Преди заседанието за Руската църква: Синодът няма отношение към писмото до патриарх Кирил

Митрополитите още не са решили нищо за "Св. Николай Мираклийски", искат да се запознаят с документите

Обратно в новината

Коментари - Преди заседанието за Руската църква: Синодът няма отношение към писмото до патриарх Кирил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес са се събрали бивши членове на държавна сигурност да решават църковни въпроси .

Руската църква да стане музей, без попове, светци и мутрофанки

В момента се граби руска собственост на поразия. Нашите дупедавци - и те да не останат назад ще крадат църква. Но историята е пълна с повратни моменти, особеннп на Балканите, та да ги видим тия когато палачинката се обърне, миризливците които посегнаха на руската църква.

Никалай Мераклийски е руски светец, а Серафим какъв е, ми също руски. Тези, които се кланят на руски светци са русофилистици.

Религията - опиум за простите хора

Църквата не трябва да се краде. Не бива да се дава лош пример на гражданството, от което се очаква да почита и спазва законите. Може да се предложи да се откупи, ако толкова не щем руски духовници да служат там.

Църквата не е за продан.Поне аз не съм чул.Или искаш да кажеш ще им гоним духовниците докато я продадат?Е те предпочитат да я затворят.

Според ловченският Гавраил тази църква е на руската държава, т.е. негова, защото той служи /агент/ на руската държава. Тоя е живото доказателство че има много попове които са чиста проба сатани облечени в расо.

Половината ми живот мина докато гонехме "американски шпиони" сега другата ще гоним "руски шпиони". А в НС, МС и държавни постове - само масони.Тях обаче никой не ги пита дали са шпиони на Сатана нали?

Точно както Митрофанова "канонично" ѝ ти катинара! Синодалните ни старци са истински руски подлоги и сред тях със сигурност също има руски шпиони!

Като се върнеш от почивка да завариш циганско семейство с пет чавета в апартаминта си!

Минусчета не ви харесва този вариянт.Но за чужд гръб и сто тояги са малко.

Сега се сетих - Абе къде е отец Фори светулката?

По същата ваша логика, новооткритата българска църква в ЮАР, е нелегитимна ? И в Чикаго имаме доста църкви, и къде ли не.

Да си седи затворена. Нали уж била руска собственост. Какво? Да я отворят и пак нови шпиони. Има поне 10 на църкви в непосредствена близост

Църквата е руска собственост Земята под нея е руска собственост. Кое не разбрахте? Така както са дипломатическите коли или посолствата. Влизайки вътре, ти си на територията на Русия. Или на Ватикана ( защо изпускате католическите църкви?) Та, нито синод, нито никой няма права там.

дръжте си я затворена

БЪЛГАРСКИТЕ ПОПОВЕ СЪЩИТЕ ПРОДАЖНИ ЛАЙНА, ПОДЛИЗУРКОВЦИ И БОКЛУЦИ КАТО БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ. ПО СИГНАЛ ОТ КОЗЯК ЩЕ СИ СЧУПЯТ КРАКАТА ДА БЪРЗАТ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАПОВЕДТА. БЪЛГАРСКИТЕ ПОПОВЕ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕ ОНО СА БИЛИ ВИНАГИ ПРЕДАТЕЛИ И МЪРШИ. КОЙ ПРЕДАДЕ ЛЕВСКИ, А? ХОДЖА ЛИ ГО ПРЕДАДЕ? ЛАЙНОТО ПОП КРЪСТЬО ГО ПРЕДАДЕ!!!!

От ЦРУ заявяваме, че скоро ще сложим свещенници. Хората да не се притесняват, новото правителство е на прав път. И българската православна църква ще работи за нас. На прав път сте.

сценарист и режисьор Георги Дюлгеров по „Записки по българските въстания“ Бенковски, Захари, отец Кирил, Стефо Далматинеца изтръгват робския страх от себе си. Дядо Вълю пожелава да бъде свободен човек, но си остава робска душа дори и в свободното отечество, десет години по-късно.

Ако ще затваряме Руски църкви, то да се затворят и всички други американски секти. По начина, по който хората там бяха увреждани, сега ни е увредено обществото. Затъпяване, подаряване на частната си собственост и понякога самоубийство. Държавата нямаше реакция и сега цял народ изглежда като член на секта.

Че има ли такова нещо като независима Българска църква? Не е ли просто неофициален клон на руската?

църква чужда собственост НЕ може и не бива да има на българска територия! . Или е отнемане (конфидкуваме) или да направим така, че блядовете да продадат сградата! . Престъпление е който е допуснал блядовете да имат тук собственост, различна от сградата на посолството

Джамии ще има ли в твоите планове? А адвентиски (американски) църкви? Има една на много хубаво място на Солунска - ще я събаряме ли?

Дали да затворят всички български църкви в Германия? Да не говорим, че навсякъде има турски джамии и никой не ги пипа

Отци, пак ви пиша - няма да влизате в Църковна недвижим имот на Русия. Това е глусен политически акт, който утре моzе да ескалира и да се обърне срещу всеки; Включително срещу БПЦ. Сульо и пульо от някъде си казал, че еди кой си бил шпионин на КГБ. Ако това е нивото на БГ Служби то проблемът е ясeн къде е. Но, вие Закона няма да пристъпвате. Помолете от Посолството на РФ да командивоват руски отци и да си служат докато се изясняват обстоятелствата по този фарс. Църквата има законна регистрация като имот ползван за Църковни цели - руска собвственост. Руска невижима собственост! Недвизимата собственост е неприкосновена какато и личността. На мен ме интересува как един поп може да вербува? Калашник ли им е опрял; като и сътрудничеството е по желание. Че, македонските служби са безмозъчни, това го зная напълно, но българските какви са? Хората като искат да им сътрудничат на вас каквъ ви е проблема? В Германия имаше статия, че в много фирми китайските служители са дори с директни дипломи и на полицай от Kитай плюс дипломи по други специалности. Не трябва да купуваме от китейските ресторанти ли по вашята логика? Бг служби параноя ли ги гони?

Много ми е чудно как решават за чужда собственост.Дори като религий и управа са самостоятелни.То и католиците са християни.

Чудесно е храма на копейките да си остане затворен.

Копейка ти е главата, друго не мога да добавя :)

Объркали сте се много сериозно, всички църкви са на Иисус Христос, църквата не е била ничия друга никога и никога няма да бъде независимо кой служи в нея и кой ходи.

Прав си.То и катедралите са на Исус Христос.