Ципрас представи кабинета, финансист №1 е преподавател в САЩ

Алексис Ципрас, новият премиер на Гърция и лидер Коалицията на радикалната левица (СИРИЗА), представи състава на правителството си. То положи клетва.

Обратно в новината

Коментари - Ципрас представи кабинета, финансист №1 е преподавател в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Вчера клетва положи самият Ципрас. Той наруши традициите и положи гражданска клетва, а не религиозна, обещавайки винаги да служи на интересите на гръцкия народ. Гърците отново имат поредната анти християнска марионетка на конци с комунистически пристрастия. Европа на шарлитата сигурно е доволна.

бе и Деянков беше преподавател в САЩ, ма я вижте докъде ни докара...

Мисля, че никога не е бил университетски преподавател в САЩ!

Има нова стратегия, предложена ни от Брюксел: Осиновете си ГРЪК срещу само 500 EUR! Той ще прави за Вас всичко онова, за което нямате време през деня: - ще спи до 12 на обяд; - ще чете вестници; - ще пие кафенце; - ще говори за спорт и политика; - ще спи след обяда ; - ще стои вместо Вас вечер по барове и ресторанти; - ще танцува И ВИЕ НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ ИМАТЕ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ, ЗА ДА РАБОТИТЕ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР! ;-)

неделя - избори понеделник - министър-председател вторник - министерски съвет сряда - всички министерства работят Всичко на всичко - 3 дни. Да ви припомня ли за 2013 и 2014 колко правителства в РБ са се сменили на принципа - стани ти, за да седна аз - 5 (ПЕТ). Още - на коя дата бяха последните избори? А на коя дата бе първия работе ден на "ОРЕЛ, РАК, ЩУКА"?

работен

Може да го плюете и ехидно да се будалкате с него,но той е с две глави над нашия елит.За два дена направи и гласува правителство,а не като нашите дебели да се пазарят.Не е съгласен със управлението на ЕС което се държи като колониален монарах и носи на държавата беди и дълг след дълг.Нашите папковци веднага прегърнаха идеята за ЕС,това е възможност да се краде когато партиите в страната и ЕС са едни и същи.Тяхната лакомия никога няма да прикани народа за референдум за ЕС.Ципрас ще покаже на резбите колко са несправедливи и ще намали външния дълг на държавата си.

Путин направо да си купува Гърците и готово! Само дето целият валутен резерв на Раша е вече под 300 млрд долара, а на Гърция дълговете са над 270 млрд евро! Да не говорим, че после трябва да им дава на гърците по 15 заплати, огромни пенсии и надбавки и добавки и то без нищо да правят. Интересно ми е не дали, а кога Гърците ще започнат да печатат драхми паралелно на еврото, но с плаващ курс

Бъркате, като противопоставяте гърците на европейската цивилизация. Точно обратното, европейската цивилизация е рожба на гръцката. Римското изкуство е повлияно от гръцкото, но е на по-ниско ниво. То пък от своя страна е в основата на съвременната западноевропейска цивилизация. Така че не противопоставяйте гърците на германци, французи, англичани и т.н.!

Онези гърци не са тези.

ama ti shte kajhesh i che alexander makedonski e grak, taka kakto si se zasilil..... te onezi garci otdavna sa izmreli, segashnite sa sashtija miks kato nas - cheti v google genetichnite izsledvanija za BG i Garcija

Ципрас вече започна да играе руската карта - първата му официална среща беше с руския посланик, направи декларация, че не поддържа санкциите на ЕС. Щом има какво да се лавира, грък няма да остане гладен - Сцила и Харибда не са уплашили Одисей. Южните ни съседи отново ще успеят да осребрят ситуацията с максимална печалба, а ние ще се правим на добри слуги и ще ни подритват в ъгъла гладни, ама важно е да се правим на важни и модерни, нали?

