Преди 30 г. в една ловна хижа бе нанесен смъртоносният удар по СССР (видео)

На 8 декември 1991 г. ръководителите на Русия, Украйна и Беларус подписват Беловежкото споразумение, което слага край на Съюза на съветските социалистически републики

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ссср-е беше като османската империя. да жалиш за него, е все едно сърби, българи и гърци да жалят за турското робство. в ссср-е хората бяха делени на расова основа и ако не си етнически руснак, имаш ограничения като втора ръка гражданин. в казахстан казахите бяха 2 категория в собствената си страна. ако искаха да си купят апартамент, им даваха само или първи или последен етаж, само ако няма желаещи руснаци. същото беше и ако си търсеха работа. ръководителите на казахстан пък до един бяха етнически руснаци. за това казахите 1986 се разбонтуваха, а от ссср-е им пратиха вътрешни войски с бой да смачкат протестите. ссср-е се беше гътнал много преди тези да парафират нещата. ссср-е не се разпадна, а всички републики избягаха от него, както балканските народи избягаха от османската империя. аз помня годините на вечна дружба с раша - режим на тока, заплата 50$ празни магазини, липса на елементарни лекарства, партийците с привилегии и народа без никакви. никак не ми липсват! ссср-е беше едно срамно петно на картата на европа и за щастие преди 31 години си отиде.

Бяха славни времена, изпълнени с братска дружба, партийна принадлежност, народна любов и бригадирски движения! Какво по-хубаво от това, в магазините да има два вида сирене, два вида салам, един вид мляко и т.н., и т.н. По този начин трудовият човек купуваше само необходимото за поддъжране на здраво тяло, а не това разточителство в днешно време с пълни колички, които водят след това до инсулти и инфаркти, които разстройват стабилността на здравната система! Какво по-хубаво от това да има една Партия, за която всички гласуват с усмивки и любов, а не като в днешно време да правят четворни коалиции плюс две опозиционни мафиотски партии?! В наше време щеше да има разстрели в центъра на града! Ура, другари!!

Цоло ма, "на първо място беше човекът"... и ние знаем кой точно беше този човек. Човекът беше от Правец и цяла България се командваше от него и роднините му за да задоволява прищевките им. Червеният цар и придворните му червени аристократи (политбюро) колеха и бесеха навсякъде, за тях имаше всичко, а за народа... опашки за всичко. Добре че всичко отмина почти без човешки жертви.

сме в състояние да оценим загубата. Загубата на идеологията, че на първо място е човекът с неговите потребности и съответно икономика, ориентирана към производството, селското стопанство и услугите в името на човека. Сравнете с днешното положение на нещата когато на първо място са парите и икономиката функционира в името на тяхното придобиване с всички средства и ще видите разликата. За сравнение лади и москвичи още се движат (и по всичко изглежда, че ще бъдат спрени чисто административно), но някой може ли да ми посочи западен автомобил, техен съвременник все още в движение? Това значи всичко да се прави за човека а не в името на парите (залагайки дефект, който да принуди човека да отиде и да си купи друга стока)

Народите на СССР-е да жалят за него, е като Българите и сърбите да жалят за турците. СССР-е третираше всички националности различни на рунсаци, като втора ръка. Не ти ли пише в 5-графа на паспорта рускии - в СССР-е си като емигрант в собстевената страна. Ако искаш дори елементарни неща да имаш, като жилище или свестна работа, трябва да няма кандидати руснаци, за да я получиш. Не-случайно всички републики избягаха от СССР-е, много преди да се разпадне. 1991 СССР-е не съществуваше на практика и ръководителите на големите републики го осъзнаха, за разлика от българските русороби прес 2021

Тоест тези хора са взели подкупва от ЦРУ

елита на Русия що живее в загнилия Запад а не си живее в руската кочина..ха.ха

Режими като Съветския първо падат идеологически и след това икономически и политически. Бийтълс и Ролинг стоунс са не по-малко виновни за разпада, отколкото войната в Афганистан и плановата икономика! Хората се заразиха - със западна музика, със западни моди, с лъскавите боклучиви стоки, които внасяха нелегално. Елитът също пропадна и пожела от благинките на капитализма, та "равенството" остана само на хартия.. Толкоз за падението - народа като реши да те отхвърли и му се живее по западному не може да го държиш в подчинение, освен ако не си кървар червен тиранин. Днешна Русия е по-добрият вариант. Пак има държавата дялово участие в икономиката - Гапзорм, Роснефт, има силна централна власт, но и е допуснала някои от "благинките" на капитализма, та да не ги гледат хората само през витрината - БМВ-та, Айфони, Мерцедеси.. мнозинството никога не осъзнава, че по-лъскаво не означава по-добро и така или иначе богатството остава недостъпно за мнозинството, но не искат и беднотията и равенството на комунизма.

