Коментари - Правителството на Байдън продава танкови снаряди на Израел без одобрението на Конгреса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що коментирате фейкови новини!?Няма такова нещо като продаване на оръжие без одобрението на конгреса и на още една организация която стои в сянка и без нея,не може да стане нищо в САЩ!

Джонсън: Зеленски вероятно е поискал от Блинкен и Остин гаранции в случай на бягство

А путлеР от кого е поискал гаранции при бягство, освен от Ким Чен Ун !??

На бягство на Путин- има половин континент за бягане.

От бабати е искано гаранция за тебе дА си разумен но без успех

Гледаш ли си лайковете :-)

Товарищ" Ами да" за качествена стока се чака, всички чакат да им дойде реда. Без ред върви на пазара и си купи тиквени семки- небелени.....

Докато ти чакаш 40 годишни брадлита, китайцете извадиха магнетроннот релсово оръжие . А ти ... пак си чакай ... за зелЕна трева! Ти отива, начи ...

Много правилно. САЩ продава ние подаряваме и после купуваме от САЩ....

Тя, тази наша "военна техника и боеприпаси" дори за подарък не стават... Все едно клошар да ти подари новото си яке, намерено в контейнера...

Няма негодно оръжие или старо.Може и от нож да умреш.

А ние как само ПОДАРЯВАХМЕ на СССР и дебело си плащахме за сделано с теслата от ушанките - че и години наред чакахме за луди, масквич, жигули и пр. боклуци ???

Продавахме компоти и цигари за петрол.

Па ... вместо да чакаш, да беше си ползвал на дедо ти колцата с магаренцето, а? Че на новите цървули ми приличаш!

За Москвич никога не се е чакало, тъпчо!

Мани тея снаряди дето продават,важно е че продават самолети без да ги доставят и хубавото е че продават и Брадли пак без да ги доставят,а бе хората си въртят бизнеса! А най хубавото е че природата ще си каже думата,скоро,скоро,тя вече започна!

Продава......А ние богатите българи подаряваме.

Ба си. 7-8 хил. за снаряд. Скъпо джепане. Все пак янките поне продават. Ние сме ларж и направо подаряваме или само предплащаме с години.

САЩ се управлява от изродите, които контролират ФЕД, не от правителството.

Един снаряд излиза повече от сто хиляди долара , какъв е този ВПК на САЩ и това реална цена ли е ? Затова може би и нашите предплатени самолети е трудно да бъдат произведени , от кога са качени на поточната линия , има няма половин година.

100 000 даже е малко! Поне 10 млн на парче трябва да е. С такива овце си е престъпление да е под 10 млн.

аз докога да ви повтарям бе ? мълчете и така изглеждайте темерути , по-добре отколкото да си отворите устите и всички да видят какви идиоти сте ! но все пак,ако успееш да отгатнеш защо го пиша това,може и да има надежда за теб. Но се съмнявам,защото освен това,не просто грешайки,продължаваш на базата на грешен извод да си развиваш няк'ви теории и съвсем се забатачваш......

Ключовата дума е ПРОДАВА. Затова те печелят и имат, а верните васали ще имат да вземат