Гръцката цивилизация е далеч от българската в очите на европееца, а и на американеца. Не можем да се сравняваме. Навремето е имало само един образован народ, с азбука, с наука, която е в основата на всички съвременни науки. Сега се опитват да докажат някакви потижения на траките, но те са ползвали гръцка азбука, ползвали са тръцката наука!

Gregory MacAllister

Да де, ама виждаш какво става - предпочитат да пишат минусите, защото им се иска да са с Американците, че така се чувстват по-съвремени и по-интелигентни и само да се спомене Русия се чувстват длъжни да се разграничат. За гърците няма такива предразсъдъци и точно тава ги прави като някой от тия хищници, дето им се възхищаваш на гъвкавостта и грацията, ама знаеш, че нейната цел е да се справя лесно с балъци като тебе - цивилизацията след време те научава да не слушаш нито лозунги, нито да се палиш пристрастно, ами да си гледаш интереса - и то по начин, който не ти навлича врагове, нито външни, нито вътрешни. Това не само ние, ами и другите не го умеят - нито Амриканци, нито Германци, нито Руснаци. От всички можеш да чуеш разсъждения кой бил с тях, против тях, кой е брат, кой не е - признак на пристрастие базирано в предразсъдъци. Ако някой може да ги разбере гърците, това ще да е сигурно Китай.

Янис Варуфакис е НАИСТИНА СТРАХОТЕН ИЗБОР!!! Невероятнен късмет/успех за Сириза и Ципрас, ужас за неолибералите в ЕС и особено за Ордолибералите в Германия. Четох, че той се спряга за финансов министър, но до последно не можех да повярвам...Браво на Ципрас и гърците - доказват че когато наистина се наложи, могат да докарат най-правилните хоа на власт.

Меркел е в ужас! Варуфакис щял да изкупи цяла Германия и да я продаде на туземците за скрап. От март гърците щели да изнасят машини и съоръжения за Германия, а ще си купуват оттам долма (т.е. сърми) и риба.

ей сега разбрахте ли бсп - то що трупаше дълг след дълг колкото по зле стане толкоз по рано ще се върнат кат ги гътнат замазани хитреци:)

Тази статия за изборите в Гърция много напомня нацистката пропаганда.

дълговете на гърция са както към банки така и към държави те към данъкоплатци.хаиде да речем банките решат да намалят лихвите по дълга,да увеличат периода на падежа,или да наложат временен мораториум но да не платят изобщо няма да стане. как ще обясните на обикновения германец или франсе че е дал парите си за пенсия на гърция и тя ги е изяла и няма да взима пенсия?това пък хич няма да го бъде! ципрас ще го набутат в кучи гъз.тои може да постигне облекчения ,да взима кредити от други инститиции при по изгодни условия но да не плати клати ми се ръката.гърция чака 240 милиарда безлихвен кредит от европеиската централна банка.иначе до месец гърция е фалирала.тогава ципрас отива на линч. ще поживеем ще видим.

Ципрас вече е представил сметка на Германия за 162 милиарда евро плюс лихви, като компенсация за престъпленията на нацистка Германия към гръцкия народ.

И Германия веднага ще плати?!!!

Мисля, че Гърция беше окупирана от български войски. България трябва да плати сумата. Друг е въпросът колко трябва да плати Русия на България. Вероятно 10 пъти повече. Тогава ще остане да се плати и българите да живеят без да работят, както искат форумците.

честит ви Жан Виденов. Обръщайте еврото в левове и ще се спасите.

Зареждам тавата с пуканките и ще гледам с удоволствие как гърците съвсем ще озлобят дарителите си на помощи!

Гръцките политици крадят, но дават и на народа.

Напълно си прав. Преди да влязат в ЕС, къщите им са от кирпич, сега са разкошни. Там и циганите имат такива - с очите си съм виждал как от социалните служби носеха на обяд храна на циганско семейство, а в същото време то си строеше хубава нова къща. Имат си и цигански катуни, тия не знам защо не бяха интегрирани, може да са били пришълци?

