Правителството одобри сделката за F-16 - цената е $1,256 млрд.

Изтребителите трябва да бъдат доставено поетапно до 2023 година, стойността може да падне с още $60 млн.

Обратно в новината

Коментари - Правителството одобри сделката за F-16 - цената е $1,256 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен бонусите, за Вас гробищата

Абе не знам ама знам, че тая сделка, така както чета из между редовете мое да ни струва около 10млрд лв. накрая! Нищо, че се почна ок 1.5млрд. лв.! И най най-лошото е. че голяма част от тия пари ще идат в ДПС и ГЕРБ! А не за самолети!

ясно ли е какво получаваме

Можем и против комари да пръскаме с тях .....Мдааааамммм

Руските тролове отново бяха наритани подобаващо :) Наздраве!

Българската простотия и малоумие край нямат!

М? Тези морално остарели кошници ли ? Дето Том Круз летя с такива преди 30 години.....Хахаха

А? Много ефтино бе? Какво окълцахте, за тази цена?

Тия самолети не могат да извършват никаква бойна работа без самолет за ДРЛО АУАКС. Купуваме ги само да летят, без какъвто и да е боен ефект и без оръжия, които ще можем да използваме по свое усмотрение. Освен това не стават за висш пилотаж - биха се счупили, ако на тях наши пилоти опитат онова, което с лекота им се отдаваше на МиГ-29. Не само смешно, но и срамно за българската авиация е това прецакване. който ни набута в тая гнусна каша, да си знае, че никога не забравяме пред чие знаме сме се клели!

Окълцахме руските бракми

Жалко, че никога няма да мога да ги видя как изглеждат отвътре.....

Минус неколко милиарда... Чакайте светлото бъдеще... нанайси. хахахахахахахаха

Нещо ефтинджос ми се вижда! А може останалите $400 милки ще ги дадат без да се обаждат на никого...Едно заемче и готово. Не че сега не дръпнаха некъф заем незнайно защо....

Това е добър ден за България! Поздравления на правителството!

Като ти чета глупостите,хал хабер си нямаш от авиация.

Тази сума Със ДДС е =2.7 милиарда!!! А 2.7 е с 500 000 000 Повече от 2.2 милиарда .... И с 900 000 000 Повече от Първоначалните Разрешени 1,8 Милиарда!!! Къде ще отидат тези Стотици милиони.. .. Освен в Касите и Сметките на ГЕРБ, ДПС, ВМРО, Воля.!

А до 2023 г. Или по сигурно 2025 ще летиш с шейната на дядо Мраз ей ти като американски гном ЩО не си платиш сега кола в кеш и да чакаш до 2023 да е получиш като модел 1981 г. А джендъре

Че то в Европа има няколко ауакс. А относно миг 29 и ф16- никога няма да се наложи да правят авиошоу един срещу друг, понеже радарите и въоръжението на ф16 са с около 40 години преднина.

Носталгиците, вярват, че сме имали огромна, армия при бай Тошо, която в същото време не вряват, да ни е струвала нещо. Била е на самоиздръжка явно. Сега плачат как "с 8 самолета или без тях все тая" само грешни пари ще даваме на САЩ. Вижте сега, България е член на НАТО, не е нужно да имаме 3000 смолета, за да можем да победим РФ, Китай, Турция, САЩ или който и да е. Трябва да имаме няколко самолета, за да си изпълняваме задълженията по договора за НАТО. Същато е като със застраховките. Плащаш малка сума, за да може да получиш голяма, ако ти се наложи, но без да платиш малката предварително, няма как да стане.

Шкембак войвода ще получи грамота за добре свършената работа , както и ще му изфабрикуват влизане в следващия парламент! Защо ли толкова им се вдигнаха процентите на ВМРО напоследък.....

А шиши върна ли си кредитите към КТБ?

В сметките на Боинг ще отидат. Толкова струва цялата програма

Трепери, Русия! С нашите нови американски изтребители ставаме непрестъпна крепост и не ще допуснем ни един "су" или "миг" да попадне на територията на ЕС и НАТО !

Мамо Мамо ще си имам Самолетче да си павя Бръм Бръм. Детските играчки свършина затова си купуваме истински!?

Ами не ми ги чети. Нищо по същество не можеш да кажеш, освен да попържаш.

Ама то било в долари бе, а аз мислях, че е в левове. Е значи не е евтино... а е над одобреното от парламента

За Ламалина - 16 ще се чака 5 месеца до края на 2019 + 2020 + 2021 +2022+2023 и България ще получи цели 8 броя самолета при положение че нарязаха 100 ци бройки за 30 години Поздравления !

Ша фърчиме да пръскаме за комари

За разлика от тебе, ние сме служили в тая боеспособна армия. А ти я караш само на копнежи и светла вяра в реклами.

"На гол тупан чифте пищови !" И социалистите миналият век не са правили такива сервилни "метани" към СССР ! Нищо не се е променило, а само обектът на "преклонение" !

С тая разлика, че "голямата сума" не ти е гарантирана от никого! Турците ли, американците ли ще ни пазят от РФ ? Вие съвсем съ сбъркахте ! Кой ряза глави 500 години и кой сравни със земята София преди 75 години ?

ДДС-то си остава в държавата

Бързичко ще падне някой черноморски мост ако се наложи

Какво да трепери Русия само натискат Бутончето и България е заличена дори няма нужда да идват Миг-овете им. И на теб трябва да ти е ясно че всичките ракети на Русия вече са насочени на някъде

Супер новина! А Манолова и Нинова плачат за машините. Все едно те ще гласуват за тях.

Не думай! Доста профанско и тъпо разсъждение, ама кво да правиш - дотам я докарахме... Ами то по тая логика другите 28 страни що да поддръжат повече от 8 самолетчета ? Да не са балами ?

По 157 милиона долара парчето. Тройна цена за безнадеждно остаряла платформа на половин век на която мястото ѝ е в музея на авиацията.

Шило

В коя, обаче.

По лош път поемате другари министри.

И ти ще се радваш, че любимата ти Русия ще те гръмне.

Егати производителността - по 2 тенекии ф16 на година! Кога ще ги стигнем хамериканците?

шекупим най скапания боклук най скъпо! Кой кат нас...на гол тумбак чифте пищови.....

Тройна цена? В Дупница ли са ги дават по-евтино?

Няма да имат с тях нито една ракета въздух-земя "Маверик" и нито една противокорабна ракета "Харпун". Това е основата на високоточните оръжия на Ф-16 за атака на земни и морски цели.

Че режеме още, ама свършиа. С тия осем, ем че нападаме, ем че се пазиме !

Тъй, това за самолетите. Ами за инфраструктурата, за тренажорите и т.н.? Всъщност, някой знае ли, какъв е боекомплекта и дали е първоначално предложения?

Не е ли верно, бе антихристе?

Излъга за цената. Съвсем нормално. По-добре би било да имаме европейски но са скъпи. Това е едно добро начало за модернизация и съвместимост със съюзниците.

Шило

Къде има мостове над Черно море?

да не се притеснява Императора де, че може да потопим без да искаме някоя руска подводница в Черно море. Преди да е потънала сама