Коментари - Европа препоръча България да разреши предизборни кампании на майчин език | Днес.dir.bg

Европа препоръча България да разреши предизборни кампании на майчин език

Съветът на Европа ще препоръча на България да позволи на малцинствата да провеждат предизборните кампании на майчиния си език. Друга препоръка е да бъдат включени повече представители на опозицията в избирателните комисии, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Европа препоръча България да разреши предизборни кампании на майчин език | Днес.dir.bg

Коментари

Доган трябва да бъде върнат в затвора. Грешка беше че го пуснахме.

Тези нещастници, като се чудят какво да правят по цял ден, ако не са някъде в "командировка", вземат че се изпуснат. Аман от простотии, защо не препоръчат на Франция да разреши етническа арабска партия и арабски език за агитации? И нашите представители в европарламента са едно недоразумение, едва ли са разбрали за какво иде реч.

А как гледа Европа на това, че на предизборни митинги се вее знамето на друга държава, която не е в ЕС?

Тази препоръка показва, че България вече не е на българите.

Земята е кръгла, тръгваш от едно място и пак се връщаш там. Това го доказа и този голям десидент , крадец за човешки права. Тръгваш от Пз. затвора и пак се връщаш там.

Европа тепърва ще разбере за какво иде реч, но ще бъде късно. Интеграция на малцинствата не се прави на принципа на разделянето - неграмотните най-лесно се манипулират, а у нас циганското и турско малцинство се капсулова и става страшно за всички ни

Опа , грешка dir.bgq извинете , появи се ,,реплика,, ! Дали някой ,от който зависят политическите дела в България си прави труда да чете нашите писания , чувстваме се като вода в пясък .

Безплатно предложение към dir.bg . Както сте премахнали възможността да се репликираме , можете и да ограничите коментарите на положителни и отрицателни на четно и нечетно число за по-голяма прегледност . Ако искаш да четеш хвалебствия съответно си избираш ден , ако има критика просто не я четеш . Просто и ясно и най-вече много демократично !

предлагам народното събрание по предложение на евро съюза и боко тиквата да забранят българския език в българия смятам че това може да стане и без присъствието на доган той и без това не е там

Според мен няма никакъв проблем да се агитира и на майчин език , но нека да се ,, осмелят ,, да споменат , България вместо ,, тази страна ,, , български народ , български парламент , бъдеще и просперитет на българската нация чиято не малка част са етнически турци, арменци, евреи, гагаузи , цигани и т.н. Но за съжаление ние не чуваме такива прекрасни и свещени слова , не сме сигурни , че те желаят просперитета на българската нация , интегрирана в европейския свят като пълноправен член на Атлантическия съюз и проспериращ Европейски съюз с нови членове като Турция , Македония , Сърбия , защо не и Русия . България не е срамно име а Турция не ви е родина !

Аз препърчвам на европата, да не се занимава с нас. Да ни приемат БЕЗУСЛОВНО във всякаквите си структури и да ни дадат всички земи, отнети от византийци, турци и руснаци! Кои са тез говеда европейски дето се ебават с нас? Тогава в Германия и Белгия да има партии от турчуля и да са им в парламентите! Отворковци! Ама резаците им опъват русите моми, а тес импотенции си го изскарват на нас.

Ааааа Ервопа да препоръча на Германия и Франция да не принуждават турците говорят немски и френски а да им позволят да си лафят на майчин език.

Как пък нито един политик не взе отношение по този въпрос? А уж всички работят за България.

пръъъъъъъъъц !!!!!!

"...Двамата направиха това въпреки забраната в закона и визираната санкция от 2000 лева за подобни изяви. ..." а санкция имаше ли г-да журналисти или търсите само провокация с тази новина с цел отклоняване на вниманието на хората!

европа НЕ може да прави подобни препоръки. а г-н Борисов точно сега може да натисне белгия и европа за по бързо присъединяване към шенген. не може белгия да позволява сайтове с анти български и румънски статии а от нас да искат да се води пропаганда на чужди езици

КАТО СЕ СГОМНЯСАТ НЕЩАТА В СТРАНАТА И ВЕДНАГА ЧЕНГЕТАТА НА ДС РАЗМАХАТ НАЦИОНАЛНИ ПРОБЛЕМИ. ЩЕ СИ ПЛАТИ НЯКОЙ ЗАТОВА.

