Търсят се пари за увеличение на майчинските и на ниските пенсии

Търсят се допълнително средства за увеличаване на обезщетението за майчинство от следващата година от 240 на 270 лв., за което ще са необходими допълнително около 16 млн. лв., както и за увеличаване на най-ниските пенсии - до 200 лв.

Обратно в новината

Коментари - Търсят се пари за увеличение на майчинските и на ниските пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

К'ви са тия мажки? За кой става дума?За мажките потури, за мажките топки, за кое мажко?

"Премиерът Бойко Борисов обаче не остана доволен от почерпката и коментира : Много тънко. Новият вицепрезидент на България увери, че това е само началото. Няма да е само това, ще има още, обеща Попова." Е, това е! Щом председателя на управляващата партия рекетира Вицепрезидента за почерпки (или може би друго), за подкрепата, която му е дал на изборите - за каква борба с корупцията можем да говорим? Направо да си пишем корупцията за народопсихология!

Mного от пенсионерите с под 200 лева са гледали сакатите си деца ,а не са ги хварлили в кофите. така че затваряите си мрасните уста и бадете хора а не изроди ,като министрите крадливи.щото никои не знае какви деца и внуци сакати или слепи ще води. и ще взима под 200 лева пенся.питаите маиките на сакати деца колко дарjaвата им помага .. или като фашистите за всеко сакато куршум аа/??скапан народ само циганите не работят но са единни нали а бг уж народ ама марша

Разбирам яда ти, но ако искаш да ти обърнат внимание, пиши правилно.Никой не приема на сериозно неграмотно написани неща, дори и да са верни!

К....Ре Дянков, нали спастри 20 милиона от изборите тъпако- дай ги на мамите

3 месеца да им плащат и след това на работа - както е в САЩ и Западна Европа. Стига комунизъм! Тези пари се вземат от работещите - не искам да ги издържам. Всеки да си прави сметката.

То хубаво, ама първо трябва една дебела дряновица по гърбините на татковците, които вместо да са наистина глава на семейството и да заработват достатъчно, че майките при нужда (няма ясли, няма баби, няма пари за бавачки, детето в дом ли?) да си останат в къщи, дори и неплатено (защото в САЩ доста често правят тоя избор - бавачките и яслите са по-скъпи). А те само хленчат тук и там колко малки им били заплатите. Истинските мъже не си мерят пишките кой повече деца е нацвъкал, а кой какъв стандарт осигурява на семейството си и децата си. А това става с бачкане, ако трябва на две и на три места. ЗА съжаление в БГ мъжете са мамини синчета (повечето).

И какво толкова търсят???Та нали милионерите нараснаха неимоверно при това управление?? Да дадът по някой лев и ще съберат така необходимите 16 милиона на СД..Та нали те стоят зад герб, нали ги подкрепят...пък при някоя приватизация или договрче ще им увеличат комисионните и пак няма да са на загуба и СД ще си отдъхне че е "намерил" заветните 16 милиона необходими за "повишаване" жизнения стандарт на българите..

Нещо тука ни мотаят - всъщност намаляват майчинските, защото ги изчисляват вече на база на последните 24 месеца трудов стаж - познайте коя майка го е предвидила 2 години по-рано, че ще бременее, и изчислете каква е разликата в заплатите сметнато една или 2 години назад - от там държавата пести повече от тези 30 лева, които ще дадат на циганки и шивачки осигурявани на МРЗ ... демагогия ...

Подкрепям Вашето предложение,бащите на децата от непълнолетни майки да отработват задължително детските.

Страна която неможе да намери 16 милиона за майките си я пиши бегала.Та тези 16 милиона от воле могат да се вземат от МВР без да им се стъжни, защото рекетите им ще си ги наваксат двойно и тройно...

Дянков,освен за магистрали ще помислите ли за икономиката на държавата,какви производства сте създали,колко работни места сте осигурили,от къде другаде ще дойдат приходи освен от социални ограничения,данъци и налози?Известно ли ви е,че в една държава няма ли плановост в развитието има само хаос и бъркотииКога ще оправите този хаост в държавата?

Всички,които са работили и внасяли в хазната,за да им изядат парите управляващите няма да получат увеличение на пенсиите,а тези,които не са работили ще получат,така ли?С една дума пак ще храним само циганите и търтеите????Искаме увеличение на всички пенсии спрямо инфлацията по закон!!!!!

Първо попитай Комунистите къде са пенсионните фондове, защото след 1989 г. нещо не ги намериха! След това си задай въпросът кой дотира пенсиите, защото пенсионерите се увеличват, а работещите намаляват! И накрая когато разбереш, че зад всички злини стои БСП-БКП пий една студена вода!

