Пожар в приюта на отец Иван в Нови хан

Горял е домът за сираци „Св. Николай” на отец Иван в Нови хан. Пострадали няма.

Обратно в новината

Коментари - Пожар в приюта на отец Иван в Нови хан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като приютяваш разни мангали и хора от кол и въже. Може и дори сигурно е, че подбудите са му били искрени и честни, ама с такъв "състав" на приютяваните друго не може да се очаква - пълна безотговорност, защото до сега животът им е бил точно такъв.

нормално, циганките разправят че са много топли на нЕкои места..

кат чета по долу май му е драснал клечката некой комплексиран уродлив дрогиран скинар

е това е наистина свят чиляк

е сигурно , като се има предвид, че преди да стане отец, ако изобщо има някакво религиозно образование, е работил в УБО - ДС!

Което си е верно си е верно, но за да си свя не е нужно да имаш каквото и да е образование.

TIREX

въпростният е работил като свинар в помощното стопанство на УБо, където убива друг работник по особено жесток начин. бяга зад граница и се крие ,след победата на "демокрацията" се връща и се крие по манастири и села.. пребива поп който умира и му взема дрехите и документите ,използвайки разкола в църквата се самоназначава за поп и се самонастанява в Нови хан.Никога Църквата не го е признавала за свещеник.

Четете за и от отец Амзел Грюн, немски бенедектинец монах, управлява 20 предприятия в абатството си, пише и издава книги, провежда християнски беседи и т.н. С други думи - си гледа работата. Ако и в Бг всеки си гледаше и вършеше работата, нещата щяха да изглеждат иначе. Между другото е духовен закон, дадеш ли, връща ти се многократно, в моя случай по 4 :-) Здраве и нежност и през Новата!

Тоя приют много често взе да гори... Не е ли време, някой да накара "приютените" да работят за своето и на Родината си благо? А попът, щом мисли че му се отдава, нека си ръководи предприятието, но и да си отчислява дължимото по закон (дан) на държавата, която му е позволила да създава подобна фирма.

Ти за колко бездомни се погрижи, та се прозяваш тука?

Нищо да не дава на държавата! Тя е оставила бездомните да мрът от глад, а раздава от нашите пари партийни субсидии, апартаменти на депутати, коли, заменки и всякакви делавери. Да сте чули да се е погрижила наистина за някой нуждаещ се?

както и във всеки друг такъв, има какви ли не хайванчета и какаванчета...Там има деца, които до обяд мразят себе си, а след обяд- целия свят!Не е трудно да се досетим каква може да е причината?

....още на времето Левски е казал - " дела байно, дела " Та в този ред на мисли да питам, вместо да критикувате тези с различното от вашето мнение да кажете конкретно , кой от вас през последните два месеца колко е дарил на приюта на въпросния отец? Ама честно, пред съвестта си и пред Бога и пред нас читателите в този форум.

Нищо не съм дарил и няма да дам. Този крадлив поп заслужава въже.

Че малко пари се дават на циганите от данъците на работещите българи,че още дарения?Не благодаря!Бог ще му помогне ,нека се моли по-усърдно!!!

аз, бегло сметнато, през последните два месеца съм "дарил" на държавата и общината някъде около 800 лв. под формата на данъци, такси, осигуровки и пр. ....

абе, някои знае ли дали този дом е законнен. как така прибира деца - да не сме в средновековието. има си държава, соцялни, и така нататък. не мисля че тои може да предложи адекватно гледане и развитие на тези деца.

Този дом не е законен. И слава Богу, че изгоря.

Мето, нещо си в грешка. Няма държава, социални и така на татък. Всичко е само на книга за да прибират парите на хората. Да отварят работни места за бездарници и хрантутници.

Идва февруари. Луков марш. Вашта мама продажни попове хелзинкскиски комитети и прочие. Да живее България.

абе ото - не може да изтрезнееш ли още? пиини една зелева чорба.

Смърт на комунизма! Да живее България1

това е вторият случаж на посегателство срещу този дом на отеца. това са глупости. отецът да потърси съдежствие на полиция (да сложи камери по пътя за дома или около него). по-добре циганите да се култивират и работят. държавата има повече сметка от работещи хора, отколкото от криминален контингент. издръжката на затворник е от 50-75 лева дневно (само храна и консумативи без системите за сигурност).

Щом се обръщаш към закона (полицията), предполагам, имаш уважение към него? Тогава, защо, охранителят на закона (полицията), да трябва да охранява едно незаконно предприятие и неговите основни фондове? С какво тези обекти допринасят за заплатата на тази институция?

