Коментари - Собственици обвиниха огнеборци в некомпетентност | dnes.dir.bg
назад

Собственици обвиниха огнеборци в некомпетентност

Възпламеняване на бойлери е версията за огромния пожар в „Студентски град” в София вчера. Собствениците обвиниха пожарникарите в небрежност.

Обратно в новината

Коментари - Собственици обвиниха огнеборци в некомпетентност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ми се вярва пожарникарите да са некадърни или че подценяват пожара. Но за лоша техника може и да е вярно, но това е по вина на шефовете.

Лоши пожарникари, лоши! Що не пръскат само по огъня? Що съсипват на хората плазмите?

По време на пожара случайно бях на отсрещния тротоар. Останах с впечатлението, че никой нямаше желание пожарът да бъде загасен. Нито собствениците, нито пожарната, нито сеирджиите като мен. А 90 тона ( кубика ) вода няма как да бяха изсипани там.

Българинът вечно недоволен, Нали жертви няма. Вещите застраховката ще ги покрие.

В гасенето не се ли включи баш светилото на пожарната команда и на целия изпростял народ. И за пръв път чувам да се възпламени бойлер или при светлата демокрация това вече е възможно. ..... И нали знаете приказката за лошия материал.

По изпростял от тебе трудно мога да си представя.

естествено е проявена от ползвателите , от плазмата до неизправен бойлер - по всяка вероятност ментаци

Това само в България го има, да виниш този, който ти помага с идеята, че е длъжен 100% да ти реши проблема. Досега бяха само лекарите, вече и пожарникарите.... Значи не е виновен тоя дето ти е направил калпаво ел. инсталацията, нито този който ти е позволил да живееш в тази сграда с тази е. инсталация... виновен е този, който е дошъл и помогнал да не изгори имота до основи. Нещастници.

Защо в градинката има блок? Преди 15-20 години там играех. Радвам се, че изгоря. Само селяни с плазми, които и паркитат там го ползват. Поне да беше изгорял по-качествено.

Токът да поскъпне средно с 6% без ДДС, поискаха от EVN link EVN поиска поскъпване на тока средно с 6%

Аман от всезнайковци! Новата му "плазма" съсипали с водата. Типична българска простотия! Другите неща няма и да ги коментирам.

Е то плазми отдавна няма, ама Ганчо си мечтал преди за "онези скъпите" преди да продаде нивите на баща си и да се домъкне в София. А София вече прилича на мравуняк и слава Богу, че все пак са загасили пожара в това презастрояване, особено в периферията.

ОПГ ГРОП са хаос.

да излеят 90 тона вода след като има много други препарати за гасене на пожар.

Да се сърдят на Бароко за мукавените стени и стиропорените изолации. Пожарникарите каквото са могли- свършили са. Слава на Бога, няма жертви. Обаче с безумията построени навърте в комплекса, до които пожарна кола няма достъп, страх ме е да си помисля какво може да стане...

пожарната е трагедия, но срсвнително малка, голямата е мвр министерството.

Роко, докато не изгониме 1 -2 руски дипломата така ще е

Стара соц техника соц похвати калпави недоучени пожарникари в комбинация с яко лрадене води до този плачевен резултат...

А това, че се наложи да идва паяк, защото пожарните не можеха да се приближат от паркирали коли защо не се споменава?! Само пожарникарите им са виновни. Следващият път да оставят да изгори цялата сграда, да видим тогава кой ще е виновен, че в момента пострадал основно е само един етаж. Или, че собствениците на някои от тези автомобили ги преместиха чак као видяха паяка? А това беше два часа след началото на пожара.

Безразборно строителство в СТУДЕНТСКИ ГРАД-ИДЕТЕ да видите, какво чудо е около зимния дворец на спорта. Хасковоско кърджалийско бургаски мафиоти и строителни предприемачи строят небостъргачи за две години на по 24 етажа и нямат дори и акт 16 чудно как са получили и разрешителни за строеж. Няма да дам 200 000 евро за да купя две стаи които ще се самозапалят при първо късо-ОБВИНЕТЕ СТРОИТЕЛНИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ-САМО ТЕ СА ВИНОВНИ БЪРЗАТ ДА ГИ ПОСТРОЯТ ЩОТО СА АЛЧНИ ЗА ПАРИ-ТОВА Е ПЕРАЧКА НА ПАРИ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА КАЧЕСТВО?

