Предлагаме пари и реставратори за възстановяването на Нотр Дам

Писмо с изразената готовност за помощ е предадено през българския посланик в Париж на президента на Франция Еманюел Макрон

Обратно в новината

Коментари - Предлагаме пари и реставратори за възстановяването на Нотр Дам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кои сте тези "вие"?!??!

Да предлогим пожарникари, вип!

Ало, многознайковци, какво има да й се оправя на БПЦ? Да им се купи по още една луксозна лимозина, или някоя яхта, да не остават по-назад от шефа си Гундяев? Колко милиона се наляха по манастири и катедрали, колко земя им беше подарена от държавата? Какво да им се даде повече на ченгетата от БПЦ? Па и вие като сте толкова вярващи, ходете неделя на църква и оставяйте по 100 лева у касичката на ДС, за Бог да прости както се вика. Това, което Борисов е написал (не че искам да защитавам тоя мафиот), е в знак на съпричастност. Тая дума позната ли ви е?

Баце , ти катоЛИК ли си или си катоГЪС !

крупен милиардер с вила в Барцелона за Мая! Само за първия милиард вдигнах купон в Правец, а за следващите няколко - нема да казвам

Как няма да дава пари тиквата, за реставрация на Нотр Дам? Днес цял ден говорят за пожара в Париж, а за апартаментните афери нито дума. И за саморазправата с Иванчева също нямаше коментари от социолози, политолози и всякакви лози. Моралните и безпристрастни журналя цял ден се занимаваха с хорските проблеми, дори простотията на Борисов с пълзящата диктатура не се коментира.

"Готови сме да подпомагаме както финансово, така и с реставратори възстановяването на храма." "Мислите ми са с всички французи и с целия католически свят. Един от символите на Европа - катедралата "Нотр Дам", гори!" "Ужасно е да гледаш как 8 века история изчезват пред очите ти. Кураж на всички парижки пожарникари, които тази вечер полагат всички усилия да съхранят това богатство." - в едно изречение два пъти "всички". Като министър-председател на България не следва ли да се изразява съпричастност /тъга, скръб..../ от името на българите? Финансовото изражение, какво ще бъде? Щом говориш в първо лице, единствено число, как да се разбира? ББ ще подпомага с лични финансови средства? Иначе, и ние българите, бихме могли да се включим в инициатива за събиране на средства.

туй му се вика: "Чужда пита, майчин помен"

Защо тиквата остави да се рушат българските културни паметници и църкви - над 600 средновековни църкви и манастири, оставени да се рушат по градове и села и само усилията на някой случаен дарител и местните хорица не стигат! А за националните културни обекти като царската гара в Казичане, царските конюшни, тютюневите складове в Пловдив- изгорели, виновни няма! Ама иначе в Булгаристан всички сме Парчевич франсе!

Парле ВУ франсе

Има и други великолепни сгради - синагогата във Видин, банята в Банкя, Захарна фабрика във София - стотици, може би хиляди архитектурни перли...но за тях пари няма! Да не говорим колко църкви, параклиси и манастири...

Браво на Борисов. Така трябва ! Дайте сметка, и аз ще направя дарение !

Такъв продажник не сме имали за премиер. Подлога за Запада и убиец на българите.

НЕ Е ТАКА!

Ясно, парите за великденски премии на пенсионерите ще отидат във бедна Франция, която ни помогна да унищожим транспортния си отрасъл.

Е СВЕТОВНА РЕЛИКВА...

Факт - така е! Обаче когато няма нужда от помощ, на това му се вика натегачество! Станала е световна защото е оцена от французите първо - а ние имаме великолепно наследство, което се руши, пари няма...и няма да стане световно, просто защото ще изчезне.

Ако тиквата си продаде къщата-дворец в Барселона и с тия пари помага на пакета Макарон, съгласен съм. Но ако е решил да бърка в нашия джоб, както обикновено - той е за затвора.

Тиква, а изчезването на 13 вековна България?

Ко рече, ко ? По скоро да почнем да събираме капачки и за катедралата... По би имало някакъв резултат

вариант е да се задължат пенционерите да търкат два пъти повече билетчета и ако ударят милион от хазарта да го дарят!

Аз предлагам да изпратим безвъзмездно хиляда циганина, да подпомогнат разчистването. Като свършат работата им ги оставяме дарение. Те ще ги интегрират.

Не смях, трагедия! Това същество управлява вече 10 г. Толкова се е вживял в ролата на световен лидер, че чак ми се повръща. А гласувайте за герб, ако не са на власт това ще направи гражданска война.

