Проф. Венец Димитров: Днес не е възможна Пражка пролет!

Проф. Венец Димитров следва точно по времето на т.нар. Пражка пролет и пази ярки спомени оттогава. Пред репортер на Дир.бг сподели своя аналогия с онова време.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Венец Димитров: Днес не е възможна Пражка пролет! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

затва пак в бг е вазмоjна руската зима ,непрекаснато подклагдана чрез провокации от путин и птопагандата му

в българия това е абсолютно невъзможно защото тя е владение на българските русофили,а и българия наи открто и явно си е троянският кон на русия в нато и европеиският сюз,а и русия се геижи зарускире си инреси и руснаците са си прави за самите себе си и руските си интереси и влияния,според мен патриоти са руснаците а предатели са българите ,а не руснаците!

Полк изпълнил с достойнство и чест поставената от командуването задача.Ние бяхме 19годишни момчета и носехме отговорно и уставно служебните си задължения

оден е в град София на 2ч юни 19з7 г. През 19ш8 г. завършва Академията за изящни изкуства в Прага със специалност филмово и телевизионно операторство. По-късно изучава семестриално и режисура. Той е професор по Филмово и телевизионно операторство и фотография в НАТФИЗ Кръстьо Сарафовш1щ. Носител е на няколко награди за Най-добра операторска работа на Съюза на Българските филмови дейци и на Националния Филмов Фестивал Златна роза-Проф. Венец Димитров следва точно по времето на т.нар. Пражка пролет кои изпращаха тогава чегета именно след пражката пролет започва неговата катиера, ако бе на страната на чехите чтече да протестира и да го варнат в бг. тои отт там лети по варховете на ком. култура и днес има наглостта га се праи на демократ даите досието му да го четем публично моге и чехите да го линчуват после не го е срам да надава глас сега , а тогава вместо да застане пред танковете кои знае що чехи е изпялПроф. Венец пред мавзолея на гДимитров

Граматика и правопис: слаб (2)!!!

антикомунизам и антирусифилисцизам отличен 6 е важното даскале

Че как да не е възможна днес Пражка пролет бе професоре? Ми нали довчера вървеше една такава в Иран? А преди това в Сирия, Либия, Украйна, и къде ли не още. Или имате предвид, че сега се наричат не пражки, а арабски пролети, цветни революции, и то с умерени канибали? Е, добре, ама то, разлика няма!

Явно наистина си лумпен, щом не си разбрал, че иде реч за България...

Верно не съм разбрал, ама България си мина успешно по реда още на 10.11.1989г.!

На чехите за страхливото си раболепно участие, макар че загинаха две наши войничета за нищо. А "ДЕТРОЙТА", на път за Масква и "Лубянка", да мине първо да се изкъпе в банята на Ердоган, но да си носи сапунче. Сега разбирате ли защо никога няма да ни приемат никъде на сериозно?

писах за самнението че е заснел протестирашти и кадрите са послужили да ги тикнат в затвора,изпратен там от баи тошо внедрен сред студентите в прага дали се е обарнал срешто него штом при завраштането е започнал удивителна карияра кои е тои всачштност =ченге сред протестираите и протестиращ сред бившите ченгета но едва днес коментара беше изтрит ..интересно нали

ПРАЖКАТА ПРОЛЕТ - САМО 86 УБИТИ ... 2017 ГОДИНА - В БЪЛГАРИЯ ... САМО 65 000 УБИТИ ОТ НАТО И ЕС ... САМО ЗА 1 ГОДИНА :)) ... И ТАКА Е ВЕЧЕ 28 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ :)

Би ли уточнил къде и кога и от кого са тези 65 000 убити?

аз бех там по това време в острава и си купих револвер 9 калибар за 1,500 крони и едно чезе 6.з5.там се продаваше легално оразието.само 50 крони позволително от полицията.така се подготвих за бегство в австря.красиви дами но 80% болни от венерични болести.

