ПП е против антикорупционния закон на МС, иска възможност за разследване на президента

Държавният глава има имунитет, не подлежи на преследване, отвърна Крум Зарков. НС прие и двата законопроекта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А-а-аааа, не ! Президента не може! Него го е избрал Решетников и той е извън всяко подозрение.Не посягайте на кандидата на Кремъл, да не ви изсъхнат ръчичките. В момента България няма нищо по-свято от него - Левски, Ботев, Раковски - ряпа да ядат пред него. Именно на него и на неговото юмруче дължим небивалия просперитет на държавата ни от последните две години.

BAIDAN GO RAZSLEDVA KONGRESA A RADEV NE M:OGELO DA SE RAZSLEDVA NRKOI NE E NAD ZAKONA

Би ли прочел внимателно разпоредбата на чл. 103, ал. 1 от Конституцията на Република България? Президентът и вицепрезидентът не са над закона, ако нарушат Конституцията те си носят отговорност за своите действия.

ПП нещо законно желае ли да има в нашата държава? Разследвания с доказателства изрезки от жълтата преса? Смяна на предишните директори с наши директори, без смяна на на нищо в системата? Как промениха законите, така че да не се допуска корупция? Какви стандарти приеха за учебниците на децата? Какво промениха в СИСТЕМАТА на здравеопазването? Размножиха министерствата до невъзможност за контрол и синхронизация и още глупости безброй.

Тия искаха да се разследва Главния прокурор, сега искат да се разследва Президента, следващото какво ще е, драги умници? А Вас кой и кога да Ви разследва? Пуканки!

Скоро освен да ги наричат Шарлатани ПП от едно от най-високите управленски ниво в Държавата, ще ги наричат и Боклуци.

това детско изпражнение Крум Гъзарков изобщо не се опитва и да прикрие, че е памперса на Радев за многократно ползване и очебийно издига фатмака над закона. Какъв боклук.

Кирлю тъпото пак показа, че не знае какво пише в Конституцията! Ама той нали не я зачита, наруши я и излъга. Но да предложиш изменение на Конституцията с някакъв закон трябва наистина да си малоумен идиот, който няма никаква представа от законите ни. И какъв го дири такъв малоумник в законодателния орган на страната? Лошото е, че голямата част от депутатите на Пълен Провал са същите като него - некомпетенти и тъпи малоумници.

премахва за ползване патентованите от Microsoft шрифтове на кирилица, че били... руски?!

Искам да попитам Кирчо тъпото един въпрос.Депутатите били избрани директно от народа.А кой избра президента бе Кирливчо,не че го подкрепям,но той е там по някаква причина и тя е,че народа го е избрал.Този толкова ли е тъп или журналистите го правят такъв,не зная.

Възможност да се разследва Президента? Брей-й-й-й, колко злоба има в това предложение на "Продължаваме промяната". Злоба на Кирчо и Асенчо срещу Радев. Защо? Ами защото той им казва истината в очите, а от това боли. Точно Румен Радев даде възможност на тези млади мъже да се появят на политическата сцена. Ако не беше ги включил в състава на служебния кабинет, никой никога нямаше да чуе за тях!

е форумният шампион по простотия.

Иванов ден ли е днес? Всички ЍИвановци, гласувайте и заведете и близките си да гласуват, ако не искате ЛГТ агитките и ромските махали да определят, кой да ни скача по главите и да ни продава!

Киро и Асен се борят с крадливите и прости нещастници Много опростя населението ,благодарение на управлението на Герб колкото изоставиха образованието на последно място Това личи от избирателите на Герб които са доста неграмотни

а депутатите на ПП са некомпетентни и некадърни малоумници. Какво тогава да кажем за избирателите им?

Ама пак ще ви нарече шарлатани, щом го ограничавате човечеца Колко е добре да не те контролира никой

Тия от ПП съвсем изтрещяха. Кирчо, Асене, може ли престъпник или подсъдим да разследва прокурор? Вие май наистина си вярвате. ДА, ама НЕ беше казал Един....

Какво стана с Иванчева? Осъдиха я , че НЕ ИМ ВЗЕ ПОДКУПА. Та трябваше да и го слагат в колата насила.

Шарлатан партия пак се бутат където не трябва.