Този идиот не се чува какво говори!

Той е толкова много влюбен в себе си.

"...Готови сме да подпомагаме както финансово, така и с реставратори възстановяването на храма. Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата си днес в Министерски съвет с премиера на Грузия Мамука Бахтадзе...." Ако Тиквата има впредвид да отдели средства от Партийната субсидия на ГРОБ и лични от авоарите в чужбина за да подпомогне Нотр Дам да го направи в това няма лошо , но да използва парите на народа за да си издига авторитета пред Европа за това айде нема нужда! Аз предпочитам щом ще се разпорежда с моите пари без да ме пита да ги вложи в ремонта на Църви и Манастири тук в България. Да е.... тоя пич как ми харчи парите моите и тия на народа без да пита ?!

Премиерът ни се показа като доказан идиот, с вещоство в главата, което наподобява желатин, приготвен от кости но чумави живитно.

Чудя се,кметът на София дали не може да изпрати в помощ на французите работниците от Графа и фирмите-изпълнители....или ще й е трудно да се раздели с такива кадърни кадри

Дира трие яко...

Държавата на капачките ще помогне на Макрон.....Браво...

"Кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати писмо до кмета на Париж... а е един от обичаните, разпознавани и вечни символи на Париж" , също така е и всепризнат символ в Белчин баня...Пожарникарът праща послание до пожарникарите , а кметицата - до кмета. Ти да видиш, че даже и пари ще им пратим , явно всички джамии в България са ремонтирани вече.

Готови сме да помогнем финансово... На Франция! Ние в коя приказка живеем - в "Алиса в страната на чудесата" или в "Болен здрав носи"? Или сме сегрегирани. Тези, които ще се бият в гърдите като дарители в първата, а всички останали, дето ще платят масрафа - във втората. А иначе за течащия покрив на Александър Невски пари няма.

Боже! Доживях!!! България предлага да помогне финансово на Франция!!! Де е сега Тодор Колев, с неговите кахъри -как ще ги стигнем американците!!! Ами ето - стигнахме ги, че ги задминахме дори!!!! Лесно било - просто ни трябвало да сложим за премиер-министър един прост , самовлюбен и откъснат от реалността човек и...Готово!!!

Не е човек.

За нашите пенсионери се хвърлят някой друг лев, но за френските ,,злополуки,, се отваря портфейла...

Сигурно,премиерът ще отдели някоя по-тлъста сумичка. Няма да се излагаме,я!

Сега и прането стана глобално....

Ако не беше реагирал, щяхте да кажете: Ей, що за човек е Бойко, та поне не изрази съчувствие...

съчувствие от НАЙ БЕДНАТА И БОЛНА СТРАНА В ЕВРОПА БЕ? Каквото ни отпуснат на нас българите го взима падишаха чрез фирмите му,а той ,,дава" от нас ,,простите".Абе, ДО КОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ ТОЗИ ТУПАН?

Казва само: Съжаляваме за загубата на сградата и точка. Макар какво толкова, че във франция изгоряла сграда при пожар. Загинали хора няма. Смешно се получава.

Божеее. А някой може ли да каже, кога французите толкова са ни съчувствали и по човешки са били съпричастни с някоя трагедия у нас? Все им е било тая. Малко се прекалява с тия смешни емоционални напъни. Нито сме получавали нещо при такива прояви от наша страна, нито ще получим. Аз не се чувствам задължен да давам пари за френска катедрала в Париж. Съчувствам за загубата на храма, но да се тръшкам и охкам, каква трагедия, това малко е безсмислено. Да не кажа, че би било живо лицемерие.

Ами то комунистите 25та година взривиха Света Неделя, та ще се тръшкат и охкат за някакъв си Нотр Дам...

Еврейска бойна група я взривила Света Неделя, не българи. Атеизма е еврейска религиозна секта, която беше силово наложена от евреите, направили цветната революция в Русия 1917г. И какво общо има френската катедрала с комунисти, каквито днес няма. В главата ви някаква каша във времето и пространството се наблюдава. Бъркоч от факти и събития от близките сто години, размесени с миксер. по-скоро си за психиатър, а не да си въобразяваш, че може да дадеш адекватно мнение. В добавка си тъп. Акцента в коментара ми не е за религиозния храм (за което съм написал, че съчувствам), а за отношението ни към френския проблем. Дреме им на французите за някакви българи и за нашите проблеми. Както виждаме от пакет Мобилност на Макрон, който се опитва да унищожи и българския транспортен бизнес. Хладно и пресметливо се опитват да ни смачкат. Тогава на мен за какво трябва да ми дреме за някакво събитие във Франция. Съболезнования протоколни за инцидента и точка. Пък и пари да им плащаме. Хайде по-добре да ги дадем на детските градини и за пенсионерите. Или за превозвачите ни, чийто бизнес французите искат да унищожат. Айде стига лицемерие. А ти си наистина луд или тъп трол.

