Преди 73 г. на картата в света се появи КНДР, начело с Великия вожд (снимки и видео)

Втората световна война освободи Корея от японската окупация, но доведе до разделянето й на две държави

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам събитията и тук в БГ и ние иамаме носталгия към режимите.. ...

За богоподобния валдетел от село Банкя и неговата тоталитарна партия с Цеца от Кърджали и Цеца от Плевенско няма ли някоя статия?

Добре де, той сегашният шишко Fat Kim изглежда почти по същия начин...

Те големите лидери са така и Цеца Цачева изглежда като Бойко Борисов.

Северна Корея - руска. Южна Корея - американска! Пиша го това от Севернокорейския си мобилен телефон! Ура за успехите и благините донесени на света от руския ботуш!

Всички нещастия - и при тях, и при нас, произтичат от руското/сьветско влияние и това, че някой го е позволил жертвайки милиони хора!!!

Например полицаите дето убиват наред в САЩ е заради руското влияние. И 500 хилядната американска армия по цял свят дето хвърля ядрени бомби пак е заради руското влияние.

Не е комунистически сат Дир.ру

.....

Само в диррника може да се види такава статия в събота сутрин!

Извинявай че 1 май тази година се падна в събота.

послание от американците, че ако КНДР се откаже от ядрената си програма, ще бъде третирана като Либия - тоест благоприятно без коментар

Тука са бетер Работническо дело...

Който милее по соца да заминава в Северна Корея! Там още е така хубаво. Ама не, все в прогнилия запад искат, даже не в матушка Русия

Корейската Народна Демократична Република. Това е пътят. Монолитно, организирано, целенасочено и градивно общество за благото на цял народ. А не като нашата мафиотска, мутренска и циганска държава в която живеем днес от 30 години насам.

Петров, Петров ядрена бомба е паднала в хладилника ти . Тъп си като азиатски гъз .

То тогава се е зародил живота по земята. След някоя друга година ще сменим датата за сътворението с рождената дата на цар Путин.

Arcadium

Некадърниците направили превода и публикували материала, трябва да бъдат изнасилени от негри.

Добре, глупако, не мога те стигна по простотия.

най ме изкефи обещанието - ФАЩ да се държат с тях, като с Либия.... всички видяхме какво донесе това на Кадафи... разликата е само в това, че в Либия има нефт.. и разбира се ядреният арсенал на северно корейците... без него - отдавна щяха да са история..

Никога повече комунизъм. Никога повече диктатура, особено еднолична. Никога повече задължителни манифестации за 1-ви май и 9-ти септември. Никога повече забрана за пътувания извън страната. Никога повече промиване на мозъци и забрана за мислене. Никога повече живот по калъп, определен от Партията и някакво псевдобожество. Никога повече липса на избор. Никога повече!

"Мао Це Тунг, Енвер Хоха, инвазия, перманентна"... простотия до шия!

Най - трудно е да се определи, коя от всичките комунистически простотии е най - отвратителна.

Не е трудно, особено за всички нас, които имаме спомени от първа ръка, защото бяхме потърпевши. Хич даже. Всички под строй, няма не искам, няма недей. Без право на каквото и да било мнение. Без право на оплакване. Без право на мечти и на желания. Задължително ограничаване на мисленето спрямо позволените книги и музика, защото ако прочетем нещо, което може да ни подскаже що е то това свобода, можем да станем опасни за върхушката. Никаква връзка с околния свят, случайно да не разберем как и колко по-добре живеят другите, защото можем да поискаме и ние като тях.

Жалко, че Ким ир сен не успя да освободи Ю.корея от американска окупация през 1950г. Ю. Корея все още е окупирана държава за разлика от Северна корея.

Глупако, опитай се да кажеш такова нещо в КНДР и тогава ще видиш, що е то тоталитаризъм. Ама няма да посмееш. Там ще целуваш задници, докато ти изтръпне устата.

Не е трудно, за това нормалните хора живели по времето на соца си искат ,,комунистическите простотии".

Ето от къде гледа Рублен Радеф. Айде малко президентска република. След това култ към вожда. Накрая национализация и затваряне на границите да не избегат робите. Познато?

Нали, нали. Колко по хубаво щеше да е целият полуостров да мре от глад, в името на един диктатор, отколкото само половината. Мамка им и капиталисти, как пречат на хората да мрат гладни в името на комунизма...