Простокиро се бори с корупцията.

А можехме всички да крадем заедно......

Божанков дали е подписал някакъв документ в Щатите?

В този сайт и модераторите и редакторите ли пишат коментари и цъкат?

два злокачествени кретеноида...

ПП е най- дебилният проект на Козяк, а ДБ дори не ми се коментират, защото ще ми се догади. ОТрепка до отрепка от номенклатурни синчета и дъщери, перящи биографии срещу добро възнаграждение.

ГЕРБ е най-дебилни проект на Меркел....понатаък знаеш, а ДПС перяща биографии на хидроинженери.

Браво другарЕ доносници и ченгета пшенсионери,какъв размах на мисълта ,какво въображение само се вихри в тази клоака тук но вие сте свикнали точно на такъв животец и нямате претенции за нещо по-добро-наслика другарЕ и другаркЕ до пълната победа на оня свят:)))

уважаеми депутати, докато мислите че корупцията се води с комисии, ще сме много далеч от решението. корупцията почва от ниско ниво и не защото хората са корумпирани, а защото процедурите ги принуждават. пробвали ли сте да свършите нещо по законов начин - месеци чакане, висене по опашки, гишета и администрация и такси навсякъде. по лесно е просто да платиш на някой и да ти свърши работата. и как борим това? с наказания. не може ли да опростите правилата и процедурите, така че простите ежедневни нжди на хората да се постигат лесно и без нерви. мислите ли че на някой му се дават пари за глупости? същото е и на високо ниво - за да участваш в една процедура - хиляди спънки. по лесно е да платиш на кмета. ако правилата са по прозрачни и всеки има възможност да участва в разделянето на баницата -> корупцията ще намалее естествено. а иначе съм съгласен с Данчо Цонев. не може да тръбим навсякъде че сме корумпирани, а сега се сърдим че хората ни го казват.

"Шарлатани " -клеймо за цял живот.

Никой политик не трябва да е над закона! Импиичмънт за прецедента!

защо не поискаха промени в Конституцията, за да може да разследват президента? Ама Велико Народно Събрание не им се иска, защото съвсем ще изпаднат. Сега им хрумна да искат разследване на президента, когато той им каза в очите, че са шарлатани. И тея идиоти реагират като че са в детската градина - явно това е нивото на умственото им развитие. За простокиро отдавна е ясно че има умствен дефицит и психични отклонения, ама мислех, че кокорчо е малко по-умен. Как се променя Конституцията със закон - пълна идиотия е да се изцепиш така от трибуната на НС. Такова предложение показва пълна некомпетентност и тотална идиотия от страна на ПП.

тия от П-ълни П-ростаци тотално изперкаха

По принцип всеки политик в БГ трябва да може да подлежи на разследване. Също никакъв имунитет и тем подобни глупости... Но е доста смешно как шарлатаните от Партията на Прокопиев искат да репресират всеки, който не им лиже заднцте

И как репресират. Това, че Радев го приема лично си е негово проблем. Няма заради Радев да няма закони. Но е доста смешно как шарлатаните от Партията на Прокопиев искат да репресират всеки, който не им лиже заднцте

"ПП е против антикорупционния закон на МС, иска възможност за разследване на президента" Направо да се запише в Закона: "Киру Тъпака има право да арестува президента, ако той не му изпълнява разпорежданията" Това следва от статута на двамата пастори: Киру - "Държавата това съм аз!"" Асанчо-"Аз съм краля Слънце." Никой няма право да пръдне без тяхно разрешение. Хой!!!

Никой не говори за червената дамаджана да не е умрЕл?

Чашков ли?