"Не знам за следването на професора в Прага преди 50 години, но знам че през 2017: След 50 години чешкият президент на Чехия, членка на ЕС отиде на крака в Сочи, когато се водеха преговорите за Сирия. Поздрави Русия и руския президент за успешната военна операция в Сирия срещу хибридните терористи от идил-ал-кайда-ал нусра набедени за опозиция и подкрепяни от САЩ, страни от ЕС, Израел и СА! След което на работни срещи чешкия президент и водената от него делегация сключиха с Русия икономически договри и спогодби за 20 000 000 000 Евро! Докато ние и без Пражката Пролет, преди 50 години, спряхме милиарди инвестиции за " Южен Поток" за руски газ, газ който американски компании съвсем спокойно го препродават с огромни печалби на европейски страни от ЕС( разкритията преди месец мисля)."

Окруженные сирийские военные массово сдались боевикам !!!

В едно е прав - днес Пражка пролет не може да има, защото след десетилетия зомбиране, дрогиране и прочие фини обработки на няколко поколения почти няма мислещи, ерудирани и смели млади хора, готови да се борят и жертват за някаква кауза-особено в западна Европа и САЩ. Тук също усилено се работи по въпроса и вече се очертават успехите - въпрос на време е израждането на бъдещите ни поколения. А по въпроса за времето на Пражката пролет е добре да се произнасят тук хора, които са живели по това време и не само от пропагандата знаят какво е било тогава.

с две думи: не е възможна, защото светът се джендъризира и започна да ни задължава да признаем дори neдофилuята и инцеста за ценности.

В най-скоро време лъжците като теб, които разпространяват фалшиви новини, трябва да си плащат за това. Обещавам ти, че работя в тази посока и всички ще си носят отговорността. Боклуци като теб има много из форумите и социалните мрежи.

А като ,,работиш,, , редуваш ли ръцете ?

Табуто върху кръвосмешението е юридически закон, който едновременно забранява кръвосмесителните актове и конструира някакви родово-полово белязани субективности чрез механизма на принудителна идентификация... Табуто върху кръвосмешението не само забранява сексуалното съединяване на членове от една и съща родствена линия, но включва и табу върху хомосексуалността. Главната идеоложка на джендър теорията е Джудит Бътлър, родена през 1956 г. Тя израства в САЩ в образовано еврейско семейство с унгарско-руски произход.

след този цитат кой лъже, викаш, м? да не говорим, че разрешението за осиновяване на деца от еднополови бракове на практика е узаконяване на педофилията, както и да го представяте за "благородна" кауза. направете си сами деца и си ги отглеждайте. какво ви пречи, нали у всеки от вас дремят и двата пола едновременно.

Интересно виждане на господин професора! Но защо ли, след 1968 година започна възхода на България. Създадоха се мощни промишлени педприятия и интензивно земеделие. Започна строителството на автомобилни магистрали, въпреки, че предишната държавна стратегия е била до 2000 година в България основна да бъде конската тяга. До тогава ни счетаха доставчик на евтина селскостопанска продукция за "развитите и интелитентни" Чехословакия, ГДР и Полша. Защо господин професор, след като сте бил там стана така. Кой направи десанта в Чехословакия преди да влязат войски на другите страни от Варшавския договор. А тези еврейски посерковци, чехо-словаци си ги обичай колкото искаш.

на Западният Свят, електронизация, компютаризация, автоматизация на производството и други сфери на обществения живот и за 10/десет/ години Западният Свят се откъсна векове пред т.н. социалистически лагер, което принуди СССР да хвърли бялата кърпа на ринга и да признае пълна капитулация заедно с окупираните от него държави.

Разликата е, че при соц -страните технологичната бяха за всички. В Гърция през 1990 г. още имаше населени места без електричество. Докато в България това се случи след демокрацията. Затова упостяха толкова села.

Пражката пролят я има и днес. Протестите на Орбан, на чешкият президент ....

Абе Венец, ами като си бил толкова възмутен, потресен и т. н. от потушаването на тази "Пролет", като се върнахте в България (ти и другите кинаджии) защо не спретнахте една Българска пролет!!??? Ама си е по-добре онзи "комунистически" режим да те направи Професор!!!???

Ех, агенте, агенте. Пролет не се спретва, тя става, тя се случва. Защо искаш някой да ти я организира, а ти да й се наслаждаваш отстрани? И кой е казал, че един кинаджия е добър в спретването на недоволства? Ако ти не си недоволен, непознати не могат да те мотивират да бъдеш недоволен. Животът в България винаги е бил доволство.