Вече е доказано че само тоталитарна държава може да се опази от пипалата на демократизирирането по американски. Те затова натискат всички да станат демокрации за да могат да си купят марионетно правителство и дефакто да завладеят всяка държава която има някакви ценни ресурси. За другите не им дреме! И нека слагачите от нашите медии да не преписват само от ройтерс и свободна европа защото знаем кой плаща там :) И да покажат някой снимки и на пленени американски войници от корейската война - има много такива, а те работа там нямат! Единствените чужденци избивали и измъчвали корейци в тая война са американците и те губят войната :)

"""" По това време Соломон Паси е председател на парламентарната комисия по външна политика. Той носи послание от американците, че ако КНДР се откаже от ядрената си програма, ще бъде третирана като Либия - тоест благоприятно."""Е, това е някаква перверзна форма на цинизъм.Значи цветната пролет в Либия е благоприятно отношение към дадена страна. Добре ,че северно корейците не са се хванали на въдицата на този дребен мазник Пасито

И като гледам едните и другите някакси на южнокорейците не им пука, за разлика от събратята им дето още ходят по манифестации и ако не плачеш с вожда избиват цялата ти рода...

Двете Кореу и двата Виетнамса Корея не яде 10 г.но създаде ядрени технологии. Бг каруца не може да произведе Е Сената и Конгреса на Сащ стоят дъртаци по над 40 г.но Путин и пр. Били диктатори. Няма случай до момента капиталист да публикува чиста печалба.Работниците ще го обесят като видят че гепи повече от две трети от заработеното. Няма никога империализмът,честният да ликвидира Офшорните зони Тях Ленин и Сталин ли ги измислиха за да крият парите от наркотици и оръжия?

Важното е хората да са свободни а не под американска окупация като нас и Ю.корея.

Вече е доказано, че само тоталитарен режим може да контролира цяла държава с роби. Така върхушката си запазва пожизненото право да бъде богата и да прави каквото си иска.

А мнение относно публичните разстрели в Северна Корея да изкажеш ( от 2019 година е информацията) на хора, опитали се да избягат в Южна Корея и задължението на техните роднини да гледат този ужас?

Южна Корея - демокрация, Самсунг, LG, Хюндай ... 2000 $ средна заплата в Сеул! Северна Корея - комунизъм, масов глад, разстрели, колхози, конц лагери, всички с еднакви прически като на вожда Ким прасенцето!

Ама ти верно ли мислиш че имаш избор бе, верно в тая кочина останаха най -простите и неграмотни овце :)

Това са предатели ,които са си получили заслуженото

КНДР космическа програма ,собствени ракети носители и всичко това на базата на собствена наука ,и нейното развитие ,на собствена индустриална база ,за да ги реализират.Горди хора, а не мислят само как да си напълнят търбуха и след това да го изпразнят

Плащам ти еднопосочен билет до там:)

Дир-а! Темата за статията е добра, но не давайте на Чалева да ги пише/шреежда тия статии, че осира всичко с неграмотността си!

Време е Ю. Корея да се присъедини към Северна корея.

Новите мерки: "широка петкилометрова километра" "Ноември 1957: На честването на 40-годишнината от Октомврийската социалистическа революция; Мао Це Тунг, Никита Хрушчов, Николай Булганин, Анастас Микоян, Михаил Суслов), Ким Ир Сен, В. Широки и Енвер Хоха Ноември 1957: На честването на 40-годишнината от Октомврийската социалистическа революция; Мао Це Тунг, Никита Хрушчов, Николай Булганин, Анастас Микоян, Михаил Суслов), Ким Ир Сен, В. Широки и Енвер Хоха" Повтарям ги 2 пъти, да ги запомните! Отделно от това: Мао Це Тунг (Мао Цзедун), Енвер Хоха (Енвер Ходжа). "Соломон Паси бил принуден да даде джиесемеса си", някакви нови НАТО-вски устройства ще да са това. "А Тато е все още на почит в КНРД" - Къде?!?!?! "Когато домакините разбрат, че обитава" - А!?!?! "Решават, че в лицето на Паси е дошъл нов малък Господ от Европейския съюз." - що за идиотия, корейците не почитат божества, те нямат Господ. Като цяло - неграмотна работа, за липсата на запетаи изобщо няма да го правя на въпрос!

Ако Сащ ни нападнат ние ще унищожим минимум 5 големи техни градове от корен. Хайде да ви видим ? Веднага след това Сащ седнаха с него на масата на преговорите Малката американска маймунка на синджир България коментира независимата ядрена държава С Корея Дайте видеата как южнокорейците хвърлят камъни пинсмериканските войници

Да, тук веднъж да съм съгласен с теб! Не само в Сеул, в цяла Южна Корея средните доходи на населението са в порядъка дори и над 3000 долара! То с по-малко няма и как нормално да живееш там! А за Севера се изчисляват някъде около 50 долара месечно.

Корейците ще се обединят и ще изритат щатските агресори които ги разединиха

Не е много собствена - китайска и руска.

Е какво се чудиш? Отдавна вече свикнахме с безпросветността и неграмотността на съвременното поколение "джурналя"!

Не разбирам от политика, но страна воювала, с жестоки санкций и до ден днешен разработи атомна бомба, изпраща СОБСТВЕНИ сателити със СОБСТВЕНИ ракети носители. А ние 30 г сме свободни и направихме ежедневно рущащи се магистрали и бетонирахме море и планини.