За какво ли ни беше този ЕС, където ни налагат само забрани и тъпи препоръки. То не бяхя кокошките, прасетата, кучетата сега и за езика ни се мешат. Затова цяла Европа цъфна та върза.

"Би било добре да се разреши на малцинствата да провеждат тази кампания на майчиния си език", заяви пред БНР представителят на Португалия Артур Торес Перейра." Хайде първо това да стане в Португалия, пък тогава да ни го препоръчва португалецът и на нас! Там бели, черни, всякакви освен на португалски, на никакъв друг език не разговарят дори и помежду си, да не говорим, че в Ангола и др. и колонии черните слизат от тротоарите само като зърнат бял!

И турски знамена, нали? Ей така, покрай езика...

Да, Артур Торес Перейра е португалец, десен от ЕНП, идва от една страна която не е правова държава, в която бълва огромна корупция и за това е потънала до уши в криза. Този е същия като лисицата Барозу, лобира на всички които му плащат и не разбира от "европейска демокрация". Освен това ЕС няма общо право и съдебна система да съдят политиците в Брюксел. Всяка една страна само вътрешно може да съди политиците си в Брюксел по своето национално право в зависимост дали е работил добре или не за родината си. В случая Артур Торес Перейра не засяха интересите на Португалия и никой не може да го съди за нищо. Той е извънземен. Последен извод - всичко зависи от НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ. Българският народ трябва да разбере, че неговия най голям външен и вътрешен враг са неговите политици-"управляващи и опозиция" и техните слуги-всички наредени в НС и всички образували ОБЩА МАФИЯ.

Всеки от малцинствата ще влиза в парламента без избори , а по право! Българите , които останат тук няма да им остане нищо друго освен да преименуваме родината си и така и ние ще бъдем с някакви права! Няма да пиша сега да го ...... за да го публикуват предложението ми!!!!

А аз бих препоръчал на членовете на Съвета на Европа да вземат да се гръмнат

Писах, трих... Отдавна не ме е било толкова яд! От ЕС само ръсят мозъци. Как не измислят нещо свястна хората да работят и да живеят нормално, ами се чудят по какъв начин да заличат България от картата на света!

+ 100000000000000000000000!!!

Днес предизборната кампания на турски и цинагски,утре ще преведеме Химна за да могат българските граждани не знаещи български да го пеят на майчин език.За справка химна на австро-унгарската империя е имал офицялни текстове на немски,унгарски,чешки,сръбски.

се заблудилФранция няма никакви проблеми с циганите от Африка и Азия,защото на изборите във Франция те не гласуват!А тука турци и цигани вкараха депутати в парламента,което не би било лошо,ако тези депутати не се намираха в зависимост от "вождовете"си-Доган и Станишев!Затова не се кахъри за Саркози,особено ако напусне Шенгенското пространство!Тогава 90 % от "циганията" се натоварват ,като български цигани и заминават "кой от къде е"!

Може, като видя Саркози да агитира на арабски и виетнамски, а Камерън на пакистански и нигерийски.

"Голям залък лапни, голяма дума не казвай" - тъй е казал народа. ако някой беше казал на американците преди 20 години че ще имат негър за президент всеки в САЩ би му се изсмял. Ама ей го на - негърът се готви за втори мандат. Вярно , майка му е бялоа, при това еврейка (така че той по всички правила си е евреин), но някак си ми чернее и не ми прилича много на американец. А за Саркози-то не бери грижа - той така натри муцуните на мангалите докато беше вътрешен министър (преди да стане президент), та още им държи влага. И само на чист френски им говореше - с никакъв еврейски или унгарски акцент.

