Правителството ще отпусне великденски добавки за пенсионерите

Около 53 млн. лева дава кабинетът за поредните празнични плащания за около 1 300 000 души

Обратно в новината

Коментари - Правителството ще отпусне великденски добавки за пенсионерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И,какво от това,бе смергел/,ако,знаеш,какво е това?!/Ти,си един убиец на народа,защото си безродник!!!

Еднократна подигравка свързана с линията на бедността и с нивото на мисълта...?????

Крадливо племе ако чакам на вашите добавки ,дебели и мазни Сад гадни заби,всиака година декември взимам от 7000 до 12000$ добавки от АК САЩ

Ами ако решат да има за всички,от БСП ще ревнат,че е предизборно. Всички знаят,че половината от тези,които получават добавка за празниците изобщо нямат нужда от нея, защото продължават да си работят, но са се осигурявали на минимума.

За пореден път гербаджиите отпускат велигденски добавки само на половината пенсионери,

ЗА ЕДНИ "ДОБАВКИ" ЗА ДРУГИ ЛУКСОЗНИ АПАРТАМЕНТИ!

ПАК ли само за мързеливите, стига с тези бедни, вижте им доходите от другаде .Работа има да рабтиат.

Да почерпят за привилегията и да гласуват, както трябва!

Дончев изглежда не разбира, че не може да има пенсия под линията на бедноста. Това, г-н Дончев е социална помощ, не пенсия. ОСТАВКА!

Не мога да разбера.Всички се оплакват,че сме малка държава и затова живеем толкова лошо,а какво да кажат Белгия,Люксембург,Андора и още няколко страни само в Европа,където живота там е рай.Да но там не се краде както у нас.Ако спрат да крадат и да отнемат откраднатото България ще стане най хубавата страна и няма да има бедни хора.

Този път за всички пенсионери ли?Все пак идват избори.

Като едно време,под строй.Вожда казва и всички казват слушам,а после се извиня

Няма да е все така.

смесници

Kalin

Ако имаше избори по честичко можеше и нещата в страната да се оправят.

Няма как да стане. В МАЙМУНСКОТО царство, каквото и даизбереш--все МАЙМУНА ще се окаже накрая.

Вдигате осигурителните вноски, вдигате възрастта за пенсиониране, давате мижави пенсии. Върнете младите в България. Върнете правилото или пенсия или заплата, за да има работа и хляб за всички. Върнете ни пенсиониране на 55 г. за жените поне.

Голям смешник си.

НЯМА как да стане--който е свикнал да ближе ЗАХАР, едва ли ще се съгласи да я замени със СОЛ.

Да ни се върне пенсионирането на 55г както родителите са били достатъчно много стаж навихме

Българинът и от раждането да го пенсионират,както е при някои арабски държави, пак ще намери за какво да е недоволен.....

Който е доживял до празник, ще получи още 40 лв.

И това смятате за правилно? може би само за едни-но за други-бъхтали се по цели дни и нощи- за което са получавали за труда си полагащите им се заплати- а след това- пенсии-не? Жалко е..

Защо всеки ден не е Великден? Боже, Боже мой- защо?

Защото сте дебилни тъпаци и продължавате да хвалите и избирате Мутрата и неговата шайка, който ни натресе Дянков, Горанов, Цветанов, Данаил К., Цецката, Цацата и всичките останали герберски сволочи!!! Сега отново подаяния от 40 лв. за най-бедните, а при Станишев работеше швейцарското правило и пенсиите се индексираха с процента на инфлацията, капиш?!

Няма какво да си говорим, добре, че тази държава се ръководи от такъв далновиден политик като Борисов, при това инж. пожарникар. Объркат се тези в министерският съвет, ето появява се нашият човек и казва, спокойно, дайте да видим до къде е магистрала Хемус, няма страшно ще оправим нещата.... В претрупаното от работа НС, заблеяните дупетати пропуснат някой закон за дълговете и, и пак той се намесва, абе хайде земете, че ги оправете тези неща да не късаме нервите на народа и да будим етнически размирици... Ето на, объркат някъде по върховете процентите на неизчислените и недадени още пенсии, дето бъркат в окъсания джоб на кандидат пенсионера и хоп, като батмен се явява тий и заповядва стой, тая няма да я бъде..... лелееее, какво щяхме да правим без този велик управник?

