандеву в КНДР където знаят как да пипат здраво. На кожодерчето КИМ не бих си и помислил да му давам акъл какво да ги прави наще продажни субекти.

Не зная дали е възможно, но наистина морално банкрутиралата съдебна система трябва да се закрие за месец-два и да се конституира отново по ясни и прозрачни критерии. По възможност с нови хора.

Разпускай

...Какво означава добър юрист?Добър за кого?Добър...с какво?Вие давате ли си сметка кои хора стават юристи,особено пък тези добрите или така наречените брилянтни юристи?!?!Знаете ли какво означава добър юрист.... хайде по-добре да не казвам!

голямо злепоставяне е станало. Разбрало се е че се гласува по предварителни договорки, без вътрешно убеждение. ВСС е за разпускане. СРАМ, СРАМ, СРАМ

Това е "правосъдната" система в РБ!

Вече и децата разбраха, че ВСС е порочен орган или както го наричат Висш съвет на Слагачите .... Не е ли ясно, че там са избрани хора, които да защитават статуковото.... Хора, които да гарантират че ще се назначават послушни съдии и прокуророи- особено председатели на ключови съдилища и прокуратури .... Не е ли ясно, че това се прави, за да има колективна бозотговорност, да се изпълняват и поръчки, защото в мътна вода най-лесно се ловят .... пари и власт!

"Лъжци, Лъжци! Ето затова хората ще ни тричат..." О, да! Тричането му е майката!;о) Само че в Бродилово тричането го правят с цел да предпазят домашните кучета от болестта бяс. А за болестта "алчност и корупция" не съм чула да помага;о))

Мдааа, взеха се усещат, че натам вървят нещата вече. Колкото и да сме търпеливи, един ден някой ще бърнаут-не. Я заради съдия, я заради прокурор.

Направо, съгласно обичая, да връзват на продажните съдии по една тенекия на опашката( е, на дирника) и да дрънчи - и да се знае: този да се окачва на въжето;о)) Много хубав обичай - за съдии;о) За кучетата не ми харесва особено;о)

Абе тия още ли на са разпуснати да се прибират и да очакват повиквателни от следствието

Явно е че много неща и куцат на Куцкова не само фамилията....та по тоя повод да попитам що се натиска че и сърди като се вижда че не я искат...да беше някой поборник за правда да я подкрепят хората...но тя досега усилено заштаваше горини наред едно стаукво което съсипа и продължава да съсипва държавата...така че разкарай се Куцкова ...хората вече поумняха и искат куци коне...

Буквичката Ч, по-подхожда, Ц-то наистина не е добро... ;-)

Ако не бяха го утепали,сега Косьо Самоковеца щеше да е най малко председател на комисия!