Референдум и ''BG-EXIT''и Присъединявате към Руската Федерация на Путин,от Е.С нищо добро не видяхме,или поне обикновеният народ,казвате Бойко Метро построи а???Построи но при всеки дъжд протича,и защо вдигнаха билета на 1.60лв като е построено по евро програма а????Референдум и напускане заедно със Великобритания и Италия и Чехия от Е.С И Нато.Вън НАТО ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА България,искат да ни направят конфликт със Русия,като имат бази във България за които и лев не плащат,я питайте по другите държави дали е така а???На всичкото отгоре Дънди Прешънс и изнася и златото от България,които продажни политици мизерници жадуващи на власт и нови апартаменти им позволиха да копат на територията на България и да ни изнасят богатсвото което намерят.Ето ви равносметката от 10сет годишното управление на Мутрата и Шайката от Герб.

Чемодан, вокзал, Масква! Нищо не те задържа тук, свободен си да напуснеш тази прокълната земя и да заживееш свободно в Рая на Земята - Русия, под ръководството на мъдрия си Император - Путин. На никой няма да липсваш!

Боко тиквочо е надушил и там далавера, после ремонт на ремонта... и така, как си го знаем тука.

По-продажен и слугинажен субект никога досега не е управлявал държавата ни! Срам и позор!

Това може би е за благодарност за пакета "Макрон", който остави без работа многомилиарден транспортен браш на България.

А за "Александър Невски" която тече и няма пари да се поправи, колко пари даде Франция?

"Александър Невски" е руски троянски кон в ЕС и НАТО.

Да се подпали!

Колко православни храмове, исторически паметници, българщина се руши, гние и изчезва??? Ти Бойко Борисов си престъпник към българския народ и всичко българско. Срам, позор, даже в Wikipedia си описан в цялата си прелест. Българи гладуват, а други 2,5 милиона са в чужбина. На кой французин му е пукнало по турски време с масово опожаряване на манастири светини по турско. Кой дявол те е изпратил??? Ужас!!!

Майната му на православието!

Робин Худ... ама наобратно. Безсрамник. За какви пари говорим, и откъде ще ги извадиш. И ако има такива налични, защо не ги насочиш към наболяла национална кауза (има такива колкото искаш). На всички им е криво за Нотр Дам, ама има приоритети. Опитваш се да блеснеш, Боко, но отдавна си лъснал.

Като страна член на ЕС е редно да изпратим някаква символична сума, колкото да се отчетем. Мен друго обаче ме впечатли. Снощи във форума имаше някакви богомолци-фанатици, които направо си късаха парцалките от скръб и гняв заради пожара. И ако посмееш да кажеш нещо напреки катедралата, веднага те обявяват за комунист, който сквернослови в навечерието на най светлия и свещен християнски празник - Великден. И се подхвърлят приказки за саморазправа. Бре, направо останах изумен. Такъв фанатизъм и злоба, все едно си казал на върл джихадист нещо си против курбан-байряма. Веднага вади ножа и те коли. Същата работа. Не предполагах, че у нас има чак такива религиозни фанатици.

Да, за това искрено ще подкрепим французите. Това не ви е някакво шарли, дето псувало мюсюлманите. Истинска трагедия, загуба за всички европейци ! Ще ги подкрепим !

Дайте пари, управници! Но не от държавните. Дайте от собствения си джоб. Защото е абсолютна наглост да заявиш, че ще даваш пари за един храм в друга държава (пък било то и "Парижката Света Богородица- уважение към паметника) и в същото време в държавата България хората да събират капачки, за да се закупят кувьози за недоносените деца., пенсионерите да умират, защото не могат да си позволят лекарства и умишлено да се оставят на разрухата български паметници и църкви с оправданието, че липсват средства. Защото наглостта ви наистина минава всякакви граници.

Ей, писна ми от този подлезурко. Оправи си първо собствената държава, виж как гладуват и мизерстват хората и тогава предлагай пари на държава, която е на светлинни години от твоята. На кой свят живеят нашите политици?