Моля са извинение, разменил съм новините, коментара ми е за “Премиерът нареди да няма ощетени пенсионери, заяви Петков“ ама на, съвсем се ошашавих. Откакто разбрах, че Цецо е сменил два панелни за луксозен със собствен асансьор и добавка от два гаража, място не мога да си намеря. Същата ситуация и при мен само дето ми липсваха 100 хиляди. Направо съм ошашавен.

О-о, ти още нищо не знаеш! Апартаментчето от 250 квадрата има и паник стая, такава като във филмите с отделна климатична инсталация и кенеф, в случай на "голяма" нужда там да се укрива скъпоценният и незаменим физкултурник

Абе тия управляващи да не мислят ,че някой им вярва като бръщолеват глупости ...!?ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ В България са с НЕАДЕКВАТНО ИЗЧИСЛЕНИ пенсии ,поради което е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТЯХНОТО ОСЪВРЕМЕНЯВАНЕ С ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД за 2018г ...,за да се изравнят ДО НЯКЪДЕ ИЗОСТАВАЩИТЕ СТАРИ ПЕНСИИ от актуалния Ос. доход ..!?А сега с тия добавки за минималните какво ли искат да постигнат /да замажат очите на мизерстващите ../..!?Нека Управниците да отговорят...!?Не Ви е срам -я сравнете тоя "ПРАГ НА БЕДНОСТ "с ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ ,БРЕ Непрокопсаници ....ии...!?

Като чета тези добавки ПАК са за сметка на вноските които се правят за доо така че властващите да престанат да манипулират след като никъде не бъркат другаде за тях.. Въобще този поенсионен фонд е станал каца в която бъркат един куп администрации за неща които нямат нищо общо с пенсионирането за каквото са вноските..

Както винаги си купуват зибиратели, защото ако мислеха за пенсионерите за великденските празници нямаше да делят хората по някакви пари а на всички които са пенсионери с пенсия ПОД 1000 лева защото другите с над са все още и с висока заплата из администрациите или парламата...

СТИГА ПИСАЛИ.ПОЛЗА НЕМА.

1600000 пенсионери 50-53 мил. лв. Един домус 58 мил. лв. Дончев, Дончев колко гранула ти сипаха в пахарката.

Решението на правителството за великденски добавки е позитивно, но моментно и не решава въпроса за пенсиите в България, което е води до мизерия и повишена смъртност. В Гърция например средната пенсия е 894 евро, a минималната пенсия през 2018г. e около 372 eвpo, което се равнява на 725лв. Както се знае, минималната пенсия у нас е 220лв., т.е. 3,3 пъти по-ниска. Заедно с това лишеният от основания таван на пенсиите фактически отменя закона, по който са изчислени пенсиите и ежемесечно ощетява 40-50 хиляди пенсионери с няколко десетки милиона. Повечето от ощетените наричат това „кражба“. Тук не става дума да се позволи получаването на нереални пенсии – например от 5-6 хиляди лева нагоре, но няма никакво оправдание да се наказват и третират по такъв унизителен начин онези, които години наред са извършвали високо квалифицирана или рискова трудова дейност за благото на държавата и обществото. Те не искат нищо повече от това, което им се полага по закон. Изключването от „тавана“ на някои категори лица прави положението още по-несправедливо и противоречащо на Конституцията, защото нарушава еднаквото прилагане на закона спрямо гражданите. Общо казано, пенсионният въпрос у нас е решен по един изключително несправедлив начин както с оглед на европейските стандарти и норми, така и с оглед на основните конституционни права.

Купи си пенсия , и живей малко по-нормално !

Събрал партийният секретар работниците в химическия завод да отчетат съревнованието между бригадите и да наградят отличниците. Започнал да извиква на президиума отличените и на всеки обявил и раздал наградата...чифт гумени цървули... Накрая обявил наградата на директора...1000лв. Браво извикали от партийното бюро....другаря директор нека оди бос....

