Техника от цяла Южна България гаси пожара в Сакар

"Мини Марица-изток" се включи с хора и техника в потушаването на големия пожар в Сакар планина, който гори втори ден и се разпростира заради силен вятър, който мени посоката си. Пламъците са обхванали над 3500 дка площ. Два хеликоптера също ще участват в гасенето.

Обратно в новината

Коментари - Техника от цяла Южна България гаси пожара в Сакар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дайте на комисар Николов една водка и нещата ще започнат да се оправят

ехххххххх мили мои господа министри,не ги оставяте на мира тези хора от рудниците и тецовете.....ама и добре им харчите парите...когато стачкуваха и си искаха заработеното бяхте глухи а сега?!защо ги търсите,не ви ли е неудобно,господа?!ооооооооо,забравих,вие не знаете значението на тази дума,прощавайте.следващия мисиц миньорите имат празник.....кажете им поне едно благодаря,защото два зимата и пътищата пак те ще ги почистват...ама вие дали знаете че и това правят....?!

На едно национално съвещание по противопожарна дейност един 90 годишен ветеран-пожарникар каза: Първата минута пожарът се гаси с едно канче (1 литър) вода, на петата минута - с една бъчонка( 200 литра), а на 10-тата - господ да ви е на помощ! В този ред на мисли основното е превантивната работа( недопускане на пожар), екстрени мерки за овладяване на запалването и недопускане то да прерасне в пожар.

1chovek

За това трябва определена изградена култура. И не у един и двама, а у целия народ.

Разбрахме всички, че е важно само да са в парламент и да ни управляват политиците, без значение от коя партия или коалиция. Важно е да са във властта и да забогатяват. Няма морал в тези хора. Вместо да спретнат всички умове на държавата и да подобрят жизненото равнище на хората, те само се джавкат, сеят раздор, местат се от партия в партия и така с години ни управляват. Но, всеки народ си заслужава управниците, щом ги избира.

Нали уж за пожар ставаше въпрос?

ДО "ИНДУСТРИАЛЕЦ": ПОВЕЧЕ ОТ СМЕШНИЦИТЕ КАТО ТЕБ.

Та колко "еколози" участваха в гасенето не разбрах?

Друга техника трябва и за подпалвачите. Специален съд и куршум.

да беха изчакали още 1 ден и да викнат техника от цяла България . не се научиха че като пламне някъде из поляните и горите се реагира с всичката техника , а не първо с 1 кола, след 5 часа идва гражданска защита, след 24ч - идва от съседния окръг , а вече пожара е 100 пъти по голям , че даже и от турско и гръцко да дойдат е все тая . айде гасете че изгореха ливадите и горите на доган