А, организира се, организира се и още как!! Ей на Лех Валенса как я организира.... с малко помощ (пари) от САЩ и други "демокрации"...Да не би случайно Йоан-Павел втори да го избраха за папа !? Дали той беше най-достоен или изборът беше направен от чичко Рейгън? А след това Валенса "организира" Солидарност и се почна... И като кинаджията не е способен да я организира за какво мрънка сега!? Що не е протестирал тогава, а си е мълчал, станал при онази власт Професор (значи е бил член на БКП, щото другите не ставаха), а сега плаче като вдовица за....китка :-) А иначе и Чехите, Унгарците и Поляците заслужават уважение за това, че искаха по някакъв начин да променят социализма.

Ами защото основната маса у нас бяха овце като тебе.

И сега са овце!

Операция "Дунав" е прекрасно планирана и перфектно изпълнена. Отличен 6 на всички участници!!!

Кво да ти каже човек...

А не е ли????

Пражката пролет беше и реакция срещу реставрацията на сталинизма. След отстраняването на Хрушчов сталинистите започнаха пак да тормозят хората в соцлагера. Процесите продължиха до 1983година.

А Парижката пролет и тя ли беше заради Хрушчов

Парижката пролет имаше основна задача да отстрани генерал Дьо Гол от власта, по поръчка на евреите от САЩ. Генерал Дьо Гол имаше намерения за обединена Европа на народите. Но съветското ръководство не му повярва и го игнорира. Това позволи да бъде извършена еврейската атака срещу президента на Франция, генерал Дьо Гол.

Пустите агенти, станали десиденти, а комунисти - баш демократи.

как стои въпросът с априлското възтание или 9.9. 1944?

"Пражка пролет се роди благодарение на натрупване на негативна енергия върху съзнанието на един интелигентен народ. Подчертавам това интелигентен народ!" Кръвта вода не става - майка му е чехкиня. ... "И всичко изкипя, когато влязоха руснаците и други глупави държави, за да пресират този бунт." Преди 10-ина години пък БКП деятелят каза, че социализмът в Чехословакия бил получил сърдечна недостатъчност и комунистите искали да му придадат човешко лице... И затова и той се включил в Манифеста... А Р. Пл. го удостоии с орден "Св. Св. Кирил и Методий" за заслугите...

Това "Венец" оперативния псевдоним ли му е!? И към кое управление е бил!?

Не знам какъв професор сте,но днес са възможни всякакви революции,пролетни,летни,зимни,есенни,пражки и осбено светни,стига да го поискат безумните 'гении" отвъд океана.Всичко става по тяхна воля и безумие-най консуматорското и експлоататорско общество на планетата.

Много даже е възможна, тя си е там и няма намерение да си ходи!

Владо,ти ли си?

"Мисленето сега е на такова ниво, че за мислещия човек се получава обидно да си изрази мнението публично."

Интересно защо никой "специалист" по т.н. "Пражка пролет" не желае да си спомни за колоната натовски танкове навлязла няколко километра на територията на ЧССР от територията на ФРГ и спряна от съветски войски?

Щото това е само във въображението на някои кухи глави!

И аз не си спомням за "натовски танкове на чешка територия". И в Работническо дело не писаха. А и 68 година "социализъм с човешко лице" се оказа невъзможен. Реалният социализъм не го допусна.

Защото тези танкове са само в болният ти мозък. Понял товарищ?

Те и за Парижката нищо не си спомнят

Бедни ми наивнико, Димитров! И колко пъти оттогава наблюдаваме една и съща схема при провеждането на всяка следваща "пролет" някъде по света????

Невероятно долно руско-болшевишко мекеренце си!!!

Преди всичко истината, емоциите и полит. пристрастията запази за после! :))

Момче,цивилизацията трябва да се защитава и всички средства за това са добри.Ти какво предлагаш?Да оставим ционистите евреи да си вършеят и така да поробат целия свят.Това ли ти е голямата идея?Щото единствения реален резултат от всв е разширяването на териториите господствани от ционистите с цяла източна европа."Нищо" че за това имаше 80 ОСЕМДЕСЕ МИЛИОНА ЖЕРТВИ.Немския идиот адолф е създаден и фондиран от масовия убиец "червенощитко".Требва да знаеш еврейското му име...

