Обама обяви бедствено положение заради урагана Санди

Президентът на САЩ Барак Обама обяви бедствено положение в Ню Йорк, Лонг Айлънд и Ню Джърси заради последствията от урагана Санди. Дига се скъса в северната част на Ню Джърси и наводни градчета. Три ядрени реактора спряха в източната част на САЩ, а други два ограничиха производството на електроенергия заради Санди. Над 8 милиона американци останаха на тъмно. Броят на жертвите достигна вече 34 души в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Обама обяви бедствено положение заради урагана Санди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

уаилд стPPPPPит....ха ха

Като гледам видеото за урагана, ми се струва малоумно на фона на стихията да се появява реклама на матраци

Дъщеря ми се прибра от студентска бригада в Атлантик сити само преди 3 седмици , Вчера ми показа снимки и ми чете какво са й написали нейни бивши колеги /американци/ за урагана и за града, Просто Ви е бедна фантазията за положението там !!!

Американци елате в Бг , тук няма торнадота и урагани :) !Само некадърни и крадливи управляващи!?

Че е природно бедствие, прородно е. Дал е естествено, можем само да гадаем по форумите, след всичко останало, което се случи по света, благодарение на HAARP и други подобни. А не е зле и да се прочете малко западна преса за 43 трилиона дълг, и за заведен иск към американски банкери и федералн резерв. Не давам линкове, търсете сами.

искам да успокоя хората, които имат близки в америка - на много малко места, главно по кражбрежието е имало наводнения и силен вятър. Малко по-далече от брега няма разрушения, само някои паднали дървета и малко вода в мазетата, ако къщата е на ниско. вятърът е вече значително по-слаб. на места вали дъжд. организацията беше много добра през цялото време.

ти там ли живееш ,че знаеш как е в момента ?

ханю, да не си си заровил главата в някои американски гъз, та не виждаш. че цял свят меко казано не обича америка....и за това не са ви виновни нито русия, нито разни кретеноиди....а агресивната външа политика на уса....

ТАКА Е. НАПИСАЛ СЪМ ПРОСТО ФАКТИ, А КАТО ЧЕТА "КОМЕНТАРИТЕ" СЕ СЕЩАМ КОЛКО КАНДИДАТ-РОБИ СИ ИМАМЕ В БЪЛГАРИЯ. ТЕ СИ БЯХА ЕКСТРА, КОГАТО СЕЛЯНДУРЪТ ТОШО И КОМПАНИЯТА МУ МИСЛЕХА ВМЕСТО ТЯХ. ХОДЕХА ГЛАДНИ, БОСИ И НЕСВОБОДНИ, АМА ТОВА ИМ ХАРЕСВАШЕ. НАЙ СЕ КЕФЕХА КОГАТО НЯКОЯ "ВРЪЗКА" ГИ ИЗБУТАШЕ ДА ДАВАТ АКЪЛ И КОМАНДВАТ ПО-УМНИ И ПО-ОБРАЗОВАНИ ОТ ТЯХ... ЕЙ ТАКА СТИГНАХМЕ ОПАШКАТА НА ЕВРОПАТА..

какво толкоз неточно видя в коментарите.дай примери, а не само да се пенявиш.

нещо съм пас за тая буря.....никакво съчувствие не ми идва към братския сбирщаин на уса...няма да се насилвам я....да не се месим в божиите работи....тя природата си знае работата....и бог да пази България..амин

Казват, имало сериозна вероятност Франкенщорм да се пренасочи/доразвие и към Европа . Че комай и през Севера .

От многото ,,коментари,, се разбира защо си стоим на едно място и допускаме да ни клатят набедени псевдополитици.Да се радваш на чуждото нещастие означава да не си наред.Това ,че там са в бедствена ситуация не си го е искал никой.Природата става различна от обичайното състояние ,на което сме свикнали.Това,че САЩи други държави не са подписали протоколите от Токио и Киото не ги прави основни виновници за кл.промени.Всички държави по света си имат своя принос за ефекти върху околната среда.Днес там,утре може и тук да стане катаклизъм.Но тогава пак ще е някой друг виновен.Не сме ние,които си хвърляме боклуците навсякъде,опустошихме реките в безогледно бракониерство и т.н.Само че онези там ще се оправят.Защото обикновенният гражданин на САЩ не го е яд на този,който е по-добър от него.А се ядосва на себе си,че е неконкурентен.Затова те ще се оправят,а ние ще продължаваме да си бъркаме в носа и ще гледаме как да търсим виновни за собственото си неблагополучие .Злобейте другари и господа БЪЛГАРИ.

поправка-Киото и Мотреал.

