Пречат ли западните санкции светът да помогне и на Сирия

Забраните, наложени от ЕС и САЩ, правят изключения за хуманитарни доставки, лекарства и храни, но не разрешават банкови преводи

Обратно в новината

Коментари - Пречат ли западните санкции светът да помогне и на Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв "режим" на, бебокова, това е ЗАКОННОТО правителство на Сирия !!! Какво искаш да кажеш: че сирийците сами саботират помощта за себе си? Наглостта на тая пaчaвра не знае граници !!!

Трагедията в Сирия е безспорна, както и тази в Турция и по един или друг начин на Сирия ще и бъде помогнато. Въпроса е нещо друго не ви ли прави впечатление? Например, че там войната на практика спря. Защо ли? Някой има ли отговор, защото аз имам и съм го написал преди година. Войната в Сирия се води единствено и само за да не може да бъде построен газопровод през нейна територия от Катар до Средиземно море и оттам до ЕС. Целта беше ЕС да няма алтернативи за снабдяване освен от Русия. В момента в който държавите от ЕС се отказаха от руската газ и наложиха ембарго, войната се превърна в излишно бреме за Русия, защото така или иначе Европа не купува газ от нея. А вие живейте с мисълта, че руснаците са загрижени за сирийския народ. Сега Русия ще държи на власт там Асад, заради двете си бази - Тартус и Химейни.

Абе, буфосинхронист, войната в Сирия в започнаха американските бандити, в частност живoтното обонго, които опитаха да свалят законния президент на тази държава !!!

Като има санкции, защо САЩ точат и продават петрола на Сирия.

Tina

Нашата държава /Президент, Правителство/, защо не изказаха, поне съболезнования на сирийския народ, нали и те са невинни жертви, като пострадалите в Турция. Така ни нареди майка Европа ли ?

Аналена Бербок нали е "във война" с Русия, какви са тия "призиви" ? Това малоумниците се множат със скоростта на светлината, дежендъра им изпи акъла.

Запада се прави на велик но скоро ще осъзнае друга реалност ! Целя второстепенен свят вижда за какво става на въпрос !!! Недоволните са много повече !!!!

Западът наложил ембарго, но Русия да окажела натиск режимът да разреши....клоуни нещастни...

Помощ от Сащ ,вреди повече ,отколкото помага ..Даси стоят в Континента .и да чакат торнадото ..

Какъв цинизъм.

Европа за пореден път доказа, че хуманизмът й има граници и че състраданието й е само избирателно. Никакви механизми и молби не са необходими, за да се изпращат помощи чрез организацията на Червения Кръст или други неправителствени организации. Ясно е обаче, че започнат ли да пращат помощи, те ще бъдат насочени точно към Белите Каски и бунтовниците, спонсорирани от САЩ , Великобритания и Турция. Не че хората там заслужават по-малко подкрепа, но най-големите разрушения от войната са на териториите, контролирани от Асад. Алепо беше полуразвалина след бомбардировките. Сега вече е пълна развалина. В Алепо беше и една от най-големите християнски общности в Сирия преди войната. Който има познати сирийски бежанци християни може да потвърди, че преди войната "диктаторът" Асад не даваше косъм да падне от главите на християните в Сирия. Западните "Велики" сили се погрижиха това да се промени. Сирийските християни не само биваха масово избивани и прогонвани от родните си места от бунтовниците, но и не бяха допускани да напуснат бежанските лагери в Турция и да имигрират към Европа или Америка, както това ставаше масово със сирийските мюсюлмани. Статията пропуска и още една-две подробности. Китай също ще изпрати помощ за Сирия, а Асад отказа помощта от Израел с думите, че точно от тези, които избиваха хиляди сирийци, помощ не иска. Така че и израелската помощ ще отиде при бунтовниците... (Справка: Ал Джазира. Вярвам им повече отколкото на западните източници) Лицемерие, скандали, корупция и протежиране съпътстват всяка "хуманна" акция на Европа. Да се чудят хората, дали да им искат помощ и в най-голямата си мизерия и беда... Не забраните, а липсата на дух и вяра й пречат на възстарата оглупяла Европа да бъде хуманна дори за собствените си граждани...