Понеже говориш за САЩ, който бил люлка на демокрацията и пример за либерализъм, не съм чул там да е могло някога да се води предизборна кампания на немски (какъвто е бил произхода на повечето американци, когато английския е възприет за официален език), испански, италиански или какъвто и да е африкански език. Въпреки че е имало голямо двоумене дали официалния език да бъде английски или немски, в момента, в който английския става официален, всичко преминава на английски. И понеже спомена и президента на САЩ - посочи, ако обичаш, само един случай, когато той е водил предизборна кампания на бащиния си език.

Стига сте търсили причината там ,където не е :Нито ГЕРБ ,нито Евросъюза толерират турския елемент!Единствената политическа сила,за която и децата знаят ,че подтиква турците към властта са българските комунисти,т.н. "социалисти"!Социалисти,ако аз съм космонавта Олдридж!Чисти циганори с депутати от Столипиново и Факултето!Да не говорим за Мехмедовците,Ахмедовците и Кемаловците.Те са престъпни партии за закриване!Не съм никакъв расисти,но тези три елемента -комунисти,турци и цигани почти унищожиха България!Ако ГЕРБ успее да я възроди-добре,иначе всички работят срещу сигурността на хубавата ни родина!Измекяри долни!

Браво,много точно написано!

Как ГЕРБ да не толерира турския елемент? В съседна статия се говори ,че ББ проговорил на турски и поздравявал турските гвардейци в Анкара на турски, а неговия бизнес партньор Доган става все по нахакан с употреба на турския през замрежените очички на герберските политиканти. Това какво е ?

Ставате си хем жених, хем булка. Хващате се на всяка дума на поредния европеец. Ами неговата задача е да говори тези неща, да ви подстрекава да мразите, да ви накара да не мислите колко е "красив животът ви в цивилизована Европа".

Животът в цивилизована Европа наистина е добър. И всеки, който е ходил там лесно ще види този простичък факт. И ако след това отиде в Русия ще види колко са далеч там от истината. И това обяснява огромния емиграционен поток от Русия към Запада, а не в обратна посока. Някои хора си обичат СССР и неистово мразят САЩ и всичко западно. Те всъщност трудно биха могли да бъдат наречени хора - това са някакви екземпляри. Червени кратуни, с червени будьоновки, и с начин на мислене от преди 70 години. А все пак е по-добре да вземаш идеи от Европа, отколкото от Сев. Корея или други подобни. А дали ще ги приложиш и как - съвсем друг въпрос. Добре е да се поучим от унгарския опит. Пък и факта че Холандия не ни ще в Шенген, всъщност ни дава един огромен шанс да отстояваме собствено мнение.

Няма ли достойни хора в нашата държава?Хора,които милеят за българското?

А на американски може ли да се води пропаганда?

Адашче, ти кога ходиш на работа в Малта. Впрочем, ти какъв коментар написа под темата ... не те разбрах?

Европа продължава да разпарчатосва страната ни, защото след като "нашите" управляващи изпълнят тази препоръка, може би следващата ще е, части от Южна България да влязат в пределите на съседна държава. Направо, карат ме да съжалявам, че някога не сме станали съветска република. Не, че руснаците са цъфнали и вързали! Поне вярата и ценностите ни са еднакви. Олигарсите също са еднакви.

Мюслитата и житаните като минат 50 процента ще сменят и конституцията ако не им наредят по-рано отАнкара или Бялата Къща,че закъсняват с насрещният план.

Всяко правителство, което даде ухо на подобна "препоръка" е загинало на избори.

Съветът на Европа да препоръча същото и в Холандия и във Франция! Или те са в една Европа, а България е в друга?!

Да БГ е другата Европа благодарение на политиката на Франция,Англия,Германия.... на т.н. Балкани и Ориента още от времето на османското нашествие в тази тогава най-цивилизована част на стара Европа! проблема е че тази политика продължава.

Това е България и тя е на българите.Тук се говори на български език,а езика на малцинсвата е второстопенен. Говориме за интеграция,така че малцинстват трябва да полагат повечеусилия и да се адаптирт към българската култура и традиции.