С писмо вх. № 384 от 16.09.2021 г. главният секретар на президента на Република България е представил заверено копие от писмената декларация от 10.05.2021 г. на Кирил Петков Петков, в която той е декларирал на основание чл. 110 от Конституцията, че е български гражданин и няма друго гражданство. .............. Заявената на 21 април 2021 г. от Кирил Петков Петков воля да бъде освободен от канадско гражданство, както и обстоятелството, че е отговарял на материалноправните предпоставки да бъде освободен от него, не са били достатъчни той да престане да бъде гражданин на Канада. От официалния документ, издаден от компетентния орган на Канада, е видно, че освобождаването от гражданство на Канада е настъпило едва на 20 август 2021 г. От изложеното се налага категоричен и еднозначен извод, че освобождаването на Кирил Петков Петков от друго гражданство – в случая от гражданство на Канада, е настъпило след назначаването му за служебен министър. Към момента, в който е бил назначен за служебен министър с Указ № 129 от 10.05.2021 г. (обн., ДВ, бр. 39 от 12.05.2021 г.) на президента на Република България, Кирил Петков Петков е притежавал не само българско, но и канадско гражданство и по тази причина не е отговарял на изискванията изрично и ясно предвидени в чл. 110, във вр. с чл. 65, ал. 1 от Конституцията, поради което е била налице, без да е била декларирана от него, непреодолима конституционна пречка да бъде назначен за министър в служебното правителство. Въз основа на изложените аргументи и обсъдените и съобразени по делото доказателства, на основание чл. 149, ал. 1, т. 2 от Конституцията, Конституционният съд Р Е Ш И : ОБЯВЯВА за противоконституционен Указ № 129 от 10.05.2021г. (обн., ДВ, бр.39 от 12.05.2021г.) на президента на Република България в частта, с която за служебен министър на икономиката е назначен Кирил Петков Петков.

С писмо вх. № 384 от 16.09.2021 г. Алабала, явно си човек на Прецедента, щом имаш ртакива документи. Но защо датата е септември. Да ти кажа. Защото Прецедента накара Кирил да подпише това през май и му каза до септември ше излезе решението. Парен каша духа.

Решенията на КС са достъпни за всеки гражданин;))))) Кирчо е назначен с указ на 10 май, когато си е подписал и декларацията.Нарушил е Конституцията:))) Ако е излъгал ....всичко последващо няма никакъв смисъл. Ако не е излъгал, толкова глупав човек не бива да бъде допускан до управление на държава.

Какво се правиш? Нима радев не знаеше, че Кирил си е подал документите за гражданството? Ами знаеше. Кирил му го каза, а Радев каза че е едно и също. Има и мейли, които потвърждават. Кой е подлеца?

Вероятно си представяш КС, като някакво място в което четат мейли на Кирчо...Не. Там имат друга функция - следят за спазването на Конституцията. Декларацията е личен акт, това не е акт на Ради летеца, а е на Кирчо. На базата на този личен акт следва указа:)))))))

БРЕЙ МНОГО ПРИНЦИПНИ В ТОЗИ КС. Като във ВАС и АДМ. сЪД. ЦИТИРАМ ТЕ ПО-ДОЛУ: КС, като някакво място в което четат мейли на Кирчо...Не. Въобще принципите си ги прилагате според това, какво ви е изгодно.

Мунчо както хич не е злобен ... Не мога да ги мисля педалите на подмяната :)

Все още се издирват дипломите им от Харвард - безуспешно.

Двамцата от ПП хич не ги интересува нещо такова като Конституция на България ! Те са над закона. Единия от двамата даже не го съдиха за нарушаване на Конституцията...

Има неща с различна тежест. В момента когато с еправи волеизявлението, в този момент това важи. Това го знаят всички. А за Мунчо какво ли не знаем, та така му браните имунитета. Какви ли зависимости има. Ако е почтен Мунчо, няма да брани имунитета си. Тръмп и Байден и те нямат имунитет.

Уй за усраина!

Чорапа заради този имунитет се прави на мъж.А сега всичката мутро ДС сган ,и комунета се обединиха ,да пазят руските интереси в България,и за да не им спрират хранилката. Всеки който е против тази система трябва да бъде смачкан.

Уй за усраина :)

Може ли, уважаемите политици от пп да престанат да хвърлят кал по българската държава и държавност скрити зад паравана на борбата с корупцията. Не е чудно, че позицията на Нидерландия и Австрия за членството ни в Шенген е отрицателна. Когато злословим по собствената си държава, как очакваме другите да я виждат в добра светлина. Едва ли ще се намери политически елит на някой друг народ, който така яростно да хули държавата си.

Абе вие корумпета ли сте българската държава бе? Служите само на стомаха си. Пък и се имате за държавата. Нямате срам. УУУУУУ.

освен мизерии друго не могат да правят.