първо трябва да се докаже дали дежността на това сиропиталище е законна. това става лесно с една проверка от страна на прокоратурата по зададен сигнал на граждани. сигнал обаче няма, а има палиежи, които са незаконни. защото, ако обектът е законен и попа може да извършва тази дежност, никож няма право да го притеснява с дежствия като нападения, обири, палежи, налсилие и т.н. работата на полицията е да съблюдава дали правата на човека се спазват в рамките на закона. т.е. това им е работата. ако законът протектира попа и дежността му, то полицията е задължена да пази правата на попа и дежността му. работата на полиция не е да пази частен производствен бизнес. има частни охранителни фирми за това. полицията съблудава спазването на закон, а законът позволява частна благотворителна дежност. тож се издържа от дарения. но пак казвам трябва да се провери от формална гледна точка дали всички документи свързани с дежността на дома и регистрацията са му оформени според законовите норми.

На този приют,това е поредният инцидент.Мине,не мине време и все нещо има.Мисля,че даже го обираха.Така и не чух за разследване.Или злобари правят белите. Или има нещо гнило.Само от дарения от нас не де издържат толкова деца.

Само да питам отец Иван колко данъци плаща, че да получава държавна закрила от бедствия и аварии? Нула, в смисъл, николко, нали? Тогава защо пожарната отиде да го гаси? Ами ако моята къща се беше запалила (а аз сиплащам всичко) колко щях да чакам? И сигурно ли е, че той има лиценз и право да развива подобна дейност? И има ли някъде отчетност за какво се харчат парите, които той събира от дарения? Дали пак няма да се окаже, че това е поредната финансова схемичка?

...пак си прецакан, язък!

Ами запали си къщата и чакай да видиш дали ще додат пожарникарите !

от Нови хан ли си ? Много ви пречи този приют . От години роптаете срещу това добро и Богоугодно дело. Е, не знаеш ли , че каквото правиш на брата си, на Бога го правиш. Милост нямаш, но на милост се надяваш! Щото си "специален", "избран" и "уникален", а ?

Не беше ли казал същият тоя бог (все едно кой) -"око за око, зъб за зъб!". Е, те на това му вукам равнопоставеност! Евалла! Та, тоя поп, колкото дава, десетократно повече получава, пък ти пак си недоволен. Странни хора сте това сорос-лизачите!

Додо,не се оплаквам и да нямам дом а телефон или компютър можеш да ползваш на различни места или да ти подарят.Работя за минимални пари.Злобар

Додо,не се оплаквам и да нямам дом а телефон или компютър можеш да ползваш на различни места или да ти подарят.Работя за минимални пари.Злобар

ЧНГ! До Хммм кой е вашият храм?:-) До всички , които злорадстват:Аз работя от 16 годишна магистър по химия и нямам дом(бездомна).... Не мога да си позволя....мързеливите при о.Иван...Господ ще съди ние НЕ

интересно. бездомна си и се оплакваш а все пак си пуснала мнението си в интернет. как ? нали нямаш дом ? или ще кажеш - аз от телефона? а откъде имаш пари за телефон?

все тук твърдите как интернета,телефона,пълната количка в магазина,имотите не били признак за богатство,защото бедни с тия неща по света няма,само в българия има подобнибедни

Прави са онези,дето ни наричат "лош материал" и "дебили".Ние не проявяваме съчувствие и солидарност между нас,а искаме управляващи и богаташи да се отнасят с нас като равностойни хора.Всеки народ си заслужава съдбата.В България по Коледа не се случват чудеса.

тези със злобните коментари, що за хора сте ??? този Човек, от години се мъчи да даде шанс на неравнопоставени ДЕЦА... поне да имат подслон и храна, без тормоз, не бива такава злоба да изплювате, доплака ми се/ разплаках се буквално :((

Това не са хора, а човекоподобни. Това са същества, които по- скоро биха оправдали държавата да плаща за изкуственото оплождане, но не и да помогнат на деца които са родени и имат трудна съдба.

Значи ''Българската Коледа '' - СВЪРШИ ?!Наядохте се , Напихте се и до там с благотворителността , дето ни надухте главите !!!! Само толкова ли трае сърдечността на Бай Ганьо ?! Минаха празниците и започнахме да гледаме в канчето с дарения на един свещенник , който е поел НЕ лекат грижа за бездомни и сираци ?! Сега цяла година -ПОСТОТИЯ и така до другата ''Българска Коледа '' ????!!!!! БРАВО на нас Българите - ''ЕЛАТЕ НИ ВИЖТЕ'' !!!!

ЧНГ! До Хмм кой е вашият храм? :-) А иначе и аз нямам дом а работя от 16 години с магистър по химия.....да знаят всички плюещи по мързеливите при о.Иван.Господ ще отсъди ние НЕ

Мине, не мине година и този приют или гори, или го крадът и отец Иван все плаче за пари!! Много ми се струва, че не е чиста там работата!!

Да ритнем камбаната със стил: В Германия и Полша все им се палят автобусите докато прашат на екскурзии обитателите на старчески домове.

в германия има и друга тенденция на т.н. ''социялни'' обслужващи възрастни хора...

Натоварили са електрическата мрежа, неоразмерена за невежи обитатели и пожарът е лесен. Контролът при строителството е и за предотвратяване на такива пожари. Да наема все пак някой електротехник. Май са чести пожарите в тези помещения.