Сирийците пак го изядоха дебелия - от една страна терор, убийства, налагане на корана от фундаменталисти, корупция, а от другата страна природни бедствия. Сега ще има нова вълна, но този път от загубили жилищата си.

Същото като в усраина!

Трябва да се изпрати хуманитарна помощ и на Сирия, колкото можем толкова, помага се на нуждаещите се и страдащите - това е хуманизъм.

съм ЗА, но уроспията не разрешава. Бог да им е на помощ.

ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ санкции и на СМЪРТТА...

Сутринта тюфлеци обясняваха, че Сирия не искала помощ. т.е. не било наш проблем. Отрепките не смеят да помогнат на Сирия за да не обидят Турците. Не сме и подлоги дори а СЕЛСКИ нужник..

Разбира се Америка винаги пречи тя е паразит унищожава всичко полезно.

Това е демокрацията на САЩ и ЕС. Едните са хора-живи същества, другите не са. Както е казал Радой :- еаси, толкова много маси с едераси.

Западняците се кефят, защото,като насрани и по чорапи се ометоха от Сирия.Просто цветната им революция не мина.

защо за зеленски има милиарди, а за турция и за сирия няма вече изпратени поне по 100 милиона като начало, а? хуманисти?

Типичен комуняга , с чужда пита помен прави ,

От де знаеш, че не съм събирал капачки за усраина!

За да мачкам руските въшки

стана очевидно, че западняците са безмилостни и алчни убийци! най-малко 23 милиона пострадали имат нужда от незабавна помощ, а западняжите се правят не чули и не видели! нормалните хора ще са вдигнали санкциитъе и ще са изпратили помощи за десетки мииони долари, но не и западнящите, които печатат пари само за Господатите! западът да бъде осъден за геноциди!

форумното русофил светът 90% бил с Русия, следоватено със Сирия. Колко да пречат тогава западните санкции?

На сайта syria news пише, че са поискали помощ от всички членки на ООН.

Фашистка пропаганда си прави пиар дори от страданието. 3 хшлади бели каски търсят изпод развалините И това малко ли е. Иска им се да получават пари с това ли ще ги хранят

На белите каски сигурно им плащат. А не защото са добри. Просто за политически цели, да се правят на добри.

Ама.. белите каски ли търсят под срутени сгради, или търсят бели каски под тях? Колкото до тия бели каски в разгара на събитията имаше пресконференция от независими журналисти показващи как сред белите каски има фундаменталисти как те фабрикуваха новини като тази за обстрела над болницата и т.н. Но всички западни лицемирии , не медии не отразиха въобще събитието.. Както и никой не попита що дири на Зеленски жена му на събитието в Давос? Какви връзки има (без покана не може), кой плати 30-те бона коверт и т.н..

земетресенията са предсказуеми и могат да се предизвикват. америката се занимава с това...

и се пазете от ваксини, гледайте за кемтреилс и внимавайте рептилите да не изядат бебетата

подобно поведение на урудите-психопати с давоска, педофило-лгбтку+ закалка от ес, еп и ек се наблюдаваше и по времето на "пандемията". не приемат по спешност хората в болниците, щото не били ваксинирани с бъркочите на тия долнопробни сбърканяци, които се имат за богове, а са насрани до ушите последователи на хитлер. Нищо де, то всичко се вижда много ясно, както и кой-какъв е в такива моменти. и после, като ми заговорят педалите за човещина, помощ и милост за "различните" ще им напомним не само за тая случка. и още нещо! педали! хората, които пострадаха ще се насочат за помощ към европа и без официална молба от сирия. гьотферени. Бог с нас

Лицемерните демократи източват богатствата на Сирия и им е през онази работа дали ще се помогне на сирийският народ. Който смята че колониализма е приключил много се заблуждава. Добре, че ние имаме само злато и ни крадат само златото. Ако имахме богати находища на петрол, газ... щяхме да сме втора Сирия, щото НАТО /САЩ и нас щеше да освобождава докато има нещо за вземане.

