Правната комисия отложи връщането на 7% праг за преференциите в отсъствие на БСП

"ГЕРБ влязоха сами в кашата да предлагат поправки на поправките", коментира Корнелия Нинова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се, когато герп издуха супата и вече не е във властта, дали някой би наел “юриста” Кирилов за адвокат?!

Учудваща е упоритостта, с която ГЕРБ и неговите лидери нарушават Конституцията. Първото грубо несъобразяване с нея беше при гласуване на поправките на Изборния кодекс. После дойде намесата на Бойко, за отмяна ноа тези поправки. Сами по себе си неговите действия бяха потъпкване на чл.8 от Конституцията, който прогласява разделението на властите. На практика се получи така, че изпълнителната власт дава указания на законодателната власт какво да направи. Следващото нарушение на Конституцията щеше да се случи, ако тези указания бяха изпълнени - добре че Правната комисия е спряла предложението за преференциите. Просто няма какво да се коментира.

Валерия Велева: ГЕРБ, оттеглете Данаил Кирилов като шеф на правната комисия! Юристът Кирилов може да защитава днес едно решение с плам и утре със същата жар да отхвърли. Без да се изчерви. Без да му трепне гласецът. Това наистина е качество! Невероятен талант! Данаил Кирилов вероятно трябва да се оттегли като председател на правната парламентарна комисия. След правния хаос, който той сътвори с Изборния кодекс и с който вкара 44-ото Народно събрание в парламентарна криза, това би било закономерен ход, колкото и да е краен като политически акт. Всяко негово решение от сряда миналата седмица до днес отхвърля предишното и е в тежък дисонанс със здравия разум. Нямам нищо против благия Дани Кирилов, когото в ГЕРБ обичат и който иначе е един кротичък човечец с тъжна усмивка. Даже ми е симпатичен с трагизма, който излъчва лицето му. Но Данаил Кирилов - шеф на правната комисия на българския парламент - е погром за юридическата мисъл, за вярата в правото и силата на парламентаризма. Сегашният скандал не е първият в неговата "блестяща" депутатска кариера. Заради Данаил Кирилов през лятото на 2016 година, в навечерието на президентските избори, парламентът прекъсна ваканцията си, за да се занимават законотворците ни пак със зле конструирани избирателни правила и с онова прословуто квадратче "не подкрепям никого", което обърка мнозина. Тогава му се размина. Както и в още десетки случаи на юридически безумия, заради които доверието в законодателния процес се е сринало почти до нула. Данаил Кирилов може да напише на коляно фалшив доклад за заседание, което не е проведено (2016), и да го внесе в зала, газейки закон и процедура, без да му мигне окото. Може до среднощ да каканиже от парламентарната трибуна и да твори странни правни конструкции с неизчерпаема енергия. Именно с енергията си да създава несъстоятелни юридически норми, в които си вярва, той вече става опасен на законодателния терен. И сегашната парламентарна криза е доказателство за това. За него правилата нямат сила, законите - не винаги важат. От стрес ли, от напрежение ли, но той вече сякаш не може да вземе разумно решение. Видимо е объркан. Изглежда като блестящ изпълнител на поръчки отгоре. Поръчват му да махне преференциите - маха ги, после му нареждат да ги върне - връща ги. И затова е много удобен за всяка власт и за всеки началник - юристът Кирилов може да защитава днес едно решение с плам и утре със същата жар да го отхвърли. Без да се изчерви. Без да му трепне гласецът. Това наистина е качество! Невероятен талант! Но на всичко това някой трябва да каже: "Баста!" В името на уважението към парламентаризма. И ГЕРБ колкото по-скоро го осъзнаят, толкова по-добре. Ако все пак имат чувство за самосъхранение!

Точен анализ на а Барни Ръбала

Най- страшната комбинация-тъп и упорит!

От заможен род, пари не проблем, дядо мн

ДАНИ Кирилов женен ли си? Много си ми симпатичен, скромен, а скромността краси човека, ако имаш нужда от преводачка свиркай-бг, френски, немски, английски и турски, мама знае немски писмено и говорим, та на 25 г, завърши в Германия бакалавър, сега е втора година Магистър Доктор, Психология... Дай инфо, страхотна двойка, чао, тя не знае, но е страхотно възпитано дете. Не шега, но и да не имаш желание от превод, жив и здрав, мажоритарен вот без да се замислим за теб, скромността, с покритие, много те използват там главните, това не ми допада, защото мн. На младини по същият начин и за хвърлиха и от забравени от Бога. Късмет и Успех!