"Ние вярваме, че никой не е над закона", каза Петков. Как това кореспондира с нарушаването на Конституцията без никакви последствия за Кирчо:)))) Как да му повярвам, че вярва.... Народа е приключил с вярването.

Прецедента го накара да разпише този документ, като го излъга че до септември има време. После - Кирил Виновен Парен каша духа.

Цитат: "Президентската институция да не посочва състава. Парламентът е избран директно от народа ..." Значи президента не е избран директно от народа? Нищо че и кандидат президентите и депутати се предлагат от някой. Скараха се и хайде за антикорупция, което няма нищо общо със скарването. Борбата не трябва да е централизирана и да зависи от 1 човек, както е в прокуратурата сега. 0 правосъдие, ако главният прокурор не иска. Проблема е и персонален и системен. Трябва да може да почват разследвания, дори уж управляващият да не иска и да не може да стопира процеса.

Глупости

И Киро се оказа ТИКВА.

Aбсолютна. Жалко е да ги гледа човек! Пълни некадърници!

тиква,тиква ама сорт "Харвард" :-)

Най обичам да ми духат българи. Евтини и се раздават напълно очакват нещо от мене. А аз се празня могъщо.

Бойко от време на време се засрамваше ..... Тез хиени Киру, Асен, Лорер не знаята какво е срам !

Засрамваше се като излезе как казва, че ще такова ЕС премиери с 200. За ПКП и на кого да се размаже физиономията. Обиди на сексуален акт, като 3 за под половин минута. Понякога се изпуска и пред медиите директно. Но реално Бойко се прави на хрисим пред медиите и после ръси обиди.

големи са сладури кокорчовците забавляват ме как се карат с техния създател :)

- Сър, идват много хора, които се оплакват от корупцията, Сър! - Джон, а казаха ли колко ще платят за да сложа край на копупцията?

Само верен последивател на другарите Сталин и Димитров може да сложи край на корупцията!

Кире, Бай Ставри те чака. Строг, но Справедлив :) Жега, а?..

ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ -ТОВА СА ТЕ ОТ ПП . ОВОРИЛИ СИ ФРОНТ СРЕЩУ РАДЕВ, НО БЕЗПРИНЦИПЕН ФРОНТ.

Никой у нас не би трябвало да има имунитет.

Глупости

Двамата съпредседатели и Лорерчо станахме 100милионери. Мерси на българския народ. Огромно и сърдечно благодарим.

Франкенщайнчетата от ПП придибиха собствен живот благодарение на юмручето на зеленото чорапче. Сега се опитват да го унищожат. Ко да праиш, диалектически материализъм - новото убива старото, за да живее. ВЕНСЕРЕМОС!

Хайде стига панаири, шапките и довиждане. Кире, Хасан и Ристьо да покажат за 2 години какво направиха, ей така просто да заведат уважаемите журналя и да покажат - ей това ние го изградихме и го оставихме на хората и с това подобрихме еди какво си. Нищо пълен фарс.

Накарайте Киро да научи наизуст Конституцията. После го изпитайте. Че пише и проектозакони !!!

Колко са жалки тези и дори нямат реални приятели да им го кажат, защото са от една и съща меркантилно лъжовна групировка и резила им за тях е някаква ''ценност''.

Здрасти Тикво.

На никой не му пука какво искат продажните наглеци от пп и дб!

на нас ни пука. Тръмп могат да го разлседват. Байдън - също, Мунчо не може.

Минчо баща ти ли е ?

са изпълнителна власт. Мунчо не е.

И защо да не се разследва Прецедента? Тръмп не го ли разследваха? Дори още по време на мандата му. Обама също. Ккаво не ви изнася. Че ще му лъснат далаверите с Грипените ли? Или някоя друга зависимост.

Сравнявате несравними неща, ама отдавна сте си свикнали на това когато не ви отърва...България сме а не сащ и като не ви отърва заминавайте там да си доказвате ''демократичността''

Виж ти, а защо здравеопазването е като в САЩ, защо искате либерализъм като в САЩ. И на мен не ми харесва това, но вие си го правите. Значи взимате от САЩ само това, което е полезно за вас , управляващите с власт. Което не работи за вас- несравнимо било. Бре!