Пращат фалшиви имейли от името на Кристалина Георгиева

Най-често се познават фишинг имейлите по това, че съдържат спешност и изискват някакви действия своевременни от страна на получателя

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

човек, само като чуе това име и трябва да му светва ориндж-аларма в черепната кутия .....

"...Вие изоставихте един милион и петстотин хиляди щатски долара..." още на изоставихте щях да си представя как са мухлясали едни пачки в забвние... и да мисля за пране или чистене...

на второто писмо което се коментира в статията, ми се извиниха за 1.5 и че служителите били корумпирани и че заради това ме обезщетяват с 2.5 заради претърпените от предния път загуби, така че съвсем не са несвързани :)))

"Здравей скъпи Да, вашата карта за виза е междувременно тук, при нас в офиса, преди да продължите напред с пускането на вашата карта за банкомат Visa на стойност 2,6 милиона долара, компенсирана от г-жа Кристалина Георгиева, управляващ директор и президент на Международния валутен фонд. Инструктирани сте незабавно да изпратите личната си информация, както следва: (1) Вашето пълно име ======= (2) Вашата страна на произход === (3) Вашият домашен адрес ===== (4) Вашият телефонен номер ===== (5) Мъж / жена ======== (6) Сканирано копие на вашия документ за самоличност ======== (7) Вашият град ======== (8) Вашата възраст ======= (9) Вашата професия ======= Забележка относно потвърждаването на вашите лични данни, ние ще продължим да доставяме куриерска услуга, за да изпратим вашата карта на банкомат Visa на адреса на вашата страна. Г-н Кенеди Узока. Управляващ директор и директор на операциите, UBA Bank, глава Ломе Того "

какво - това е вторият имейл който получих с нейните инициали - преди месец и нещо пак получих, но там не успях да ги хвана че са мошенници и изгорях с пари, те бяха и Англичани!! Въпроса е от къде имат оригинални бланки на МФ, подписите на г-жа Кристалина Георгиева и какви ли не още приоми! Мога да ви представя необятн имейли с нейните сътрудници, както и с нейния сътрудник на watsapp на който се доверих и заради това изгорях!!!!!! Не вярвайте на такива измамни писма с такива случайно спечелени пари!

Аз преди повече от половин година го получих това писмо, те сега се сетили да го пишат! Ама аз го приех за чиста истина тогава. Викам си, те МВФ само мен искат да финансират! Макар че сериозно се подвоумих дали да не използвам финансирането им, защото парите от моят адаш от Конго (защото там името ми било често срещано), дето ги усвоихме с една негова братовчедка ли беше, леля ли беше вече са на свършване.

фалшивите имейли, когато самата Кристалина Георгиева е фалшива.

Аз от нея истинско писмо няма да отворя, те фалшиви пращат...