Аз като взимам по-висока от 200 лв. пенсия, да не съм хвърлял по Господ камъни ! Значи навремето съм работил яко, ял съм дървото и съм си заработил пенсията. Тези под 200 лв. най-вероятно нямат и ден трудов стаж, живели са от наеми около Докторската градина. Това е нагледна дискриминация .

Не само ти си си заработил пенсията.Вероятно си бил на държавна работа където поне осигуряват на реалния доход.Сигурно стотици хиляди работещи в частния сектор са работили повече от теб,но са ги осигурявали на минимална заплата или на минимален осигурителен праг.Бедна ти е фантазията какво измислят работодателите за да спестят осигуровки.Докато не бъде въведен механизъм при който работодателите да плащат осигуровки на реалните заплати пенсиите в България никога няма да имат нищо общо с труда който си положил. А от наеми живеят само в София.Пробвай да живееш в провинцията от наеми.

Симеоне -- провери парите (, а и другото, ) по "изборите" ! ... Тук е България, не е Америка . Успех !!!

Така ще стимулират работещите да се осигуряват на реални доходи.

Кажи ми по какъв начин да си принудя шефа да ми плаща реални осигуровки като даже ме преназначи на друга длъжност само за да плаща по-малко. С моите натрупани годинки ако надигна глас съм аут веднага.

Търсят се пари за увеличаване на майчинските или циганските... Защото-увеличавайки минималлната заплата, по презумция се получава намаляване на уж средната такавяа... Знаете ли, г-н Дянков, че минимална заплата получават едни хора, които "ходят на работа", бездействат - защото НЯМА КАКВО да се прави, пушат цигари, лющят семки и каво ли още не. В същото време за заплата от около 300 лева други работещи на по-отговорни позиции едва смогват да се обърнат! Вземете под внимание ЕФИКАСНОСТТА на работаи нейното естество, а НЕ ПРЕСТОЯ на работното място, който се води вид работа. НЕ Е НУЖНО увеличение на калпак а за РЕАЛНО СВЪРШЕНА ПОЧАСОВО работа. Така е по-справдливо и не е нужно да си търсите съветници и пишман синдикалисти /хора, неуспели или приближени до властта/, а се вслушайте в гласа на редовия работник - ваш гласоподавател.

А сега да лапаме магистрали а върхушката на ГЕРБ комисионните.

Да ти е сладко. Мажи филията с асфалт и яж чакъл.

То всичко добре ..майчинство,това онова,ама си траят за онези по 35лв на дете до 18г. и не пипат дохода от 350лв на член от семейството. И няма да го пипнат защото при двама работещи родители с 2 деца трябва да взимат общо 1400лв преди данъците за им дадат по 35лв за дете. Поне от децата не взимайте ,поне да дигнат % отношение доходите за получаване на тези пари .Друг е въпроса ,че няма да стигнат доникъде ,но най малкото мозе да му покриеш детската градина. Те таква държава нема нищо чудно ,че всеки се спасява на вън.

от кой ли я пазят бялата лястовица марги че отишла в парламента с охрана!

От всенародната любов и тълпата от избиратели "гласували" за нея....а охраната пак на гърба ама на цчлата тълпа а не само на "умниците"

ОТНОВО ГРИЖИ ЗА ВЕЧНО РАЖДАЩИТЕ ЦИГАНИ. МОЖЕ БИ ЗАТОВА ГЕРБ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ?!?!

СНОЩИ БОЙКО БОРИСОВ КАЗА ЧЕ ЩЕ ВДИГНАТ ВСИЧКИ ПЕНСИИ-ПОРЕДНАТА ЛЪЖА И ДЕМАГОГИЯ

Неговите приказки отдавна се знае че са лъжа, но "умните" му дадоха цялата власт наистина...Свиквайте и привиквайте на още лъжи и заблуди, ако до сега не сте обригнали..

Избраната за вицепрезидент Маргарита Попова дойде на днешното извънредно заседание на МС с бодигард от НСО.Тя почерпи колегите си от правителството с бонбони Merci. Премиерът Бойко Борисов обаче не остана доволен от почерпката и коментира : Много тънко.Попова, малкия подкуп обижда и двете страни-стара поговорка в Банкя.

Без коментар. Само за информация. На сайта на Управление "Емисионно" на БНБ е обявено, че фискалният резерв е 3.838 млрд.лв. За какви 4.5 млрд. бленува хер Флик?

4.5 млрд. в македонски динари, сигурно.

Ха да ни е честита изборната победа,а увеличение на пенсии на куков ден.Нали пенсионери гласуваха за ГЕРБ.Сега ще ядете хурката и да не плачете.

