Коментари - Политолози: Правителство ще има, сделка не | Днес.dir.bg

Политолози: Правителство ще има, сделка не

Има сценарий правителството само да се свали - до този момент няма нито едни данни, че някой иска да свали правителството.

Обратно в новината

Коментари - Политолози: Правителство ще има, сделка не | Днес.dir.bg

Коментари

Не съм гербер, даже съм категопичен анти-гербер заради крадливата им същност. НО, нека погледнем по-реално на нещата. Всички казват, сделка имало вече. Но не са прави - договор може и да има, но сделка още няма. Групата на ЧЕЗ в БГ се състои от 5 фирми, 2 от които са публични, търгувани на Българска фондова борса - София АД (БФБ), а 3-та от тях е собственост на една от тези двете. Независимо, че ЧЕЗ продава бизнеса си анблок, то сделките за 2-те публични компании задълително трябва да минат през БФБ. За да се случи това, двете страни, продаваша и придобиваща, трябва да ангажират инв. посредници, които да проверят произхода на парите на купувача. А не съм сигурен, че някой от инвестиционните посредници ще си тури "главата в чувала" и ще се изправи срещу държавата и премиера (който, от друга страна, в момента играе някаква негова си игра...). А дори и някой да кандиса, то сделката трябва да мине през БФБ, която пък е контролирана от държавата, и която може да не регистрира прехвърлянето на акциите, а да сезира Комисията за финасов надзор (КФН). Последната пък никак не бърза, нормално е и тя да поиска документи за произхода на парите и др.документи, дори и несъществуващи и т.н Да не говорим за правната страна и огромната тежест на европейските регулации за дейността на инв.посредници, задълженията и правата на КФН и т.н. Та, дори и да е подписан договора, процедурата по сделката тепърва започва и тя ще е толкоз тежка, че накрая може да се окаже, че сделка няма и да има... Т.е., държавната машина има още много начини да влияе върху тази сделка. А съгласието/настояването на ББ и "великия" финансов министър Горанов държавата да участва и да придобие "най-малко контролния пакет" е доста рисково (не защото "държавата е лош собственик" - с това на съм съгласен, лоши са назначените партийни мениджъри на държавните дружества), накрая може да доведе до това, че държавата реално да финансира придобиването на активити на ЧЕЗ от Гинка (или Пенка, Гошо или който и да е друг) .

Въпреки всичко, кавото и да стане от тук нататък, категоричен съм - правителството проспа този толкова важен за енергийната сигурност на България момент. И, заради това трябва да си ходи, като и заради поредицата гафове - Хасково-гейт, Суджук-гейт, убийствата на бизнесмени, повишаването с над 20% на броя умишлени убийства през 2017г., Истанбулската конвенция, ниските доходи при сравнително средноевропейските цени (лош стандарт на живат) в БГ и още много, много други!

Имало едно време 1 държавица с сравнително глуповато население. В 1 малко градче там расло 1 момиченце. На училище много, много не ходило то. От рано парички трупало и въртяло то. Дюшечето й било пълно с милиони. Макар и не винаги да можела да смята и до 2. Гинка се казвало това хубаво дете. Един ден така между другото то решило да си купи електроразпределенийце за няколко стотин милиончета в държавицата на дебилчетата, макар и нищо да не разбирала от това. Но някой й бил казал, че така се печели още повече, а и щял да и даде още няколко стотин милиончета за това. Така и направила стринка Ганка. И сега е приказно богата тя.

Има една версия.... Шиши изклатил Баце..... Затова Баце се върти като еван.

Типичен Цуг цванг. Цигански номер. Или купувате ЧЕЗ скъпо на цената която му искаме или го даваме на циганите и те ще ви обадят игрите.

ГЕРБ е на власт трети мандат знаете ли защо. Защото са най гъвкавата партия, имат уши за улицата, не ги е страх да се коригират в движение. И този път ще преминат Рубикон.

Манафите!