Един от тези гении на правната мисъл като Дани, Гешев, Пламен Георгиев, Ушев и други ще бъде следващия главен прокурор на страната. Седем години!! Той ще казва кой крив, кой прав. ГЕРБ ще стискат зъби да останат на власт до тогава, докато го изберат. ВСС вече е напълнен с наколенкаджии и няма да имат проблем. Да му мислят хората.

Не знам защо го критикувате човека. Денонощието има 24 часа и всеки "деен и умен" субект, може да си менка мнението, ако иска на всеки кръгъл час. В края на краищата говорим за някакъв си преференционен вот - хахахах

Психиатрия ГЕРБ...

Това Дани кирилов има нид на идиот. Просто удивително какво нежно "именце" са му измислили.

Един поглед върху Данаил Кирилов , дори без да се анализира работата му и ти става ясно какъв "титан на правната мисъл" е! А ако отблизо се погледне на начина на мисленето му -тогава стажа страшно!

Излагате се бе, гербери ! Сами да предлагате поправка на законопроект, който само преди дни сте гласували след ожесточени дебати с опозицията !?

Ха, ха ! Това просто няма как да стане ! Изборният кодекс е гласуван на първо и второ четене и за да стане закон, трябва да се утвърди от Президента и да бъде публикуван в държавен вестник . Ако Президентът пък му наложи вето или го утвърди, едва тогава може да се правят поправки по него ! В момента нищо не може да направят Барни Ръбъла, който иска да гласува срещу собствените си глупости, нито пък кохортата от тъпи герберасти, която прави, каквото й кажат ! В шахмата на това му викат цугцванг - положение, при което всеки ход е грешен !

Каквото и да си приказвате, г-н Данаил Кирилов е най- способният юрист в НС. Другите не могат да му стъпят на малкия пръст, изключително подготвен и ерудиран мъж. Това ви го казвам като български адвокат с голяма практика.

Да бе, Данчо е невероятен, необятен, като ум, чар, морал, мъдрост, ерудиция, простотизъм, нагъзачество и нагаждачество без да съм адвокат, като гледам и слушам, какви ги твори, веднага се сещам и за останали магистрати, които решават казуси по съвест и вътрешно убеждение, като спазват буквата и цифрата на закона, както правната комисия в нс начело с данчо спазва тези закони

Чудя се как може да гласуваш за ГЕРБ като видиш няколко от членовете им? Дани Кирилов, Цв.Цв., Б.Б., Цецка Цачева?!

ГЕРБ се оплетоха като патици в калчища заради некадърността си

няма проблем да промениш решение то си нормално който работи променя който не работи не променя нищо сега да приемат че може да се променя в эакона и да го променят

Май първо трябва да изучат законите пък тогава да действат което важи и за вас... Без да е обнародвано нещо няма как да се промени след като вече е дадено в Президентството.. Променя се ако има вето или ако е изленало в дв..

Е това, ако е правна комисия ,всички схванаха ,че след като не е приет или отхвърлен ,закона няма как да се промени ,само правната комисия не ...

тоя на снимката е плъх!!! напомня ми на оня пич Антракс....

Тоя някой по умен от него му е обяснил че нама как да се правят поправки в закон който не е подписан от Президента и не е обнародван в дв та взе пак да си ръси глупостите дето ги мисли за ''юридическа терминология''...

Този Данаилов като го видя получавам тремор. Толкова неподготвен, но нахален човек не съм виждал. Срам за юристите в страната, дето не се вдигнат и с протест го изхвърлят на бунището .

Най-адекватния отговор от Президента би бил да НЕ налага вето и да ги остави да си сърбат попарата. А такава ще има със сигурност.

"На 14 февруари след 12-часови дебати парламентът прие промени в Изборния кодекс ... " . След като "заряза" добре преди това !

Как беше - "историята се повтаря, първо като трагедия, после като фарс". Еми... три мандата, третият е фарс! И вече не ми е смешно...тъжно ми е, но не за вас, а за нас...