А знеш ли къде има най много от тези ционисти-в сащ.И всичко лошо идва оттам.

А само след 2-3 месеца идва Московската пролет !!! Гудбай Путьо....Рано или късно, съдбата го връща, а на Раша много и се е натрупало, така че неизбежна е революцията и разрухата в азиатското ТКЗС

Надай се, Тодоре....

Златни ти уста Роналде. Русия заслужава велик мъж.

Ръган,кой ти смени главата човешка с овнешка.

Основна причина за всичко, което се случваше в източноевропейските социалистически държави през "онези 45 години" не беше социализма, а факта, че бяха в буферната зона на СССР в гигантската конфронтация между Запада и Изтока, продължил от времето на Наполеон, през Кримската война, двете световни войни до наши дни. Първият е зинал да завладее природните ресурси на целия Свят, а вторият пази успешно своите територии и принадлежащите им богатства. На малките държави /България, Чехия и др./ не им остава нищо друго, освен да се подчиняват на по-силния и ако е възможно, да черпят полза от това. За отбелязване е, че България е преживяла своя първи "Златен век" като буферна зона на Византия, а втория - като буферна зона на СССР.

Ами СССР/Русия про сътворението на Света, от бога ли е получил своите природни ресурси ???

Това със "златния век" е доста "авангардно" твърдение.През 1944г БГ е била една от всичките държави в европ.Нито по-хубава,нито по-лоша.1989г БГ е НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА,барабар с атомите и централи заводи язовири, фабрики, електроники и всичките "достижения" постигнати под "мъдрото" ръководство на най-НИЗШАТА прослойка в БГ общество-свинарите,краварите, овчарите-хихи румен овчаров...

1989 българия беше енерго наситена с 20% повече от АНГЛИЯ . Работа за всички. Здравеопазване за ВСИЧКИ. Образование за ВСИЧКИ, даже и за циганите. и т. н . Ако на това викате бедна , то днес вообще не влиза в класациите.

Изчисли, ако можеш кога ще достигнем равнището на 1989 година!

До "connoisseur": Абе неграмотник, ти знаеш ли какво са цървули и галоши? Това са носили на краката си масово преди 44 и известно време след това. А когато в даже в Румъния са произвеждали бойни самолети, у нас каква промишленост е имало до 44 год.? Произвеждали сме цигари и галоши(цървулите сме си правили в къщи от свинска кожа).

Уважаемий, ти какъв беше в това БГ общество на свинари, кравари, говедари, козари и т.н.? Не казвай, че си бил нещо различно от свинарите, краварите и прочие.

две поколения преподаватели и научни 'работници' сме живели в един апартаменти, изгоряха ни три дългогодишни жилищно спестовни влога и четири вноски в Мототехника. След 1989г. поне границите са отворени, та нашите деца успяха да спечелят стипендии в добри Западни университети, дипломираха се успешно, защитиха докторати и живеят нормален професионален живот без да се притесняват от разни битови неуредици.

Вие сте точно от тази категория "битовисти", за които говори човекът. Щастливи свине в кочината.

Сега в България изобщо няма преподаватели и научни работници на такова високо професионално ниво /по международните критерии/, на каквото бяхте вие, а апартаментите ви тук стоят празни.

Откъде толкова много пари по соц. времето за три апартамента, та даже и за четири коли? А в това време семейството ти живяло в залянка, а?

До "НиЗшата прослойка"по долу - явно заради неграмотност са те наели да ръсиш лъжи!Неграмотните като теб от коя прослойка са?

Бе то хубаво да се държиш за по-силния и да черпиш полза, ама понякога се случва Народен съд за такъв "каймак на нацията"

Чест и почитания поф.Димитров. Предполагам,че знаете но Тодор Живков настоява за военна намеса и ЦК на КПСС взема решение на 16.08. и 12-сти мотострелкови полк от Харманли и Елхово взе участие. На всички участници за благодарност можеха да запишат ВУЗ без приемен изпит с изключение на изкуствата. За жертвите и жестокостите не ми се говори.Защо нищо не се споменава в новите учебници по история?

