Евакуират жителите на с. Влахи, огънят прехвърли просеките

Стартира евакуацията на жителите на село Влахи, огънят прехвърли просеките. Пожарът се разрасна, заради силния вятър.

Обратно в новината

Коментари - Евакуират жителите на с. Влахи, огънят прехвърли просеките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

осмука макарона на Макрон и се покри в миша дупка. Гасенето на пожари не е като да бараш задника на БриЖит и макарона на Макрон.

да помага. И повече снимков материал моля - как двамата държите един маркуч / противопожарен - уточнявам предварително / и правите нещо наистина полезно.

може да продава българските интереси на еврогейски френски макарони а да помогне на страната си явно не иска. Комисионни за пожара няма да има и ще се прави на нищо не виждащ и нищо не знаещ. А Бабаит суджук Ефенди е уж пожарникар но сигурно е виждал пожарникарски маркуч само на картинка. Иначе за мачлета и суджуци е готов винаги

пожарът тебе чака не се крий в банкянска миша дупка.

И докато големците се прегръщаха с Макронца пожарите се разрастваха! Защо това лято в Гърция почти няма пожари?Ами защото забраниха влизането в горите за определен период!То било много просто,ама иска акъл!

Преди доста години работех през това годишно време по трасето на един нефтопровод в Северна България и ползвах местни работници. Един от тях - ученик във ваканция, работи с мене всичко половин ден. Движим се с работниците по трасето по моите работи, поглеждам за нещо назад - един храст гори. Бегом всички назад, гасихме - угасихме го. Пет минути безплодни дебати как стана белята. След няма и половин час - хайде пак същото. От там нататък гледах повече назад, отколкото напред, пропуснах следващото запалване, но четвъртото видях. Хлапакът, както си крачи по правило поизостанал, драсва кибрит, хвърля клечката в сухата трева и дава крачка напред. Бяха го видели и от работниците и едва го опазих непокътнат. Качих го с двама свидетели в единия джип и след половин час пътуване и неописуем разговор се опитах да го предам на кмета (който ми го беше осигурил), но хлапакът избяга. Това да не го бях видял с очите си, вероятно нямаше да повярвам, че е възможно.

Сега да гледат кой ще прояви интерес към изгорелите дървета и ще се ориентират кой е имал интерес от пожара. Подпалвачи все ще се намерят срещу някой и друг грош. Някой вече съмнява ли се, че когато трябва да се разчисти терен, пък бил и паметник на културата, винаги се намира необходимият клошар.

Сега по пазара, ще се появят Редки видове Дървесини и Дървен Матерял. Не е вярно, ще изгорялото занищо не става. Обгорялото е 2 см. най-много, като се рендоса, другото си е ОК. ЗАБРАНЕТЕ НА ЧАСТНИ ФИРМИ ДА РЕЖАТ ОБГОРЕЛИ ДЪРВЕТА.

Климата се затопля и в България се засушава! Парите трябва да се насочват към залесяване, водно обезпечение и запазване на природата! Стига с тия пари в бетон и никумо ненужни мегапроекти!!!

за какви мегапроекти говориш?

Парите трябва да се насочат към правилния джоб и да се инвестира в Toyota Sequoia, са да могат да возят емирите на султаната!!!

jingiby

А дано Господ се смили и завали накрая...

И кво като завали. След като дъжда спре, дървената мафия пак ще си запали пожарите.

се смили :-) до следвашия палеж !

амим изкопаж една дупка,та като завали да се напулни с вода

Да помага Господ...дано....

ПОЖАРЪТ ИДВАЛ КЪМ СОФИЯ :-(

Дървената мафия се е развихрила.

Половин Пирин изгоря,да излезе и да каже как ще опазим останалото,нали това му е специалността. Защо съседните държави не ни оказват помощ,нали сме лидера на Балканите с най-голям авторитет?????

Боко суджука нали уж беше пожарникар, да отиде с един пожарогасител и да изгаси пожара :D

Странно, ама очаквах еколозите да са първи на рубежа и да се борят с огъня... Тук ще трябва яко разследване и съд за тази поразия!

какъв е шансът да хванат някой? Отива, пали и бяга. Няма свидетели, няма доказателства.