хихихи нашите не дават ли :) ставаш за политик

Гърция може много бързо да се оправи! Просто гърците трябва да работят повече, да не крият данъци, а правителството да натисне местната олигархия и да й облози богатството. Вместо да правят това сиризаните ще се опитват да изнудват ЕС. Просто няма да им се отвори парашута.

да много бързо ще се оправи ако няма да плаща лихви

Преподавател от САЩ - Дянков ІІ? :)) Тук много колеги, основно с неолиберални виждания, смятат, че гръцкият подход към кризата е неадекватен, защото не съответства на капиталистическата пазарна логика. И критикуват остро гърците от тази идеологическа платформа. Обаче, истината за гърците е друга - те не се водят по логиката на никакви идеологеми (макар и чудесно да ги познават и дебатират); те нямат идеология, те имат интереси; знаят си интересите и са готови да се жертват за тях.

дянков 2 ? не но е попадение за ляво правителство :)

Янис Варуфакис Е ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ДЯНКОВ, като икономически възгледи . Дянков е изтрещял фанатик и сектант привърженик на Австрийската школа... Варуфакис е последовател на ММТ - Модерната Монетарна Теория, едно от най-съвременните и прогресивни хетеродоксални икономически течения. Все едно да сравняваш Хитлер с Леонардо да Винчи

Значи ако бяха избрали от онези партии, които са натрупали дълг, които смъкнаха стандарта си е нормално. Ако е някой, който иска да направи нещо за народа си, много страшно. А стига. Ще предоговаря отново и ще се съобразяват с условията му. Финансовият им министър вероятно ще работи за държавата си, а не като нашето келеме, агент на световната банка.

Наивен ,симпатичен и неадекватен комунист, горките гърци.

Горките българи сме ние. Те западняците си знаят, защо даваха пари, да имитират витрината на Бълканите. В Гърция винаги е имало изразени леви тенденции. И сега като няма СССР и те казаха:дръж, сега всичко тъпкано ще ни връщате.

Червена бабичко, сега е 21-ви век. Пазарна икономика . Няма място за комунистически утопии.

да бъде насочена към растежа" ? За да има "растеж" трябва да произвеждаш нещо, което има кой да купи.

Научихме вече за опашките пред банките в Гя след изборите- всеки, спестил с труд некое €, бърза да го прехвърли в чужбина, преди Варуфакис да е започнал да дои средната класа в полза на плебеите. Разбираемо, и аз бих се наредил !

им подари стотина милиарда евро и ще се оправят.

Колко му е,Путин много "обича" да подарява,ей така за "нищо", пари бол," подхвърля си ги!

Стискам палци на Гърците. Знаят какво искат и какво е полезно за тях. Ние сме им съседи, а дано и ние разберем какво искаме и какво е полезно за нас по-скоро.

Същността на фин. криза в Гърция. Продължавате да бъдете наивни до глупост. А иначе стискането на палци (може и на краката) не е забранено.

ТИ като си разбрал повече от нас, вземи че ни обясни, та да видим какво ще роди умната ти главата по този въпрос. А ние ще стискаме палци на хората , ти се прави на скперт, какъвто очевидно не си.

320 млрд. евро външен дълг,как ти се струва да излязат?Няма лошо,нека намерят механизъм но да стигнат дотук преди имаха свърх надута администрация,като всеки нов кабинет или кмет нямаше право да уволнява предишните,а само да назначава нови кадри и ред други игри и закачки!То не става ей така фалита!

Не е важно дали ще упеят да се спазарят за целия размер , може и част да подстрижат, но и това е резултат. А ние, като сме баш европейци, и без да иска някой от нас нещо даваме всичко що имаме даром и с наслада. Показателен пример - ще правим евровизия щото Италия се отказала - били големи разходите. Е ,ние, ажеба по-богати ли сме от Италия???