Ъхъ кат Норвегия хахахаха

Е то Ердоган като нахлу в Сирия преди седмици не им помогнаха, сега ако им помогнат ще е върхът на лицемерието. По-добре да се правят на ударени щото ако не беше трагично щеше да е смешно. Какво, ако умират от бомби и стрелба може, ама от земетресение не може?

"Германската външна министърка Аналена Бербок пък призова Русия да окаже натиск върху режима в Сирия" боклукът наллена, която войува с Русия! няма време да слуша други новини, освен собствените си гьобелско-сороски бълвочи. тая пълна идиотка и проклета до дъното на черната си, мръсна душа, зелена, неграмотна свинкя лайняна не чете новините, а слуша само кънтежите от ехото в празното пространство между ушите си. то бива тъпота, бива неграмотност, бива наглост, но това нещо, което е едно голамо нищо, по гнусно и от кенефан парцал прекрачва всички граници дори за психопатите в давос. урут. още от вчера се знае, че руската армия и Русия помага не само в сирия, но и в турция. четете бе свине-"демократски" гнусни, четете! "Помощ за Сирия е пристигнала до момента със самолети само от Русия, Иран, Ирак, ОАЕ и Индия, а руснаците мобилизираха 300 военни и спасители на място да оказват съдействие." "Досега Сирия не е поискала от ЕС да задейства механизма за гражданска защита" аз също не бих поскал каквато и да е помощ от педофилската-нацистко-хитлеристка, изродска върхушка на ес. защото после тази помощ ще ми излезе през носа. но всичко се връща! всич-ко! Бог с нас

Белите каски дето правеха фейк видеата за "химическа атака", уж с немският зарин, направен за фармацевтичните им компании и кръстен на инициалите на изобретателите. И вече не е ли расистко да се кръщават бели каски? Да ги кръстят черните каски! ;)

Турция изпраща огромни количиства оръжия, с които нацистине в Украйна да избиват руснаци славяни, а сега Русия изпрати стотици руснаци да спасават турци под развалените.

Така сме. Мишчиците слушаме. Господарят от сша е казал и край. Хора умират, ама не. Санкции.

ако стане земетресение софията е свършна благодарение на демокрацията, европата и натуту! СССР наложи големи между блокови просранства и големи отстояния на сградите от улиците така че при бедствие да останат свободни улиците за да се придвижват спасителите и да има свободни пространсва за разгръщане на полеви болници и полеви кухни! ... така, че ако щ има прогноза за земетресени в софииско бягайте далече от софията!

В Дамаск са кацнали няколко самолета от Иран с 50 тона хуманитарна помощ. Който желае помага.

Само идиоти могат да се съобразяват със санкции в такъв момент .

Статията е пълна манипулация. Тезата, че на народа на Сирия не може да се помогне, защото страната е близка до Путин е пълно менте. Ако е така, защо британците от "Белите Каски"работят свободно там?

Терористите от белите каски там е не работят...

Те западняците са големи хуманитари, я с обеднен уран, я с танкове, я с дронове, все помагат и по много!

Тъпак! За подобни простотии ли ти плащат?

Фак Дъ Бъ.

Да и помагат факаните Руснаци защо търсят помощ от Европа

Бъди сигурен, че и помагат. Но явно теб това те дразни.

Шило

Помагат им от първите часове, ама янките що ги няма?

Сменяват памперси на началника.

Както виждаш не търсят. Нито от оон, нито от ес са искали. Всъщност и турците не са. Ама всички се изсипаха в Турция а в Сирия не. Само руснаците, евреите и арабите отидоха.

Глупак

След като направиха опит да сменят режима в Сирия с удобен марионетен режим но се провалиха ,сега ще пречат максимално.Защото лицемерите от Запад не ги интересуват хората , а само техните дебели задници.Но хората ще се справят и без тях и няма да забравят курвенското поведение на т.н "демократи".

