Кабинетът се хвали със ”100 мерки за 100 дни”

Отчетът на правителството за първите 100 дни от управлението е озаглавен "100 мерки за 100 дни". В него се обобщава направеното от кабинета и се изтъкват важните реформи, които са започнати.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът се хвали със ”100 мерки за 100 дни” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако някой е почуствал нещо хубяво от стоте дни на управление да сподели,че да не стоя повече в чужбина.А и за стоте мерки имам питане?Знае ли ги някой та да ги побликебува.Много думи,ама много познати.

Господин премиер, господа министри от марионетното правителство, не наричайте неосъществените си мераци да упражнявате власт "МЕРКИ"! Тези евтини номера ги пробутвайте на ощастливените идиоти дето ви подкрепят. Колкото до мераците ви, те наистина са много повече от 100.

тези сънуват ли бе ,какви мерки че аз не ги видях и не само аз.тия се подиграват с нас

Приказките на братя Грим за червената шапчица и Кумчо Вълчо са по-добро четиво от 100 - те мерки на правителството на Орешарски. Народът, както винаги, играе ролята на червената шапчица и се надява да дойде добрият ловец.

Забравили сте да споменете създаването на новото министерство, от което страната се "нуждае", за да подсигури свежи пари за дпс и ръководителите й.

Кабинетът се хвали със 100 мерки за 100 дни Ако под сто обществени скандала , разбират сто мерки, мога да го приема.

След въвеждане на мерки като ``стикери у дома``(ама не безплатни)и махане на нотариални такси при покупка на кола(цели 20 лева далавера-ще ходим на почивка с тях),следват още облекчения.... 1)представяне на сметки на Топлофикация,по адрес от квалифициран кардиолог(като видим сметката и получим инфаркт,той оказва безплатна помощ.Щото ако пукнеш,каква им е далаверата?кой ще им плати после?) 2)Бензинът става 40 лева/литър-за насърчаване на екологичния начин на мислене.Да използваме по малко колите,и да не замърсяваме. 3)Безплатно погребение за пенсионерите които доброволно се отказват от правото си на живот.Щото ако има по малко от тях,остава по голяма лапачка от пенсионите фондове 4)Орден Стара Планина,за тия които се съгласят да работят по 24 часа на денонощието и успеят да живеят с 500 лв. заплата.Орденът(който така или иначе се дава за щяло и нещяло)ще бъде направен от пресирани трици за да се консумира в случай на нужда! 5)Забрана за продажба на земеделска земя на чужди граждани.Направо ще им се подарява!Така ще ги минем и ще плащат те данъците,а ние ще сме на кючек! 6)Строеж на нови жилища ,покупка на нови коли,и вдигане заплати на Министри и Депутати.Така ще живне икономиката.Ще има работа за строителите и за сервизите а със заплатите ще купуват повече продукти и ще живне търговията. 7)Увеличение на цените в стола на Парламента! Депутатите осъзнават че трябва да не се различават от останалите граждани затова кебабчетата от 25 ст. стават на 25,5ст.Същото важи и за кюВтетата. Свинската пържола(XXL)от 90ст. става 91ст. и.т.н. Демек има промяна.Предишните ни.....на сухо. Тия и вазелин слагат да ни е по удобно!

Абе човече,не им давай идеи!Толкова са закъсали,че ще вземат на сериозно това дето си го писал и да го направят.Те нямат чувство за хумор.

Кучетаат си лаят, а керванът си върви! Не знам дали има две паралелни Българии (защото паралелността предполага някаква успоредност) или просто сме в различни координатни системи системи, с различна измеримост на простарнството и различна посока на времето.

Тази тетка на снимката в нормална държава може да се издигне до главен хигиенист на обществена тоалетна.

Глупости на търкала. Освен да уволнявате и да си назначавате боклуците, сиинчета и щерки на другарите, който явно друго си незнаят, и не могат освен да ги назначават на държавната хранилка като бащите им.

Абе и аз така мога да се хваля с чужда пита помен да правя,я дай ми милиарда ,АМА ДРУГ ДА ГО ПЛАЩА, да видиш колко съм добър и загрижен за миллета ,що черпене ,едене,пиене и сране на аванта ще падне!

Има ли ги някъде официално публикувани и общодостъпни тези 100 мерки и теглилки?

СЛЕД :---ЦИГАНИЗАЦИЯТА и ИСЛЯМИЗАЦИЯТА ,...СЕ ЗАДАВА И --ЦЪРВУЛИЗАЦИЯТА !

Голямото комунистическо самоизяждане вече е започнало, но няма партия,която да им измъкне властта под носа. Докато не се появят хора, достатъчно богати и честни все на селски скандал ще отива работата.