ПОЧВА СЕ- нямат търпение да довършат плана от Югославия-която беше федеративна!,но с един език и произход- сърбохърватословенски и славянски с разлики по-малки о от тези м/ български и т.н.македонски-. ЕС под диктат бърза да ни предаде на османлиите и шиптърите само и само да ни раздели да не се сдушим със сърбите и руснаците. Какъв майчин език - тези наши мюслита всичките им майки от 15в. насам са българки,сърби или гърци- да минат на бащин език горе-долу същата история. Турците у нас твърдят,че БГ е родината им, но Турция отечеството! Следва "компромиса,че избраните депутати,кметове....може да не знаят български език, а българският в у-щата да стане свободно избираем предмет- тази статийка днес е послучай,че бълг.правителство заседава покрай софрата на Голямата Порта.

Не може да се приемат препоръки според който българите трябва да знаят езиците на всички малцинства след като те живеят тук. Това е пореден опит за унищожаването никато народ и дано този път нашите "управници" не ни предадат !

ОК. Веднага щом Германия разреши кампания на турски. Испания и Португалия на български. Веилкобритания на арабски и Франция на всички африкански езици.

Подобна препоръка дорим по времето на СССР не би била допустима.явно евробюрократите или не виждат нищо от своя Олимп,или не виждат по далеч от носа си.на дявам се Бг да е запазила до толкова суверинитета си,че ад не допуска подобни вмешателства..Крайно време е политиката на "йесмените" да бъде заменена от достойно държание на представителите на държавата ни.Ако някой има намерение да провежда подобни експерименти да си ги изпробва първо у тях.

По конституция,в България основния език е български и който не го разбира ,не трябва дори да има право да гласува ,защото той не е наясно с политическата обстановка в страната,понеже не разбира български,а този португалец да не се меси във вътрешните ни работи и да не ни дава препоръки!

Учуден го е написал много ТОЧНО, такова нещо у европа нема. А на тия български натрапници, агитиращи на турски, да отнемат българските паспорти и да ги изселят там където се говори на майчиния им език.

Навсякъде да се пише и говори на майчин език. На езика на Майка България. Страната ни не е федерация. Видяхме какво остана от СФР Югославия, с техните майчини езици.

Коментари - Европа препоръча България да разреши предизборни кампании на майчин език | Днес.dir.bg

Европа препоръча България да разреши предизборни кампании на майчин език

Съветът на Европа ще препоръча на България да позволи на малцинствата да провеждат предизборните кампании на майчиния си език. Друга препоръка е да бъдат включени повече представители на опозицията в избирателните комисии, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Европа препоръча България да разреши предизборни кампании на майчин език | Днес.dir.bg

Коментари

Доган трябва да бъде върнат в затвора. Грешка беше че го пуснахме.

Тези нещастници, като се чудят какво да правят по цял ден, ако не са някъде в "командировка", вземат че се изпуснат. Аман от простотии, защо не препоръчат на Франция да разреши етническа арабска партия и арабски език за агитации? И нашите представители в европарламента са едно недоразумение, едва ли са разбрали за какво иде реч.

А как гледа Европа на това, че на предизборни митинги се вее знамето на друга държава, която не е в ЕС?

Тази препоръка показва, че България вече не е на българите.

Земята е кръгла, тръгваш от едно място и пак се връщаш там. Това го доказа и този голям десидент , крадец за човешки права. Тръгваш от Пз. затвора и пак се връщаш там.

Европа тепърва ще разбере за какво иде реч, но ще бъде късно. Интеграция на малцинствата не се прави на принципа на разделянето - неграмотните най-лесно се манипулират, а у нас циганското и турско малцинство се капсулова и става страшно за всички ни

Опа , грешка dir.bgq извинете , появи се ,,реплика,, ! Дали някой ,от който зависят политическите дела в България си прави труда да чете нашите писания , чувстваме се като вода в пясък .

Безплатно предложение към dir.bg . Както сте премахнали възможността да се репликираме , можете и да ограничите коментарите на положителни и отрицателни на четно и нечетно число за по-голяма прегледност . Ако искаш да четеш хвалебствия съответно си избираш ден , ако има критика просто не я четеш . Просто и ясно и най-вече много демократично !