Не мога да разбера този Константинов как може да е толкова изпростял или все избори и пари за фирмичката си сънува. Как Борисов ще си отиде до дни и за какво? За Инстанбулска конвенция? За измислените скандали с ЧЕЗ? И кой ще спечели следващи избори? Да не е пак Борисов и пак да правим същото правителство. Най-лесно е разни псевдо ментори с лични интереси да излизат и да казват "ако не стане това правителството си отива до дни"!

Какви "данни" точно иска?! Изсмукани фрази, които нищо не казват. Всички знаем, че никой не си е признал до сега.

искам евтен ток , може и без боко

просо сънува...

И правителството ще си остане, и сделка ще има. Днес зърнопроизводителката Гинка от Стамболийски ще купи ЕРП, утре зеленчукопроизводителката от Каспичан Пенка ще стане стратегически инвеститор на АЕЦ "Белене ", а в други ден собственичката на сергия на Женския пазар Трендафила, от София,ще купи цялата държава. На там сме тръгнали.

Вместо разни политолози да ни разправят врели-некипели, я най-добре да излезе някой и да каже какво е свел Сокола до актива и да се приключва с говоренето.

прост ,страхлив народ,прост и страхлив управленец !!!

Правителството ще си остане. Държавата ще изкупи ЧЕЗ. Всички спомогнаха за това.Цената е най-високо възможната.Обикновенна борсова спекулация.Народът ще плати. Печалбата е огромна.

всички и политолози, и журналисти, и специалисти, че и дори самия премиер виждат нещо нередно, нещо опасно за нац. сигурност, говорят за скандал, а тука редовите гербаджии не виждат никакъв ама никакъв проблем, просто "сделка между частници" било. Я някой умен гербер да ни обясни бе? Или искам прекалено много - умен гербер и да обясни?

Да се свалят и да вървят на майка си п.....та

Абе Теменужка що си подаде оставка? Ушака или Коврелия наредиха?

Чудя се как може да са толкова прости нашите политици. Няма ли кой да ги светне тия тъпанари от ГЕРБ а и другите партии, че с тези действия опорочават сделката на госпожа Върбакова и тя може да осъди България в международния съд в Страсбург. Такова дело може да предяви и чешката страна. Сумата ще е много голяма В пъти по голяма от сегашната цена. Само за сведение печалбата на ЧЕЗ е 2 милярда лева на година. Иска и към България позволява да предяви пропуснати ползи и загуби за пет години напред. Тоест тя може осъди България до 10 милярда лева. Бъдете сигурни 100% че ще спечели делото и ще си вземе парите А ако е по - умна и амбициозна ще запорира и сметките на Министерството на Финансите докато и изплатят парите и тогава шоуто ще е голямо. Направо сега Борисов си подписва сам присъдата. Няма ли умни хора в тази държава.Договора още не е подписан окончателно но има предварителен такъв за намерения и това поради тези коментари сделката е опорочена още преди сключването по вина на държавата. Останалото е работа на адвокат Екемджиев а той ще я свърши с мерак защото хонорара му ще е баснословен.

не бъркай печалба с оборот.....има голяма разлика

и казвам, че правителството до месец ще подаде оставка, а сделка за ЧЕЗ няма да има! На кого вярвате?

това прехвърляне правителството не го иска,ама и чез не иска да остава в България?

" Край - това прехвърляне народа не го иска " . Не искаме такава конванция ! Не искаме скрита сделка ! Не искаме вече това неадекватно правителство ! За един убит журналист Министър си подаде оставкат ! За стотици убити по пътишата след хиляди поправки на законите , нито един папагал от Независимата Съдебна Власт и Правителството не наведоха глави. Изнасилват бабички, крадат поголовно, със и без разрешение на ГЕРБ ! Не ви искаме ВЪН !

Понеже ти се привиждат комунистически заговори и кремълски провокации, да те попитам ИК СЪЩО ЛИ ДОЙДЕ ОТ ПУТИН? Същинската простащина, съшита с бели конци е ИК, която дойде от такива като теб, недообразовани вчерашни момченца! Най-големия автогол за "евроатлантизма" беше ИК, който сам си вкарахте! И няма да е последния! Утре ще натрапите орки и пак ще кажете че Путин ги праща.

