Усложнена обстановка при пожара в с. Влахи (Снимки, Видео)

Продължават усилията на пожарникарите в овладяването на възникналия в района на Кресненското дефиле пожар, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Усложнена обстановка при пожара в с. Влахи (Снимки, Видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам усещането че колкот повече ''гасят'' толкова повече усложняват обстановката:((((((

Това са игри за да може да ни държат в страх и да стане България само голи баири както е в Гърция.

За тва ли се борихме? Държава с премиер - д-р на пожарникарските науки, 6 дена не можем 1 пожар да изгасим! Е тва представляваме! Болно ми е!

нема държава и тва е! Навсякъде - началници тъпанари! Нали го бяхте загасили още в неделя по обяд? Излезоха ония тъпанари- шефове на пожарната и мвр и казаха - пожарът е овладян. 6 дена не се справят, шефа на пожарната се скри.Ще го овладее накрая Дядо божи днес с дъжд, щото, ако чакаме на некадърниците...

Хубаво си правите схемите и сметките, суджуклари алчни, но най- важната схема не сте предвидили и тя няма да бъде направена ОТ вас, а ЗА вас и тогава на "сервитьора" всичко ще платите. Да няма въпроси после "защо на мен?". На всички ни, безхаберници, ще бъде потърсена сметка, колкото и да не ви се вярва! На едните за алчността, на другите за бездействието и овчето преклонение!

е запушил пожарникарските маркучи със суджуци и затова пожаро не мое се угаси

Което не се сече се пали което не изгори се реже и се бичи на греди на талпи за дървени въглища и пелети Матерялът е чудесен и за ламинат и огрев Чакали,лисици и диви зайци се разхождат между блоковите пространства вече и в градовете котките им правят компания По лошото е че скоро ще тръгнат и мечките

Тази нощ и утре ще има валежи,особено в Югозападна България,така че и Господ ще помогне за гасенето на пожара...

дано, ама за сега валежите минават твърде източно и бягат към Черно море. Тая нощ и утре наистина има голяма вероятност за дъжд.

изгасил пожара с едно движение на кутрето на лявата ръка /дясната държи поредния суджук и го поднася към устата му/. Супертенисист, суперфутболист, суперрезач на лентички и суперкомисионер но за съжаление не е суперпожарникар за каквото е учил а си е чисто менте.

Добре де при такива големи пожари къде е Гражданска защита? Няма я? Прехвърлиха я към пожарната и какво се получи- нищо. Гражданска защита едно време имаше тежка техника - МТЛБ и прочие. А сега освен противопожарни автомобили друга техника не съм срещал.

абе какви са тия въпроси? Мен ми е чудно как над 16 000 декара са унищожени, това е една огромна площ, днес с тоя вятър ще надминем със сигурност 20 000, и просто всички едни омълчани, провеждат се някакви извънредни брифинги, днес ги питат защо България не иска помощ от ЕС, от Русия-ми на тоя етап не се налагало да искаме помощ. Къде е правителството, къде е министърът, въобще къде са всички и какво чакат? Тая нощ и утре се очакват силни ветрове и по-всяка вероятност малко дъжд, така че обстановката още ще се утежни.

Това е заради тъпата организация - има пожар и идва пожарната. Да ама не. Пожарните команди са така оборудвани че да може да изгасят максимум някоя кооперация. За такива бедствия трябва да си има гражданска защита или някаква друга подобна организация както е например МЧС в Русия. Там ако сте забелязали при бедствия и аварии пожарната си е пожарна и тя идва да гаси, но се забелязват и служители на МЧС и съответния представител на МЧС командва операцията. Той казва къде да гасят пожарникарите, и ако прецени че няма да се справят, вика подкрепление. Съответно въпросната МЧС си има бази със тежка техника включително самолети и въртолети. Въпросният представите знае от къде каква техника може да осигури и съответно как да свърши работа. А тука при нас идват пожарникарите и почват да гасят и дотам, защото нито специализирана техника може да викнат нито нищо. И затова поливат с вода горящата трева като малоумни. Ако имаше начин да се викне тежка техника за подкрепление и кой да комнадва операцията като хората, пожарникарите щяха да работят в гората, а тежката техника да им рачиства пътя и да прави просеки да се изолира пожара. Ливадите може да се преорат с булдозери или трактори за да се ограничи пожара. А не министъра на вътрешните работи да се мотае като муха без глава и да се прави на телевизионна звезда.

Ако бяхме потърсили помощ от Русия, щяхме да сме забравили за пожара.

Ако бяхме изсекли горите нямаше да има какво да гори.

Щом те устройва без гори... Мене не ме устройва. През 2007 г. имаше големи пожари край Казанлък. Тогава Русия ни помогна и бързо ги овладяхме. Помня един огромен самолет дето гребеше вода от язовира и канала за Стара Загора. Поне на мене ми изглеждаха много рискови маневри, но пилотите ги правеха.

се бяхте изнесли за русия вече да сме надминали гърците...

ще се сече скоро... изгорелото!:-)))

От село Влахи е Яне Сандански ! От село Банкя е Боко- пожарния маркуч !

Къде е Бобо-Kyрето да покаже квалификация в реална обстановка.

Мама му стара и в Африка в джунглите, където температурите са пастоянно над 30 С няма толкова пожари. До 27 г. не можем да се отървем от пожари. Дървената мафия в действие. От 27 г. насам не си спомням лято да не е имало пожар. И повечето от тях все в Рила или Пирин. Само палят, а никой не залесява. Ейй, Бай Суджуци и Yйовци, крадливи дедовци, скоро есенните и пролетните порои че ви отмият държавата.

Явно не сте били в часовете по география. В Африка в джунглите влажноста е толкова жестока (нищо общо с нашите гори през август), че да запалите огън си е цяло изпитание.

Министъра на МВр е едно плямпало и нищо друго.

активно помагащ за гасенето на пожарите - запретнал ръкави и с пожарникарски маркуч в нежните си тенисистки ръчички през които са преминали тонове суджук? Или той само с Макрон може да се прави на велик с репликата "пърля ви прасе"?

власи,върнете се в родината си!!!ще ви изгорят там. авдела

кога държвата ще се сети да купи противопожарен самолет???

Трябва да се инвестира в Toyota Sequoia, за да могат да возят емирите на султаната!!!

Od selo Vlahi e bil prusluvutia,no vseizvesten GORIANIN Gerasim Todorov- smel buretz protiv komoni. igo.

Какво става-всичко гори.Край Сопот от ВМЗ .Умишлени палежи или човешка небрежна престъпност? Изгаря огромен природен ресурс.Правим страховити разходи за гасене.Горката ни Гора българска,горките хора и пожарникари на място.