Хъ-хъмммм .... Абе държа ги ...под око де ;-)

Малеее, какви злобни болшевишки коментари?!? Другари трябва да Ви е ясно едно, Америка и Япония са силни, защото са народи свиканали да се борят и побеждават стихиите и последствията от тях! А вашата Русия какво е? Природата и е дала всичко, но пък винаги ще играе трета свирка...

Владко, стегни се :) Не съм русофил, но Русия е една от страните показала, че никой и нищо не може да я сломи. Иначе за злобните коментари си прав. Изключително неприятни селяци са ги писали.

Много сте отворени, но ако тук мине такова бедствие, Боко ще реже лентата на гробищен парк България !

ние сме от ВЕКОВЕ тука бре

1. Дебелогъзите пуканкоядци не живеят точно в демокрация! 2. Навсякаде, кадето "демократизираха" предизвикаха само трагедии!

Не останалия свят, посраха се подлогите им от ЕС! Всички други държави са си ОК.

ИСКАМ ДА ПРИПОМНЯ НЕЩО НА МАЛОУМНИЦИТЕ, КОИТО ПОДСКАЧАТ ОТ РАДОСТ ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СТРАДАТ... ПРЕДИ СЪЗДАВАНЕТО НА САЩ, СИЛНИТЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА СА ИМПЕРИИ. БРИТАНСКАТА, ТУРСКАТА, РУСКАТА... В ИМПЕРИЯТА ДОБРЕ ЖИВЕЯТ САМО МАЛКОТО АРИСТОКРАТИ. ОСТАНАЛИТЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА УДОВОСТВИЯТА ИМ... Е, ТУК МНОГО НАРОД СИ МЕЧТАЕ ДАЕ РАЯ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИМПЕРИЯ... НО ВСЕ ПАК ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК БИ ПРЕДПОЧЕЛ ДЕМОКРАЦИЯТА. СВОБОДАТА ЗА ВСЕКИ НОРМАЛЕН Е НЕ ПО-МАЛКО ВАЖНА ОТ ХЛЯБА. ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е ИЗМИСЛЕНА В АМЕРИКА, НО ТАМ Е ПОБЕДИЛА ЗА ПЪРВИ ПЪТ. ЗА ДА ПРОВЪЗГЛАСЯТ ГОРДО АМЕРИКАНЦИТЕ "НИЕ, НАРОДЪТ..." И ЗА ДА ИЗГРАДЯТ НАЙ-МОЩНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ЗА НЯМА И 200 ГОДИНИ..

Още ли се моткаш тука , бе уорлик : )

до създаването на сащ тази територия се ползва главно като място за изпращане на затворници от кралството-тоест сащ са си по начало разбойническа държава. след това такава територия става австралия.

Ти не си калитко, ти си дупелиз*о. Само като чета какво им се сулчва на хамериканците и си досипвам в чашата уиски и казвам "наздраве":))) Радвам им се!

Искаш да ми кажеш, че САЩ властва демокрацията ? Изградили най-мощната държава, естествено, окрадоха целият свят !

не мога да разбера как хора като тебе изкарват факти за нещо!!!!еееееееееееееейййййййй хора умират там бре това е бедствие.....стига с тези империи там подобни

точно америка да обявиш за демокрация си е все едно да обявиш макдоналдс за основоположник на индуската религия , за която кравата е свещена. Демокрация в която имаш само две партии, демокрация ли е? маи са водели 136 воини за последните 100 години без да имат агресивни съседи. демокрация за тях е правото свободно да си правят каквото искат, демокрацията за тях е тирания за други, а ти промит комсомолецо , се вземи в ръце и чети. Народа бил победил за пръв път, това е много неподготвено изказване , смешен си но си кух в доводите си и не го разбираш

така, които е по-умен (като мен) е решил сам да се информира каква е ситуацията там... link Не виждам да има наводнения. Все пак да не забравяме, че Times Square не е на бряг.

Кристалинка да стяга куфарите, а ние да почнем да "мислим" солидарно с братския американски народ. Кой с каквото може...

Стига с тоя тайфун.Цяла Америка е тайфун за Югославия,Ирак,Либия и др.Те дори е знаят каде се намираме и че вчера улиците ни бяха като техните заляти с вода и си джапахме без да се оплакваме.

Този, който не се притеснява за никого, а само за себе си, да се сети, че хиляди млади българи са извън страната- нашата Родина България- и не може да не ги мислиш и да се притесняваш за живота им.Децата ни са по света , и егоизма на някой, не само дразни, но обижда и ядосва!

Ами че да си дойдат тука. Всеки си е избрал пътя. Някой решил да скочи от 36км. Ами да скача. Отишли в САЩ, еми има бури. Да си седят тука, е искат там. И сега ние да ги мислим и тях ли?