Този финансист номер 1 ми ппилича на един същия дето имахме ние. Румен Гечев се казва и като финансист номер едно направи пенсиите 10$ а заплатите 20$ на месец. И той е преподавател в САЩ!

Гечев не е бил финансов министър,а министър на икономиката! А за Гърция,новия министър от Америка,със тяхно образование,може изведнъж да заприлича на фокусника Дянков Измамков!

"Заглавието. . ." но, както знаем, сам определя себе си като 'марксист' ! Сега навярно ще опита икономическата формула на Маркс 'една (нещавена) кожа за една (каменна) брадва', щот на драхмата днес кой би повярвал !? Е ми, Варуфакис, като те погнат данайците с каменните брадви, можеш стана счетоводител у некоя бесепарска перачница на ЕС-помощи, успех желая ;-)

Умни са .Документалния филм "Дългокрация=дългове +власт е гръцко творение ,преведен е на български в You Tube.Там е посочено ,че има 1 законен метод да не се връща този дълг,роден благодарение на неолибералните политики,защото той е натрупан заради измамите на финансовия сектор..Неморално е да се плаща неморален дълг.Пример с Еквадор ,назначават Кореа на власт учил в САЩ и Европа.Първите му решения са да изгони представителите на СБ.Завеждат дело за нанесени щети на държавата ,печелят делото и не плащат дълга.Девиза е първо хората ,тогава дълга.Парите се печатат.

работи.Чак и БГ субтитри ми идва в повече.Финасови спекуланти най вероятно има,но никой ли не се интересуваше в тази държава какви дългове трупа срещу високия си стандарт?Що за мислене е това на цяла нация, че ще трупат такива големи дългове,а други народи и общества ще работят и ще им ги плащат? Колко време мислеха да живеят така?

Ще ти върнат на теб, ще ти върнат ,кога чумата върне децата на хората, трол нещастен!

и на мен ми хареса бившия посланик в гърция и се чудя защо не ги използват тези умни хора ами слагат външен министър без 1 ден стаж в дипломацията и само защото като плевньо лае срещу русия та не проявява никаква дипломация

Гърците си избират стойностни хора,а това е много важно.Преди време във Фрог бяха поместени 2 писма подписани от Местан,до американска медия.Едното с 140 грешки ,другото почти и то с толкова.Направо ме е срам от такива управници.Гърците не си играят със съдбата на хората ,избират си подходящите хора.Поддържат неутралитет,а той е предпоставка за мир,не като президента ни ,да заема едната страна ,а другата ни била враг и не само той.

Но няма смисъл да ти разваляме излюзиите по отношение на гърчетата. Трябва да познаваш историята (истинската) на съвременна Гърция, и защо като немирно и пакостливо дете, ЕС и св. кукловоди й прощават прегрешенията! Вж.например как Гърция става член на ЕС и причината за това. Кой е в основата на сегашното положение на Гърция, т.е. как се стигна до тази дългова криза и т.н.

репликираш с намеци, а не с факти, и баба знае така

разказвате сякаш там сте били

Селски, не се прави на остроумен, а отговори на ЕЛЕМЕНТАРНИЯ въпрос - кога ще се обърне палечинката - гърци да слугуват на българи!? Ако не можеш, по-добре спри да дрънкаш алабализми, колко ги "мързяло" гърците, щото се излагаш... Когато си гладем, мързела не върши работа!

Как да ти отговори, като му дават на късо опорните точки, а мисъл не може да вложи, защото липсва мисловен процес.

Няма се получи с тия хитри византийци:)

Скоро да ти отговоря аз!!! Само тогава те искам пак да си в форума и да продължаваш да си отстояваш тезата. Аз имах приятели които работеха години наред в гърция когато 400евро бяха много за БГ а сега са или в БГ или в западна европа. А гърци дали ще дойдат да работят се съмнявам. И те ще отидат на запад.

