Братя Галеви обвинени за пране на 35.5 млн. лева

Специализираната прокуратура обвини Братя Галеви за пране на 35,5 милиона лева. Пари били изпирани чрез фиктивни договори за внос на мерцедеси втора ръка. ФБР помага на службите ни по случая.

Обратно в новината

Коментари - Братя Галеви обвинени за пране на 35.5 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сър

Първо да ги намевят пък после да ги обвиняват.Имаха достатъчно време и парите да прекарат и с Веска Миджидиева да се уговорят за общия им бизнес.

Alex

да си ги харчат със здраве

минахме италянците...ал катконе ряпа да яде:)

юли

20 години по 40 хил. брички от Европа, САЩ, Канада, даже да са средно по 4000 лева прави 3.2е9, ако може некой да го прочете. Т. е. сумата 3.2е9 е излязла от БГ по секакви направления. Парите за старите коли се изнасят по всякакъв начин, но никога официално..... За сумата - "е9" означава 9 нули. Минавах оня ден покрай Дупница - то бричките повече от жителите.

Значи оная патка участвала в кражбата на 30 милиона лева и я пускат с 5 000 лв. гаранция ?

Добре ,че се изметоха тия боклуци от Дупница. Е остаха верните им кучета но много бързо без тях ще се кротнат.

Къде са сега да коментират борбата с организираната престъпност бойко и цветанов? Това са кадри на МВР. Къде са юнаците?????????

Как пък веднъж не се разследва и разбра, кои политици, съдии и висши полицаи са ги пазели тези наши крупни мафиоти? Като обереш тиквите значи ли, че повече няма да растът от този корен, който си стои

Не знам дали хората в Дупница ще им олекне, но предполагам първи ще се събудят крадците, които всички казват липсвали по времето на Галеви. И как една шайка главорези може да се пребори с дребната престъпност, а МВР и съдебната ни система с хиляди служители и милиарди бюджет не успяват никак

ХА ХА - ДРЪЖТЕ ИМ ПЕТИТЕ

antani

с тия ли пиленца другарите комунисти си пиеха кафето

Убеден съм че има много достойни хора в Дупница които имаха лошият шанс да живеят през времето на братя Галеви в този град.Сигурно вече са започнали да осъзнават че голямата метла започна да мете.Няма връщане назад - всичко става под зоркото око на Брюксел и голямият презокеански брат.Тъй като братя Галеви няма как да са командвали и грабели града сами нека придобият смелост и започнат да пишат във форумите кои са били помагачите им.Инъче ако разчитат на нашата власт нищо няма да се случи.Та нали именно власта е причина за появяването на тези мутри.Започвайте по-смело приятели - изчистете най-после вашият прекрасен крад от тоя срам.В някои други страни хората с помоща на интернет цели диктатури свалиха а ние какно - само си губим времвета.Имайте в предвид че всичко което пишем се чете някъде от някого.

Убеден съм че има много достойни хора в Дупница които имаха лошият шанс да живеят през времето на братя Галеви в този град.Сигурно вече са започнали да осъзнават че голямата метла започна да мете.Няма връщане назад - всичко става под зоркото око на Брюксел и голямият презокеански брат.Тъй като братя Галеви няма как да са командвали и грабели града сами нека придобият смелост с започнат да пишат във форумите кои са били помагачите им.Инъче ако разчитат на нашата власт нищо няма да се случи.Та нали именно власта е причина за появяването на тези мутри.Започвайте по-смело приятели - изчистете най-после вашият прекрасен крад от тоя срам.В някои други страни хората с помоща на интернет цели диктатури свалиха а ние какно - само си губим времвета.Имайте в предвид че всичко което пишем се чете някъде от някого.

Здравей Гергино! Пиша ти от съседния на обора баир. Хляба свършва, та да замесиш. Тук си мирише на стока, че всичките офце се осраха. Туй е, друго нема. Твой Гичо

До "Николов" - напълно споделям Вашето мнение относно образованията...Не е достатъчно само да умееш да учиш, трябва и находчивост, гъвкавост с една дума борба...живота е изпълнен с борба, амбиция и много,много МОЖЕНЕ....с десет висши да си, ако не си предприемчив и можещ и на практика да приложиш наученото .....ти си никой....ще си продаваш билетчета в градският транспорт....какво очакваш ....кой те знае какво можеш...