'Елитът също пропадна и пожела от благинките на капитализма' Затова пък днешния 'елит' в путюва Ерефия какви са скромни и високодуховни аскети само - нема джетове и яхти с размери на бойни кораби, имоти за милиарди и всевъзможни парвенющини...нали?!

Елитът там работи с диаманти, нефт, злато, газ и дървесина за милиарди. Вярвай, че и ти ако си на хорото няма да живееш в колиба. На Запад също има корупция - разликата е, че там забогатява финансовия елит - банкери, търговци, фирмаджии, а в Русия забогатяват олигарсите, които държат ресурсите и властта.

'На Запад също има корупция' Не драги, такава НЯМА. Не можеш да сравняваш (нито морално, нито интелектуално) западен предприемач създал огромен бизнес от нула, с руски парашутист кацнал на кранчето на добивна индустрия на който служебно са му разчистили всякаква конкуренция и отговорност да спазва каквито и да е правила и закони. Ако някой като некадърник като Сечин бъде уволнен и си потърси работа на Запад - не компания, а дори ресторант няма да му дадат да менажира.

_stankow

На запад няма корупция ? И има правова държава ? И демокрация ? Да, имаше ...

Това са глупости! Режимът се разпадна защото, най-елементарно, не можеше да изхранва населението си! Без хляб, без захар, без водка! Нали си чувал за „ножки Буша“ – американците, за кой ли път, ги спасяваха от гладна смърт. Бях там малко преди колапса, трагедия и мизерия, при това в Москва! Хайде стига празни дрънканици от платени копейковци!

Човек е индивидуалист и егоист по природа, колективистичната идеология е отговор на царската мизерия, която така и не можа да прескочи феодализма. Все пак 1917-та да ореш с магарето 100-ина декара, да сееш на ръка, да жънеш и да цъфне царя да ти иска реквизиции си е мизерия отвсякъде. Особено ако цената на храните пада заради западната индустриализация и в града цените вземат да стават непосилни. Затова идва и колективистичната идеология, че заедно можем повече и наистина успяват. Но веднъж индустриализирани след няколко поколения индивидуалистичната природа на човека надделява и колективизма губи позиции. Друг е въпросът, че трябваше да се върви към либерализирана икономика с избягване на концентрация на капитал.

Е, като се отделиха извън СССР по-малките републики, какво стана? Някой да е просперирал? Да е пример за демокрация? Ами не е! Геополитическата задача беше да се разбие и отслаби СССР като аванпост срещу Запада. Неразривно свързан с това въпрос е, дали и доколко последният можеше да съществува повече икономически и политически. Възникна вакуум, който дезинтегрира цяла Източна Европа, привнасяйки бандитизъм и корупция в нейните граници. От тази гледна точка всеки разпад е трагедия за наследниците на "империята на злото" и обясним триумф за Запада, който блокира възможността да види конкурент по промишлено производство. От това се боят и до днес - че някой някакси може да продава повече стоки и лъжи от тях!

я сравнявай заплатите в Литва,Латвия и Естония и в руската кочина..ха.ха

От там ходят в РУСИЯ ДА РАБОТЯТ ЗА ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА, също като в България както ходят по Испания, Англия, Гърция и т.н.

Ivan-е ти да не си с машината на времето бе, ivan-е В Рашка Говняшка си ядат говната, ходили там да работят хахахахахахахаххаа

А добрутру. Просперират и още как - Полша, Чехия, Унгария, Прибалтиските държави. Има си статистики по стандарт и продължителност на живот - къде са били през 1989 (наравно с руските) и къде днес. Ние като най-големите СССР послушковци и съответно най-тежко осакатени сме за съжаление недостатъчно добър пример, но днес дори и у нас умните и способните живеят на порядък по-добре отколкото някога в НРБ.