Kакви 100 мерки, какви 5 лева бе????? Тези съвсем се оляха - къде ги видяха тея 100 мерки, къде? Само си назначават свои кучета... Къде е административната реформа, електронното правителство...??? Всички сте ми едни и същи

За 100 дни никой не посегна на монополите и никой не промени важните закони- Търговски закон, за да махне оод с 2 лева капитал, ГПК с призоваване с бележка на вратата, данъчните закони- махане на общата сметка на задълженията.

Специални поздрави. Сто патрона ще ти вкарам.

Бе увеличен размера на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години от 240 лв. на 310 лв. от 1 юли 2013 г.

Това е едно,а другите 99???????

Правителството стабилизира енергетиката и установи предвидимост в цените на електроенергията. Това правителство работи за възстановяване на условията за износ на електроенергия за по-добро натоварване на мощностите и на въгледобива

А нещо за "предвидимостта на потреблението" да кажеш, Спире? Че "предвидимостта на скока на потребление" е право пропорционална на "предвидимостта на спада на цените", и като резултат - сметката по фактурата ми е само нагоре! Мерси!

Алоооу, само прах в очите е това! Енергетиката е една черна кутия - никаква прозрачност - некви уговорени търгове, подредени наши фирми и тоооочат ли точат. Ае стига глупости - когато може всеки абонат да си избира доставчика на ток, тогава ще говорим. Сега тея само словоблудстват!!!!

Заради усилията на кабинета, народните представители и независимият регулатор ДКЕВР, цената на електроенергията за крайните потребители, включително и стопанските, няма да се увеличи. Това правителство предприе действия за промяна в политиката на ценообразуване на лекарствата с цел намаляване разходите за медикаменти и медицински изделия.

Част от приетите мерки са насочени към подобряване на социалното положение на най-бедните български домакинства, овладяване на ситуацията в енергетиката и недопускане увеличение на цената на тока, подобряване на условията за правене на бизнес, насърчаване на предприемчивостта на по-активните граждани и др. Като най-неотложни бяха определени три групи стабилизационни мерки за гражданите, за бизнеса и за демокрацията на управлението за гражданите.

Леонсио ли си или по скоро Леонид Илич май! Бизнес не се подпомага със социални помощи бре а тези на това наблягат.

За тези 100 дни те успяха да прецакат младите семейства.Браво.Нали много се грижите з анарода бе,другари комунисти????????????????????????????/

Всичките 100 и потрива вече ръчички за изборна победа на кукуво лято!

"100 мерки за 100 дни" - гледам точно срещу заглавието върви реклама за пропагандното туне на Бюреков и си мисля,че наближават избори щом като започва агитацията.

Уважаеми г-н Министър Председател г-н Орешарски пропуснали сте да направите най-важното да подадете ОСТАВКА. Направете го

И какво следва?

Избори как какво

А пък ние колите си ги прехвърляме в пощенския клон. За 15 минути. Без такса.

Тази героиня извади торбата с лъжи и мята навсякъде. Нашата бюрокрация е уникална, луд умора няма. Първо създава всякакви глупости каквито и хрумнат, после същата тази бюрокрация ги премахва и имаш усещането ,че се въртиш в омагьосан кръг. Забележете, неща за които не си струва да се говори, ги отчитат като огромна дълбокомислена и народополезна работа. Тава е хвърляне на прах в очите на слепите. Къде са истинските промени, къде е административната разтърсваща бюрокрацията реформа,къде е облекчението за малкия и среден бизнес, намалението на осигуровки и данъци, къде е необлагаемия минимум и т.н. и т.н. Всичко щяло да се подготви за края на мандата, и следващите ще изпълняват малоумните идеи на настоящите умници. Слепи хора водят народа към прогрес, труден и тежък път.

Още едно охранено прасенце

Комунистически-Турско-Цигански БОКЛУЦИ! ОСТАВКА!!!

ЩО НЕ ИЗЛЕЗИТЕ СРЕД НАРОДА ДА СЕ ПОХВАЛИТЕ КАКВО СТЕ СВЪРШИЛИ, АМИ СЕ КРИЕТЕ КАТО ПРОКАЖЕНИ. ЕЛАТЕ НА ПЛОЩАДА ДА ВИ ПОКАЖЕМ ЛЮБОВТА СИ ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА. БЕЗСРАМНИЦИ И ПРОДАЖНИЦИ!!!

10-100-300 на площада в София лумпена не са народа

След като мнозинството са гпаци и мургавелки се радвам, че не съм част от него.

смешници и наглеци, отивайте си

Комунистически подлоги днес много не сте активни - сигурно не ви е подсигурена надница,щото вие без пари нищо не вършите.

СВЪРШИЛИ 100 НЕЩА ЗА 100 ДНИ! А,НА НАС НИ СВЪРШИ ТЪРПЕНИЕТО...... ДА ГИ `ПОЧВАМЕ................

Това са хора без души и сърца, подобия на хора, които имат една единствена цел в живота- да трупат пари. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ ЧЕ ЗА ТАМ ГОРЕ ПАРИ НЕ ВИ ТРЯБВАТ, А С ТАЗИ СЪВЕСТ МИ Е ЯСНО, ЧЕ СТЕ ЗА АДА.БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ-ТОВА ВИ ПОЖЕЛАВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Ко? Не!