Скалъпена работа, и понамирисва на нагласеност и злоупотреба с готовността на българина да се отзовава на хора в беда. КОГА СЕ ЗАПАЛИХА, КОГА СЕ УСТАНОВИХА ЩЕТИТЕ, КОГА СЕ НАМЕРИ ФИРМА ДА ОТРЕМОНТИРА ??? Който е балък нека им помага - въпрос на личен избор. Между другото някой може ли да разясни защо всички съседи на този "приют" са вдигнали ръце от тях и са пропищяли ?

Аз съм един от съседите. Нито съм вдигнала ръце, нито съм пропищяла. Чудя се защо хората са толкова злобни.

а аз съм твоя психиатър, защо не си пиеш редовно хапчетата, пак ли в Карлуково искаш да отидеш

Голямото зло се е разминало. Ще помогнем за малкото...

Омръзна ми да слушам за тоя и неговия бизнес.Само пари иска.Събира мързеливците и дайте да дадем да ги храним.Никой от неговите съседи не ги иска-защо ли? Сещайте се сами.

В нашата църква също има социален дом, но без да се афишира, все пак това е работата на църквата, подслонява бездомни, но за шест месеца през което време им търси работа и квартира за да се издържат сами, на Коледа самотни хора се канят да празнуват заедно вечерта, свещеникът е с тях.

НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ?!?!?! На мен пък ми ПИСНА от ТЪПАЦИ като теб , но съм длъжен да те търпя НЕЩАСТНИКО !!!!! Като си въобразяваш ,че е толкова ''печелифш '' бизнес , защо не се захванеш ти бе ???????? На ДЕБЕЛАЦИТЕ ''бизнесмени'' дето ти обраха държвата си готов и свирки да им правиш , а на един човек дето се бори и се моли за помощи , си готов да го заплюеш - ЗАСРАМИ СЕ БЕ НЕЩАСТНИКО !!!! В коя Нормална държава грижата за сираци е частен бизнес бе профан ?! ТИ ИДИОТИНО занеш ли какво е да си сирак ?!

прост, злобен, агресивен и невъзпитан като тебе

В живота винаги ще има неудачници,бедни,самоти,недъгави,болни и т.н.Какво да правим?Да ги убиваме ли?

ще ги хрантутиш и свирки ще им правиш .... на мигрантите от Азия и Африка също - ти си длъжен и нямаш право да роптаеш и да имаш собствено мнение

така сам чул

Явно са прекалили със свещите !

не знам какво да кажа по случая , но все пак смрът на комунизама, доле БКПе и другарката им Курнелия , сега те да плащат щиетите, нали са от народа , нали гепиха куфарчетата , да са бръкнат малко

Ето първият случай който ще покаже дали сме кадърни да се обединим и подпомогнем когато бедата е станала факт.

На тоя копторите му се оказаха незаконни, упражнява незаконно социална дейност, която няма право да упражнява, приема дарения абсолютно незаконно без да плаща данъци и такси и създава проблеми на местните жители. Има ли закони в тази държава и кога ще се разгони този бардак там?

Българино, чуй се само как говориш! И имаш наглостта да се наречеш Българин! Човека в нищета помага на деца без дом и отглежда и възпитава в добрина толкова души , а ти си седнал да броиш защо не плаща данъци на подареното му! Защо няма документи за социална дейност, че живеели в лоши условия! Ти дете имаш ли! Замисли се и се покажи смирен и помогни, недей да сееш жлъч, щото много "българи" станаха като теб напоследък! Грам съчувствие и топлина няма в сърцето ти! Народа е казал - "кой каквото прави - на себе си го прави"!

До този,който се зове" българин"....Ти,чедо,не си българин..ти си обикновен МРЪСНИК. Щом на доброто, което, забележи, са длъжни да помагат всички,които имат нещо като човечност и съвест, ти намери място да храчиш....Дано Господ те осени с с честта да станеш като тези клетници бездомен, та да се изправи друг един като теб и да се видиш отстрани.

пропуснал да се информираш, че не дължи данък за даренията, а и дарителят ползва данъчни облекчения за дарената сума когато сумата отговаря на определени посочени в закона критерии.

Не е само от злоба - И от ПРОСТОТИЯ е ...!

Антихрист!

Специално на теб искам да ти отговоря :Ние си го знаем , а и Цял свят разбра колко ''честни данъкоплатци ''сме както ти се наричаш ''българите !!!!! Точно ти ли се намери да ми говориш за честност ?! Ти наясно ли си , че с ''официалните '' ти доходи на месец не можеш да изкараш и една седмица , ако си толкова изряден колкото ми се правиш ?! Я ми кажи ''честни българино '' , колко процента е сивата икономика в страната ?! В една от най-корумпираните страни в света , а това вече не етайна за никого , гледай много -много да не размахваш лозунги като '' честност '' и '' честни данъкоплатци '' , ако обичаш, че ставаш жалък още от първиют ден на Новата Година !!!!!!! Бъди си така ''честен '' , но не се бий много в гърдите , че кънти на кухо !!!!