Правният съветник на Румен Радев: Аргументите за ветото са юридически

ГЕРБ ще отхвърлят ветото на президента, смятат, че той е бил заблуден от "млади юристи" от БСП

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази особа е АНТИ юрист...

Тази СЕДЕМДЕСЕТ+ ГОДИШНА БАБИЧКА, да ми говори за актуални аргументи и то ЮРИДИЧЕСКИ ..... МЕРСИ !!!! Това е все едно Румен Радев, да отиде при пилотите в Инджирлик и да им говори за актуални летателни практики... или другият му съветник Иво Христов, да говори за актуалните перспективи на страните от Западните Балкани в НАТО....

Не президента Радев , а ГЕРБ ползват група млади юристи от младежкото си движение за законотворци, затова е налице такова безумие в законотворчеството у нас от страна на ГЕРБ. Г-н Кирилов да се замисли, че тези млади дихатели се хвалят какво творят в юридическите среди и дори се знае кои са, така че да не извежда на преден план собствените си действия, като ги представя за такива на трети лица.

Всяка страна си има изборни особености. За нашите условия машинното гласуване е само харчене на пари а електронното гласуване е абсолютно недемократично и водещо до масово гласуване под диктовка, както и фалшифицирането. Всички усилия трябва да се хвърлят за контрол над хартиенето гласуване което е най-малко манипулируемо и проследимо. При толкова много взаимно противоречиви партии и наблюдатели изборите не могат да се фалшифицират при броенето а резултатите от всяка секция се следят и сумират от всяка партия.

Към настоящият момент 72годишната лелка е точно толкова юрист, колкото и Румен Радев е пилот..... Може би за това са се събрали на едно място!!! А ВИЕ КАК МИСЛИТЕ......

Мисля, че не си чел поучителната приказка за старите хора. Това са хората с високо образование и дълъг практически опит. Затова има принцип за приемствеността. За съжаление вече нахлуват онези, "учили" по дискотеките и вече се виждат резултатите.

Друмева както и да го обясняваш ''юридическия корифей'' на гербавите няма с какво да го проумее щом до сега не е проумял книзките дето се води че е прочел за да му дадът тапия...

Тая е мръсен комунистически боклук

А баща ти какъв мислиш че е бил , а ти комсомолецо тимуровец млад !? Такива шайкаджии като теб бяха отлични и безукорни комсомолци - натегачи ...измет !

С машиното гласуване БСП си отварят порта да оспорват резултатите поне за 5 години напред. Ак при бюлетините все пак всичко се вижда на масата, брой, брой невалдни, брой гласове за ГЕРБ, брой з за БСП. в "мозъка" на машината какво става е ясно само за екипа писал софтуера. и ще има динозавърски ревове, че резултатите са манипулирани и никой няма да може да го обори.

Вместо да се правиш на умник, какъвто , явно, не си, опитай се да направиш разлика между машинно и електронно гласуване. Да гласуваш с машинна (вместо ръчно) , е все едно да теглиш пари от банкомат, вместо от касата на банката. При електронното гласуване нещата са съвсем различни. Там има връзка с интернет мрежата, и възможностите за манипулации са безкрайни!

На гербер трябва да се обяснява по-дълго.

Senator1

Каквото и да се разправя за изборите досега, не може да се отрече, че те не са били НИКОГА израз на волята на народа. А точно така се описват в теорията, а оттам насетне студентите от юридическите факултети изпадат в умопомрачение по този важен въпрос. А сега нека поясним на по-малко внимателните читатели, че малолетните и непълнолетните макар и по рождение да имат равни права, то тези им политически права са орязани. Защо? Въведен е праг за активно и пасивно избирателно право, и тук също така има бъркотия в науката. В Теорията за държавата и правото учат, че пасивно право било това на навършилия 21 години, а активното било на тези навършили 18 години. Приело се е точно обраното на това което е в действителност. Този, който само гласува отива до урната, гласува и до тук. Оттам насетне ПАСУВА, защото няма право на законодателна или нормотворческа инициатива. В същото това време, кандидатът гласува както първия, но бидейки избран, той по закон придобива правото на законодателна инициатива. Тоест, става АКТИВЕН гражданин.

