Преди решението за Шенген: "България, Румъния и Хърватия са готови, колебанията са политически"

Нечестно би било тези държави да не получат това, което заслужават, заяви зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас

Обратно в новината

Коментари - Преди решението за Шенген: "България, Румъния и Хърватия са готови, колебанията са политически" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Koi zdravomislesht chovek vliza v organizazia koiato zagiva, niama pari, niama gas I si mesti proizvodstvoto v usa?? Biagaite ot EU dokato ne e kasno..kolko glupavi I nedalnovidni sa bulgarskite politizi...

Що се чудите? Цялата българска политическа класа и тези, които вземат решенията живеят във вечно очудване! Чудят се дали да приемат еврото, чудят се дали трябва да се даде допотопното съветско оръжие прашасващо по складовете на Украйна(видяхме го колко струва в първия етап на войната - руснаците стигнаха до Киев, и във втория какво означават няколко модерни натовски артилерийски системи, които Украйна получи ), чудим се дали да влезем в валутния съюз на ЕС. Е, сега дойде времето да ни го върнат - и те се чудят, дали да ни приемат и дали не сме магарето с дисагите, с което се превземат крепости, които по военен път не падат.

И като знам анти руското им настроение,никога няма да пуснат в Шенген държава с проруско правителство като служебното.

Ние пък на пук ще гласуваме не в полза на собствените си интереси, а за интересита на тази или онази партия и така докато изтече мандата на Радев няма да има друго правителство.

Редовно ги облъчват с лъжи и глупости и те вярват, защото средния бюргер е рядко изпран мозък. И защото за разлика от българите не разбират руски, не могат да прочетат гледната точка и на другата страна за да сравняват. За тях всичко руско е балалайка, водка, мечки, лошия Путин и ядрени ракети.

А всичко руско е .....? Открехни ни за всичкото друго руско, щото не се сещам за много друго. Толстой - ама той пък граф, на всичкото отгоре е имал и крепостни селяни. Тютчев - да, ама пък той умрял, преди да ни освободят. Гогол - Микола Васильович Гоголь - въх, чакай, той пък украинец. Чайковски - брях мааму, той пак от императорско време, да оня същия император дето ни е освободил, пък тия новите го разстреляха заедно с жена му и петте му деца. Абе то комай ще излезе, че всичко известно руско е от императорското време?

То е ясно, Хърватия и Румъния влизат. Булгаристан - не. Обещания за 2025 г. Ако сега не пуснем няколкостотин хиляди ислямисти към Австрия сме пълни пернишки пичета.

Меситу от Банкя родом от Анадола с пореден гол !

В смисъл, назначете мерионетки, които да удобни за нас, за да ви пуснем.

Страхливците начело на държавата нали щяха да налагат ответни мерки? Да не напълниха памперса вече?

Ще трябва да се въведат визи за шенгенци, като ответна мярка, и всички бежанци чинно ескортирани до шенгенската граница.

Ако сме в Шенген ще ползваме европейските информационни масиви и ще защитаваме по-добре общата Европейска граница. Всичко друго е лъжа.

Демек ще пазим Европа от тези, които Европа насърчава да правят революции и да се борят за граждански права, кани ги на гости, а после не ги иска и ги връща в държавите с първа регистрация, не е ли някак лицемерно и избирателно, бе колега?

България работи с ШИС2 от години...

Искат да ни приемат, но нямат желание.

Решенията са винаги политически. Всичките тия критерии са ала-бала, празни приказки за глупаци.

Ако,трябва да кажем истината..Дааааа в България има Огромна КОРУПЦИЯ,създадена от нас,но и това,че богатите държави са доволни да я има, защото така се контролира по лесно една държава...Просто си плащаш и всичко е ок,но ако трябва да се бориш и с националното самоопределяне става много по трудно да я котролираш .А за Холандия цял свят знае,колко много време си е позвоявала да се възползва(Краде) от по бедни страни...Това са фактите...

+1000

Или България е на дъното, или Западна Европа ви използва и изплюва!

Айде взимайте ни по-скоро в Шенген, че ми писнаха тия простотии по цял ден с бежанци и нам си кви, то гонитби, то лов, то мигранти, айде холан, като сме в Шенген, тия направо в Германия и Холандия, а не да трошиме народна пара за огради, постове и т.н. нито един де не остане тука, щом ги влече сърцето, прав им път.

Тези разисквания от това заседание публични ли са, или на затворени врати? Много ще ми е интересно да чуя дебатите. Но най-вероятно са на затворени врати.