Комунистически стратези ли накараха ББ преди дни да се лези с дебелашки майтапи и да се прави на ударен, че сега разбира за сделката? Ако е знаел - значи лъже, работи за себе си или за някой друг и се гаври с нас - ДА СИ ХОДИ!!! Ако не лъже - значи е проспал огромна сделка със стратегически актив, не е компетентен, не става за нищо - ДА СИ ХОДИ!!! Човек каквото сам си направи - друг не може да му го направи!

Бива ли да си толкова глупав!Планирано, ти мислиш ли какво пишеш! Това, че вожда ти също е такъв глупак и го доказа сега по безспорен начин, не те оневинява!

Пак ли някой ни е тропкал в гащите?

Партийните шаманки редят заклинания в транс. :))) Егати противните коври!

Тази пиеса се превръща в гротеска. Абсурд след абсурд... Приличаме на Молдова, каква Европа на една скорост, какви 5 лева...

Господа , сверете си часовниците! Сделка има, потвърдена е от снощи от чешкия премиер! А колкото да правителство- това отдавна трябваше да се маха!

Ах тея ГАДОВЕЕЕЕЕ!!!!

Глупаци ще има и правителство и Сделка ! Да ви пикам на Анализаторите !

Кънчо Путкодеров отдавна трябваше да се скрие и да спре да говори глупости насам натам....То бива безочие, но този бие всички рекорди...

На тъпото говедо БХ пак му припари под гъза!

....... режисьора представи едната страна.... но Бабиш сигурно ще каже, че сделката е договорена..... и тогава..... чао..... А Гинка се издигна над държавата, щом я молят да "подари" сделката на ма....та-държава

Ще има две сделки. Гинка ще купи ЧЕЗ. Гинка ще продаде 34 % на държавата.

Тоя другар от голф не разбира, но това не му пречи да притежава голф игрища покрай морето.

Важно е правителството.

Коментари - Политолози: Правителство ще има, сделка не | Днес.dir.bg

Политолози: Правителство ще има, сделка не

Има сценарий правителството само да се свали - до този момент няма нито едни данни, че някой иска да свали правителството.

Обратно в новината

Коментари - Политолози: Правителство ще има, сделка не | Днес.dir.bg

Коментари

Не съм гербер, даже съм категопичен анти-гербер заради крадливата им същност. НО, нека погледнем по-реално на нещата. Всички казват, сделка имало вече. Но не са прави - договор може и да има, но сделка още няма. Групата на ЧЕЗ в БГ се състои от 5 фирми, 2 от които са публични, търгувани на Българска фондова борса - София АД (БФБ), а 3-та от тях е собственост на една от тези двете. Независимо, че ЧЕЗ продава бизнеса си анблок, то сделките за 2-те публични компании задълително трябва да минат през БФБ. За да се случи това, двете страни, продаваша и придобиваща, трябва да ангажират инв. посредници, които да проверят произхода на парите на купувача. А не съм сигурен, че някой от инвестиционните посредници ще си тури "главата в чувала" и ще се изправи срещу държавата и премиера (който, от друга страна, в момента играе някаква негова си игра...). А дори и някой да кандиса, то сделката трябва да мине през БФБ, която пък е контролирана от държавата, и която може да не регистрира прехвърлянето на акциите, а да сезира Комисията за финасов надзор (КФН). Последната пък никак не бърза, нормално е и тя да поиска документи за произхода на парите и др.документи, дори и несъществуващи и т.н Да не говорим за правната страна и огромната тежест на европейските регулации за дейността на инв.посредници, задълженията и правата на КФН и т.н. Та, дори и да е подписан договора, процедурата по сделката тепърва започва и тя ще е толкоз тежка, че накрая може да се окаже, че сделка няма и да има... Т.е., държавната машина има още много начини да влияе върху тази сделка. А съгласието/настояването на ББ и "великия" финансов министър Горанов държавата да участва и да придобие "най-малко контролния пакет" е доста рисково (не защото "държавата е лош собственик" - с това на съм съгласен, лоши са назначените партийни мениджъри на държавните дружества), накрая може да доведе до това, че държавата реално да финансира придобиването на активити на ЧЕЗ от Гинка (или Пенка, Гошо или който и да е друг) .