Не ги мисли.Те пак са по-добре от теб,защото не са завистливи злобари.

м дааа, и защо НЙорк да е столица на света- защото е като пълномощник на Тел Авив/Ерусалим ли? Не че Москва не е същата секретарка на близкоизточните 'жреци' де. Но поне доскоро( то и сега е така) обикновеният руснак е гледал на БГ с уважение ( може да има разлика с върхушката им) . А на тези зад океана ( пък и въобще на запад от нас като цяло) БГ им е по скоро все пример за нещо лошо. Не отсега. От векове

Надявам се да няма повече жертви.Обаче моята столица е София , а моята Родина - България. Така че , много живо ме интересува положението у дома и в Европа , където вилнеят снежни бури и също има жертви. За които бедстващи американците не ги е грижа. Дано спрат с тези преекспонирани новини.Разбрахме за урагана , изказваме съчувствие и толкова . Със здраве : )

Ако позволите бих се присъединил към вашето мнение! И ще се надявам горещо сред пострадалите да няма Българи!

В Клуба днес пообсъдихме и това за у Нас . ....Дано получа Вашето Мнение и Препоръки !

Никой не е застрахован от природни стихии, или май забравихте 22 май! Много е извратено някой да се радва на нещастие като това. Не е християнско!!

Защо всички мразят американците. Те не са лоши хора,просто така ги управляват. В зависимост от кормчията "големият кораб минава

Очевидно Дядо Боже ги мрази в момента. Поне тези американци на Атлантика.

жалко за обикновените хора , дано няма пострадали, но като външна политика америка е причина за 99.9 % от проблемите в съвремения свят, все пак не е нормално да командваш и да даваш тон на цялата планета така , че да го духат един ураган им е малко поне 100 да ги довършат овреме.

Говорих с Приятели, Добри Българ(к)и оттам . Било наистина сериозно, а и-ииии ... комай това не бил края на явлението.

Извинете, забравих ! Младенов ! ( Да ! г-н Министър на Външните Работи на Република България .) абе ти : -(i) Пусна ли вече съответното Писмо до Барак ?! -(ii) Свърза ли се с Българските Групи там ?! А кака-Ни Кристалина -- и тя комай се подмайва де ...

Вчера нашето посолство във Вашингтон излезе с пространствено обяснение и препоръки към живеещите в района на урагана българи. Бе обяснено как да се действа, дадени бяха, и телефони, и имейли за връзка с посолството, консулствата в Ню Йорк и Чикаго. Въобще, браво на нашата администрация там, показаха адекватна реакция!

Don за мен ти не си нито българин, нито човек, как може да се кефиш на това и да казваш справедливост, малееее какви сме гадни хората и то българите, Ужас

Don, много си прост!!! Ама че просташко изказване...

Дано оцелеят!

Достатъчно е да мине бурята през Федералния резерв и Белия дом!!

А на мен от простаци и злобари като теб, които не виждат по-далеч от носа си!

Във Федералният резерв НЯМА НИЩО! Това е една КУХА частна фирма която печата и "продава" долари на Американският конгрес. Нейното "право" за печатане изтича на 21.12.2012 след 99г терор. След тази дата САЩ наистина имат реалната възможност да станат една независима страна, макар и само теоретично.

Това че федералния резерв е куха фирма кога го откри. И въобще коя пара е нещо по- различно от пара( сменяй ударението- и не, не е случаен омоним)? Виж стока, ресусрс, знание е нещо друго :-) Защо ли старите б-гари са го знаели :-)

USA си заслужават всички нещастия и 11 Септември и сега. Справедливост!!!!

Много точно. Природата си знае работата, тя не прощава та ако ще родшилд да ти е името.:)

явно е станало доста тежко положението- дали ще се развива още тази буря в дъбочина на сащ. дайте мнения.

Те ще се оправят- и разбира се никой няма да помогне. Ако това се случи другаде САЩ първи ще пратят помощи. Ако е БГ ние ще седим ище ревем че никой не помага... Dell , толкова тъпи изказвания като твоите ме карат да се срамувам. Нещастник ...

Ой ламьо, ламьо Ой ламьо, ламьо ти, къде се скри? Из тетрадките с песни на дядо ти. Ти ако има простак нейде, явно се гледаш в огледалото! А гадните е......и ко..лета наистина имат нужда от свръх земно "укротяване". Заслужават го, като един вид авансови вноски от очакващия ги задгробен, адов живот! Половината от нерешимите проблеми в днешния свят са дело на управляващите ги!

Глупак!

Гадно е, ама тия ако природата не си усмири малко, явно няма кой друг.