предлагам народното събрание по предложение на евро съюза и боко тиквата да забранят българския език в българия смятам че това може да стане и без присъствието на доган той и без това не е там

Според мен няма никакъв проблем да се агитира и на майчин език , но нека да се ,, осмелят ,, да споменат , България вместо ,, тази страна ,, , български народ , български парламент , бъдеще и просперитет на българската нация чиято не малка част са етнически турци, арменци, евреи, гагаузи , цигани и т.н. Но за съжаление ние не чуваме такива прекрасни и свещени слова , не сме сигурни , че те желаят просперитета на българската нация , интегрирана в европейския свят като пълноправен член на Атлантическия съюз и проспериращ Европейски съюз с нови членове като Турция , Македония , Сърбия , защо не и Русия . България не е срамно име а Турция не ви е родина !

Аз препърчвам на европата, да не се занимава с нас. Да ни приемат БЕЗУСЛОВНО във всякаквите си структури и да ни дадат всички земи, отнети от византийци, турци и руснаци! Кои са тез говеда европейски дето се ебават с нас? Тогава в Германия и Белгия да има партии от турчуля и да са им в парламентите! Отворковци! Ама резаците им опъват русите моми, а тес импотенции си го изскарват на нас.

Ааааа Ервопа да препоръча на Германия и Франция да не принуждават турците говорят немски и френски а да им позволят да си лафят на майчин език.

Как пък нито един политик не взе отношение по този въпрос? А уж всички работят за България.

пръъъъъъъъъц !!!!!!

"...Двамата направиха това въпреки забраната в закона и визираната санкция от 2000 лева за подобни изяви. ..." а санкция имаше ли г-да журналисти или търсите само провокация с тази новина с цел отклоняване на вниманието на хората!

европа НЕ може да прави подобни препоръки. а г-н Борисов точно сега може да натисне белгия и европа за по бързо присъединяване към шенген. не може белгия да позволява сайтове с анти български и румънски статии а от нас да искат да се води пропаганда на чужди езици

КАТО СЕ СГОМНЯСАТ НЕЩАТА В СТРАНАТА И ВЕДНАГА ЧЕНГЕТАТА НА ДС РАЗМАХАТ НАЦИОНАЛНИ ПРОБЛЕМИ. ЩЕ СИ ПЛАТИ НЯКОЙ ЗАТОВА.

За какво ли ни беше този ЕС, където ни налагат само забрани и тъпи препоръки. То не бяхя кокошките, прасетата, кучетата сега и за езика ни се мешат. Затова цяла Европа цъфна та върза.

"Би било добре да се разреши на малцинствата да провеждат тази кампания на майчиния си език", заяви пред БНР представителят на Португалия Артур Торес Перейра." Хайде първо това да стане в Португалия, пък тогава да ни го препоръчва португалецът и на нас! Там бели, черни, всякакви освен на португалски, на никакъв друг език не разговарят дори и помежду си, да не говорим, че в Ангола и др. и колонии черните слизат от тротоарите само като зърнат бял!

И турски знамена, нали? Ей така, покрай езика...

Да, Артур Торес Перейра е португалец, десен от ЕНП, идва от една страна която не е правова държава, в която бълва огромна корупция и за това е потънала до уши в криза. Този е същия като лисицата Барозу, лобира на всички които му плащат и не разбира от "европейска демокрация". Освен това ЕС няма общо право и съдебна система да съдят политиците в Брюксел. Всяка една страна само вътрешно може да съди политиците си в Брюксел по своето национално право в зависимост дали е работил добре или не за родината си. В случая Артур Торес Перейра не засяха интересите на Португалия и никой не може да го съди за нищо. Той е извънземен. Последен извод - всичко зависи от НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ. Българският народ трябва да разбере, че неговия най голям външен и вътрешен враг са неговите политици-"управляващи и опозиция" и техните слуги-всички наредени в НС и всички образували ОБЩА МАФИЯ.

Всеки от малцинствата ще влиза в парламента без избори , а по право! Българите , които останат тук няма да им остане нищо друго освен да преименуваме родината си и така и ние ще бъдем с някакви права! Няма да пиша сега да го ...... за да го публикуват предложението ми!!!!

