Пожизнени парични награди за Лили Иванова и още 7 творци, орден за Кирил Маричков

Анатоли Кръстев, Андрей Дреников, Иван Стайков, Иван Иванов Анжел Вагенщайн, Георги Дюлгеров и Христо Ганев ще получат пенсии заедно с Примаат на българската естрада

Обратно в новината

Коментари - Пожизнени парични награди за Лили Иванова и още 7 творци, орден за Кирил Маричков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бъдете човеци. Дарете.Има толкова нуждае щи се

Абе то верно, че е стара ама да я наричате примат е малко прекалено. Колкпто до наградите, моите уважения към Лили Иванова, но не мисля, че трябва да получава подобна пожизнена сума. Има достатъчно пенсионери, които наистина се нуждаят от тези пари, за разлика от нея. Тя взима минимум по 10хиляди на участие.

Абе то верно, че е стара ама да я наричате примат е малко прекалено.

Пожизнени парични награди по кой закон и по кои критерии се раздават

Прима и примат са две съвсем различни неща. DIRаджиии, направо къртите с простотията си. Четете какво пишете пишете преди да го публикувате,моля. Много сте зле, мнооо....

Кой примаАт е написал заглавието бе? Призовавам духа на Паисий Хилендарски да му влезе в главата и денонощно да повтаря примаАт, примаАт, .... И така цяла година.

Андрей Дреников, написал е около двайсетина детски песнички.

Моята е недостатъчна, след 38 години трудов стаж.

Кирил Маричков не трябваше ли да е в затвора за ПТП по негова вина човешки жертви?

добре поне че не са наследствени тия пожизнени награди!

Защото с какво го заслужиха? Преработиха ли се нещо?

Лили Иванова е милионерка още от времето на Соца . Защо пък пожизнена държавна пенсия на тази 90 годишна Милионерка ? Ами Защото подкрепи ГЕРБ преди два дни?

ОТИВА ЛИЛИТУ НА КОНЦЕРТИ В ТУРЦИЯ.НА ГРАНИЦАТА Я ПИТАТ “КАКВО РАБОТИШ”-“АЗ СЪМ ПЕВИЦА.А”ГЮВЕ.ДИЯ”МНОГО ВИ МОЛЯ АЗ СЪМ ИЗВЕСТНА ПЕВИЦА”КАЗАЛА ЛИЛИТУ.”А БАШ ГЮВЕ...Я”КАЗАЛ ГРАНИЧАРЯТ.ОСВЕН В РУСИЯ КЪДЕ ДРУГАДЕ ДАВАТ МЕДАЛИ И НАГРАДИ.

И Лилито е една фурнаджийска лопата, нейсе... не е зле първо да се ожениш за сина на видния БКП функционер - Янчо Таков, който й остави апартамент на ул.Оборище, после от терасата на същия тоя апартамент да се правиш на дясна и да подкрепяш митингите от зората на "демокрацията", а сега да се мазниш на Фандъкова, а всъщност през цялото това време, да не кажа век да си останеш една провинциална хитруша от Кубрат

Китайците имат една поговорка "Ти ще почеше моя гръб, аз ще почеша твоя гръб". Лошото е, че масрафа за взаимното чесане пак ще го плати матряла, както обикновено.

Дира, баба Лили до сега никой не я беше наричал Примаат. Евала за куража.

:-)))))))

Айде стига сте ги хранили. Добрите артисти могат да се оправят и сами.

за активната "гражданска" позиция.. Дето полицията му дърпала шнура от контактите.. Ще прояви ли доблест да каже - след наказанието за концерта за 8 декември в Художествената академия, как бяха наказани? Репетираха ли в един културен дом - бивша поликлиника, в кв Иван Вазов? Изнасяха ли концерти в завод Витоша, безалкохолния завод в Хладилника, товарните таксита и още доста предприятия... И след като изпяваха десетте си български песни, не запълваха ли с Битълс, Ролингстоунс и т.н. концертите си до 2-3 часа през нощта.. Та кат се правим на пострадали от предишния режим.. Напълно да описваме "страданията" си.. П.П. - в Художествената академия контакта им прекъсна ПОЖОРНИКАРЯ на щат в академията.. Щото празнуващите ПАЛЕХА КАРТИНИТЕ и чупеха статуите.. Ректора на Академията излезе на сцената и ги молеше да спрат концерта. НО!!! Ние великите музиканти..

Този не уби ли човек?

Изключително се радвам за Анатоли Кръстев! Наистина е милионер, но не с пари, а с това, че е дарил милиони топли чувства със своето виолончело! Прекрасен, земен човек, който с изпълнението си те изстрелва в небесата! Бъди жив и здрав, за да ни радваш още дълги години!!!

