Създава се правителствена група за енергийната ефективност

Междуведомствена работна група ще подготви цялостен подход към програмите за енергийна ефективност за програмния период 2014-2020 г.

Обратно в новината

Коментари - Създава се правителствена група за енергийната ефективност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В подхода на тази група ще фигурира ли задължението да известява съответните ЕРП, топлофикации и т.н. че ето този блок е саниран и сметките му по закон трябва да паднат с 50%.

Задавам си въпроса защо съществуват министерствата с техните експерти като се създават всякакви работни групи към тях пак от експерти?? Явно държавната хазна има предостатъчно за таквиз "експерти" наредени един върху друг, но за елементарните задължения на държавата все НЯМА средства...Крайно време е да се реши - работещи министерства и никакви групи, групички, комисии, бордове, агенцийки към тях...

Преди година ходихме до Гърция и минахме границата през Златград...през Родопите,но каква беше изненадата ни,когато бяхме вече в Гърция...нямаше ги къщите само та тухла и разхвърляните дворове,които оставихме в нашата част....там ни посрещна друга,колоритна картина....Всичко санирано,боядисано в бледи,пастелни цветове сгради,с цвята по прозорците,сенници и т.н...Още по-голяма беше изневадата ни,че това е дело на общините?!?!?Гърците били в криза,а ние къде сме?Ще се измисли програма пак за санирането и то ще е като поредния потопяващ кредит на гърба на "заможния"българин"Ненужна комисия,излишни пари и прочее....

Нищо не създавате само имитирате дейност, време да мине, ден да премине. А в почти целия т.н. бивш източен блок, темата топлоизолация е приключена от близо 10 години вече, като държавите поеха до 100% от разходите и аболютно цялата административна дейност. Само че там и имат още остатъци от здрав разум и малко морал, докато у нас тич добродетели съвсем липсват особенно на такива некомпетентни кариеристки като Захариева подмазвачката.

От саниране никой не е спечелил още, освен фирмите производители на изолационни материали, които са изключително енергоемки.

Кате ти си куха лейка и повтаряш само идиотщините на още по-кухата лейка Плевнелиев.

"Създава се правителствена група за енергийната ефективност" ТЕЗИ ХОРА НЕ РАЗБРАХА,ЧЕ КОЛКОТО И КОМИСИИ ДА ПРАВЯТ РЕАЛНО НЯМА ДА ИМА САНИРАНЕ.КАКЪВ МИ Е ИНТЕРЕСА ДА САНИРАМ АПАРТАМЕНТА СИ СЛЕД КАТО ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ПЛАЩАМ СЪЩАТА СГРАДНА МОЩНОСТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ.ОСВЕН ТОВА ЩЕ МЕ "САНИРАТ"С БОКЛУКА СТИРОПОР,ЧИЙТО ЖИВОТ Е ПО КЪС ОТ ВРЕМЕТО ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ЗАЕМА АКО ПЪРВИЯ ВЯТЪР НЕ ОТНЕСЕ "ТОПЛИННАТА ИЗОЛАЦИЯ".ОСВЕН ТОВА ОБЩИНАТА ЩЕ УВЕЛИЧИ ДАНЪКА.БЛАГОДАРЯ!!САМИ СЕ САНИРАЙТЕ !!

Аз пък мисля,че цените са нормални...просто БСП "луднаха"обикновените хора,/задачата им е да осъществят проекта Белане/просто ги манипулират...Сама си направих сметка,че това,което плащам за ток е някак си нормално....При положение,че всички уреди са клас А,за едно домакинство,което не се ограничава,защото предпочита да му е добре и да не дава пари за лекарства...готви,пере,тледа телевивизия,хладилник/фризер,компютри/лаптопи и т.н./1 лавче на ден е ...просто нищо...Приятели споделят/които се отопляват на ток,аз съм на централно парно и не разбирам.../,че имат 200 лв.ток,при положение,че климатика не се изключва....това са 30 дни,а няма и по 7 лв. на денонощие?!?!?За какво си говорим просто....Не е висока цената на тока,НИЕ просто сме бедни....Това важи и за ВИК...от нищо не се ограничаваш и плащаш по 1 левче на ден....кое му е скъпото просто не знам и защо човеците,протестиращи не си направят проста сметка преди да излязат и ....се оставят да ги манипулират....Искаме работа,работни места,добро европейско заплащане,а не просто "да лаем месеца"подстрикавани от олигарси....

Ed Hunter

"Аз лично считам, че това е крайно неприемливо. Моята позиция ще бъде отново да настояваме за 50 на сто безвъзмездна помощ" - ето тук грешите. Не 50%, а минимум 80% ви трябват, за да има някакъв по-сериозен интерес. Причината е проста, хората нямат пари, факт!

20 години създаваха неефективна енергетика, сега 20 години ще я правим ефективна. Който не му харесва да духа супата.

ефективност няма, хайде да си ходим