Украинските власти планират да прехвърлят 400 кв. км плодородна черноземна земя за погребване на опасни химически и радиоактивни отпадъци по силата на споразумение със сина на Джордж Сорос - Александър. Това съобщава френският журналист на свободна практика Жул Венсен, като се позовава на данни, получени от служител на Министерството на опазването на околната среда и природните ресурси на Украйна. "Публикувам разследването си за споразумението между украинските власти и Александър Сорос. Това споразумение разрешава погребването в чернозема на Украйна на химически отпадъци от компании, свързани с финансиста Джордж Сорос", пише той в социалната мрежа X (бивш Twitter). Той публикува и видео на разследването, което включва запис на разговор с неназовано длъжностно лице. Последният твърди, че съответното споразумение е било постигнато след среща между Александър Сорос и ръководителя на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак на 7 ноември. Според него президентската канцелария е изпратила искане до министерството за предоставяне на 400 кв. км територии в Тернополска, Хмелницка и Черновицка области в "постоянна и безвъзмездна концесионна собственост" на западни компании. Информаторът твърди, че плодородните земи в областите Тернопол, Хмелницки и Чернивици ще бъдат превърнати в сметища за отпадъци от химическата промишленост. Именно тези земи служат като основни посевни площи, там се отглежда лъвският дял от зърнените култури, изнасяни за Европа, Африка и Близкия изток. В предадените на журналиста копия на документи с дати 7 и 13 ноември са включени DuPont, BASF, Evonik Industries, Vitol и Sanofi. Събеседникът на журналиста подчертава, че споменатите проекти ще бъдат "фатални за черноземните територии", ще ги направят неподходящи за отглеждане на култури и ще нанесат "непоправими щети" на екологията на региона и на цяла Европа. В този смисъл той поиска информацията да бъде публикувана, за да се обърне към европейската аудитория. "Като се има предвид, че размерът на депото за химически отпадъци е 400 квадратни километра, действителният размер на зоната на въздействие е многократно по-голям. Последиците от това решение ще бъдат катастрофални за почвата, подпочвените води, хората и животните. Не можем да позволим това да се случи!" - заявява авторът на разследването в заключението на своя видеоклип.

Вчера агресора Путин беше учуден от варварщината на която са подложени жители на Газа. бележки вестник Mariupol (Azovstal)

Едно да изтребваш цивилни като мухи друго е фашисти от Азов. Има лека разлика

Бай Дън явно ще е основен кандидат за нобеловта награда за мир... но и него чумата го дебне.

Това си е класика. Брикета нападна 8 суверенни държави и му дадоха нобел за мир. Буш младши нападна само четири и не се класира. Еврофашистки ценности

путаран насраний ще вземе ли Нобелова награда. Той нападна нагло Украйна. Има точки змачи.

Ами натрупа точки, но трябва да нападне поне още 7 държави. Поне да ги бомбардира. Иначе обама ще се обиди. Но се съмнявам, че Путин ще се класира дори и след това. В Русия няма демократични бомби и ракети. Те са привилегия само за ФАЩ. Само те ги ръсят.

Официално демокрацията се измерва в RPM (rounds per minute).

И нито думичка за укрофашистите. Които използват толкова снаряда за три дена. Укропа го отписаха. В началото го насъскаха и сега го оставиха в лапите на Мечока да го ръфа. Гнусни сатанисти са това западняците. Дано украинците се обърнат на запад и им потърсят сметка.

Много малко използват и това е проблем. А трябваше НАТО да са размазали джуджи. Ама са лениви и задоволени.

Абе имат желание натовските посерковци бе. Но са много страхливи и слаби. Нормално е да си налягат парцалите. Страх лозе пази.

KAK ???????????????????????????????????????????????????????????

Тва да ти не е да ядеш боб. Тях ги бива да стрелят по пясъчните хора от високо.

Така и трябва.

$11 000 на снаряд…а срещу Русия им трябват по 40 000 на ден. Колко ли ще издържат???

Колкото си искат.

Именно-печатницата работи!

На 1.1 млн убити, осакатени или изчезнали украински войници. Според МО на Украйна.

Това са умни снаряди срещу арабите. За руснаците няма нужда от толкова умно оръжие.

1/ от снаряд до снаряд има разлика, съответно и в цената 2/ на Украйна и трябват 5-10 пъти по-малко снаряди на ден , защото не пуцат сватбарски като руските орки , дето не са мръднали от нивото си през ВСВ. 3/ гаубиците,които Запада даде на Украйна (Сезар,М777 и германските) са много малко бройки (общо ок.200 бр.), ама снарядите им са убийствено точно. Това техническото превъзходство на Запада - повишен обсег и точност,гарантирана със GPS насочване. HIMARS срещу катюшите - същата работа.