Тези срам нямат ли? Как спят се чудя.

България ще се оправи,когато и последният български комунист умре!

Тия не са комунисти бе.

Ванга: България ще се оправи когато измрът такива като теб дето му се привиждат комунисти!

ДЕФАКТО,...ДПС,ЕВРОРОМА и АТАКА ---УПРАВЛЯВАТ,НАЗНАЧАВАТ,УВОЛНЯВАТ! БСП за какво са там ,като нищо не зависи от тях????

Е,нали някой трябва да разпределя откраднатото а комунистите са най-опитни.

за да не може назначенията да са етнически, не си мисли, че ДС са толкова глупави! Сега ккогато не искат ДС в БГ. и БГ не им е полезна, за това сега окончателно я продават скоростно на бившите врагове, докато и както могат.

БСП е история. Един не до там добър мит от българската действителност.

ЩЕ ТЕГЛЯТ НОВ ЗАЕМ - НЕ ТРЯБВА ДА ИМ ПОЗВОЛИМ АКО СМЕ БЪЛГАРИ.Предлагам да преключваме с мирните протести-да им покажем какво можем на 22.09.- на оръжие народе.

коктейли молотов?

Подкрепям, кой каквото има в наличност и сопи става.

Комунистите стават все по-нагли с всеки изминат ден. ОСТАВКА!!!!

Кабинетът се хвали и с новият законопроект за лишаване на младите семейства от данъчно облекчение при наличност на ипотека....честито!

Кое не ти е ясно? Ипотеките правят робите. Ипотеки трябва да има! Колкото повече ипотекари, толкова по-малко стачници. Толкова по-послушни роби. Защо мислиш Серго и тройната ламя се хихикаха тихо в ъгъла 2006-2009 година, докато простолюдието се набълбуваше с безсмислени кредити? Млад ипотекар = здрава гърбина! Анадъм?

Чета и се чудя ...бе тази "другарка" Бобева май в някаква друга България ще да живее

Или те са много умни, или аз съм много прост. КОНКРЕТНИТЕ мерки се състояли в: Коригиране на политиката, създаване на предпоставки, формиране на екипи, и стабилизационни не-знам-какво-си.... А не може ли да ви таковам таковата, и оттук, и оттатък, па ако може и както не може? Тази демагогия сме я чували мнооого пъти вече. Нали щяхте да намалявате тока, да увеличавате зааплатите и пенсиите, да давате помощи и да пресечете корупционните и престъпни практики? Кое ИЗПЪЛНИХТЕ БЕ, аланкоолу? Аааа, създздохте предпоставки ли? Ами сложете ги там, дето не огрява слънцето, и се гласете за вота на недоверие. Щото ако той не мине, зимния вот на населението ще ви се види бая по-конкретен. И такива предпоствки ще ви създаде, жална ви майка социалистическа.....

Кабинетът си е екстра!

СУПЕР Е!

БСП играе ли ''НЯКАКВА''роля !

100 ГАФА ЗА 100 ДНИ

Мръсни комундета не ви щем мерките-заврете си ги отзад. ИСКАМЕ ОСТАВКА И АКО МОЖЕТЕ ПО БЪРЗО ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ НА ОНЯ СВЯТ - МРАЗИМ ВИ И ВИ ПРОКЛИНАМЕ ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ!!!

ТАКИВА КАТО - ВВВ, АКО МОЖЕТЕ ПО БЪРЗО ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ НА ОНЯ СВЯТ - МРАЗИМ ВИ И ВИ ПРОКЛИНАМЕ ОТ ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ!!!

Властта се подсмихва виждаме милиционера Миков, виждаме все по Бериоподобното лице на Станишев ( наистина все повече заприличва на Лаврентий Берия с очилцата, само меката шапка му липсва); виждаме и тази Мая Манолова, която при цялата лекота на безсрамието, с което лъже, е ужасяващо посредствена, как да кажа, дори безчестието й е посредствено и личи във всяка нейна дума; виждаме скромното свеждане на очите на Местан надолу, подобно на коварна пепелянка, както вече се изразих в текста, който цитирахте; виждаме също президиращия Бисеров, също продукт на СДС, също предизвикващ ужас от разсъдъчната способност на издигналите го някога за един от лидерите на СДС. Въобще пред очите ни е панорама от лица, фигури и политически характери, които в никакъв случай не са по-малко отвратителни от самия Делян Пеевски.Те са от една политическа и антропологическа класа, която предизвиква възмущение и срещу която образованите и можещи хора не могат да си позволят нито сантиметър отстъпление.

100 мерки, полза - никаква. Гафове и вреди - много.

Аз пък бих могъл да й припомня на госпожа министърката 100 гафа, които сътвориха вкупом за тези 100 дни.