_stankow

То ако е за шепа, обявили се за "умни и способни" да живеят по-добре от милионите, обявени за "неумни", то и при социализма беше така. Тогава, за какво правихме революцията ? И ако при тогавашното неравенство,1989-та стана революция, какво ще спре хората да я направят отново, при още по-голямо разслоение ?

Добре че пукна ... Мерси Горбачов!

Ке да пукне ссср

и станаха червените комунисти -червени капиталисти.... обраха до шушка народа и децата им сега са в загнилия запад ..кой бизнесмен ,кой учи в престижни ВУЗ-ове.. а народа ряпа да яде..

като нашите другари съветските опяват СССР , нищо че останалите ги трпеха като мухи . Който не вярва да погледне в тубата та да се убеди какво добруване е било във великия СССР :))) Велик велик ама гладен .

Гражданите на Киев ще посрещнат с развети руски знамена руските танкове при влизането им в града

Точно пък за Киев да изцепиш такава глупост, бая трябва да ти е празна кратуната В Киев се говори 98% украински и мразят агресорите!

И с коктейли... "молотов" най-вече.

Ако не беше комунизма в България, щяхме да имаме поне двойна частна индустрия. На дядо взеха земята и животните, на милони хора също. А в Югославия имаш право на частна собственост. Те имаха и право да ходят в Европа. Добре че се оттървахме от това зло. Сега имаме право да живеем учим и работим навсякъде. Всичко си зависи от нас.

Два турски резани в джуките безказармен педал

Саше, ти ли си бе, Саше? Саше, Саше, много си тъп бе, Саше!

_stankow

Аха, всичко зависи от нас,тъкмо. После идват и ни казват - ще ви нарежем реакторите, нарязват ги. Зависи ли от вас ? Питат ли ви ? После - ще нарежем ракетите, ще нарежем Кремиковци. Питаха ли ви ? Ще ви изколим овцете, както са бременни, ще изрежем лозята. Питаха ли ви ? Сега са решили да ни нарежат мини Марица изток. Не сте били там, не знаете. 27 роторни екскаватора и 100 км транспортни ленти. 38 милиона тона добив на лигнити, 1.5 милиарда тона запаси на стойност 100 милиарда. И какво ви питат - кога да ги нарежем, 2030-та, 2038-ма или 2025-та. Това ви питат. Само че не ви слушат и като им хрумне, ще ги нарежат. И вие какво ще направите ? Диктатура си е отвсякъде и яка окупация.

По темата вече са изсписани много книги и изказали хора доста по интелигентни и запознати от нас. Лошото е че България беше от губещата страна. И като такава, понесе последствия!

Една от най-светлите дати в новата българска история!!!!!!!!

Союз нерушимы, могучий Советский Союз се разпадна ! Поклон към товарищ Горбачов и товарищ пьяный Елцин. Заслуга ще има и чекиста кагебейщник ботоксов за разпадането на Рассия

Горби и Меркелката ще горят в ада, за всичко което причиниха на цяла Европа.

Това е образец на демокрация. В САЩ например такова нещо е забранено да се случи. Нито един щат, влязъл в съюза на САЩ няма право да го напусне. При опит за това , другите щати го нападат с войски. Това е причината и за гражданската война в САЩ, най- кървавата война в историята на САЩ до сега.

Нещо повече! През войната с Мексико, САЩ си присвои още няколко щата и увеличи територията си с 50%!

1/3 от сегашната територията на САЩ е анексирана от Мексико.

Аууууууу...колко лошо!!!!!!!

Купуват от Наполеон огромния щат Луизиана(в централната част на континента) и Аляска от Русия... това им е "историята" - геноциди, войни и спекулации с огромни земи.

а традиционните православни - панахида нещо? Някой поп да попее за бог да прости?

Преди 30 г. в една ловна хижа бе нанесен смъртоносният удар по СССР Лайк! Аре скоро и малкия СССР да го последва и да си остане само Московия..както в било изначално.

Денят когато Горбачов просра наследството на една велика империя. А после приятелчетата му (както и тези на Елцин) я подложиха на нечуван грабеж.

Ако си мислиш, че това зависи само от един човек си в заблуждение.