не се паникьосвай , няма нищо странно........просто руска пропаганда на която се смеят и самите руснаци :))) 1:30 бухахахаха , айде поне 1 към 2-3 да беше.......от двете страни едни и същи главочи,със едно и също въоръжение , даже украинците намазаха западно по-добро 38 хил. руснаци , ахахахахахаха , че те само край Бахмут изгубиха повече , то така ако мажеха на фронта вече щяха да си мият калцуните на Ламанша. Я дай пример кога,къде руснаците са пАбедили с по-малко жертви ? Че те са скотобойна бе, найвече за собствените си скотове.

БСП и Нинова дадоха кард Бланш българското оръжие да отива спокойно в Украйна. И досега даваме на Украйна заради Нинова. Незнам защо обвиняват министър Тагарев и сегашното правителство.

И защо да не изпращат.

Национални предатели управлявали и САЩ, досущ като при нас.

Греда, те са търговци - продават. Нашите са боклуци - подаряват, с малоумния мотив, че са повредени и на нас не ни вършат работа...

т.е предали са националните интереси на САЩ като са ПРОДАЛИ , а не са ПОДАРИЛИ снарядите на близкият си съюзник Израел ли ? Гадове !

Преди това им отпуснаха помощ за 60млрд, с които се плащат тези снаряди. Това са данъците на гражданите там. И второ - и ние продадохме, само БТРите ,(УЖ) подаряваме. И трето - без одобрението на конгреса (както и при нас се заобикаля).

Ако продавахме, няма лошо, стига да е адекватна цената, разбира се - да не е фиктивна. Проблемът е с подаръците и най-вече - липсата на достойнство да го кажат директно. А те представят някакви идиотски оправдания. Това е най-обидно в цялата история - че ни мислят за слабоумни, когато ни представят такива оправдания. Като онези с жълтите павета и спиращите автомобили...

Не в много етично САЩ да продава тези снаряди на близкия си приятел Израел. Нормално е да им ги подарява когато са в труден момент и нападнати и се защитават от арабски хлебарки. България в това отношение действа правилно като подарява на Украйна своето оръжие.

Израелцитеимат пари. Не са като скъсаните рашисти.

Ама иначе било демокрация, решенията не се вземали еднолично. Залъгалка за будали!

а ти какво очакваш бе , референдум за продажбата на снаряди на съюзна държава ли ? Такива сделки има всеки ден........ Напомням на на русоробите , че нашият ВПК бълва муниции за Украйна , просто споменавам ей така, да ви е яд.....да не вземе да забравите, че леля Корни беше министър и разреши стартиране износа износа....за Полша бухахахахаха

Очаквам все пак решението да го вземе Конгреса, както е редно, нищо друго! Колкото до Украйна, скоро нито ще и трябват нашите снаряди, нито нашите БТРи, вервай ми!

Само ти ли мислиш, че знаеш?

Интересно ако направят референдум колко процента от хората биха подкрепили подобни сделки.

Повечето хора разбират кой е агресора , все пак не всички са малоумници на агресора да казват пострадал- ИЗРАЕЛ ЗАЩИТАВА ХОРАТА СИ И ДЪРЖАВАТА СИ . ХАМАСЦИ САМО ВРЕЩЯТ , И КРИЯТ РАКЕТИ ПОД БОЛНИЦИ И УЧИЛИЩА .

Тъпа си като името си. Откъде Хамас имат ракети, с които са изравнят цяла болница - те са гаражна организация, наблягат на количество. Поредната плоска патка, която си мисли, че Израел са светци, Украйна побеждават и Памела Андерсън е девствена...

С. Корея и Иран пращат дронове на Кремъл. Приятели. Помагат си. Каквито са ти приятелите, това си и ти.

Тези снаряди трябва все някъде да се продадат. По-добре на Израел, от колкото на Украйна.

Все тая.

Е след като всичко е законно защо би трябвало да е новина????

САЩ обикновено не продават, а подаряват оръжия на Израел, така че може би заглавието ви е неправилно!

Израел си ги плаща. Както и Русия колкото и да е странно също не подарява оръжията а ги продава. Това че купувача е примерно Катар пък оръжията отиват за хамас или хизбола или някоя друга терористично в реализация е отделен въпрос.

Му ха ха ха :)

на дъртия и хунтърчо мястото им е в затвора

Ама това го решавате американците а не руските тролове.