Не знам за твоите, но моите познати всички са си в Гърция и никой не се е прибрал! Ако си ходил скоро в Гърция сигурно си видял, че във всяко 2-ро заведение работи поне един българин!? И на практика няма какво да "отстоявам" пред теб, защото сам твърдиш, че гърци няма да дойдат да работят у нас! Е, тогава - какво да "отстоявам" на такива йезуитски невчесани мисли...

Имало е такова време преди Втората голяма война, когато в Гърция е било такава мизерия, ч ебълг. окупационен корпус си е отделял от залъка , за да помага на гръцкото население.Но реалностите слд войната постановиха друго. Част от което е слугуването на българи на нгърци и гръцки банки в България и нито една бълг. в Гърция. Мисленето освен глава изисква и усилие!

парите се печат от ФЕД и служат за контрол над хората, гърците са достатъчно умни и са го разбрали, като казват няма да плащаме на практика казват няма да ви позволим да ни контролирате, сега големите форумни икономисти, финансисти и разбирачи ще гракнат възмутени и ще почнат да демонстрират втълпените им знания, или просто ще заработят някой цент

Кило Гръцки зехтин - у Нас НАД 16лв. ...а у Америка - 3-3.5 USD (Същия !) - а Сега де ?!

Баце оди си купи от янките може и дае ГМО но нищо евтинко.

да не си американец, та ще ядеш гръцки зехтин...

1. Зехтинът се продава на литър, не на кило. 2. Зехтинът, който у нас се продава за 16 лева / литър не струва 3,5-4 $ в щатите, а зехтунът, който струва в щатите 3,5-4 долара, не струва 16 лева у нас.

Прецакан грък няма, прецакани българи бол. Гърците изцяло подмениха политиците си, а старите ги наказаха. А ние пак си избрахме Б.Б.

След като няма прецакан грък за какво им трябваше да си сменят политиците???? А сънищата ще свършат скоро и този път ще разберат какво е прецакване!

Колкото и да се напъват и да ви правят впечатление, всичко е един мехур, който предстои да се спука. За сега ги спасява отношението на Зап. Европа към гръцката цивилизация (с която днешните гърчета нямат нищо общо), положението им като южнофлагови на НАТО, както и гръцката диаспора в САЩ. Гърчетата нямат място в един бъдещ святг с меркантилния си манталитет, принудил в близкото минало дори самото им правителство да вземе мерки с/у измамните практики на гръцките бизнесмени и търговци в отношенията им с межд. им партньори. А това, че бълг. шивачки работят като робини за гръцки мошенници, и по-голяма част от банките в България са гръцка собственост, е част от целенасочена политика с/у България, разигравана от кукловодите.

Правилно се е заклел пред народа си, защото народът може да го осъди ЕФЕКТИВНО. Ако клетвата е пред бог, то той няма да получи от бог наказание докато е на земята, а когато отиде, ако въобще отиде в нeбесните простори тогава ........

Кога ще "фалира" Гърция!? Форумнте "разбирачи" и политици ни проглушиха ушите с гръцкия "фалит" и да не ни "стигало" и нас... А пък доколкото знам все още близо половин милион българи чиракуват в Гърция и няма нито един грък например мияч в България!? Продължавам да се оглаждам за такива, но... няма!? Та според мен - едва ли ще има жив свидетел измежду нас /т.е. в близките 50 г./ да стане обратното - гърците да чиракуват на българите!

щото Чърчил му се молеше да не го предава

Ципрас пак ще тегли заеми и ще вдигне до небето стандарта на гърците. Обещал и безработните да взимат по 6000- 7000 евра месечно. А ние българите ще им плащаме дълговете и ще се гърчим в мизерия. И ще се радваме на Боко, който ще потвърждава че сме стабилни в мизерията и глада.

Само не си обяснил, кой ще им даде заеми при положение, че първото нещо дето искат е да им се отпише дълга????