А аз бих препоръчал на членовете на Съвета на Европа да вземат да се гръмнат

Писах, трих... Отдавна не ме е било толкова яд! От ЕС само ръсят мозъци. Как не измислят нещо свястна хората да работят и да живеят нормално, ами се чудят по какъв начин да заличат България от картата на света!

+ 100000000000000000000000!!!

Днес предизборната кампания на турски и цинагски,утре ще преведеме Химна за да могат българските граждани не знаещи български да го пеят на майчин език.За справка химна на австро-унгарската империя е имал офицялни текстове на немски,унгарски,чешки,сръбски.

се заблудилФранция няма никакви проблеми с циганите от Африка и Азия,защото на изборите във Франция те не гласуват!А тука турци и цигани вкараха депутати в парламента,което не би било лошо,ако тези депутати не се намираха в зависимост от "вождовете"си-Доган и Станишев!Затова не се кахъри за Саркози,особено ако напусне Шенгенското пространство!Тогава 90 % от "циганията" се натоварват ,като български цигани и заминават "кой от къде е"!

Може, като видя Саркози да агитира на арабски и виетнамски, а Камерън на пакистански и нигерийски.

"Голям залък лапни, голяма дума не казвай" - тъй е казал народа. ако някой беше казал на американците преди 20 години че ще имат негър за президент всеки в САЩ би му се изсмял. Ама ей го на - негърът се готви за втори мандат. Вярно , майка му е бялоа, при това еврейка (така че той по всички правила си е евреин), но някак си ми чернее и не ми прилича много на американец. А за Саркози-то не бери грижа - той така натри муцуните на мангалите докато беше вътрешен министър (преди да стане президент), та още им държи влага. И само на чист френски им говореше - с никакъв еврейски или унгарски акцент.

Понеже говориш за САЩ, който бил люлка на демокрацията и пример за либерализъм, не съм чул там да е могло някога да се води предизборна кампания на немски (какъвто е бил произхода на повечето американци, когато английския е възприет за официален език), испански, италиански или какъвто и да е африкански език. Въпреки че е имало голямо двоумене дали официалния език да бъде английски или немски, в момента, в който английския става официален, всичко преминава на английски. И понеже спомена и президента на САЩ - посочи, ако обичаш, само един случай, когато той е водил предизборна кампания на бащиния си език.

Стига сте търсили причината там ,където не е :Нито ГЕРБ ,нито Евросъюза толерират турския елемент!Единствената политическа сила,за която и децата знаят ,че подтиква турците към властта са българските комунисти,т.н. "социалисти"!Социалисти,ако аз съм космонавта Олдридж!Чисти циганори с депутати от Столипиново и Факултето!Да не говорим за Мехмедовците,Ахмедовците и Кемаловците.Те са престъпни партии за закриване!Не съм никакъв расисти,но тези три елемента -комунисти,турци и цигани почти унищожиха България!Ако ГЕРБ успее да я възроди-добре,иначе всички работят срещу сигурността на хубавата ни родина!Измекяри долни!

Браво,много точно написано!

Как ГЕРБ да не толерира турския елемент? В съседна статия се говори ,че ББ проговорил на турски и поздравявал турските гвардейци в Анкара на турски, а неговия бизнес партньор Доган става все по нахакан с употреба на турския през замрежените очички на герберските политиканти. Това какво е ?

Ставате си хем жених, хем булка. Хващате се на всяка дума на поредния европеец. Ами неговата задача е да говори тези неща, да ви подстрекава да мразите, да ви накара да не мислите колко е "красив животът ви в цивилизована Европа".

Животът в цивилизована Европа наистина е добър. И всеки, който е ходил там лесно ще види този простичък факт. И ако след това отиде в Русия ще види колко са далеч там от истината. И това обяснява огромния емиграционен поток от Русия към Запада, а не в обратна посока. Някои хора си обичат СССР и неистово мразят САЩ и всичко западно. Те всъщност трудно биха могли да бъдат наречени хора - това са някакви екземпляри. Червени кратуни, с червени будьоновки, и с начин на мислене от преди 70 години. А все пак е по-добре да вземаш идеи от Европа, отколкото от Сев. Корея или други подобни. А дали ще ги приложиш и как - съвсем друг въпрос. Добре е да се поучим от унгарския опит. Пък и факта че Холандия не ни ще в Шенген, всъщност ни дава един огромен шанс да отстояваме собствено мнение.