Въпреки всичко, кавото и да стане от тук нататък, категоричен съм - правителството проспа този толкова важен за енергийната сигурност на България момент. И, заради това трябва да си ходи, като и заради поредицата гафове - Хасково-гейт, Суджук-гейт, убийствата на бизнесмени, повишаването с над 20% на броя умишлени убийства през 2017г., Истанбулската конвенция, ниските доходи при сравнително средноевропейските цени (лош стандарт на живат) в БГ и още много, много други!

Имало едно време 1 държавица с сравнително глуповато население. В 1 малко градче там расло 1 момиченце. На училище много, много не ходило то. От рано парички трупало и въртяло то. Дюшечето й било пълно с милиони. Макар и не винаги да можела да смята и до 2. Гинка се казвало това хубаво дете. Един ден така между другото то решило да си купи електроразпределенийце за няколко стотин милиончета в държавицата на дебилчетата, макар и нищо да не разбирала от това. Но някой й бил казал, че така се печели още повече, а и щял да и даде още няколко стотин милиончета за това. Така и направила стринка Ганка. И сега е приказно богата тя.

Има една версия.... Шиши изклатил Баце..... Затова Баце се върти като еван.

Типичен Цуг цванг. Цигански номер. Или купувате ЧЕЗ скъпо на цената която му искаме или го даваме на циганите и те ще ви обадят игрите.

ГЕРБ е на власт трети мандат знаете ли защо. Защото са най гъвкавата партия, имат уши за улицата, не ги е страх да се коригират в движение. И този път ще преминат Рубикон.

Манафите!

Не мога да разбера този Константинов как може да е толкова изпростял или все избори и пари за фирмичката си сънува. Как Борисов ще си отиде до дни и за какво? За Инстанбулска конвенция? За измислените скандали с ЧЕЗ? И кой ще спечели следващи избори? Да не е пак Борисов и пак да правим същото правителство. Най-лесно е разни псевдо ментори с лични интереси да излизат и да казват "ако не стане това правителството си отива до дни"!

Какви "данни" точно иска?! Изсмукани фрази, които нищо не казват. Всички знаем, че никой не си е признал до сега.

искам евтен ток , може и без боко

просо сънува...

И правителството ще си остане, и сделка ще има. Днес зърнопроизводителката Гинка от Стамболийски ще купи ЕРП, утре зеленчукопроизводителката от Каспичан Пенка ще стане стратегически инвеститор на АЕЦ "Белене ", а в други ден собственичката на сергия на Женския пазар Трендафила, от София,ще купи цялата държава. На там сме тръгнали.

Вместо разни политолози да ни разправят врели-некипели, я най-добре да излезе някой и да каже какво е свел Сокола до актива и да се приключва с говоренето.

прост ,страхлив народ,прост и страхлив управленец !!!

Правителството ще си остане. Държавата ще изкупи ЧЕЗ. Всички спомогнаха за това.Цената е най-високо възможната.Обикновенна борсова спекулация.Народът ще плати. Печалбата е огромна.

всички и политолози, и журналисти, и специалисти, че и дори самия премиер виждат нещо нередно, нещо опасно за нац. сигурност, говорят за скандал, а тука редовите гербаджии не виждат никакъв ама никакъв проблем, просто "сделка между частници" било. Я някой умен гербер да ни обясни бе? Или искам прекалено много - умен гербер и да обясни?

Да се свалят и да вървят на майка си п.....та

Абе Теменужка що си подаде оставка? Ушака или Коврелия наредиха?