Ако има четвърти ще е трагедия,Ефраимова.

Тотален крах ще е , Пройчо...

Всяко производство допуска брак , дори и правният факултет към СУ '' Св. Климент Охридски''.

Това не е правен хаос-това е правен абсурд.Точно какъвто абсурд е този фейс на снимката.Как е възможно,това нещо да е шеф на Парламентарната Правна комисия!Но,както казва"учителят и втори партиен и държавен ръководител-важни са стабилността и консенсуса.Лицето Кирилов ги олицетворява отвсякъде.Да се срамуват от сърце всичките му преподаватели от СУ,подарили му диплома по право.

другарите от герб. С обикновено мнозинство да се суспендира Конституцията! Чл. 1 отпреди 1989 г. да се въведе със съответните поправки по наименованията, разбира се. Президентската институция да се опразни като ненуж-на и неприятна най-вече. Да се разпуснат партиите, като съществуващите се образува про-герб фронт, а тези които мислят да не влезнат в про-герб фронта да се обявят извън закона. Да се въведе министърско-председателски-държавен съвет и да се управлява с укази-дикрети. Тези дето тая работа не им харесва - да копат тутун.

например правителството са дали 30 милиона за равноправие в здравеопазването на всички Българи! Разбирайте братя, от нашите пари ще лекуват неработещите, крадящи, убиващи и наркоманизирани цигани с цел да ги им ползват демократично гласовете и евроатлантически да ги интегрират. Щели да повишат заплатите след като очакват повишаване събираемостта, но тези пари, които са повече в бюджета и ще отиват за повишаване на чии заплати, на бюджетни, кметски и министерски или на заплатите на всички Българи, които работят?

Да сме благодарни, че имахме един ден без комунисти. Дано да има още много, България го заслужава.

Борисов и Цветанов са още тук. И Цачева тоже .... и край нямат в ГЕРБ

Скъпа, дори правния ви корифей - този от снимката, 10 г.!!! е бил член на БСП:) От 1997 до 2007. Ама проверявайте ги тези неща, бе, преди така да си плюете любимците!;)

Не може да бъде. В БСП такива идиоти не е имало

Съжалявам, но той сам споделя този факт в пространно интервю в приятелски настроена медия;)

Чак такива вече няма , тоя беше последният от този калибър.

А комуниста др. кирилов? Президента ще ме накефи ако подпише закона да се обяви в Държавен вестник!

Ало ж-а,комунистите са в герб

Президентът няма работа с тези малоумници. Вето се налага на работещ парламент. А този е неработещ. ГЕРБ един закон не могат да съчинят като хората

Тоя кирилов много започна да си служи със сложни думички, белким някой го помисли за умен :D

Бърни се изока: Яба даба ууу!

Клоуни.. не е смешно вече даже..

Какво, ще си надскачат инатлъците ли? Гражданите кучета ги яли.

Добре би било президентът да не се занимава с герберските глупости и да не налага вето. Нека ГЕРБ, ДПС и патриотите се пържат в собствената си сланина. Те са доста дебели. Ще стане още по-хубава манджа.

7% праг за преференции е смешно нисък. От сто човека, гласували за дадена партия, това означава само 7 да определят избирането на някой, без да се зачитат останалите 93 души. Въобще цялата преференция е смешна, но какво да се очаква от закон на сестра галева? Преференцията не осигурява разбъркване на листите, а допуска избутването на един единствен най-отпред. Избира се индивидуално само един и това е едно лице от 15-18 кандидати за дадена партия и всички гласуват за разпознаваемото лице. Направете изборите мажоритарни и тогава да си говорим.

От останалите 93 ,20 гласуват за втори ,40 за трети ,35 за трети и печели този с 40 стана ли ти ясно защото твоя пример е много елементарен.Така наистина хората могат да изхвърлят калинките както стана с Цецка Цачева.

Стана ми ясно как от бсп си избраха любимец 15, защото бяха 15 номер и бабите гледали прическата на майчето, вместо да я слушат. Това са някакви невъзможни неща, за които бленуваш. И "майката на нацията" никога не е губила от преференциален вот. Тя изгуби мажоритарен.