Няма ли достойни хора в нашата държава?Хора,които милеят за българското?

А на американски може ли да се води пропаганда?

Адашче, ти кога ходиш на работа в Малта. Впрочем, ти какъв коментар написа под темата ... не те разбрах?

Европа продължава да разпарчатосва страната ни, защото след като "нашите" управляващи изпълнят тази препоръка, може би следващата ще е, части от Южна България да влязат в пределите на съседна държава. Направо, карат ме да съжалявам, че някога не сме станали съветска република. Не, че руснаците са цъфнали и вързали! Поне вярата и ценностите ни са еднакви. Олигарсите също са еднакви.

Мюслитата и житаните като минат 50 процента ще сменят и конституцията ако не им наредят по-рано отАнкара или Бялата Къща,че закъсняват с насрещният план.

Всяко правителство, което даде ухо на подобна "препоръка" е загинало на избори.

Съветът на Европа да препоръча същото и в Холандия и във Франция! Или те са в една Европа, а България е в друга?!

Да БГ е другата Европа благодарение на политиката на Франция,Англия,Германия.... на т.н. Балкани и Ориента още от времето на османското нашествие в тази тогава най-цивилизована част на стара Европа! проблема е че тази политика продължава.

Това е България и тя е на българите.Тук се говори на български език,а езика на малцинсвата е второстопенен. Говориме за интеграция,така че малцинстват трябва да полагат повечеусилия и да се адаптирт към българската култура и традиции.

ПОЧВА СЕ- нямат търпение да довършат плана от Югославия-която беше федеративна!,но с един език и произход- сърбохърватословенски и славянски с разлики по-малки о от тези м/ български и т.н.македонски-. ЕС под диктат бърза да ни предаде на османлиите и шиптърите само и само да ни раздели да не се сдушим със сърбите и руснаците. Какъв майчин език - тези наши мюслита всичките им майки от 15в. насам са българки,сърби или гърци- да минат на бащин език горе-долу същата история. Турците у нас твърдят,че БГ е родината им, но Турция отечеството! Следва "компромиса,че избраните депутати,кметове....може да не знаят български език, а българският в у-щата да стане свободно избираем предмет- тази статийка днес е послучай,че бълг.правителство заседава покрай софрата на Голямата Порта.

Не може да се приемат препоръки според който българите трябва да знаят езиците на всички малцинства след като те живеят тук. Това е пореден опит за унищожаването никато народ и дано този път нашите "управници" не ни предадат !

ОК. Веднага щом Германия разреши кампания на турски. Испания и Португалия на български. Веилкобритания на арабски и Франция на всички африкански езици.

Подобна препоръка дорим по времето на СССР не би била допустима.явно евробюрократите или не виждат нищо от своя Олимп,или не виждат по далеч от носа си.на дявам се Бг да е запазила до толкова суверинитета си,че ад не допуска подобни вмешателства..Крайно време е политиката на "йесмените" да бъде заменена от достойно държание на представителите на държавата ни.Ако някой има намерение да провежда подобни експерименти да си ги изпробва първо у тях.

По конституция,в България основния език е български и който не го разбира ,не трябва дори да има право да гласува ,защото той не е наясно с политическата обстановка в страната,понеже не разбира български,а този португалец да не се меси във вътрешните ни работи и да не ни дава препоръки!

Учуден го е написал много ТОЧНО, такова нещо у европа нема. А на тия български натрапници, агитиращи на турски, да отнемат българските паспорти и да ги изселят там където се говори на майчиния им език.

Навсякъде да се пише и говори на майчин език. На езика на Майка България. Страната ни не е федерация. Видяхме какво остана от СФР Югославия, с техните майчини езици.