Кому е нужен нов национален стадион за 140 милиона лева при положение, че на последния мач на националния отбор присъстваха по-малко от хиляда души. Нац. стадион Васил Левски скоро бе ремонтиран за няколко милиона. А пари за заплати в БАН (около 15 милиона) няма. В целия свят науката се субсидира от държавата само тук се събсидират футболни обори собственост на мутри. От поръчките за строеж на стадион лесно се краде - комисионната не пада под 20 %.

Господин фен, а Вие откъде знаете под колко не пада комисионната???

ГО-СИН Разпутин, а Вие защо питате? ГО-СИН 10%, отдавна си умре човеко. Сега, според Фен-а, е минимум 20% комисионната. А ако питаш къде е днешния максимум...все още е "фифти-фифти" и тренда върви към "гол *" , за бъдещите пенсионери.

ABATMOLLE

Тия пари не се дават от бюджета, а идват по програми от чужбина!

за да вземе лиценз стадиона за международни мачове трябва да е покрит

всяко едно увеличение било на акциза било на горива и т.н. е в изпълнение на европейските директиви и регламенти, а не по прищявка на член на правителството. Нарича се хармонизиране на законодателствата на държавите членки. Ако комунист ви каже, че няма да увеличава акциз или цени значи се обявява против европейската политика, което от една страна ще доведе до изолация а от друга до строги санкции. Това не го ли разбрахте вече не знам.

Леле все едно ,че самата Тиква го е писла атози пост. Поне да се беше понапънал/а да измислиш нещо друго. Пак питам КАТО НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ПРЕМИЕРА И ПРАВИТЕЛСТВОТО КАКВО ПРАВЯТ НАЧЕЛО НА "ДЪРЖАВАТА"????Нали "управляват" и решават съдбините на техните избиратели! За какво са ни като нищо не зависело от тях.

да свеждаш ролята на правителството до регулаторен механизъм на цените на определени стоки и услуги е най-малкото смехотворно и несъстоятелно. А и погледни от друга гледна точка - увеличаването на цените на горивата и акцизза е полезно. По принцип с косвени данъци се облагат стоките и услугите чието потребление се иска да се намали. Ще ходите повече пеш ще ядете по малко месо и от време на време си спирайте интернет-а и кабелната за да ви се прочистят мислите :)

Докога ще се хармонизира само и единствено вдигането на цените и въвеждането на нови данъци и такси, а заплатите даже намаляват???? Защо само цените се хармонизират с европейските, а заплатите на народеца остават социалистически?????

защото заплатите в частния сектор се определят от работодателите и се договарят между работодател и работник. Те не са предмет на хармонизиране. Свободна пазарна икономика ехоооо. Просто толкова си може нашата икономика. А и народът не е научен на работа......

Като трябва да вдигние акциза по европейска директива, може да свали % на ддс- то където никой него задължава и общия сбор за нас е БЕЗ УВЕЛИЧЕНИЕ, ТАКА ЧЕ ДА НЕ НИ БАЛАМОСВА С ТОВА И ОНОВА ИСКАТ ДА ГРАБЯТ НАРОДА.

Нали навсякъде медиите тръбяха, че"Борисов отказал Дянков от новия акциз върху метана" и че нашият премиер-слънце бил против новия акциз?? Само,че това беше преди изборите. Няма и ден след това и веднага се въвежда новия акциз/данък/ върху газта, съответно и увеличаването на цената му. Като нищо не зависи от правителството и премиера и все някой друг им е виновен какво правят начело на държавата????

ама вие не разбрахте ли че има огромна разлика от това, което се тръби по медиите и това което става в действителност? ако си градите представите за нещата около вас само на база това, което ви казва Салич, Къдриев и Слави значи сте много ама много объркани и заблудени хора.

Не, самият премиер слънце ЛИЧНО каза, че нямало да вдигат акциза върху газта! И на него ли да не вярваме, нали той е водач на стадото?

НЕ ВИ ЛИ БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ ВСИЧКО ТОВА БЕШЕ ПРЕДИЗБОРНО. СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ВИ ОЧАКВА. ЦЕНИТЕ РАСТЪТ НА ФУЛ, А ЗАПЛАТИТЕ - ЩЕ СТЕ ДОВОЛНИ И НА 20 ЛВ. УВЕЛИЧЕНИЕ /АКО ИМА ТАКИВА/, КОЕТО НЕ МИ СЕ ВЯРВА. ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТО.

Увеличение на всички пенсии с 5% и вдигане на тавана на 800лв. това може да спаси Боко. ще видите какъв е крайния резултата от изборите? 4-5 % това си е база за тотален срив след няколко месеца. най-страшното ще бъде ако президентът си повярва и не се разграничи от Боко.

