Предлагат агресията да стане основно престъпление срещу мира в Наказателния кодекс

Отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите

Обратно в новината

Коментари - Предлагат агресията да стане основно престъпление срещу мира в Наказателния кодекс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом агресията е престъпление, би трябвало изпълнителите, демек "преките участници", войниците да бъдат също отговорни - да не изпълняват заповеди, да не могат да бъдат принудени да се подчиняват в случай на "агресия", но и да имат отговорност - да бъдат наказвани ако изпълняват престъпни заповеди. Не е домислено, някак срамежвило полуумно е представена идеята. Но е крачка във вярната посока да се отървем от войните. Май пак бивши офицери са го писали, на принципа бития бит, еб.. ия еб..н. Те от такива принципи разбираха. Първо се прави война, после се наказват всички без войниците. Защото в противен случай войниците трябва да могат да разсъждават, кое е престъпна заповед, кое не. А те не могат ли да разсъждават? Някога не, уставът го забраняваше.

Това е поредното правно недоносче. Ся ще опандизят половината държава, защото е за война с Русия, а другата половина щото са против джендърите, което е агресия и опит за изчезване на дадената група. Направо да вдигаме стена по цялата граница, въпреки че няма кой да сложим да варди, щото е бил агресор по някаква причина.

САЩ и Англия напуснаха чата, Германия, Франция о Белгия не харесаха новината

Излиза, че всички ръководители на САЩ след Втората световна война, трябва да влязат в затвора за дълги години.

Що направо не пишем, че осъждаме Путин? Че така много двусмислено звучи ... един куп американски и европейски лидери могат да попаднат под ударите на нашия НК.

а иначе обикновените хора ще могат да бъдат пребивани безнаказано без да се счита за агресия .....

А омразата, която разпространявате? Някой осъден за омразна реч?

Е как ще стане това,след като самото съществуване на правителства е вид агресия спрямо индивида?

Бла-бла... и още бла-бла! Съдът в Хага е нищожен, поради факта, че нито един от ключовоти геополитически играчи - САЩ, Русия и Китай (ЕС не влиза в тази група) не признават статута на този 'съд', въпреки, че на моменти на САЩ им изнася някой да бъде 'осъден' там.

мисирките от пипни парапета мечтаят да стават международен съд. Но не се изобщо запитват защо американците не признават такъв.

След като "Който като военен или политически водач планира, подготвя, започва или ръководи използването на въоръжена сила на държава срещу друга държава в явно противоречие с Устава на Организацията на обединените нации, включително срещу нейния суверенитет, териториална цялост или политическа независимост, независимо дали е обявена война, се наказва с лишаване от свобода от 10 до 12 години", ся ще съдим ли цялото настоящо държавно ръководство, което ни подготвя за война с Русия, а също и тези на ЕС и НАТО? Щото на тези напоследък само думата "война" им е в устите? Тагарев трябва да е първи в списъка на осъдените, заедно с Пеевски, Борисов и цялата плеяда евроатлантици от ПП-ДБ са същите и те само война с Русия бленуват.

ЕЙ, ТЪПИ КОПЕЛЕТА. ВСЕКИ ЗНАК СИ ИМА ИСТОРИЯ И ВСЯКА АГРЕСИЯ ПРОИЗХОД. АКО АЗ ТИХИЧКО И ПОДМОЛНО ТЕ НАСТЪПВАМ ПОД МАСАТА И ТИ ЗАПОЧНЕШ ДА КРЕЩИШ, КОЙ Е АГРЕСОРА?!!!!!!

И сега България да издаде заповед за арест на Путин .... и да обяви война на Русия, може и на Китай .... или пък на Израел .... Абе решете първо проблемите в Кенефланда, че не се трае вече от смрад, после оправяйте световната политика.

Доктрината за отговорност на висшестоящи се оказа от 500 година преди Христа. Основният проблем е в дефиницията за агресия, която включва деяние подтикващо към извършване на действие (ответно.) С прости думи военна провокация по дефиниция е агресия. Къде е проблема? Ако военни, например пилоти на Ерфорс решат да направят пуч на законно избран Президент (по демократичен начин) то по вашата логика автоматично Президентът или Генерал от Генералният щаб са виновни. Обаче, според статистиката интелигентността на пилотите на изтребители сред военните е на-висока. Има интелект да съобрази кое е агресия и кое не. Тоест, пилотът има право по Член 77 и да не изпълни агресивно предизвикателство. Но ако решат да направят пуч, то тогава осъждате невинен човек (Президент или Висш военен.) Напреимер, миналата седмица видяхме как изтребители на Ерфорс навлизат в руско пространство което е акт на агресия по дефиниция. Но ние не знаем кой е дал заповед за това. Може дори да е млад пилот и да няма опит още с бойната техника, ако е нова. Тоест, при престъпление на агресия няма автоматично вменяване на наказателна отговорност. Пак трябва да се работи случай-по-случай с разследване.

но тогава включете и бездомните кучета, които нападат хора - дръжте ги и тях под отговорност.

Да включите и протестърството като агресия срещу обикновените хора.

"Агресията- основно престъпление срещу мира!" Звучи дебилно. Като кючек на гей по розови прашки.

Ми тооо хубу! А изпращането на оръжия в Украйна, които да се използват на бойното поле срещу Русия не е ли агресия? Или то било заради агресивното нападение на Русия в Украйна, нали така? А нещо избиването на рускоезичното мирно население в Донбас преди това не е ли агресийка? А още преди това въоръженият преврат с жертви на Майдана организиран от Щатите какво е било? Сватбено празненство може би?

Агресия е МВР да прави показни акции, вместо да се ограничат до неспазващите закона. Агресия е да има ЧСИ. Агресия е да ти обират спестяванията законно с инфлация. Агресия е държавата да те задължава да ползваш банки, а те да прибират такси на всяка транзакция. Агресия е да ти искат здравни вноски, когато нямаш работа. Агресия е да те управляват партии без общоизвестни програми и да няма отчетност. Агресия е да си менкат властта през няколко месеца. Агресия е да плащ сметки на монополи. Агресия е да те заливат с черна хроника по новините. Май трябваше да почна обратно. Кое в България не е агресия

Правилно, Зеленски и неговата шайка която предизвикаха всичко това незабавно да бъдат осъдени на смърт.

А за САЩ ще го прилагаме ли? Че онзи ден пак бомбиха нещо в Сирия...Ами за Израел?

Е сега вече съм спокоен - българският съд ще осъди Путин и войната в Украйна ще приключи.

сега САЩ са прецакани...

Този закон заради Путин ли го измислихте? Да ви пресвятква лампата че всички наши войнолюбиви политици снабдяващи укрите с оръжие са за съд по този закон?

От мнението на безгласната буква България за международното положение !

Значи всички премиери, министри и политици, които са одобрили български военни да участват в агресивните "мисии" на САЩ и НАТО (Афганистан, Косово, Ирак, Либия и т.н.), трябва да влязат в пандиза!

Като прочета такива ментални изхождания и ме избива на агресия.