Шило

Често казано, те визия нямаха за това, кой ще смени Асад. Затова играха с всички- от ИД до кюрдите, които пък, воюват помежду си. Просто чакаха, кой ще спечели, за да си го прикоткат. Е, вярно, въоръжаваха всички, пуснала ал Багдади от Гуантанамо. Може би са искали да има радикална ислямска държава на границите с Израел? Че, по този начин да дишат и във врата на евреите? Не знам, но ми се струва, че и това е било вариант.

Санкциите сигурно са затова, че Сирия оцеля като държава срещу режещите глави ИДИЛ.

САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА ОКАЗВАТ ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ!!!!!??????? ТИЯ ПИЯВИЦИ НИЩО ДОБРО И БЕЗВЪЗМЕЗДНО НЕ СА ДАЛИ НА НИКОЙ! АКО ТИ ДАВАТ НЕЩО, БЪДИ СИГУРЕН, ЧЕ ТЕ КРАДАТ ХИЛЯДОКРАТНО ПОВЕЧЕ.

Да, пречат ! Свалете ги веднага! Къде е ООН ? Къде ?

Демокрация по говедарски Крадът нефта на Сирия и и налагат санкции Рускито МЧС спасявят във Сирия и Турция

Е как го виждате това, някой да те санкционира от години защото ти е кръвен враг и не му пука за тебе, иска да те унищожи и в един момент ти да почнеш да го молиш да ти помага. Еми и Аз и да умирам, няма да моля за помощ врага си, а ще разчитам на хора на които съм разчитал много години.

Шило

Както казах, санкциониращите се интересуват само от територията и залежите. В случая сирийците пречат.

Не ми се мисли какво би станало, ако това земетресение не беше в Турция и Сирия, а в Германия и Франция........

Шило

Щяхме да поставяме цветя и мечета пред посолствата им, да ридаят жълтопаважниците и да късат ризи.

Какво са виновни сирийците? САЩ им натресоха ИД и после като видяха,че няма да стане тяхната ги обвиниха в тероризъм и диктатура!

Всички санкции са антихуманни! Пречиняват страдания и смърт на хора, които нищо общо нямат с политиката на една страна! Всеки които прилага антихуманни политики ще си ноци отговорността!

"Германската външна министърка Аналена Бербок пък призова Русия да окаже натиск върху режима в Сирия, за да позволи да бъде доставена хуманитарна помощ на жертвите на смъртоносните земетресения". Миротворците от Русия са готои да уморят собствения си народ, какво остава за другите. Като гинат сирийци, това позволява после да има опорки като тази защо Запада не помагал. Естествено повтаряни от хора, които никому не са направили добро през живота.

Шило

Да не би да е на границата вече тази помощ? Аре, стига си се пенявил, че и Германия е една от държавните, виновни за тази гражданска война

ООо Шило, продажна подлого. Много до късно работиш за няколко рубли? Хубаво ли е да си безродник и българомразец, както повечето русороби. Надявам се по-често да ви пускат на слънце, не е лесно постоянно да се работи от мазето.

Не се прави на луд! Ако бъде поискана помощ, границата се достига за часове!

Шило

Я, пак се радвам на индивидуално внимание.

Шило

Калчо, сигурно самолетите вече са пълни и двигателите им работят? Не мислех, че има чак такива идиоти, които се връзват на лицемерните ЕССР!

Напротив. В момента лъсна цялото лицемерие на ЕССР.

Когнитивните способности са премахнати с инжекциите. Така че на надупчени няма каво да се обяснява! Продължавай до безкрай с опорката!

Дайте линк на Шарлито а карикатури от Украйна. Със земетресението днес видях е. Толкоз за западните ценности и свободно изразяване

Пречи ли главата на комунистите от Дир?

Са в Давос тъпако.

Шило

Най-големите комунисти са в Брюксел и Вашингтон.

Тая немска кучка що не отиде сама да достави помощта?

По обясними причини се съмнявам Сирия да поиска помощ от запада. Но ако таква и бъде предоставена от запада едвали ще я откаже. Така че, който иска намира начин, който не иска намира оправдания.

Руските Медии са забранени в ЕС - Има Безпрецедентна Помощ от Русия и Китай за Сирия , дори Израел ПОМАГА . Само САЩ и ЕС са Гадните Диктатури .

Шило

Точно!