Хърватия - отдавна ДА Румъния - почти България - хич!

САЩ и техният ЕС,играят старата игра на Добро ченге ,Лошо ченге. На Моркова и Тоягата! На капана с ...пластмасово сиренце! ..... Целта: България не само да влезе в капана Евро валута и Шенген....с българите много да искат да влязат в капана! Да настояват! Как: Медийно облъчване,Липса на анализ За и Против ,....

ЕС е структура, която може да функционира само в лежерни времена, когато свършат проблемите в света, когато всички хора са добри, когато ценностите естествено надделеят над интересите на държавно ниво. Това е съюз от бъдещето, но той видимо е неадекватен в настоящето. Време е да се премине към твърди реформи и прословутото вземане на решения с консенсус да бъде заменено с нещо по-ефективно. Не е речено, че решенията трябва да се взимат с обикновено мнозинство. Какво пречи решения да се взимат с 3/4 или дори 4/5, което е огромно мнозинство?! И то не само за ЕС, а и за свързаните съюзи, като "Шенген". Инак ще става все по-зле и все по-зле. От една страна са огромните страни, които така или иначе неформално могат да налагат решения. Това са главно Германия и Франция. От друга страна са по-малки страни, които са политически джуджета в рамките на ЕС, но се репчат като непреодолими сили, при това използвайки абсурдни аргументи. Вчера австриеца заяви, че много мигранти имало в Австрия, които не са регистрирани в друга шенгенска страна, та затова било рано за България и Румъния. Прав е човека да е възмутен, само дето Австрия граничи само с шенгенски страни и не става никак ясно какво са му виновни България и Румъния. Преди седмица холандеца ръсеше уникални простотии в очевиден опит да се хареса на родната си публика. Абе ЕС е 500 милиона и не само не може да спре мигрантите, но и ги канеше по едно време. Турция е 90 милиона и тя не може да ги спре. Полша, която е една от най-милитаризираните и силни страни в Европа, не можа да спре "вълните" от емигранти, който подклаждаше Лукашенко. Гърция, също държава с огромен отбранителен бюджет и съвременно оборудвана армия и полиция, също изнемогваше от "вълните" на Ердоган. Обаче България е виновна, че видиш ли не пазела целия ЕС от поканените от Меркел мигранти!? И, хайде, нека България е виновна, ама Румъния?! Ааа, там пък имало корупция, а и в двете страни има престъпност. Ама то в Австрия и Нидерландия няма корупция бе! Освен дето от време на време обсъждат далавери за милиарди с разни олигарси, при това почти на ниво канцлер и то пред камери, макар и скрити. В Австрия и Нидерландия се краде 1/3 от ДДС-то на целия ЕС, ама това някак е приемливо. А че ние не можем да спрем поканените от Меркел мигранти, това вече е проблем. И то даже не, че не можем да ги спрем, ами просто то и няма как да ги спрем. Ако ги спрем със сила - не сме за Шенген, щото сме много жестоки към хорицата. Ако не ги спрем със сила, то не ставаме за Шенген, щото не ги спираме. Явно в Австрия и Нидерландия мислят, че не сме достатъчно убедителни в молбите си към мигрантите да не преминават у нас или поне да не продължават на запад?!

всеки един съюз от събрани повече от два различни субекта и с всяка една структура е така - функционират ефективно само в спокойни води.

Какво има толкова специално в тоя шенген?

Бългрия няма нужда от ЕС и Шенген ! Фрау Меркел покани бежанците в Европа и България ще плати тази цена ! Европейското лицемерие е унизително и подкопава нуждата да членуваме в Европейския съюз ! Българските политици са срам и позор за България !

Ти като руски трол може ид а нямаш. За това отивай в Масква. Там търсят доброволци за Украйна!

Ходи да ти масажират ануса и простатата !

Ясно е! Но дали ще е положително за територията на мафията. Лоша,много лоша репутация има България в Европа . Всеки малко грамотен и четящ европеец като чуе България ,казва-ааа,най-бедна и много корупция . Жалко е! Така,че решението е ясно

По намската телевизия ARD даваха репортаж и почнаха със следното : 1) изречение: България е блокирана от Холандия, 2) Най-бедната страна на ЕС... 3) Раздираната от корупция страна... Кво очакваш от такава репутация. Румънците от 10 години разиграват циркове, как се борят с мафията. А ние сами се плюем. Просто Киро на първата си екскурзия в Брюксел се изцепи, че ни управлява мафия. Гаджето на Сергейчо Йончева прави пропагандни филми срещу границата.