Добре, че идват избори...Иначе -лошо!

Имаме амбицията да осигурим 50-53 млн. лв. за великденски добавки за пенсионерите, каза пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев. Той съобщи, че това "вероятно" ще бъде взето като решение още тази седмица.

И не забравяите нещо важно : има едни които удрят шамар и други,които се оставят да ин се удря шамара!! Какъвто народа такива са и политиците.

Отново ще има подаяния за тези,които не са работили.За пенсионерите, които са се осигурявали на високи заплати ще има поредното кравайче.Двоен стандарт от гърбавите... предизборно.

Поетът Спас Гърневски трябва да напише Ода за ГЕРБ, с която да покаже всичките грижи на Бойко и ГЕРБ към българите. И най-вече към пенсионерите

От ГЕРБ не чакайте нищо смислено и добро, тях ги интересува само гювеча, но патриотари, какво стана с фалшивите стотици хиляди пенсии. Или и тях да ги плащат работилите цял живот. Е няма такава държава, е няма такъв народ. Подлудиха ни тия бездарни и безхаберни тунеядци.

Какво стана с хилядите фалшиви ТЕЛК-ове, с купуваните високи пенсии,говореше се че цели села в Разградско са с фалшиви данни за заболяванията си.Всичко се замълча и замаза.Малко пушилка за баламурниците и толкоз. Нещо като купуваните шофьорски книжки !

Депутатите си вдигнаха заплатите с 350 - 400 лв предизжорно. А на пенсионерите - 40 лв еднократно. И не на всички ....

На част от пенсионерите, разделяй и владей. в стабилната държава ужким, в нестабилната Гърция ще вземат около 400 евро. Така се прецедира с овче стадо.

В Гърция никога не дават само на половината хора,това е патент само на гербавите.

Отивайте си с мир, отивайте си с мир, съсипахте страната. А за българите, търпящи да се гаврят с тях, мрънкащи и сополавещи се на две ракии и по сайтовете, позор и срам. Няма такова мучащо стадо, дето целият му живот му отнеха, па ходи да гласува за тия пладнешки крадци и полуграмотници, гаврещи се с него, с миналото и настоящето му. Срам за вас. Време е жени да поемат държавата, мъжете ни явно са шампиони само по локане на шльокавица и на перчене пред по-слабите.

Нищо нова под слънцето-Голямата работа-замазване на бедните очи

Гробарите с нова простотия за пенсиите. Уплашиха се, и тука дадоха на заден. Отново се смилиха с тези цели 40 лева. Тикви, още ли подкрепяте гробарите? Значи наистина сте прости както каза идола ви! Що не дадете тези 40 лева на ц.ц. за да обзаведе новия си апартамент от 240 кв. метра, купен на цена за квадрат 5 пъти по-малка от пазарната! Прости гробари, до кога ще крепите шайката?

Ами на всички около 60000 човека , чиито пенсии са ограничени не са ли окрадени най нагло.И тиквения парцал има наглостта да казва -ние отпускаме.Нищо подобно -аз и такива като мене отпускат.От крадените от мен пари всеки месец давам по 40 лв на 10 пенсионера и за една година на 120.

Ето ти 40 лева, вземи си нова кола

Справедливо ще е 50 стотинки повече да не са причина за невзимане на добавка. Трябва да са изравнени взиманията с добавката. Дори ако някой трябва да получи 1 лв. за достигане на стойността пенсията с добавка.