с тези юпита ще затънат още повече и ще потвърдят поговорката-ко се подвърташ кат грък на сране,демокрация ли?само генералите ви оправят вас мързеливи смугли запъртъци

Красиво се изрази!

колкото и да хитреят гърция ще връща тези 320 млрд. евро,иначе ще започнат от 3 долара рз ,както ние 97 година.

Варуфакис - Гръцко-Австралийски корени и маймай Не професор, а Автор-и-Издател Блогър... Тежките думи на Ципрас ПРОТИВ позиционирането на ЕС/ЕК към Русия - Не са приемани от Гърците/кините... Банките в Гърция - Днес със Силно затихване (Централния индекс - Надолу с 3.6% !)... ---- Колега 'Информатор' ! - Казвайте ако обичате !

И ква стана тя?! Някой е направил прочит на Илиада от Омир, в частта ка е превзета Троя: чрез троянски кон , станал нарицателен от тогава насам в чшовешката история. Тъкмо в такава роля бяха използвани гърчетата (разбира се те няма да го признаят никога, щото са велики, по македонската рецепта ) за дестабилизирането на ЕС. И не се усетиха как Голдман Сакс ги употреби, както се употребява лека жена. А сега бще слушаме дълбокомислени коментари за това как да се изелезе от ситуацията, какви реперкусии ще има новото правителство на гърчетата и пр. според горната статия. А всъщност всичко бе умело разигран сценарий, преследващ гореспоменатата цел. ГУлем цирк, гУлема пародия...

Преди 70 г.гърците изкараха късмет.Сега вече ще разберат що е то социализъм ,комунизъм и популизъм Ципрас щял да вдига заплати и маха безработицата едновременно с намаляне на данъци и овеличаване на разходи. Тоя да не е бил на стаж при Болен?

как е в Германия?

Данъците са астрономически. Дори ДДС-то им е по-голямо от тук.

Варуфакис е истински неолибералист. Дано Гърция възприеме американския модел на икономика, а не "цоцолистическия" в ЕС.

Гърците това, гърците онова, ама еврото днес се качи спрямо долара, йената и почти всичко друго, освен паунда. :)

Той и нашият Дянков дойде от САЩ, а докъде ни докара...

Дойде от САЩ и отиде в Русия!

И к'во, Русия не закъса ли? А е там от по-малко от 2г.

Браво на гърците,на втория ден след изборите си знаят правителството.Такава Европа не искаме!Трудно ще им бъде на гърците,но няма да има кой да ги дои от чужбина.

Липсата на касов апарат в такси, на бензиностанция, в хотел, за мен е доста евразийско. В арабските държави, в Турция, няма етикети с цени на стоките в магазините. Цената се изсмуква от пръстите, според клиента. На Меркел са и писнали, и е заявила, щом им е трудно в ЕС, да напуснат! Като че ли наистина мястото им е до Турция, Египет и Иран.

Тук имаме касови апарати,цени,етикети и живеем БЛАЖЕННО

Блажените са само на оня свят. Тук поне живеем регламентирано!

и на мозъка да ти сложат касов апарат, та по-малко да мислиш

Като има касов апарат, мислиш по-малко как да краднеш, и как от теб да не краднат! Тези мисли не ги намирам за особено полезни!

че хаир да видиш.ТЕ ДОКАРВАТ НЕЩАТА НА ДУМИ /на това са факири/,но след това.Е,ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ДЪРЖАВАТА И БЛАГОДЕНСТВИЕ ПОД СЛЪНЦЕТО НА КОМУНИЗМА.ДОБРЕ ДОШЛИ В ГОЛЯМОТО НИ КОМУНИСТИЧЕСКО СЕМЕЙСТВО.КАТО НИ ГЛЕДАТЕ НАС....ТОВА ВИ ОЧАКВА И ВАС.

си голям-не ги мисли гърците-те се оправят-а ми мисли за реформаторите-глупаци!!!!!!!