Ти гладен ли си? Мизерстваш ли? Ами, хвани на работа, бе, недей да висиш пред компютъра и да ръсиш глупости по цял ден! За това не плащат...или ако плащат е малко:)

Мен не ме гледай. Поразходи се из България- не София и ще видиш истинското лице на България! Българинът е беден, обезверен, отдавна загубил живеца и блясъка в очите си. Харесват ли ти намудените лица навън?

Франция разруши Либия . Работниците бяга либийци и Алжирци. Те подпалиха катедралата през Велики понеделник.

А преди това ильОминатите са напръскали от самолети с отровни горящи смеси, че да изгори по-бързо и да се изтровят хората, нали?

Предлагам ББ да командирова в Париж архитектите, фирмата и работниците, които "ремонтират" ул. Граф Игнатиев в София! С такива майстори бързо ще се прочуем, хем и църквата ще им оправят на франсетата, да видят те как се строи в майка България, какви проекти се създават и изпълняват....! Чудеса неземни!

Но ,нямаме нито пари ,нито добри реставратори! Що за глупости?

От къде знаеш, че нямаме добри реставратори?

Stan Stan

Tака е чул от дойчевелето, те са му духовните авторитети :D

Ами дайте пример ,име и обект които е добре реставриран,моля!

Имаме изключително добри реставратори! Ти от позицията на какъв се изказваш по въпроса? Експерт по реставратори ли си? А?

Велик диванен експерт и панелен анализатор. Пред блока в беседката, след 2 първака може да ти обясни и за черните дупки, Путин и рептилите.

Заради добрите реставратори ли в първия етаж на реставрацията има МИРИЗЛИВ ресторант ? Влизал ли си в хранилището им да видиш МУХЛЯСАЛИТЕ картини ?

На пенсионерите за Великден нито лев помощ, само на най-бедните близо милион и половина подхвърлени по едни 40 лв и то с големите хвалби колко давали, а за чужди страни веднага помощ в пари. Че откъде ги извадихте, народни пари ли са това? Едва ли ще се бръкнете от собствените сметки, както правят богатите хора. До кога ще ни уверявате че за нас българите пари няма, а да ги раздавате с лека ръка на други страни. То, всеки е съпричастен с дадена трагедия, но когато се случи при нас не виждаме помощ от други страни. За всеки подарен лев с лека ръка не трябва ли народа да си даде съгласието? А когато е най-бедния в ЕС за какво говорим?

Не се очаква от човек като теб, влизал само в магазини и кръчми да разбере такива неща. За такива като теб стойност имат единствено телевизора, компютъра, колата и телефона и това, което е в джоба...

Ти като имаш по-голяма стойност с колко ще подпомогнеш катедралата, като си такъв разбирач? Щото аз като плащам данъци искам да знам къде ми отиват парите. Еййй, големи разбирачи се извъдихте, кой те знае и теб каква мишка си.

Влизал съм 3 пъти там, всяка неделя има безплатен концерт (преди да започне ремонта). Бих си платил, за да вляза пак - струва си да видиш нещо, което хората са построили преди 800 години и поддържали и достроявали през последните 400. Входа винаги е бил безплатен. Аз лично бих дарил някаква скромна сума, дарявал съм за манастири, болни деца и прочие. От начина ти на изразяване се вижда, че спадаш точно към категорията хора, които съм описал по-горе. Поздрави.

за какво съпричастие говориш,ти който унищожи една държава и цял един народ

Кои пари предлагаш бе, боклук? Франция ни граби като че ли сме бананова република: Веолия измъкна милиарди от България с огромните сметка за вода, Франция унищожи транспортния бизнес на България от което губим милиарди, Франция е най-виновна за корумпирането на Кунева и Паси, които спряха 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй, от което загубихме милиарди. А сега ще им даваме пари. Пфу! Кога най-после ще изхвърлим тези наши мекерета-политици.

Не се хаби, Батко. Ти си много над тея неща. Гледай да имаш, за да сипеш на колата, за лизинга на телефончето и дрешки за чалготека. Църкви, мъркви, катедрали.. глупости.. на кой му трябват такива неща, като има ракия, салатка и евтина музичка за душата, а?

Stan Stan

Абсолютно сте прав за грабежа на Франция (и запада) от България. И все пак за катедралата с удоволствие ще пратим дарения, лични ! То е нещо над евроколониализма, много по-дълбоко.

За десетки християнски църкви и параклиси в България има дарителски кампании или местните хора помежду си събират средства, но за католическата катедрала даряваме дори без да са молили! "Браво, браво, браво господине Хубаво ли ти е? А дано ти мине!"

С чужда пита, помен правим

Пунта Мара пак се развихри за сметка на мат*реяла!