Томе, нещо този път неси стикован с финансистите. Първо многократните врътки около осигуряването точно след 97 година едни хора задължаваха да се осигуряват върху ЕДНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В СТРАНАТА. Пак по същото време имаше хора които разчетаха на предприятията които все още работят че ги осигуряват надлежно! Има хора които в един момент се оказва че след 1990 година нямат воден трудов стаж -ПРИМЕР ЗА ТОВА СА КАДРИ В ОКЕАНСКИ РИБОЛОВ до разпродажбата му. Вичев, Патранесков, Русинов могат (ама няма) да кажат как стана това Така в един момент се оказа че по -ниско платени длъжности получиха по -високи пенсии от други, така се оказа че задължението осигуряване върху минимална заплата остави хората в момента на пенсиониране на ръба на минималната пенсия. Сега отново точат брадвата и ти убеждаваш хората НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО Ами вчера показаха човек който е пред подаване документи за пенсиониране и изчислителят му дава две нива -едното 400+ лева, второто 169 лева. Човека плаче! И ти твърдиш няма такова нещо.Що ли този път не ти вярвам!

В момента Калкулаторът на страницата на НОИ изчислява прогнозна пенсия към 31.12.2018 г. , защото до този момент в НОИ има данни за личния осигурителен доход на лицето и средногодишният осигурителен доход за страната за периода декември 2017- декемви 2018. Така, че чрез него няма как да се изчисли коректен размер на пенсия за бъдещ период, даже и да се въведе прогнозен размер на личните осигурителни вноски . Логичното обяснение за разликата при този човек е некоректно въведени данни, още повече, че става дума за пенсия от порядъка на 400 лв., т.е този човек няма как да има почти три пъти по висок осигурителен доход през избрани три години преди 1997 г., съответно по-висок коефициент от осигурителният доход и съответният коефициент след 2000 г. Такъв вариант може да се получи, ако лице се е осигурявало преди 1997 г. върху доход, който е по-голям от максималният осигурителен доход за съответната година , въведен след 2000 г., но тогава прогнозният размер на пенсията на този човек след 01.01.2019 г. трябва да е по-голям от 1500 лв.

А бе, Лудият, ти САМО този път ли не му повярва??? Останалите пъти му лизА задника и гласува за Тиквата, нали???

Благодарим ти, другарю Бойко, за грижите към пенсионерите и младите хора на България. За всичко ти благодарим .....

Добра ирония.

Да се спрат пенсиите на пенсионерите!Да има за нас и депутатите!

ОК, но да се приеме доход за пенсиониране на новите пенсионери само след 2000 година. Инак ще има злоупотреби с удостоверения за високи доходи. А колкото до човечеца дето плака по ТВ, ами да се е осигурявал на истинските си доходи - не да шикалкави и да точи държавния бюджет!!!

Джавкай, джавкай, то заради джавкането на такива като теб, платени и безплатни клакьори, насъскват българите и си печат питката. Глупци.

След 30 години демокрация, 1300 000 човека - 60 % от пенсионерите в България получават пенсии в размер на жизненият минимум за 2019 г. !!!! И това ако не е трагедия ??? Както винаги , реалността няма нищо общо с лъжите на политиците.

Когато бях в отделенията, комунягите ни казваха, че през 1970 г. трамваят вече ще бъде без пари, а той точно тогава стана от 0,02 на 0,06 лв. От сутрин до вечер лъжеха и лъжат. Интересно ще бъде каква лъжа ще измислят, за да спрат пенсиите. Много искат. Да се има предвид, че става дума за боядисаните в синьо, кафяво, зелено и т.н. комунисти. Оказва се, че това е най-мръсната част от БКП.

В Парламента Ръбъл Бъбъл, в ДИР-а майорче - хахаха

дрОгаре, защо чакате от омразната си Тиква увеличени пенсии и надбавки! Унижавате се така! Не бива! Тиквата е соросоид и предател, защото уж не харесва Путин! Не бива така! като ви дадат надбавки ги изхвърлете на боклука! Това са соросидни пари! Мръсни пари от еврогейска Европа! Друго са си рублите на КУРнелия!

Едно дълбоко човешко падение. Дори и животните не падат толкова. Браво.

Вие електората на КУРнелия сте по-зле и от животните! На всяко животно ще му дойде акъла при правененето 30 години една и съща грешка!

А за изброените твои дрОгаре може да се каже " Хвани единия, удари другия, третия сам ще падне".

Тия 40 лева само ще раздразнят още повече пенсионерите.