ДА ПОМАГАТ И ДА ИЗДИРЯТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА НОИ НАЛИ КАЗАХА ЧЕ СА ИЗНЕСЕНИ

Има нещо гнило в цялата работа. Толкова ли е страшно да лежиш няколко години, при условие, че имаш достатъчно власт, пари и възможности да си го обърнеш на санаториум, та да се наложи да се правиш на партизанин. Явно са се усетили, че ще бъдат ликвидирани от "конкуренцията" или вече са умирисали някоя трънка. Избягали с толкова пари, пък вече колко време стана, ни вест, ни кост от тях.

rosen

да не са ги убили?

ако не беше ФБР нашите цървули нищо нямаше да изкарат наяве.

Абсолютно вярно ! Нали до сега все невинни ги изкарваха. В Булгаристан всички престъпници са невинни като ангелчета ! Добре, че е ФБР да им стъпи на врата.

Да бе - сега като ги няма може и 350 млн. да кажат че са взели. Защо спаха досега ? Защо заедно с другите обвинения не им повдигнаха и тези - май са доста по-сериозни, отколкото обвиненията че са набили един таксиметров шофьор ! Някой ще потърси ли отговорност на прокуратурата за безхаберието ? По ми прилича на отмъщение, задето се скриха и сега им показват какво могат да им припишат като ги няма !

Пич ..вервай ми че това е най малкото което са направили тези бивши барети и настоящи мутри ..те имат поне 10 убийства които никой не искаше да разследва ...защото цялата полиция беше на ясла при тях ...така че на тях и 100 години затвор им е малко и те го знаят много добре ..за това и духнаха ...!!!

Хаахааа..цяла Дупница...знаеше че тези мутраци разполагат с много пари и то от незаконна дейност ...но само МВР не го знаеше или не искаше да го знае...за това предлагам на всички ченгета работили в Дупница през последните 10 години да им се отнеме правото по рано да се пенсионират и да не им се дават по 20 заплати защото те реално са били на щат при братя ИзбеГалеви !!!

ПРЕДЛАГАМ ДЯНКОВ ДА ЗАКРИЕ ТАМ ПОЛИЦИЯТА,ЗАЩОТО ТЯ НА ПРАКТИКА Е БИЛА ПОДЧИНЕНА НА ТИЯ БРАТЯ. И ПРОКУРАТУРА ТАМ НЕ СТАВА,КОРМПИРАНА Е ОТВСЯКЪДЕ!

Подкрепям!

Егати заспалите банки тогава. Нали към всяко преводно нареждане над 30 000 лв. има декларация от де са парите!

Кихни 35 000 000 и ще ти подпиша каквото искаш. Точно през банка са минали тези пари и точно на гише номер 8. Ха-ха-ха.

Главния Прокурор,министъра на вътрешните работи. ВЕДНАГА ДА ПОДАВАТ ОСТАВКА тъп и прост овчи български народе МИСЛИ КАТО ГЛАСУВАШ

Аз съм с две висши образования, едното от които - в Швецария - МИО. Последните 10 години бях безработен в България. Същата е съдбата и на моите деца. Ако бяха с втори клас и милиционери, щяха да са политици и милионери- Като братя Галеви. Полуграмотни лумпени в една идиотска страна - България. Водена от идиоти. Такава е съдбата ни - да живеем в псевдодясна реакционна държава на взривове, катаклизми, золуми и лидери, взети от Мъгурата и от затвора. Това по същество е втора пролетарска криминална революция, която доведе страната до колапс и васална зависимост от някаква държава зад океана. Лидери са ни Галеви, Митьо Очите, Маргините и подобните им репи, маймуни, картофи, мърши и прочее типове от подземието - до един психопати. Обединени днес от ГЕРБ, дискретно скрит зад гърбовете им.

Абсолютно точно, за съжаление.

Задайте си въпроса, с толкова образования защо сте без работа? Явно проблема не е в обществото, а във вас.След като сте некадърен никой не може да ви помогне.Колкото и да пищите по форумите спасение няма.

Намери някой речник и виж какво означава думата overqualified и след това потърси да видиш защо интелигентен работодател не назначава такъв работник. После можеш да си зададеш въпроса отново. В България не се търсят интелигентни хора - търсят се бачкатори и продавачи, това е положението. И аз познавам, човек, който говори перфектно 6 езика и има 3 висши оразования и не може да си намери работа. Какво означава некадърен? А иначе вероятността човека да е завършил европейски ВУЗ, магистърска програма + още едно висше образование от преди това и да е некадърен е в пъти по-ниска отколкото ако гледаш родните университети, ама аре - отплеснах се.

Mitac Mio

Завист те гризе Николов,що не учи като можеше?

За тези дупнишки тарикати вече и куршума им е малко :) Не че трявба да има изненадани от "великите дела", които са правили ужким за народа... Като са големи мъже, що се крият като мишки през девет държави в десета? Пичка им майчина на боклуците...