Да мълчи ли човека? А вие на по чашка уиски ли всяка вечер сте заедно че го наричате с малкото му име?

Болшинство - болшевик - комунист! При мнозинство/болшинство Македония и Албания, па и Косово вече щяха да са част от ЕС - това ли искаш?!

Холандия не иска сухоземна шенгенска връзка между гръцките пристанища и Европа. Ако България и Румъния са в Шенген, китайските товари ще минават през Суецкия канал, Гърция и от там чрез български транспортни фирми към цяла Европа. Австрия пък не случайно изтъква факта, че те са вътрешна държава. За тях е ОК, само външните държави да поемат мигранти. Не случайно единственото постижение на Австрия от 20ти век насам е, че е родината на Хитлер. Бившите страни от източния блок плюс Гърция трябва да се обединим и да отстояваме заедно правата си в ЕС. Вето на всякакви решения свързани с Австрия и Холандия. Обосновки винаги можем да си изсмучем от пръстите. Например Холандия да постигне напредък в борбата с наркотрафика, защото те са основният вход за Европа.

Като идат в Гърция китайските товари, по коя инфраструктура ще идат в европа? Между България - Гърция-Румъния няма даже ЖП линия. Тия стоки ще станат златни докато идат в Западна Европа. Мислете малко, преди да пишете простотии!

Не е точно така. Контейнерите вече ще минават по пътя на коприната и през Турция и пристанището Поти в Грузия през Румъния и България ще се транспортират до Северна и Централна Европа. Гърция остава встрани от пътя. Със шенгенската връзка на България и Румъния този транспорт ще става и по-евтин и по-бърз от Китай. Освен това като външни шенгенски граници България и Румъния ще генерират входните мита на повечето стоки, идващи от Китай. Холандия освен, че ще загуби от трафика на контейнери през Ротердам ще загуби и събирането на входните мита за ЕС. Това ще го правят българия и Румъния.А, Австрия са си едни обикновенни педераси. Те вече се напълниха с мангали, а сега реват, че много идвали.

Ето какво заяви в Европарламента, евродепутат от Ирландия Клер Дейли: „В страната се провежда кошмарна шокова терапия, разпродажба на публична земя, дисбаланс на пазара на труда, разпродажба на държавни активи и т.н. Бъдещето на страната се продава, за да се финансира прокси войната, която разкъсва тази държава“, Според политика, приемайки помощта на Запада, Киев се е оковал в „неолиберални вериги“, тъй като предпоставката за подкрепата е „насърчаването на демокрацията в страната“. „Веднага след като кранът на парите се отвори, Зеленски забрани повечето опозиционни партии, закри опозиционните медии и нанесе удар на синдикатите и правата на работниците“, припомни Дейли. Освен това тя упрекна Европейския съюз, че се опитва да продължи конфронтацията по всякакъв начин, „докато обикновените хора плащат за това“. „Не забравяйте: войната – това е рекет и ще трябва да платите скъпо за този конфликт“, заключи парламентаристът.

Ценностите- католиците вътре, а православните- вън! Думата "ценности" си дойде на реалния смисъл, както думата "джендер"! Голям успех за ЕС!

Руски цървул, знаеш ли какво точно означава "джендър", че употребяваш тази дума? Не какво разбирате руските цървули под нея, а реално какво означава.

кажи бре, американска миризлива краварско-говедарска чизма, какъв ти е проблемът

Приятелю, това е като сороските организации, дето ни мерят усещането за корупция! Няма значение корупцията, която е спекулация и не се мери, а усещането за нея! Така е и с думата джендер- важно е какво усещаме за нея!

ЕС-то ще си вкара много голям гол, ако не ни пуснат в Шенгеn. Nо самата реторика, която се чува от Австрия и Нидерландия създава антиевропейски чувства в България и Румъния, което е опасно за самия ЕС. ЕС не може да се справи е една Унгария, която блокира всяко решение на ЕС просто защото може, а представете си към Унгария да се добавят още 3 държави и то изпълняващи всички изискавания за Шенген. Просто ЕС си вкарва огромен автогол

За какво са ни ШЕНГЕН и ЕС. Народът не иска евро, шенген

Само руските цървули и педераси не искате това, но не усещате, че ако влезем в Шенген, ще можете безпрепятствено да минавате границите и да извършвате терористичните си актове в цяла Европа.

като си тръгнал в една посока и хубаво да вървиш, а не да се връткаш постоянно