И Съветския съюз, и "социалистическата общност" в Европа са били създадени като жизнено необходима буферна зона на Русия. Самата Русия е използвала голяма част от природните си ресурси, за да подържа тази зона жизнеспособна. България, като най-бедна държава най-много кяри от това. Сега Русия е в състояние сама да се справи с всеки противник, сама се отказа от буферната си зона и запази огромните си ресурси само за себе си!

Нито сме били най бедна , нито сме " Кярили " най много , най глезеното и дотирано детенце на Ссср беше Югославия , а по повод комуноидните клишета за " най бедни " и изнасяли "боклуци " ще ти кажа само - Знаеш ли с чий уран са направени повечето от първите Атомните бомби в Ссср ??

Югославия винаги е била самостоятелна, не случайно Тито създаде Движението на НЕОБВЪРЗАНИТЕ държави. А първите руски бомби са правени с уран от Чехия и Корея, готов изкопан и дори леко обогатен.

Отдавна е осмислено и написано,че това е най голямото предателство в историята на човечеството.Да е жив и здрав Вл.Владимирович,да изпълни предсказанието на Ванга- Владимир ще спаси света.А Ванга познаваше.....

Кво ти разбира свиня от кладенчова вода, политика де. Съюза беше прекалено голям и икономически не функционираше. Все пак не подценявай съветските ръководители, измежду тях се срещаха тук таме и някоя умна глава.

_stankow

Така не функционираше съюзът, че в края на 70-те години произвеждаше 23% от промишлената промишленост в света. Докато Китай по онова време произвеждаше 2%.

Слава на Горбачов!

Добре че се разпада империята на злото, така България само спечели. За някои беше загуба, всички знаем за кои но народа спечели. Естествено прехода не беше лек, и все още не е завършен, но за децата ни ще остане една свободна страна в която те самите ще решават дали да се реализират, или ще търсят щастието си другаде. Важното е че им осигурихме избор.

Да. Изборът КЪДЕ да се махнеш.

А малко ли е ? Преди 89та най-много да отнесеш куршум от АК в гърба...ей така приятелски, на изпроводяк от СИВ и Варшавския!

Колкото и да съм анти комунист и да не понасях режима преди 89 г. Не може да се отрече че источния блок служеше като алтернатива и противовес на запада , имено това съревнование ( конкуренция ) караше и едните и другите да показват все по добро и човешко лице в своето управление , без опозиция всички видове управление рано или късно деградират до диктатура !

виж си стилистиката !!!

Конкуренция? Мерцедес-Москвич, или Сони-Рубин, или Акай-Каштан ли?

Великите дела извършени в края на ХХ век .

Жалко че заради това предателство на Горбачов , САЩ останаха единствената суперсила допреди 10 години , и така унищожиха международният морал и право за цели 20 години. Жалко че заради това предателство една провинция на Русия-уКрайна се самоунищожава . Жалко ,че заради това предателство на Горбачов и България пропадна от уважавана в света държава ,най близка до суперсилата СССР ,...до жалка ,Обезлюдена,Ограбена територия на подчиненият на САЩ ....ЕС.

и ограбена от нея .

Си беше пълен ташак. Поне всичките доноси, гонения и разни там смешни герои на социалистическият труд отпаднаха. Иначе Русия си е същият боклук като едно време - милиони бедняци и няколко свърхбогати богатири.

Щото в САЩ всички са супербогати.

.....защо не коментирате ?!

Империята на злото още мърда,главата и още не е откъсната.

Говориш за САЩ нали...

Ще почерпя. Не, че сега не е трудно, но онова безвремие добре, че се разкара заедно с измислените и безмислени помпозни глупости

Нато няма да се измести и метър на изток от Берлин. Устно обещание, обаче.... Това парцалче тук изпуска другата страна на аргумента - кой печелеше от това 'разцепване'?

В замяна на предаването на Ядрения си арсенал гарантираме териториалната цялостност на Украйна ! И не е устно има го на хартия , която видяхме че нищо не струва !

Май ще е директно в кабинета на Путин - руски президент и едновременно шеф на руската мафия.

Показателно е как един продажен пияница може да разкатае мамата на цял свят !!!

ЕДИН пък бил той и пияница нищо на никого не може да разкатае , най много да набие жена си ...