Кой е вярвал, че ДЕРИБЕИТЕ на югозапада ще се крият като мишки? Хората в Дупница ОЩЕ не могат да повярват, че с Галеви е СВЪРШЕНО! Идете ги попитайте... Още се озъртат, като се говори за тая ПАПЛАЧ. Паплач, реализирала се и натрупала самочувствие при юпи-тата на царя и ПРЕСТЪПНИЦИТЕ от тройната коалиция. А "мутрата" Борисов ги напъха на кучето отзад. За обикновените хора Галеви са все едно в затвора, НЯМА ГИ и никого не могат да тормозят. Даже по-добре да ги няма. Иначе щяха да дразнят хората с привилегиите си в "общежитието"...А сега, като им лепнат още 15 годинки, изобщо няма да посмеят да припарят в България и накрая ще умрат като кучета, помнете ме думата...

Нещо си много наежен като ги няма - като са били в Дупница си се крил като мишка нали ? Какви жалки мижитурки има ... какво ти пука за галеви - да нямаш общ бизнес с тях или искаш да им вземеш техния ?

хахахаха - тоя пък... всичко на политика го изкарва..- и се за задника на тиквата се лепи... на тебе драги коефициента на интелект не е 1ч6 , ами 1ч,6... някои те е излъгал... ако мислиш , че тиквата се е справил с тия - в жестока заблуда си... тоя не мож да скъса с престъпното си минало-и винаги ще си е с етикета на мутра , наркодилър и престъпник от средна ръка... които просто си е избран да свърши поредната черна работа на мафията.. иначе , че и за политик не става - това вече се видя- ама явно и за мутра не е читав , освен за некое евтино мутре-гард , на някои бизнесмен средна ръка... на него- както и на теб-и целия герб- интелекта е страшно нисък.. -нямате дар-слово, нямате елементарна култура.. не умеете да се владеете.. когато ви критикуват конструктивно- и грам не вдявате... изобщо- за някои неща - трябва освен много акъл...-което е в наи-голям недостиг за вас- трябва и малко да имаш в сърцето си за тая работа... да те влече отвътре..- ( както е и за всяка работа де )...- ама какво да се обяснява на алчни , престъпни , силно корумпирани злобни и изклюително прости хора - на които и в главата и в сърцето са само парите , славата и властта...?????????

Искам да попитам, добре, до 2008 година Румен Петков е спал, а може и да е бил и част от тази престъпна група, няма да се учудя, а от 2009 до 2012, къде беше гордият притежател на 6(шест) апартамента, кандидат-овчаря, председател на предизборният щаб на ГРОБ и незнам още какъв си, но не и министър на вътрешните работи?? Май и той е вътре в тази престъпна група, за началника му разбрахме какъв е бил и то не откъде да е, а от бившият американски посланник Джон Баерли!!!!

Те това и аз искам да знам! И как тези големи престъпници изчезнаха в тази така добре организирана държава - най-добрата граница на Европейския съюз.

Важното е какъв е Борисов сега, важното е, че сега разплаква майката на КОМУНОИДНАТА ПАПЛАЧ! А Цветанов е бил там, където трябва! За 2 години Галеви се сдобиха с присъди! Първо малки, след малко по-големи, накрая каквито трябва! Все по времето на Цветанов и Борисов! И ако вие, КОМУНОИДИ, си мислите, че народа е кьорав и не схваща разликата и не помни Майчето, кюстендилския щит на Галевите, барабар с цялата КОМУНОИДНА ПАПЛАЧ, горчиво ще се каете след изборите!

Галеви работеха за Парламента! Както повечето престъпмници м/у другото - всички те са хора на някого! идете пак да гласувате, бай-ганьовци прости!!!!!!

а ти като си много "умен" и не гласуваш и подлъгваш други да не гласуват, как се чувстваш като избранниците на гласувалите цигани те мачкат за да ги осигурят? С негласуване нищо не се оправя.

Е па с гласуване видохме какво стана през последните 20 години. Стига си търсихте овчар бе. За какво ви някои да ви води за носа. Не можете ли да живеете свободно.

Ще ги хванат за опашките!Сега съдийте да върнат на държавата изнесените от Галеви милиони-бълха ще ги охапе!

Сега стана ли ви ясно какво правеше при Галеви пикаещият във фонтани вътрешен министър на тройната ламя Р.Петков

За него знаем. Ти кажи Цеко какво прави толкова години вече, като всеки знае?

то и бат бойко им идваше на гости но по скрито го правеше

Само ГЕРБ нали?

БОЖЕ, КАКВА ИЗНЕНАДА!!!

