Проверяват санирани блокове за противопожарна безопасност

Проверка за противопожарна безопасност ще се прави на сгради, санирани по националната програма.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват санирани блокове за противопожарна безопасност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво дремаха 10 години тези от пожарната безопасност??? Разчита се на една тънка замазка да изолира стиропора от огъня. Да , но след 1-2 години всичко се напуква и огъня ще запали стиропора

Опаковаха сградите със стиропор, чак сега се сетиха, че като пламне, няма нито спиране, нито гасене. Пък евакуацията е възможна точно толкова, колкото от онази горяща факла в Лондон.

Българинът се хвърля на въдицата веднага,щом чуе-безплатно. След време , много хора ще изпищят.Въдицата е хвърля хвърлена,квото клъвне. Еееех,народеееееее......

Всички тръгнали да слагат върху бетоно стиропор. Това е супер незаконно. Да увеличаваш външния профил на сградата. Висок блок целия в стиропор при пожар на 1вия етаж ще изгори целия нагоре. Огъня от 1вия етаж пали стиропора , той пали стиропора на втория етаж, той пали прозорците и така до край

Pesh0

А каква е разликата , дали ще е върху бетон , или тухла ? Огъня няма ли да тръгне нагоре ? Излиза че сялото стоителство през последните 20 години е опасно ?

Стиропора определено е пожаро опасен и при горенето отделя задушливи газове. В изолационните материали на BASF има добавки гасящи огъня.

Как ще отучат Главните архитекти на малки Общини да се правят на "Голямата работа" и да тормозят както си искат народа, като изискват каквото им скимне, оправдавайки се ,че спазват закона. Как ще бъдат контролирани ,като правят ,струват ,но все техни хора да проектират ,а често и самите те ,под нечие име!

Потърсете в интернет факти за пожаробезопасността на стиропорните плоскости /или фибрани и другите наименования на употребяваните материали/ и ще ви стане ясно, че в Германия , например, са се усетили отдавна, че нещо толкова лесно запалимо и развиващо висока температура при топенето си няма как да е безопасно. Но пък ние тепърва има да се учим и да откриваме топлата вода. Безопасно!

И ако се окаже, че новото саниране не отговаря на правилата за противопожарна безопасност какво ще стане? Ще го разбият и ще почнат наново ли?

Всичко е наред.Проверката е по документи.Пламне ли пожар, гори блокът.Дано фризерите да са читави

дано я спрат тъпата програма

И аз искам същото, но няма такива изгледи. Някой някъде трябва да спечели от тази програма, пък ако ще простите хора да изгорят като факли.