Герджиков сбъдна мечта - без задочници по ”Право”

Правителството реши специалността „Право“ да се изучава само в редовна форма на обучение.

Обратно в новината

Коментари - Герджиков сбъдна мечта - без задочници по ”Право” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудесно! Вече е легално! Досега в агенции от тип "мама, тате и аз" трябваше поне да съм завършил право! Сега - бецален 25000- готов! Законно!

новоизлюпената буржоазия току-що монополизира правото

А моята несбъдна мечта е професор Герджиков да се пенсионира и да си пише стихове и да се занимава с флейтата си , а не със политика в която не го бива.

Или по-просто казано, студентите които трябва да работят за да се издържат няма да могат да стават юристи. Ще стават само тези от правилните семейства, чийто мама и тати могат да си го позволят. Един вид предварително отсяване на по социален признак на "идеологически ненадеждните" бъдещото поколение адвокати и съдии на България. Но те обещават да съдят честно и безпристрастно, честна дума!

Стъпка в правилна посока. Заради пишман юристи и "прависти" сме на това дередже!

Междуведомствената работна група е констатирала слаба чуждоезикова подготовка по езикова терминология, особено по английски език, на бъдещите юристи. О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Латинският език запознава студентите с основни правни термини, които се използват в целия правен свят и днес. Англосаксонската правна система (на английски: common law) е правна система, базирана на общото право на прецедента и няма нищо общо с България и континенталната правна система или романо-германската правна система. Правната система на България се включва към романо- германска правна система.

Откога правото е наука?Що да не се учи задочно?Аз се басирам,че ако за съдии и прокърори назначиш хора без да са завършили право , но с достатъчно интелигентни и добросъвестни например инженери, лекари, химици, физици и т.н. то разултатите ще бъдат много по-добри.Закони -те се четат.От тук нататък само добросъвестност трябва, а не софизъм!

Ти вярваш ли си на това, което си написал тук? Ами добре тогава да те лекувам аз примерно с юридическо образование, а пък един лекар инженер или учител да речем да те обслужва правно. Преди няколко седмици моя близка така са й проиграли интересите, че сега трябва да плати за такси, хонорари и експертизи на вещи лица между 30 и 40 000 лева, за да си получи собствените имоти, а е имало начин тези пари да бъдат много по-малко. Като имаш в предвид, че колегата, който я е насадил на тези пачи яйца, е отличен професионалист, а такива са малко. Ако ставаше с гледане и кучето щеше да стане касапин господине.

За неразбралите ,повтарям -правото не е наука.Един инженер ,лекар или физик днес работи в БГ ,утре си хваща багажа и почва да работи в САЩ, Франция, Китай и т.н. .Защото сметките, матеметиката, природните науки са едни и същи за цялата планета.А може ли един български юрист постъпи така ,без да изкара пълния юридически курс за съответната държава - не може. Т.е. юридическата база е фикция., измислица на определена група хора.....Не вярвам по време на Френската революция да са ползвали чристи и като резултат сега този ден е национален празник... т.е. французите приемат,че тогава се е свършила добра работа.....

Ако говорим за т.н. "юридически хватки" например"това е една друга бира....И пак повтарям -това което важе за БГ , не е валидно за останалите страни т..е правото не е НАУКА!

Аз

А ти въобще съзнаваш ли, че с написаното си потвърдил тезата на човека?! 1. Великият професионалист-юрист е осрал правата на жената поради некадърност, обаче е велик професионалист, разбира се. 2. Отсрещната страна също е имала адвокат, който не се е посвенил да ѝ окраде правата. Е да, разбира се - това му е била работата. Пита се в задачата за чий ни е изобщо юриспруденция, щом тя няма нищо общо с морала и справедливостта. 3. От написаното личи, че: - си юрист и - си неграмотен. Е откъде накъде тогава си въобразяваш, че си образован и способен да си формираш мнение?!

Междуведомствената работна група е констатирала слаба чуждоезикова подготовка по езикова терминология, особено по английски език, на бъдещите юристи. Първо оправете чуждоезиковата подготовка , както и правната такава, на самите преподаватели. Тея чак сега се сетили за това , че от СУ излиза неграмотен материал, след като вече 10 г. сме в ЕС.

Няма по- криво нещо от Правото!!!

Затова сме на тоя хал. Всеки като вземе властта, почва да си изпълнява прищевките. Много са далече тия хора от народа и живеят в своя измислен свят, а България загива и е на едно от последните места по конкурентност.

Ами то не може хем да си кърпиш цървула край къкрещия казан, хем да изучаваш чужди езици.