Ако беше следил събитията ,щеше да разбереш ,че М.Неков избран с №15 е с най-много инициативи в полза на България от евродепутатите ,

ще му липсват комунистите, че той други виждал ли е, от десет години комунистите под името герб управляват България.

На нето по горе ,драги ЦАЧЕВА НЕ БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА ДЕПУТАТ с преференция а мажоритарния беше на президентските избори.

Толкова си зле, че даже не можеш и на правилния коментар да отговориш. Тя нищо не загуби. 3 и 4 водиха кампании (разбирай го както си искаш) за преференциален вот и въпреки всичко, гласовете не им стигнаха да изместят първия. Изместиха втората, тоест Цачева, което отново показва, колко смешна е преференцията и дава право с няколко стотин гласа да се изкачваш в листата. Не дава възможност реално да пренаредиш листа, дава ти единствено право да гласуваш за някого от листата.

Днес е хубав ден. И слънце, и липса на скандали, и липса на истерии... Дано да има още такива дни.

И липсата на фалшиви ТЕЛКове. Стегна ви се сфинктера.

Постановка изгодна за всички партии включително и за БСП които се правят на ощипани моми .Това което е полезно за т.н,държава е вредно за народа и.

Като напуснаха парламента, БСП си вкараха автогол. Сега са като АБВ - сами си отнеха думата. Корнелия върти на малкия си пръст 80 послушковци. Страх ги е сковал , че ще отпаднат от бъдещета листа. Това е диктатура на социализма.

А Боко върти неговите на средния си пръст.

ще чакат г-н Президента да наложи вето, което автоматично ги вади от лайната, но ако не наложи, г-н Радев вето, ко праим?!?!?

и после ще внасат отново поправки на закона......те са спициалисти в тая област...."ремонт на рамонта"

президентът,щото иначе ще извършат друго нарушение... Абе такъв правен рабфак не е било..

Кой крив, кой прав не знам. Но колкото хора са затрили комунистите, не знам дали Господ ще им прости.

Даскале, лошото е че искат пак да управляват, и още, и още.

А фашистите колко са затрили бе другарю учител

Искат ли фашистите да те управляват? Искат ли заплати като депутати от данъците от децата на убитите от тях, а?

Даскале, за последните 10 години сме с 1,5 милиона по-малко. А ти си плещиш глупостите. То и затова сред 9-то класниците, 60 % са практически неграмотни.

Анархия и правни абсурди с такива корифеи юристи като кирилов, атанасова, марков, цецка, фидосова, захариева ....! Българи, събудете се!

Честно да ви кажа комунистите не ми липсват. Ама хич.

Как да ти липсват , като те са тук.

А ти да не си мислиш че ти им липсваш пък на тях. Сигурно вече са започнали да плачат за теб.

От герберските среди се твърди, че Данаил Кирилов е най-добрия им юрист. Представяте ли се за какво става дума?

Най-добър юрист в ГЕРБ е Борисов.

Той е Бог! Не го обиждай на юрист.

Ето докъде докара нещата юридическия лилипут Д. Кирилов - до уши в гюбрето. Пътят е само един - отстраняване от управлението на страната на герберастката пасмина и техните марионетни ортаци.

Абе Бойко Борисов подай оставка и този парламент да бъде махнат, защото имат препоръки от ЕС за частният фалит а те него гласуваха защо чии интереси пазят не на народа а на крадците - БАНКИ и бързи кредити, навсякъде в Европа го има този закон.

Колко ниско е паднало нивото на НС, щом Данаил Кирилов пак е председател на правна комисия, този човек мисли бавно и говори забавно тъпо. Това е човек който изобщо не си разбира от работата. Смях в залат.... Да не говорим за премиера - вожда на народа, който пък разбира от всичко. Жалки са дано повече да не ги изберат.

Абе в Румъния забраниха социалистическата партия със закон и доста добре се оправят... Не им липсва въобще.

….що не пробвате ,тогава със сигурност ще ви спретнем нов 9-ти септември...

А парите на Йончева за затвора кога ще събирате, а? Или и тя ще духа супата?

Йончева не я мисли,тя веднъж осъди Борисов нищо чудно да повтори.

...и на Йончева не сте на нивото и ...