Ако доживея до момента, в който да возя ПП"ГЕРБ", както преди 22 години БКП-то, до бунището на историята или до новият завод за преработка на отпадъците, ще бъда безкрайно щастлив. Колкото по-скоро, толкова по-добре ще е за народа български. Патилата на този народ се свършват след 400 дни, най - много. ВеРВАЙТЕ!

Стига вече сте вдигали само на ниските пенсии. Това са хора , които цял живот са си гледали удоволствията и не са работили. Тези, които получават малко повече от тях, цял живот са работили и са внасяли в държавата нещо, тях ги пращате в девета хлуха. Засрамете се и им имайте поне малко уважение.

Чак удоволствието не са си гледали,но са били нискоквалифицирани,малки заплати и от там ниска осигурителна вноска!Приоритета на това правителство е ниските пенсии,но по този начин настройват една група пенсионери,които са учили и работели на отговорни дейности.Защо сме хабили мозъчна енергия,когато физическия труд отново ще бъде по-добре платен от умствения?Това да ви напомня на някой приоритети от близкото минало?

Това са пълни глупости.Съпругът ми с трудов стаж 42 години и коефициент 1,37 преди 1997 година поради това,че през есента на 1996 беши съкратен и в годинете от1997 до 2000 година не успяваше да си намери работа получи коефициент 0,6 и пенсия 55 лв. която сега е 138 лв. И това и за човек не лентяйствал а 42 години работил на когото три години унищожиха всичко преди това.И не е само той а масово пенсионираните по това време.Така че по кротко с квалификациите.

Колкото и да се възмущавате нищо няма да промените в зомбираните мозъци...Поне 80% от коментиращите пенсиите си нямат понятие как се изчислява коефициента.....Герберите се държат на власт защото непрекъснато противопоставят отделни професии, пенсионери, млади на стари и т.н. и по тази причина нито едно справедливо искане не намира решение защото няма всеобща подкрепа..Така ще бъде и занапред - противопоставяне между народа за да са добре управляващите.

и дори и да са рабитили и са се осигурявали на 100 лв.заплата,сега 200 лв.пенсия,че в коя държава пенсията е 200% от заплатата,аман от мързели

Ако не ги караха да ги дават на държавата а си ги внасяха на сметка за толкова години можеха и 300% увеличение да имат....А това че днес заплатата е 100 лева за длъжност а утре 500 лева за същата вина няма този дето е работил на по-ниската а огромната инфлация и огромните разходи за издръжка на държавния апарат.....

ДА НИ Е ЧЕСТИТО НОВОТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГАЗТА, за което Боко беше категоричен че няма да вдигат акциза. Минаха изборите и веднага увеличението на газта стана реалност. ЗА ДВЕ ГОДИНИ ПАРНОТО СЕ ВДИГНА С 30 % ОБЩО ДОГОДИНА, ЩЕ СИГНЕ 50 % увеличение с новия акциз!!! Обаче ще трябва да сме благодарни, че вместо 25, го ,величават с 20 %!!!! И ТОВА В УСЛОВИЯТА НА ЖЕСТОКА КРИЗА И БЕЗРАБОТИЦА!!!! ТОВА Е НАЙ-БЕЗЧОВЕЧНОТО И ДЕМАГОГСКО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ГОДИНИ НАСАМ.ГОВОРИ СЕ ЕДНО ЗА ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА, А ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА СЕ УВЕЛИЧАВАТ БЕЗБОЖНО ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО. И някак си между другото накоя си Цветелина Бориславова купува банка слеид банка.........

БРЦК

Стига глупости. Това е изискване на ЕС. А газта е скъпа заради вашия другар Р.Офч. дето при договор за евтино гориво за години напред отиде и преподписа на по-високи цени. Не съм от ГЕРБ ама ми се чини че Дянков е най -добрия финансов министър на БГ след 89-та. Само се разходете по илиенци и вижте как яе ви гонят да ви дадът касова бележка. Стегнаха бензиностанциите. Понапънаха и Лукойла.

вече пета година - тъпо е да се обвинява само той за всичката скъпотия. А базисните договори с Газпром ги подписа някога Бакърджийчето-милионерчето, под фанфарите на сините пъпки.

Цените ги определят руснаците. Цената е функция от цените и на другите енергиини източници, а не се определя от правителството.

А новия данък върху газта на кой е функция????

Е, ама изборите минаха. До вчера беше "ЩЕ направим, ЩЕ увеличим", днес вече сме "БИ ли могло, ДАЛИ". Честито!

Било предвидено да се увеличат заплатите на всички учители с 100%.

За увеличение на заплати не знам, но увеличение на контактите в фейсбук има. И не са само учители.