Най-радва разнопосочното развитие на хотелиерите в България, вещи във всички сфери на живота. Вече има и оценка на случилото се и виновни е открил, направо да се кандидатира за изборите, ще спечели едновременно и за президент и за премиер :)

Интересно, това студентски град ли е или мутро-проститутски град. Много сте за разстрел гадове.

Когато станах пожарникар преди повече от 20 години, евронорми нямаше. Пожарните коли ние си ги оборудвахме, съгласно нашите потребности. Тогава дежурихме с два "ЗиЛ" - 130 и "Татра" -815. Нямаше като сега лимит на горивата. Нямаше забрана или ограничение за занятия по обектите в града и общината. Бяхме по 8-10 служители на дежурство. Пожари, които няма да забравя: ЖП катастрофа с 6 ЖП цистерни и последвал пожар., Пожар в лакозаливното на мебелен завод, пожар в сеновал с над 10000 бали слама, пожар в склад на резерва с хария /ок. 500т./ и незнайно колко автомобилни гуми. Тогава спасихме две съседни къщи и прилежащите постройки. И вече няколко години собствениците на спасените имоти идват при нас в Пожарната служба с кутия бомбони и безалкохолно. Последното ми излизане на пожар бе вчера. Нищо стграшно и сериозно - гореше суха трева между две села. Само за двадесет минути я опръскахме и се прибрахме в службата.

Манипулатор, 1997 г правителството на Жан Виденов. Хората нямах пари за храна, месечната заплата беше под $20 долара, какво остава за гориво.

#кой е Цветомир Владимиров ???

Премиер-пожарникар и пак- пожарната - под всякаква критика, жалко.

Плащайте данъци като на запад и ще получите същото. Не плащате данъци в пълен размер, въпреки ниските им стойности и живеете в студентски град. На запад единствено студенти живеят в кампусите които са собственост на университета. А университета от своя страна се грижи да не стават такива инциденти. Хем тврикатеете, хем мрънкате, хем не плащате - е плащате си де ама по трудния начин...

Какво знаеш за данъците на запад, мишок сливенски!

Преди всичко това, че се плащат. Не е като в Гербария където над десет милиарда евро не са платени от хората на главния гербер.

В Калифорния - 1,5% годишен данък върху пазарната стойност на имота, а не промили или ppm-и, като тук, и то при измислени константни цени на имотите. Освен във физиката, перпетуум мобиле няма и в икономиката.

Хаос наистина имаше. В началото пожара бе малък, но огнеборците пропуснаха момента да го овладеят, защото наистина стълбата се забави и нямаха достъп до последният етаж. Проблем с водата също имаше, затова пожара ескалира и обхвана цялото покривно пространство, въпреки намесата на пожарникарите...

Пожарникарите са направили това което е трябвало. Главната цел на пожарогасенето е да не се засегнат съседните сгради и пожара да се разрасне. Че е изгоряла сградата - изгоряла. Дали е улишлен палеж - да кажат разследващите. Между другото - не съм видял надпис "Хотел" на тази сграда. Имало ли е нелецензиран бизнес?

Студентски град е хаос. Аз поне не знам за друго място в света, където стунтски кампус и курорт с бардаци и казина тип Лас Вегас да са едно и също. пп: Има много по-опасни общежитея откъм пожар в Студентски град. Така се е случило. Да се търси вина в производителите на електрическите уреди.

Когато гореше Витоша братовчед ми ги беше видял как пият в кръчмата, а ентуасиастите бяха в гората.

Ти кога ще излизаш от Бургаския, бе маняк? Кво ше правиш после?

Бургаския свободен университет имах предвид. Ти какво си помисли? Ще тропкаш ли кой съкил...студент какви оценки е изкарал?

Сори, Пич, Но ако извършваш хотелска услуга, макар и да прилича на наем, хотелиера е отговорен за евакуацията на пребиваващите. Трябва да има разработени евакуационни планове, процедура и да има отговорници, и да е задействана, още преди пожарникарите да пристигнат.

Пълен цирк, повече от седем часа... гледах само във включванията на живо в новините и имах усещане, че там просто си гори един огън и никой нищо не прави или по-точно никой не знае какво да пави и как се гаси пожар. Как е възможо да не могат да се справят за 7 часа ???

Защо не им показа, а само гледа