Чудя се как може да са толкова прости нашите политици. Няма ли кой да ги светне тия тъпанари от ГЕРБ а и другите партии, че с тези действия опорочават сделката на госпожа Върбакова и тя може да осъди България в международния съд в Страсбург. Такова дело може да предяви и чешката страна. Сумата ще е много голяма В пъти по голяма от сегашната цена. Само за сведение печалбата на ЧЕЗ е 2 милярда лева на година. Иска и към България позволява да предяви пропуснати ползи и загуби за пет години напред. Тоест тя може осъди България до 10 милярда лева. Бъдете сигурни 100% че ще спечели делото и ще си вземе парите А ако е по - умна и амбициозна ще запорира и сметките на Министерството на Финансите докато и изплатят парите и тогава шоуто ще е голямо. Направо сега Борисов си подписва сам присъдата. Няма ли умни хора в тази държава.Договора още не е подписан окончателно но има предварителен такъв за намерения и това поради тези коментари сделката е опорочена още преди сключването по вина на държавата. Останалото е работа на адвокат Екемджиев а той ще я свърши с мерак защото хонорара му ще е баснословен.

не бъркай печалба с оборот.....има голяма разлика

и казвам, че правителството до месец ще подаде оставка, а сделка за ЧЕЗ няма да има! На кого вярвате?

това прехвърляне правителството не го иска,ама и чез не иска да остава в България?

" Край - това прехвърляне народа не го иска " . Не искаме такава конванция ! Не искаме скрита сделка ! Не искаме вече това неадекватно правителство ! За един убит журналист Министър си подаде оставкат ! За стотици убити по пътишата след хиляди поправки на законите , нито един папагал от Независимата Съдебна Власт и Правителството не наведоха глави. Изнасилват бабички, крадат поголовно, със и без разрешение на ГЕРБ ! Не ви искаме ВЪН !

Понеже ти се привиждат комунистически заговори и кремълски провокации, да те попитам ИК СЪЩО ЛИ ДОЙДЕ ОТ ПУТИН? Същинската простащина, съшита с бели конци е ИК, която дойде от такива като теб, недообразовани вчерашни момченца! Най-големия автогол за "евроатлантизма" беше ИК, който сам си вкарахте! И няма да е последния! Утре ще натрапите орки и пак ще кажете че Путин ги праща.

Комунистически стратези ли накараха ББ преди дни да се лези с дебелашки майтапи и да се прави на ударен, че сега разбира за сделката? Ако е знаел - значи лъже, работи за себе си или за някой друг и се гаври с нас - ДА СИ ХОДИ!!! Ако не лъже - значи е проспал огромна сделка със стратегически актив, не е компетентен, не става за нищо - ДА СИ ХОДИ!!! Човек каквото сам си направи - друг не може да му го направи!

Бива ли да си толкова глупав!Планирано, ти мислиш ли какво пишеш! Това, че вожда ти също е такъв глупак и го доказа сега по безспорен начин, не те оневинява!

Пак ли някой ни е тропкал в гащите?

Партийните шаманки редят заклинания в транс. :))) Егати противните коври!

Тази пиеса се превръща в гротеска. Абсурд след абсурд... Приличаме на Молдова, каква Европа на една скорост, какви 5 лева...

Господа , сверете си часовниците! Сделка има, потвърдена е от снощи от чешкия премиер! А колкото да правителство- това отдавна трябваше да се маха!

Ах тея ГАДОВЕЕЕЕЕ!!!!

Глупаци ще има и правителство и Сделка ! Да ви пикам на Анализаторите !

Кънчо Путкодеров отдавна трябваше да се скрие и да спре да говори глупости насам натам....То бива безочие, но този бие всички рекорди...

На тъпото говедо БХ пак му припари под гъза!

....... режисьора представи едната страна.... но Бабиш сигурно ще каже, че сделката е договорена..... и тогава..... чао..... А Гинка се издигна над държавата, щом я молят да "подари" сделката на ма....та-държава

Ще има две сделки. Гинка ще купи ЧЕЗ. Гинка ще продаде 34 % на държавата.

Тоя другар от голф не разбира, но това не му пречи да притежава голф игрища покрай морето.

Важно е правителството.