Senator1

В Древен Рим прагът на активното избирателно право е 35 години. Правната система на САЩ и Россия са запазили този праг за кандидатите за депутати и конгресмени. У нас, обаче, е възприет канонически праг от 40 години за избора на президент. Заемката е от правото на Инквизицията, където мониторите /висшите съдии/ са можели да стават съдии след навършването на тази възраст от 40 години. Иначе казано МОНИТОР е ретрградна фигура, някак си стремящата се да възкреси славното величие на Инквизицията.

А бе вие дето се мъчите да сравнявате един професор по право с Кирилов нормални ли сте? За подобно нещо само политическа амбиция и ненавист не стигат, малко познания и акъл трябват. От кога съмнително грамотни хора, които на всичкото отгоре нищо не разбират от право, започнах да коментират професора? Не цапайте сайта с простотии.

EMEC

ЕМЕС Президента, така ги обединява, че народа повече се разединява.

Това за президента-обединител го измислиха герберите, защото няма в какво друго да го обвинят.еПо конституция той е гарант за спазването на законите и си върши работата отлично.

Браво ! Президента няма Калинки ,султанки , дески и цецки ! Герб Умишлено ли правят грешки в законите или са неграмотни !

На въпроса "ДА"!

Все по-очевадно е , че управлението на страната е в ръцете на глупаци с амбиция , което е много лош знак за нас обикновените хора !

Цецко и Данаил Кирилов са най големите врагове на Бойко. Правят всичко възможно да го свалят от власт.

Търси в Афера, за да не забравяш кой е Обарания ръб! барниръбъла-борец-срещу-бсп-общински

всичко,е и дългогодишен Конституционен съдия от кнотата на НС. Влезте в укипедия и вижте квалификацаята на проф. Друмева. Срамота е правно неграмотни хора да я обсъждат. Що се касае до Даниел Кирилов..да престане да си съчинява небивалици относно Президента Радев.

Професор Емилия Друмева е ПРОФЕСОР по заобикаляне, извъртане и НЕСПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ.... Същата има мъглива...... и УГОДНИЧЕСКА правна мисъл.... В правния свят, извън страната е СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНА!!!! Сега обач, е ще стане известна със зависимостите си !!!

Тая я познавам от двадесетина години. На практика не може да решава и елементарни казуси.... Ако и платиш да раздели купа сено на две магарета, ще вземе парите и ще започне да увърта, че едното магаре, всъщност точно сега няма нужда от сено.....

Информирания, ти си толкова инфомиран, колко аз съм машинист. Но като гледам как пишеш, не ми се струва да познаваш професорката, за да даваш оценка за нея. Я по-добре кажи, какви казуси можеша да решаваш ти, пък после може и да поговорим.

Циганите не сте българи!

ти по какво си професорка ма, лисицо!

За проф.Друмева съм чувал, ама за тебе никога. Я се идентифицирай, че да поговорим за право, да видя колко ти е багажа, ако въобще има такъв.

"Ветото е основен институт на конституционното право, което означава, че аргументите трябва да са юридически и те са такива. Това заяви по БНТ проф. Емилия Друмева, секретар по правни въпроси на президента Румен Радев". Какво ще каже Д. Кирилов, нали и той се бара юрист?

Както и да се въртиш , гъза ти е все отзад , а края на боювата банда иде .

Гордея се с този президент.

Гледай, даже не схванаха сарказма.

сарказмът е схванат ...нас с.корея не ни интересува , за нас е важно че президента не е шайкаджия , на фона на кадрите които излъчвате и един северокорец ще бъде по-кадърен

Според него Радев не се е вслушал в правния си съветник Емилия Друмева, а се е доверил на млади юристи от ПГ на "БСП за България". Колко типично за другарю. Такъв си беше и като курсант - само че тогава викаше "акъл не щъ, пари ми дай..." Некой си е сложил огромен таралеж в гащите с това дву-три- и повече лико човече, ама да видим.

Проф. О. Герджиков РАЗПУСНА Правния консултаттивен съвет в НС заради "качеството" на приеманите нормативни актове от Мозъчния тръст на ОПГ ГЕРБ. Юристите не искат имената им да се свързват с КАЛИНКИ ГЕРБ. Точка!

не са викани заради космическите тарифи.

Най-безмисленият, мързелив, но злобен Президент досега - Радев

никой не може да бие по злоба цветанът на нацията, колкото повече апартаменти му дава тъщата, толкова по-злобен става

А спомняш ли си (или няма с какво) как магарето на Бойко - Плевнелиев се отнасяше с правителството на Орешарски