Примаат на българската естрада? Всяка и бяха викали на Лили Иванова ама пък примат!?!

@#%$^&*)( sa,dlkajdlkajdkljalkjds…...

Тъй като да загубили документи те им за пенсия трябва да се прокара закон за всички певци да имат достойна пенсия, а не привилегии. С какво.е по-голяма др. Иванова пред Марги Хранова

А дали наистина са им загубили документите за пенсия, или те просто не са плащали пенсионни вноски. Второто е много по-вероятно.

Тия пари за .......пожизнени пенсии ,по добре да ги дадат на някой който има нужда от тях

Трийте ...трийте ...трийте ... Заглушавайте ИСТИНАТА и ГЛАСА на Народа ! Превърнахне сайта в дирнишка подлога !

На премиер-артиста на републибликата - тиквен медал?

Едно време имаше Активни борци против фашизма и капитализма - с персонални пенсии, привилегии за тях и децата им... Сега си имаме Активни борци за герберизма - пак същото като АБПК. Честита ви дИмокрация братя, ако можете да видите дима от застлалия София смог.

Недей да учиш маме, че да станеш творец, иначе с тия 3 висши ше ровиш по кофите!

Срам! Боготворя ЛИЛИ като певица, но това е долно и гнусно, мисля си, че тя ще откаже тая подигравка.

тя не може да пее ,но може да лапа

Не! Те просто са работили добре в сферата, с която се занимават, както и много други български граждани! С нищо друго не са допринесли за страната ни. В чужбина едва ли някой ги познава. Е, като изключим Русия, където са международните им изяви. Харесвам Лили. Респект, но не мисля, че това е добра идея. Както и се съмнявам, че самата Лили би я приела тази доживотна награда. За мен тя е личност с морал.

Моите уважения към таланта и,но извинете ме на колко години е госпожата и въобще може ли да разсъждава/вече нормално /,защото времето е неумолимо към всички.....,а за парите не се тревожи-ще ги приеме и още как...

Е, ще видим дали е с морал, поред мен не е !

Kaк "награда"? Няма "пожизнена, периодична" награда! На това му викат "пенсия".

Абе що ручахме жабетата цели 30 години, то си стана както преди. Сгафи министеро - айде консул или в банка управител, проблема се решава след като го покажат по телевиията, храни интелигенцията, да ти пее.

Кириле,един певец и композитор върна орден,ти ще върнеш ли твоя като ти го дадат или...?

Ето къде бил скрит ключа за мазата-подкрепяме Данчето и хоп уреждаме се пожизнено....гнусотия пълна...

Срам

купуването продължава с нашите пари !!сега ще се облажат не само циганите !!

Който Фандъкова подкрепя ще получи той от ГЕРБ парета...

НАГЛО ! ТАКА КУПУВАХА ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И АРТИСТИ ПРЕДИ 89 !!! ДОКАТО Е РАЗТРИВАЛ УШИТЕ НА ТОШО, ВНИМАТЕЛНО Е СЛУШАЛ БАНКЯЛИЯТА !!!

Подигравка с отрудения български народ! Пожизнени пенсии за милионери! Това само болен мозък може да го роди.

НЕ, в навечерието на балотажа. Никакъв свян !Герб се мазни предизборно на творците на българската култура. Колко жалко че Богдана не е в списъка.... Нищо ще има и други избори....да стиска палци да са скоро.

Дали е случайно , че преди да ги "наградят" с нашите пари подкрепиха преступниците дето ги крадат - ГРОБ ?!?!

АЛЧНИ БЕЗСРАМНИЦИ! ЗА КАКВО Й СА НА ЛИЛИ ИВАНОВА 700 ЛЕВА? ТОВА СА Й ДНЕВНИ ПАРИ! СТИГА СТЕ МАРОДЕРСТВАЛИ, ГЕРБАДЖИИ! ДО КОГА ЩЕ ХВЪРЛЯТАЕ ПАРИ НА ЛЯВО И НА ДЯСНО? ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ! ОТИВАЙТЕ СИ !

Тия хонорари за концертите си и плочите си не са ли взимали?!

когато вземаха хонорари и не плащаха данъци и осигуровки бяха добре сега нямали пенсии или били им малки.Безобразие. сега понеже подкрепиха гербаджийката хоп пожизнени награди. Къде отиваме

Отиваме на там накъдето сме си Избрали.... Не че имаме голям избор всъщност...

ПРЕДИ БАЛОТАЖА, НЕКА СЕ СЕЩАМЕ КОГО ЩЕ ПОДКРЕПЯТ !!! АБЕ ОЛАН КООЛУ, СТИГА ЧЕРПИ С ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА !!! ГАДОРИЯ !!!