Еми търси ги тези 35млн в отпуски, съкращения, касови апарати и т.н. фалира стотици малки фирми, а сега "КАКВА ИЗНЕНАДА". Палячо си Мони и това си е. Буратино такъв.

d4

40 милиона не са малко пари. Питам се - какво ли са работили братоците?? Опс, сетих се.... в цеха за таблетиране на Дупнишката фармация. Инженер-химици. На смени, без почивен ден... Честито на пенсионерите!

Аха! Процесите по `конвергенцията` на фармацефтичната-Ни Индустрия, казват, вече били настолно четиво.

Абсолютно точно мнение !

Дали не са забърквали и по някоя кофа с екстази в обедната почивка :)

Срамувам се,че съм българин!

НЕ ПРИ 35 МИЛИОНА, ПРИ 3 МИЛИОНА -ВЕДНАГА МИНАВАМ В НЕИЗВЕСТНОСТ. И КАКВА СЛАДКА НЕИЗВЕСТНОСТ ЩЕ СИ ОРГАНИЗИРАМ....МЕЧТА!

ТЕЗИ ОТКАЧАЛКИ СА СИМВОЛА НА ПРЕХОДА И ПРЕВАТИЗАЦИЯТА. КОМУНЯГИТЕ ГИ СЪЗДАДОХА ЗА ДА ИМ ПЪЛНАТ ТОРБИТЕ, ЛИЧНИТЕ И ПАРТИЙНИТЕ. ТИЯ СА ОТ ХОРАТА НА ПИКАЕЩИЯ ПО ШЪДРАВАНИТЕ БИВШ ПРЕСТАВИТЕЛ НА РЕДА МИНИСТЪР. ПЛЮЕТЕ ПО БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ НО ТЕ СЕ ИЗПРАВИХА С/У ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ОТВСЯКЪДЕ Е С ЧЕРВЕНИТЕ ОРТАК.....

"ДА СЕ РАЗЛИЧАВА ПРИВАТИЗАЦИЯ ОТ ПРЕВАТИЗАЦИЯТА НА МУТРИТЕ"

Някои от тези хора бяха лична охрана на омразните комуняги. Това не го ли отчиташ, или си влюбен в тъщата си.

Нещо не си схаванал. То малко акъл се иска за това, но както и да е. Гербаджиите се "изправиха" срещу някои мутри само и единствено за да разчистят терена за своите групировки.

за всичко в балгаря е виновна садебната власт и приватизацижта. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е най-точната приказка. За съдебната система всеки знае, а приватизацията превърна хората на България в роби....е много малка част от тях станаха недосегаеми де, но нали точно това беше целта.

Алоуууу, Дупницааа....нъл ви харесваха веее...ай ся им платете краденото...целия град бандитски

И какво са ти виновни хората от Дупница? От както се появиха тия двамата ние все си плащаме. Ако имаше държава още много отдавна тия двамата трябваше да са в раирани дрехи, дори и само за назидание. А сега... ходи ги гони.

Гаргамел

Каква държава ве...вие на изборите щяхте да ги изберете...щот всички в Дупница сте дупедавци-комунисти

Сега може да ги обвините и за земетресението в Перник, за градушката и за пороя от онзи ден.

Господа, след изчезването на братята се установява пране на пари за 35 млн. лева. По средни пазарни цени, тази сума е по-голяма от живота на хиляди българи. Може да се предполага, че ловът на глави е вече приключил.

Политиката се храни точно от такива братя, самоковски картофи и какви бяха там другите.

Сетила се Мара да се побара. Леле колко страшни обвинения, направо настръхвам какви хора са живели сред нас. Абе смотаняци не стига, че избягаха, ами им върнахте и гаранцията. Повдигайте сега обвинения да ви ........ та.

Къде е т.н. финансово разузнаване.Аз като превеждам 1000 евро в чужбина само урина и кръв не ми искат. То са документи ,проверки и пр. Но аз нямам "брат", сигурно затова.

Много добре казано. Аз се замислих и за друго. При покупка на имот или автомобил. Редно ли е като си платил данък на година примерно за 2000 лева да си купуваш лукс имоти за милиони! Но в БГ явно може. Сега се сетиха, че прали пари. Те вече са ги препрали.

Браво!

Ами така си е, Финансовото разузнаване само разхожда чантите и размахва картите ама какво да се прави те толкова си могат горките.

И запомнете, че вече са Избегалеви, а не само Галеви!

Подир дъжд - качулка!

Не са виновни само Галеви. Къде са мръсниците, които позволиха това да стане???

Добро утро се казва в случая:)

pompai

И ето защо Петков се е срещал с тях :))))