Комплименти, проф. Димитров! Ясно, с усет, точно и вярно!

Ходих наскоро до Чехия и Унгария, бях учуден. Когато преди преди хреволюцията на екскурзии там, се правеха че не разбират български и руски. Днес само като ги попитам - особено на гарите, бедните хора - направо скачат от радост. Исках да ги почерпя с бира, не позволиха.

Социализмът се "доказа". Стига му толкова.

"...Тя искаше социализъм с човешко лице..."."Странно" е човек на 80г да не разбира ЧЕ СОЦИАЛИЗЪМ С ЧОВЕШКО ЛИЦЕ НЯМА."Странно",ама като се сетиш че тоя е един от така наречената "художествено-творческа интелигенция" на комунистите, такива като данаилов,калоянчев или мутафова, всичката "странност" изчезва.Това е като да кажеш "добър престъпник".Или убиец с "нежна душа".

Какво завидно единодушие в оценките. Требва всичките да сте като васа ганчева-"критичката", която е получавала парите си от "критикувания" за своите "критики".И която сметаше че това е най-нормалното нещо на света-чувал съм я със собствените си уши да го твърди.Наистина е Фпечатляващо.

"У нас недолюбват културните хора. Шом някой мисли, значи е опасен."

щом някой мисли го нападат 15тина руски трола и му демонстрират че може и да не мисли

НЕ Е ПРАВ ПРОФЕСОРАА ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ КАК Е ЗАБОГАТЯЛ ИЛИ КОЙ КАК Е СТАНАЛ ГЕЙ :))) ДА ВЗЕМЕМ ЗА ПРИМЕР ВОЛЕН ПИДЕРАСТ - СДС - ГЛАВЕН РЕАКТОР НА В ДЕМОКРАЦИЯ - СЕТНЕ СЕ ОБЪРНА НА ПАТРИОТ - СЕГА НА ИБРИКЧИЯ .... А КОМУНИЗМА СЕ ПРОВАЛИ ПОНЕЖЕ НЯМАШЕ ЧЕСТНИ ХРИСТИЯНИ КОИТО ДА РЪКОВОДЯТ СТРОЕЖА МУ :))) САМО ХОРА С МОРАЛА НА ХРИСТОС МОГАТ ДА ГО ПОСТРОЯТ :))

Ти нали знаеш, че комунизмът е на основата на материалистически "възглед"!? И че според тоз възглед "религията е опиум за народа"!?

малко зубрач падаш

що бе, сталин толкова обичаше църквата и християните..!? сигурно волен е провалил комунизма, заедно с бб ХАХАААААААА... по коя магистрала си дет, свърши ли отпуската?

да, дааааа... егоизмът и завистта са виновни. точно така. даже и земята е виновна, че се върти... тъпата пропаганда за дебелизиране на масите, помпи обема си всеки ден.

1.Преброяване на дивите зайци - 6 2."член на БКП" - ползвал облаги - 2 3 Изхлузил се като "член" на БКП и станал краварска вагина!!! 4. Досието - скрито!!!

Аха! А, майка му? От какъв род е? Партизански!?

мама му.

Само ББ е от партизански род! Всички други са честни приватизатори като нашата Курнелия.

Майката на Венец Димитров е чехкиня. Няма нищо общо с партизанското движение, глупак.

Боже какъв си гадняр и жалкото е,че сте много .

Що бе!? Лъже ли нещо!? Или може би казва нелицеприятни истини!?

Вие сте били, а не Вие сте бил. Научете се най-после!

Култултрегер Венец Димитров е бил жива легенда от Златното време на българското кино. Тоест рожба на тошототалиризмъ?

А, проф. Венец Димитров бил ли е вече доносник на ДС по това време, или после е станал. Или като проф. Б.Димитров е бил "разузнавач".

О не ,Венедзът бил е най-обикновен пидиразд.

Затова пък е възможна майданска есен!

Възможни са всякакви простотии.